И философи, и политически анализатори твърдят, че ставаме свидетели на възход на крайната десница в Европа, но въпросът е какво мислят младите хора за тези нагласи и процеси, които продължават достатъчно дълго не само у нас, но и в цяла Европа?

Участници:
Доц. Тодор П. Тодоров, писател и преподавател във Философския факултет на Софийския университет
Рая Николчева, ученичка в 12 клас в София
Кати Казанджиева, студентка в Техническия университет в София в специалност "Приложна физика и компютърно моделиране"
Бенас Володска от Литва, ръководител на Литовския граждански съюз (продукция на Ziniu Radio)
Матас Балтрукявичюс, анализатор в Института за политически анализи във Вилнюс (продукция на Ziniu Radio)
Лорин Джон, ко-водещ на немския подкаст "Поколението Z" (продукция на AMS)

И философи, и политически анализатори твърдят, че ставаме свидетели на възход на крайната десница в Европа, но въпросът е какво мислят младите хора за тези нагласи и процеси, които продължават достатъчно дълго не само у нас, но и в целия Европейски съюз?

Как Поколението Z си обяснява тези процеси, приема ли ги за нещо нормално и вижда ли в тях заплаха?

За това предсказуем ли е възходът на крайнодесните партии през последните години на територията на целия Европейски съюз и какви са проблемите и недоволството, които ги подхранват, говорим с доц. Тодор П. Тодоров, писател и преподавател във Философския факултет на Софийския университет.

Слушаме мнението и на Рая Николчева, ученичка в 12 клас в София, Кати Казанджиева, студентка в Техническия университет в София в специалност "Приложна физика и компютърно моделиране". Също и гласовете на Бенас Володска от Литва, ръководител на Литовския граждански съюз, и Матас Балтрукявичюс, анализатор в Института за политически анализи във Вилнюс. А и на Лорин Джон, ко-водещ на немския подкаст "Поколението Z".


Подкастите от поредицата "Generation Z / Поколение Z" са съдържание, предоставено от европейската радиомрежа Euranet Plus, която се състои от 13 водещи медийни оператори в Европейския съюз. Съдържанието е продуцирано от БНР и достига до вас благодарение на партньорството с Dir.bg.