Защо денят започва така?

От днес посещаваме здравните заведения в София задължително с маски. В градския транспорт са препоръчителни. Това предвижда заповед на Регионалната здравна инспекция, която е със срок на действие от 30 дни. Същото изискване ще се прилага за социалните домове, аптеките, оптиките и дрогериите. Според заповедта трябва да се спазва дистанция от метър и половина, редовно да се проветряват помещенията и мият ръцете, да се работи от вкъщи, ако това е възможно, да се прави сутрешна проверка в детските заведения и да не се допускат деца със симптоми на заразни болести. Такава проверка ще има и в заведенията за социални услуги за деца и възрастни хора.

БСП започва разговори за реализиране на третия мандат - първи ще бъдат "Продължаваме промяната". Срещата на двете формации ще се състои от 10 часа в сградата на Народното събрание, съобщиха от левицата. Вчера лидерът Корнелия Нинова обяви, че първото нещо, което ще направят, е да сложат на масата на преговорите изработената от трите партии програма. Според нея най-голямата партия трябва да обяви кандидат за премиер. 

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Бижута и скъпоценни камъни на стойност милиони долари са били откраднати от брониран автомобил северно от Лос Анджелис, предаде Ройтерс. Чии са били те, чуйте в сутрешните Podcast новини.

А какво ще кажете за това?

В последните дни и Черноморието влезе в червената зона по заболеваемост от Covid, след като броят на заразените надвиши 250 на 100 хил. души на 14-дневна база. Миналата седмица София първа светна в червено. Други 16 области са в жълта зона, което означава, че нивата на заразата там са над 100 на 100 хил. души, пише "24 часа". На този етап епидемичната обстановка остава спокойна, успокои заместник-министърът на здравеопазването д-р Петър Грибнев, който от понеделник оглавява ведомствения пандемичен комитет към здравното министерство. И посочи, че към момента в интензивните отделения на болниците са настанени 33-ма пациенти с вируса. 

А ние ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.