С какво ще запомним този ден?

С това, че не е ясно дали ваксината на "Астра Зенека" ще се поставя на възрастните хора у нас.

С това, че прокуратурата успя да обвини само един човек за безредиците пред Министерския съвет на 2 септември миналата година.

Или пък така - Мария Бакалова е първата българка с номинация за "Златен глобус".

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Каква я мислехме, каква стана?

Около 47% от вас отговориха с "Да" на въпроса ни "Застрахован ли е домът ви?" Повод да ви попитаме това са новините от последните дни в България за проливни дъждове, свлачища, прелели реки и наводнени къщи.

Дали зачестилите природни катаклизми се отразяват на желанието на хората да застраховат дома си? Според изпълнителния директор и член на управителния съвет на Застрахователна компания "Лев Инс" АД Павел Димитров "това не е първият случай, в който имаме такива природни бедствия, но не само сега, а и друг път, интересът е бил много мимолетен, в рамките на няколко седмици и след това хората сякаш пак забравят".

Ако има увеличение на търсенето на застраховки на домашно имущество, то е свързано повече с осъзнаването на нуждата от тази застраховка, а не толкова със самите природни бедствия, смята той. "Както и преди години, когато имаше наводнения през 2004-2005 г., след това и градушки - говори се, има някакъв интерес, който много бързо спада от тези, да ги наречем, случайни клиенти в застраховането".

Според Димитров обаче все повече хора бюджетират и тази своя сигурност в месечните си или годишни разходи, като планират сключването на застраховка, като това той обвързва с разбирането от нуждата от застраховане.