С какво ще запомним този ден?

С това, че природният газ поскъпна с 13 процента, но това няма да повлияе на битовите сметки.

С това, че почти година преди края на мандата си президентът Румен Радев обяви, че ще се кандидатира за втори.

Или пък така - в първите часове от отварянето на моловете, в магазините имаше предостатъчно място за клиентите.

Каква я мислихме, каква се случи!

Само 31 % отговориха с "не" на въпроса "Интересувате ли се от нивото на защита на маската си?". Наблюденията на Анета Иванова от София, която от години се занимава с шивашки услуги, а по време на пандемията започва да шие и маски, са, че по-младите жени ги избират по цвят, докато по-улегналите хора се интересуват от качеството. Нейната препоръка е да избираме памучни маски, тъй като памукът не предизвиква алергии. Тя отбелязва и практика, която според нея трябва да се избягва - да се заменят маските с леки копринени шалове, които покриват носа и устата, или да се заменя предпазната маска от два памучни слоя с маска от изкуствена материя. "Това е нещо, което не бива да правим", категорична е Иванова.

А пулмологът д-р София Ангелова препоръчва в условия на високо вирусно натоварване, където няма възможност за спазване на дистанция, каквито са градският транспорт или лекарските кабинети, да се носи маска FFP2.

"Тя е сертифицирана европейска маска, която пази два пъти по-добре от медицинската. Маските FFP2 и FFP3 пазят както тези, които ги носят, така и околните. Този тип маска застава много плътно до лицето и няма луфтове, каквито има при медицинската маска, през които могат да проникнат вирусите и бактериите", обясни пулмологът.