Защо денят започва така?

Докъде стигна разследването на катастрофата на магистрала "Струма" - очакват се подробности от Националната следствена служба. Основните версии за причина за инцидента остават две - грешка на шофьора или техническа неизправност на автобуса. Проверява се и доколко пътят е предпоставка за катастрофата.

Протести и арести в Истанбул - причината е влошаващата се икономическа обстановка. Недоволството е след поредния исторически срив на турската лира. В момента един щатски долар се търгува за 13,45 турски лири. Лидерите на двете основни опозиционни партии призоваха за предсрочни избори.

Броени часове след като стана първата жена-премиер на Швеция, Магдалена Андершон подаде оставка. Това се случи, след като парламентът гласува срещу предложения от правителството проект на бюджет за следващата година и в същото време подкрепи предложението на три опозиционни партии за алтернативен бюджет. Веднага след това Магдалена Андершон обяви, че е принудена да подаде оставка и заяви, че ще остави процеса по съставяне на ново шведско правителство в ръцете на парламента.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

Премахване на хартиените документи за най-използваните услуги, като администрациите да си ги изискват взаимно. Печатите да се забранят, медицинските картони, трудовите книжки, талоните, стикерите за годишен преглед на автомобилите също да отпаднат. Дигитализацията да е приоритет на правителството, а сегашната агенция за електронно управление да стане Министерство на дигитализацията. Такива предложения бяха разгледани вчера при преговорите на "Продължаваме промяната" с БСП, ИТН и ДБ за съставяне на общо правителство. Дискусията се водеше от съпредседателя на ПП Асен Василев.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.