Какво се случи до този час?

Все повече деца се заразяват с COVID.

Отново може да кандидатства за американска виза след като Джо Байдън анулира разпореждане на Доналд Тръмп.

Дамите във Виетнам плащат по 130 долара за курс, за да се научат как се прави идеалното селфи. 

Подробно по темите от деня, чуйте в този Podcast: 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

13 области в страната ще бъдат изправени тази седмица пред сериозни проблеми със заразата от COVID-19, прогнозира преди ден математикът и член на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов. Според него това са областите Бургас, Велико Търново, Враца, София-град, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Силистра, София-област, Смолян, Хасково и Шумен. Математикът каза още, че ако дифузното разпространение на вируса продължи, е възможно да се подходи към глобални мерки.

На въпроса какви са възможните сценарии за развитието на пандемията от COVID-19 у нас ще отговорят днес учени от БАН, Софийски университет и Нов български университет. Те ще демонстрират Система за дългосрочни прогнозни сценарии, създадена от Института по математика и информатика на Българската академия на науката. През февруари учените представиха доклад, в който описват новата методология. Тя взима предвид броя на леглата за интензивно лечение и предварително заявения план за ваксинации. Методологията е снабдена и с уеб-базиран инструмент, който е свободно достъпен в интернет и може да се използва за практическо прогнозиране на продължителността на пандемията, както и броят на локдауните, необходими за нейното потушаване. 

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.