Зоран Заев е готов да преговаряме за Гоце Делчев

Премиерът на Северна Македония ще изпрати съобщение до страната ни, че е готов за преговорите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стопирайте напълно опита им за членство в ЕС на тия сърбомани и предатели докато не признаят, че са българи и езика им е български диалект!

Гоце се е борил за свободата на Македония а не за свободата но България така че научете истинската история и тогава плюете

За свободата на Македония като част от целокупна Сан Стефанска България!

Как да постигнеш компромис между Истината и Лъжата?

Гоце е Георги Делчев по кръщелно свидетелство. Гоце е разговорно на Георги – Гоце, Гоче, Гоше... Същото е и с Ванче (Ванчо) Михайлов. Той е Иван.

Мръсни еничарски к0пелета, искате да продължите с тарикатлъците и лъжите! Сега ще хитрувате и ще се пазарите като на Капълъ чарши, но вие зависите от нас, не обратното и истината е на наша страна. Остава да имаме политици с гръбнак...

Този македонски бандит ли е проблемът ни сега? Като че ли си нямаме други проблеми?

защото всички видяхме и разбрахме що за стока си! Пак си се захванал да ни баламосваш и да се правиш на добронамерен съсед, но вече разбрахме, че може да имаме вяра на змия или на какъвто и да е звяр, но никаква вяра на можем да имаме на на такива ментраджий и фурнаджийски лопати като теб! Пак сте си наумили да крадете нашата, българската история, защото сте без никаква история! Нали бяхте с древни "гръцки корени" и наследници на Филип и Александър Македонски? Що сега се бутате като бръливи шилета та да се присламчите към нашата, българската, история?!

Според мен мънкидонците още се заблуждават че истината е някъде посредата като в бракоразводно дело. Ами не е, скъпи наследници на Александър Велики, Самуил и най - славяни от славяните едновременно .

Гоце дали е съгласен да го обсъждат без негово присъствие? Или като го нема, на преговорите могат да го пишат ескимос?

Договорот за добросъседство со Бугариjа е премногу толерантен и благ, зошто се темели на очекуване од историците и jавността на РСМ за созреване за и честен прочит на историчката вистина. Договорот од Преспа е резултат на жесток притисок од страна на Грциjа за отказ от античкото наследство и работата на грчко- македонската историчка комисиjа е само техническа - да бидат детаjлно исполнети решениата на договорот. Веке 3 години след подпишуване на Договорот за добросъседство од страна на РСМ нема "честен прочит" при очигледните исторички факти, дека до 1944/45 г. не постои "македонска" државност и нациjа со посебни од бугарските официален jазик, писменост и црква и дека борбата след Берлинскиот договор за автономиjа, а след Балканските воjни за независност на Македониjа не е била етничко-национална, а политичка кауза ! Е, штом нема волjа за честен прочит и Договорот не се исполнува, нема зошто РСМ да очекува од Бугариjа по-натамошна подкрепа за ЕУ !

1400 годишна държава да преговаря с еднодневки за историята си, моля нашите управляващи да се опомнят и без това народа ни изобщо ви няма доверие, направете поне едно нещо като хората

Бойко, забранявам ти да преговаряш ! Завинаги! Точка и ... У лево

Гоце Делчев е български офицер, под пагон и на заплата, и с четата си провежда политиката на България. Какво го увърта Заев, стига глупости

Всички изказващи се македонски политици заобикалят проблема - те, по същество,отричат българската история, език и нация. Те са готови при подходящи условия да кажат че ние произлизаме от един и същи корен и това е македонския, че българския е измислен. Тук няма шега - способния са на всичко и това граничи с безумие, което обикновения човек даже не може да допусне че е възможно.

Никак не е сложно - Гоце Делчев е БЪЛГАРИН, борил се е за освобождението на македонска БЪЛГАРИЯ! Всичко останало са мазни сръбски хитрини! Няма място за преговори, защото спор няма и не може да има! НИКОГА!

Тоя като го гледам и слушам много възприемчив ученик на боко е станал, ама защо не се замисли до къде ще го докара това ???? То не бяха самохвалебстия, то не бяха перчения ама нещо забрави да каже реално как надупи народа си за да запази собствените си интереси.... Ще се види до няколко години и като се има в предвид как гражданското общесво настъпва навсякъде защото има от къде да черпи много повече информация няма да му е ''спокойно'' бъдещето и на него..

С макетата изобщо не трябва да се разговаря. Няма за какво.

Тоя се завърта. Казуса се решава така: Баща българин, майка македонка щото са убави, роден е на границата, главата е в Македония, но тялото в България. Така и агнето цяло и вълкът сит. Твърде е млад, но явно не си пие редовно хапчетата.

България въобще не трябва да преговаря за нищо. Просто на следващите дискусии в ЕС за Македония, без обяснения се казва НЕ. И точка. Покани за "преговори" не се приемат, без комуникация. Докато не дойдат да ни уведомят, че са взели правилните решения. Тариката на снимката всичко ще извърти. Въпрос е, до колко прадажници са управляващите. Не да си трайкат в ЕС и да се правят на послушковци, а у нас да се надуват колко големи войводи са. както беше с македонския език.

Договор, подписан от Герб на македонски език този гръкоманин щял да преговаря за българина Георги Делчев

Ама най-големият проблем на България е ,дали Гоце Делчев е българин или македонец !

Фьодор си или Томче. Пробвай да кажеш на евреин, че Мойсей не е евреин....после ела разкажи, какво ти се е случило.

Рублата пак падна и бира не може си купи вече

блядовете имат 100 и кусур народи "под една шапка". ако питате например някой от по-известните народи , да речем от чеченците: " ти какъв си", той ще каже - "чеченец" /но не руснак/, въпреки че паспорта му е "руски" и той е гражданин на "раССия" а тук искаме да изнасилваме македонците да "признаят", че са "българи" само защото исторически, някога са били в състава на българската държава, т.е. били са част от българската "нация". е справедливо е ?

Ами ти нямаш капацитета да питаш умничко ! Гоце е казвал ....ние БЪЛГАРИТЕ от Македония.Все едно дядо ти да е казвал аз съм Българин,а ти днес да казваш аз съм македонец(и даже мразя българите )

Русия е ИМПЕРИЯ. Чеченците 300 г проливат кръвта си Свобода от Русия. Имам Шамиль е чеченския Гоце Делчев. България е ЕДНОНАРОДНА ДЪРЖАВА - един народ от много нароени родове. България е била империя при Калоян на българи и власи и при Иван Асен 2 на българи, власи и ГЪРЦИ. Македония е РУСКИ ПРОЕКТ. Гърция и Сърбия са осъществени руски проекти. Проект "Дакия" е също руски проект....завършен от италианците в средата на 19-ти век, вкарвайки насила във влашкия български диалект 150000 СТО И ПЕТДЕСЕТ ХИЛЯДИ италиански думи. Днес Русия не признава румънците за "славяни".

'Преговори' има по търговски въпроси. Скопие трябва да каже ясно и отчетливо: Гоце Делчев е българин.

какво е пишело ?

Ей ,каква лисица е този югокомунист ,а баща му е с български паспорт ,комунистите са хамелеони ,готови на всичко за да са на власт !!! В Македония живеят българи и албанци и всички те се наричат македонци , на албанците там им казват шиптъри ,но нито един не е казал ,че е по -различен от албанците и те не говорят шиптърски ,а албански и развяват албански знамена , а българите там ....., срам ???? Боже пази България от комунистите и техните сателити !!!!!

2020-09-11 13:00:09 Добиче тролещо, (нерегистриран) Ханове има по пътищата. Затова има думата " Това да не ти е хан"..... ---- дето си го писал по-надолу /не го цитирам цялото, че е дълго... даже на го и прочетох цялото/, какво отношение има към темата за македония ?

и буквално отношение. Римска провинция Тракия е преименувана през 383г на провинция "Македония" - От Константинопол до Охрид. Василий 2 Македон е Македон не защото е внук на Александър и Филип Македонски а защото е роден в провинция Македония в....Одрин. Самият Василий 2 Македония е чист АРМЕНЕЦ. Бягай да четеш Българска история и повече не ми задавай тролски въпроси!

A BRE TI GRAMOTEN LI SI ,IL NE,?BOLGARSKATA ISTORIA E OT 1300 GODINI,TI SI SEVEROMAKEDONEC OT 1944 GODINA!PREDI TAZ GODINA TAKAVA NACIA NE E IMALO!GOCE DELCHEV E B-A-L-G-A-R-I-N!

твърди, че има македонска "нация" ?? има обаче македонски "народ", живеещ в съюз с албански народ в държава, налечена македония. е няма как македонците да се пишат за "българи"! може да се иска да признаят, че исторически са били част от българската "нация" , ама не са "българи"!

Само за 30 минути....ако те намеря!

Ето как берем плодовете на ИДЕОЛОГИЧЕСКИТЕ ИЗВРАТЕНЯЦИ КОМУНИСТИТЕ ,тази измет надроби тази каша и сега само затова всички почтени българи членуващи в БСП трябва да си скъсат чл. карти ,срам и позор това не са българи !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

българската държава, още при създаването си от ханку брат, е била съвкупност от пра-българи, славяни и траки (така пише в учебниците), т.е. тя е била "нация" още от създаването си, с основен народ пра-българите + славяни и траки (от които произлизат и македонците) така, че обективно погледнато, може да се твърди , че македонците са "от българската нация", но в същото време са си отделен народ! в наше време, исторически така се е получило, че македонците са се отделили в самостоятелна държава и да се настоява силово те да се признаят за "българи" не е редно, защото те не са "бълагри" , т.е. да имат корен от пра-бълрите , а са си македонци /с корен от траките/. би могло да се настоява, да признаят, че исторически са били част от "българската нация", но меко казано - не е редно да ги насилваш да се признаят, че са "пра-българи", защото не са!

Бая глупости си изписал

си е истината ...ама щом я приемаш като глупост , нека да е глупост за теб

Ханове има по пътищата. Затова има думата " Това да не ти е хан". По русскому "проходной двор". Създателю на нации и макета, всяка БЪЛЖАРСКА дума е с корен СРИЧКА от сричковото писмо на бронза Линеар Б. Свещенната Глаголицата е буквено продължение на сричковата писменност. Българите имат князе и титула е преди името на владетеля. Всички тюркски владетели имат титула "хан" СЛЕД ИМЕТО, сука блядь. Българския титул е от сричките от Линеар: КА.АН.АС. Божия Сила. Небеса.Аз. Т.е. Аз съм с Божията Сила владетел. Властта на българския княз е от БОГА! Титула от Линеар КА.АН.АС. се изписва буквено на Старобългарски: КЪНАЗъ. АС е на вече унищоженият южнотракийски диалект на Босфора и МИЗИЯ малоазийска със столица ТРОЯ. Но името АСо АСов е до днес. На северен диалект казваме АЗ а името е АЗов. На западен диалект, мамицата ти отродна, казваме ЯС а името е ЯСмина. Кутмичевският(Не македонски) диалект е между северния и южния БогАРски диалекти, като произношение. Единствен Свещеният БогАРски(бугарски) език е АНАЛИТИЧЕН език. Останалото море от "славянски" езици е от ПРОИЗВОДНИ на българския език и тези езици са СИНТЕТИЧНИ - в развитие. Задпоставен е титула за аристократическа принадлежност РЕКС. Рекс отговаря на тюркския задпоставен титул хан и бег. РЕКС, РИХ, РИС са варианти. Оттук ТеРЕС Велики, царица ТомиРИС, КЪНАЗъ ЕспереРИХ, крал ТеодоРИХ Велики от Мизия дунавска, най-популярното тракийско име в света БОРИС- БойРИС от Бойко и РЕКС. Както БоЯН от Бойко+Янко. Можеш сам да продължиш, правейки разбор на всяка българска дума. Българска а не тюркска, руска, гръцка, англосаксонска. РА-дост (Бог достигнах) отговаряйки ти.

От славянските езици единствено българския и македонския (ако го приемем за отделен език) са АНАЛИТИЧНИ всички други са СИНТЕТИЧНИ ( имат падежи например) . Отварям една по голяма скоба. Езиците в еволюцията си вървят към аналитичност. По старите езици са аналитични , тоест може да се каже че основа на всички славянски езици е БЪЛГАРСКИЯ ( и македонския ако го приемем за отделен) който идва от далеч. От генетически изследвания пък се вижда че македонците и българите са неразличими генетически и еднакво отдалечени от сърби и други по далечни славяни... Изводи? Нещо не ясно!?

българската държава, още при създаването си от ханку брат, е била съвкупност от пра-българи, славяни и траки (така пише в учебниците), т.е. тя е била "нация" още от създаването си, с основен народ пра-българите + славяни и траки (от които произлизат и македонците) така, че обективно погледнато, може да се твърди , че македонците са "от българската нация", но в същото време са си отделен народ! в наше време, исторически така се е получило, че македонците са се отделили в самостоятелна държава и да се настоява силово те да се признаят за "българи" не е редно, защото те не са "бълагри" , т.е. да имат корен от пра-бълрите , а са си македонци /с корен от траките/. би могло да се настоява, да признаят, че исторически са били част от "българската нация", но меко казано - не е редно да ги насилваш да се признаят, че са "пра-българи", защото не са!

И за измислянето на македонската нация И лично на Сталин Той, макар и необразован, не е бил чак толкова прост Измислил е как да пороби и разедини България

македонска нация има в момента македонски народи, живеещ с албански народ в държава, наречена македония

Като половината провинция Кутмичевица днес живее в България и са живи онези, които помнят дедовите си синори в Кутмичевица. ЧЕРКЕЗИТЕ от Кавказка Албания, преобладаващото население на Западна Македония(част от Санджак) ли са македонския народ? Колкото КРИМСКИТЕ ТАТАРИ преселени от Котузов в Добруджа през 1830г са български народ.

Благодарете на ционистките импостери-едомити,ашкеНАЗИ-производните на прокьлнатите ханаански племена,които са ,фалшивите израилтяни.Благодари на тях,сьздателите на синагогата на сатана,които нямат нищо общо с коляното Давидово и нена виждат Иисус-те окупираха властта в Русия и сьздадоха ционисткия зоопарк на запад,а днес крьговете на анти-Христа искат да управляват с нов световен ред на сатана като започна с генна модификация чрез фалшиви ваксини и сьздадени по тяхна порьчка вируси.66 милиона бели руски християни са убити от платените от сатанистите ционисти болшевики..

Ауууу, кой не си е изпила хапчетата?!

Представете си, че имате един съсед в блока. Не си плаща сметките за общите части. Изведнъж казва, че не е вярно - платил ги е. Такааа, вие казвате - абе ти нормален ли си, лъжеш, не си ги платил. А той ти казва: "гледай сега, вярвам, че можем да намерим взаимно приемливо решение на този въпрос. Да, историята е важна със сигурност, но по-важно е, че тя е отправна точка за бъдещето. Аз искам да съм приятел с приятели. Трябва така да се разберем, че никой да не победи, а и двамата да сме доволни." Тъййй... Значи верно е всичко това, но още по-вярно е следното: не можеш да кажеш на бялото черно. Който го прави, губи достойнството си. Тук има една единствена позиция, около която трябва да се обединим: Гоце Делчев е българин, с българско самосъзнание, от българската област Македония, и той се е борил за присъединяване на това откъснато парче месо от плътта на майка България обратно в лоното на милата родина. Да се разберем за друго, означава да ослверним паметта на този и още много радетели, който са загубили живота си. Ако цената е да сме в по-дистанцирани отношения със сегашното анри-българско управление в Македония, то добре, аз съм файн... ще чакаме палачинката да се обърне, а до тогава, да се оправят сами с интеграцията си.

Абсолютно си прав. Само не знам кой от нашите управници няма да реши, че "хайде холан, много важно" ще им признаем, че и на Маш прадядо му е бил етнически македонец, когато през 1913 е забегнал гонен от турците в Царство България, а не някъде другаде. И че всечките половин милион българи дошли в България, всъщност са били истински, етнически македонци. Е тогава на този управник лично бих му резнал главата

Преговорите трябва да бъдат в една точка: "Гоце Делчев е българин, съгласни ли сте или не"

няма място за договаряне на историята! Изчистване на учебниците от "лайната" за България, "поправяне" на "историческите" книги за "македонските " царе и царства. Едва тогава може да започнем да мислим как да помогнем на Северна Македония, да се присъедини към ЕС. А, и възстановяване на войнишките гробища, манастири и църкви с надписите на български език, така както са били преди да ги поругаят с този измислен от сърбите език. Никакви компромиси с историята, а тя е категорична - цялата тази област е населена с етнически българи.

обаче на диалект... "македонците" са народ, докато българите са "нация", т.е. събирателен образ на няколко народа живеещи на една територия... така, че нещата не са еднозначни !

Ако четете повече, ще научите разликата между народ и нация.

2020-09-11 11:21:23 главанака (нерегистриран) Какво има да преговаряме? Човекът е загинал като българин! И това е факт! --- обективно погледнато- нито "гоце", нито "яне" звучат като български ... баш са си македонски имена .... ама нейсе ...

Ти имам логиката- а имената на днешните деца: Марсел, Акнесика, Брад, Киара, Мия и т.н.т. Да не би да прави децата НЕ бългърчета?

имена са "модерен" кич, докато имена като "гоце" , "яне" са исторически, а тогава имената са се давали изхождай най-вече от "пренадлежност" , а не от "модерност" (както е сега)

Гоце е Георги Делчев по кръщелно свидетелство. Гоце е разговорно на Георги – Гоце, Гоче, Гоше... Същото е и с Ванче(Ванчо) Михайлов. Той е Иван.

Този се страхува да не бъде наранен от истината.

Тия го обърнаха на пазарлък..

Преди приемането на Северна Македония в ЕС ръководителите на България да се концентрират върху важните за България въпроси. След това ще бъде късно. Внимание-вътрешните боричкания е удобен момент за откъсване на части история. Този, колкото е сговорчив и добродушен, така си кове желязото успешно! Внимание!

ти ли подкупи с по €300,000 ония 6-7 боклука - продажни депупутки от вашио парламент дето ти осигуриха мнозинство за да “мине” гласуването за приемане в НАТО и шибаното име “Северна македония” измислено по комитски в шаварите на българското Преспанско езеро ?!?!?????

Какво има да преговаряме? Човекът е загинал като българин! И това е факт!

преговаря се за нещо, което може да се търгува ! Не можеш да “преговаряш” и “натъкмяваш” исторически събития случили се безвъзвратно преди 100+ години ! Още повече да се пазариш “какъв се е чувствал” човек умрял преди 100 години, който ясно е заявил , че е записан “Роден Българин”! Някой оспорва ли, че Ернесто Че/Гевара е аржентинец, въпреки че се е бил за освобождението на Куба и ред други латиноамерикански страни и е убит в Боливия ???! Да, “кубински и латиноамерикански революционер”! но Толкова ! Никакви повече претенции ! Хората мислят с главите си ! Гоце Делчев се е бил за освобождението Българите живеещи на територията на Вардарска и Егейска/Беломорска Македония и Одринска/Източна Тракия, останали под турска власт съгласно Позорният Берлински конгрес от 1878 г. (Благодарение на английският, на кралица Виктория любимец - Министър Председател Бенджамин Д’Израели (евреин!!!!!) , които територии, дори по Фермана за учредяване на Българската Екзархия на султан Абдул Азис от 27.02.1870 година са населени с “православни християни Българи!” Е, какъв може да е по народност Гоце Делчев, след като по времето когато се е родил и живял на тази територия НЕ е имало друг народ и националност освен БЪЛГАРИ ! В официален документ на Османската империя има ли някъде споменато за някого, че е по народност “македонец”? Имало е много народи в империята - българи, сърби, власи, гърци, арменци, евреи, и др., НО Македонци НЕ е имало НИКОГА !! До Изобретяването им през 1936 г от КомИнтерна !!! Е, какво да “преговаряме” сега “Какъв е бил по народност Гоце Делчев ?!?!?!? Шибан Заеков !?!?!?!

Браво! Единствена забележка: изобретяването от Коминтерна е 1934-та.

За факти не се преговаря ! Просто се приемат , глупако !

Ще търгуваме Гоце Делчев!?

Заев да признае, че т.н. "македонци" са етнически българи и всички противоречия в тази посока отпадат.

Може да се окаже Македонец, обичащ България... 80г ни държат в будна кома...

Докъде се докарахме шкембето и македонците да решават кой и какъв е Гоце Делчев!? Оставка на неграмотните тикви и калинки !

Ти кой предлагаш да го реши спора за Гоце нашенските комундели и Путин ли!?

Архиви на трети страни, няма ли? Там си пише... Общо взето е игра на думи... Важното е Македония да върви към ЕС и НАТО

Тъжната истина за света е че повечето неща не могът да бъдат решени с дебати и преговори, освен ако едната страна няма начини да принуди другата с нещо. Още по тъжната истина е, че България няма никакви козове в тези преговори. Дори тези които си мислите че имаме (като поддръжката ни за НАТО и ЕС), всъщност не можем да ги ползваме, защото всичко това става под натиска на САЩ.

Заев с 200, Заееееев!

Лъже както обикновено. До сега вече няколко пъти лъга. И отделно, пред нас говори едно, после в Македония говори съвсем друго. Просто ни правят на глупаци. Ако имаме държава, трябва да покажат червен карто на Македония. И след време да почнем да говорим. Всички им поставиха условия и тия всичко изпълниха до последната точка. Само с нас се гаврят. Вероятно са усетили, че нямаме държавници. Единствен Каракачанов да отсрами. Освен ако не си остане само с празни декларации.И без това външната ни политика за нищо не става.

Пак се опитва Заев, да лови България в някакъв капан! С тези ренегати няма място за спорове! Има документи от памти века, как географската област Македония как е поделяна между държавите на Балканите! И никога не е имало македонска държава до 1945 г. , когато се създава Федеративна република Македония в състава на СФРЮ, по предложение на коминтерна от Москава и със съгласието на партньорите от Ялтенската среща и постигнатите там договорки за влиянието им в отделните страни от Европа!