Какво се случи до този час?

От първи февруари всички деца до 10 години ще пътуват безплатно в обществения транспорт. Отстъпката в цената на картите за пътуване на ученици се увеличава от 20% на 70%, а в картите за пътуване на възрастните хора - на 40%. Това обяви служебният премиер Гълъб Донев преди днешното правителствено заседание. 

Президентът Румен Радев наложи вето на една от разпоредбите в закона за енергетиката, приет на 12 януари. Това съобщи председателстващият заседанието на Народното събрание Росен Желязков. Става дума за параграф 24, който според държавния глава противоречи на норми на Европейския съюз и приети от България регламенти през 2017 г. "Разпоредбата се отклонява от посочените норми от европейския регламент, с вече приетото от България задължително балансиране за 15 минути и връща сетълмента, извършван на времеви интервал от един час", пише в президентските мотиви.

Двама британци, които се водеха за изчезнали в Източна Украйна, са били убити, съобщиха членове на техните семейства, цитирани от БНР. 48-годишният Андрю Бегшоу и 28-годишният Крис Пери са видени за последен път, отправяйки се за град Соледар на 6 януари. Опитвали са се да спасят възрастна жена, когато колата им била поразена от снаряд. Соледар бе в центъра на интензивни сражения и по-рано този месец. Британското министерство на външните работи бе предупредило да не се пътува за Украйна заради реална заплаха за живота. Въпреки това по-младият британец е успял да спаси над 400 души и много изоставени животни, казват от семейството му. Бегшоу пък е научен изследовател, живял в Нова Зеландия и пристигнал като доброволец в Украйна през април минатата година.

"Неуместно е да се задава пободен въпрос на народ, който стотици години не прави нищо друго, освен да лапа мухи - това е само един от знаковите коментари по днешния ни въпрос: "Ще купите ли храна ако знаете, че в нея вече има и полезни насекоми?". 

Кои са другите ваши коментари, които ни впечатлиха, чуйте в този подкаст: 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов реши, че е време да подаде имуществената си декларация - нещо, което той отказваше да направи месеци наред и бе критикуван, че нарушава закона.

А какво ще кажете за това?

"Ще купите ли храна ако знаете, че в нея вече има и полезни насекоми?" ви питаме днес. До този момент превес има отговорът "Не". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа. 

 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.