Затвориха зоопарка в София заради умрели животни

Столичният зоопарк затвори врати за посетители днес заради починали животни през почивните дни, съобщиха от управата.

Обратно в новината

Коментари - Затвориха зоопарка в София заради умрели животни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този директор на зоопарка не е ли същия алкохолик,който преди няколко години се беше напил със свои приятели и влезли при бялата мечка/тогава имаше/ и за малко тя да закуси с тях.Сутринта го гледах по телевизията - че той е като излязъл от клетката на маймуните.

Още от Ноам Чомски, относно начините за манипулиране на съзнанието: 6. Да се атакуват емоциите на човека в по-голяма степен, отколкото мисленето му. Въздействието върху емоциите е класически метод, който има за цел да гарантира, че ще се блокира способността на хората да правят рационален анализ, а в крайна сметка дори и на способността им за критично осмисляне на събитията. От друга страна, използването на емоционалния фактор може да отвори вратата към подсъзнанието, за да се вкарат там мисли, желания, страхове, притеснения, принуждения или устойчиви модели на поведение

5.Отношение към хората като към малки деца. В по-голямата си част пропагандните изяви, предназначени за широката общественост, използват такива аргументи, символи, думи и интонация,като че ли става дума за деца в училищна възраст със забавено развитие или с психически увреждания. Колкото по-настойчиво някой се опитва да заблуди слушателя, толкова повече той се опитва да използва инфантилни словесни форми. Защо? Ако някой се отнася към човек така, сякаш той е на 12 или по-малко години, по силата на внушението, в отговор като реакция на човека също ще липсва критична оценка, което е типично за деца на възраст 12 години или по-малко.

За всички, които ме оплюха, че им казах истината: Ноам Чомски: 1. Отвличане на вниманието. Постоянно се отклонява съзнанието на хората от реалните социални проблеми, превключвайки ги към теми, които нямат реално значение. За да постигат такъв резултат, според който гражданите да са винаги заети с нещо и да нямат време да мислят, от полето в кошарата, както и всички други животни ( цитат от книгата Тихо оръжие за тихи войни).

По стечение на обстоятелствата живея близо до зоопарка и го посещавам почти всеки ден... Ами какво да ви кажа...такава мръсотия и гнус никъде я няма. Не може камилите, конете и т.н. да живеят и да се въргалят в купчини от собствените си лна. Това нещо трябва да се затвори! Обикалям света и никъде не съм виждала такъв ужас и такава невъобразима смрад! Някой ако е ходил в Скопие, да в Скопие без майтап и е видял тяхната "зоолошка градина" сигурно е останал без думи, както останах и аз. И когато попитах как по дяволите се постига това нещо, ми казаха, че има много любители на животните доброволци демек ходят, помагат, грижат се за животните без пари, повтаря без ПАРИ...

Г-жо тук животните ги тровят посетителите! И не мирише във всички сектори, вие говорите за сектор тревопасни, така че не слагайте всички под един знаменател, бъдете по-наблюдателна!

Спомням си ,че по едно време вървеше кампания за осиновявяне на животни с цел подобряване на условията им за живот.Дали още продължава или всяко чудо за три дни и всичко е омръзнало на богатите.Нищо не може да замени близкия контакт с едно диво животно колкото и чудесно направени филми да гледаш а да не говорим за перверзията наречена ловно сафари в родината им .Не се учудвам ,че нещата и в зоопарковете ни не вървят на добре щом стават такива инциденти ,както всичко в многострадалната ни държава.

Това болест по преживните животни е само - така изведнъж да ги натръшка.

Сега да очакваме по магазините колбаси от камилско, бизонско и каквото там още има :))) Твърдо и аз съм против съществуването на зоопарковете , това е гавра с животните

Зоопарковете само харчат пари, мъчат животните и разнасят смрад - да ги затворят най-добре!

Умишленото тровене на животни е част от културата на идиотите. Насладата да видиш как след себе си оставяш мъртви африкански животни са дължи на невъзможността да отидеш в джунглата. И като не можеш, понеже си лумпен и мизерник, почни да тровиш животинките , та да лишиш децата от удоволствието да видят на живо нещо непознато. Българският мръсник няма равен на себе си в света. Затова затворете и зоото, и кината, и консервирайте живота, та да се научат да пазят и ценят даденото им от народа.

Абе кой каза че са отровени,казаха че са били болни от СИН ЕЗИК.

диверсия. Иде мутренско време, треперете. Което оцеле, оцелее....

Вчера бяхме там със децата. това което ми направи впечатление точно при камилите и яка е ,че група младежи се бяха запасили с торби ябълки,зеле и кой знае още какви боклуци. Голяма веселба падаше при тях целейки яка с ябълки!!!! На въпроса ми защо въпреки предупрежденията хранят животните -отговора им беше " Върви накъдето си тръгнала..." Ето и резултата.

диверсия. Иде мутренско време, треперете. Което оцеле, оцелее....

Ами ДА навсякъде има тебели да не се хранят животните и някои олигофрени не ги спазват, явно не могат да четат, а персонала не може да се движи след тях!

На никого ли не сигнализирахте?

Шегуваш ли се? Че то охрана нямаше никъде!!!

Глад глад мори добитако

Вероятно става дума за поредната комунистическа провокация с цел да се дискредитира управлението на служебното правителство!

МАЛОУМНИК...

Малоумници са само онези, които гласуват за мръсните комунисти!

малоумни и крадливи. Затуй думата демокД стана мръсна и се пише с Д. Като се каже демократ се разбира бандит разорил България, алчен, крадлив, турско-американска-ционистка подлога. Разкарай се!

ДЪРЖАВАТА Е ПЪЛЕН ЗООПАРК....КЪДИ СИ ТОШО ДА ВИДИШ НА КАКВО ОБЪРНАХА ДЪРЖАВАТА НИ.....

Не зоопарка, държавата трябва да затворим..

Съгласен. И после?

Затвориха зоопарка в София заради умрели животни То зоопарка на жълтите павета го затвориха отдавна, но не бях чул там да има умрели животни.

починалите животни в екарисажа....и вкарайте в освобедените клетки червените боклуци, че са на изчезване

да заключите клетките, хвърлете ключовете и извикайте Денко ловеца от Ловеч с новата пушка да дежури до храстите...щото нали ги знаете червените престъпници - ще платят на Марковски да ги изкара

червен да си е гордост и за винаги. Породите са в ГЕРБ на изчезване. Колкото и да ги сменя ББ, все са си видове прасета тип ИФ.

Ти сигурно си левскар, а ? Дай да вкараме сините там, казвам аз !?

Некомпетентното ръководене на града не може дори да се грижи за едни животинки затворени в клетка.

ко каза???

Зоо-парк съм виждал в Германия, това тук в Бълхария са концлагери за животни.Трябва да се наричат Зоо-лагери.

Комплексарче, всеки е виждал зоопарк в Германия, не прави сравнения, защото там няма комунисти! Разбира се, ако можеш да мислиш и разсъждаваш!

А бе идиот / както и тези като теб/, има ли тема, каквато и да е тя, която не можеш да свържеш с комунистите ? За информация- аз ИЗОБЩО НЕ ГИ ПОНАСЯМ, но това твоето си е ПАТОЛОГИЯ от всякъде! Същото важи и за тези , които вместо комунистите , намесват ГЕРБ, Бойко и изобщо политизират всякаква тема. Сега остава да ми кажеш, че камилата е умряла от мъка, защото е имала влог в КТБ...

Зоологическите градини са отживелица. Няма нищо забавно в това да гледаш затворени, подтиснати и пречупени животни. Мястото на диви животни не е там. Освен това, за всички е ясно, че работят на загуба.

Няма нито едно животно, което да не живее повече в зоопарка, отколкото в природата. Понякога животът им се удължава дори двойно - редовно хранене, медицински грижи, никакъв стрес от хищници и т.н. Направете справка. Ако животното не понася зоопарк, или изисква много специални условия, просто не го взимат за гледане. И не може без зоопаркове. Едно дете не може да се формира като личност, ако не формира от малко своето отношение към животните.

В случая е точно обратното. А горкият Алонсо... Затова има специални резервати за животни - за да се отглеждат в подходяща за тях среда. Отношението на детето към животните не се формира чрез водене в зоологическа градина- там то добива само визуална представа.

Това не е живот. Това е вегетиране. Хищник хранен редовно, угояван, принуден да лежи по цял ден - не е хищник. Зебра затворена, лишена от свободата да тича губи същността си. Я кажи И какво научиха твоите деца от там? Какво е да затворен? Как изглежда пречупен хищник? Как изглежда затлъстял лъв? Кое точно ще ги формира като личност бе Саше? Лелее добре, че не те познавам. Очевидно като общество не сме дорасли за подобно решение, но ти казвам, че до 20-на години в нормално развитите страни ще почне да се обсъжда закриването на зоопарковете.

Ако смятате да формирате детето като личност като го водите по зоопаркове - жална ни майка !Много са ви сбъркани представите за ИСТИНКИ отношения природа-животни-хора!

Ей много сте с мръсни душички, въобще много сте зле. Нямате грам мисъл в тъпите си глави! Марш!

Замълчи. Подчовек.

На горките животни не им е понесло управлението на Фандъкова

Ако кметът на Ловеч беше кмет и на София, то най-вероятно останалите животни щяха да бъдат застреляни - превантивно, за да ги предпазят от евентуална зараза.

"защото няма да е приятно докато се разхождат посетителите някое животно да умре" Правилно са решили да затворят зоопарка, но обосновката на кметицата е инфантилно-тъпанарска.

от както видях маимуните да си бият злобарки,спрях да ходя.няма никакъв надзор върху животните там.

Е, да ги накажат за непристойно поведение ли?

Мразя зоологическите градини и не желая да водя дъщеря си в тях ... но, тя ги харесва и иска да ги посещава- въпреки, че е вегетарианка и не желае да носи естествени кожи. Знам, че понякога животните там са спасени от смърт ... но ми е гадно да ги гледам в тези мизерни условия, които им предлагат - нашите зоо-паркове. Преди 2 седмици посетих "Парка за танцуващи мечки" в Белица и ужасно ми хареса ... естествена среда за обитателите и невероятно усещане за посетителите!!! БРАВО, продължавайте все така!!!

Я пак обясни - дъщеря ти "обича зоологическите градини", но е вегетарианка и "не желае да носи естествени кожи'....Абе жено, дъщеря ти дете ли е или на поне 20? Не ми се струва нормално нито голям човек да "обича зоологическите градини"и да ги посещава с майка си. нито пък дете да се интересува от "естествени кожи" и да е вегетарианец по собствен избор...

Да, дъщеря ми на 12 осъзна, че вкусната шунка и пикантната луканка идват от труповете на убити животни/абсолютно, без наша намеса/. И отказа да консумира "трупове" , по късно разбра, че голяма част от обувките, чантите,калъфите за телефони и ... са от ест. кожа и сега избягва такива. Сега е на 15, все още дете и харесва парковете с екзотични животни. Изумена съм от вашата злоба и сарказъм, към хора, който не познавате!!!

Жалка държава- винаги са след събитията, каквито и да са- земетресение, наводнение, суша, епидемии, транспортни аварии- това е критерий за непрфесионализъм. И, дали ще е банка или зоопарк, все едно. Универсални калинки с добри връзки, където трябва. Храна, отрова, болест- от кое се умира за един ден- от непрофесионализма на екипа или от пълна професионална незаинтересованост. Държавата изпростява и се разлага, от където и да погледнеш.

Що? УСА какво направиха за земетресението онзи ден? Да - държавата е безполезни мрънкачи като теб - факт.

Както и да го погледнеш в "УСА" са с хиляда години напред пред "БеГеТу" и не знам за какво винаги сравнявате България с 'някоя' си друга държава, при положение, че нещата са трагични от където и да ги погледнеш и вместо да се търсят решения на проблемите, винаги критикувате без да давате адекватни решения. Превърнали сме се в една нарко-алхолизирана нация, която винаги се оплаква от миналото си, а не гради бъдещето си и винаги очаква някой друг да й свърши задълженията... Еми няма пълно щастие. ;)

Калинки се оплакват от калинки.

Милите животинки, дано ветеринарите да успеят да овладеят проблема.

"защото няма да е приятно докато се разхождат посетителите някое животно да умре". ---- А за животинките някой помисли ли ?

Сигурно персонала прави каквото може, но е чудно как животните са още живи... всичко е заблатено и животните плуват в собствените си изпражнения... още от спирката при Хладилника те лъхва смрад на мърша... там сигурно е моргата... животни ядът животни... нещо като живота в БГ...

"Животни ядът животни"! Ти очакваш в зоопарка лъвовете,тигрите,ягуарите,гепардите,вълците и другите хищници да пасат трева ли?

До кога ще има модификации на концлагери за животни в България, като зоопаркове и приюти за безстопанствени кучета? Вероятно докато най-важното е да се крадат обществени средства. А новината е олицетворение на цензорираната помия в банановата република на пожарникари и руски мекерета - дори не се казва какви и колко животни са умрели. Не е сигурно, че някога ще се съобщи и от какво са умрели неизвестен брой неясни животни. Както никой не разбра нищо за питона в Надежда. Нито някой доблестен журналист си позволява да пита. И това е "само" за един питон и една вечно усмихната кметица от Самоков ....

omfg ти си чисто луд брат ходи на ветеринар

Да ви кая, баби, туй управътъ на зоо-то многу съ е изложилъ. Мрат животинкити я, как няма да мрът. Пък и нямъ кой да укоси тривътъ и храстити, чи кът водих унуката щах дасъ нахакъм връз идни тръни, баба. Чи хич тъй бивъ ли, джанъм? Народна пърла съ харчи, туй не им е бащиниъ. Аку имъ болну животну, д-р Ивъноф виднагъ да събире кунсилиум от зооиксперти и зоолози-ветиринари да съ консултиръ и да ни съ май повиче.Туй му реквъм аз баба му дет що животинки и скот е отчувълъ-ъ, чет нямът.

А оставки и наказания ??? Всеки който е бил в европейски зоопарк знае , че лицензът на софийския трябва да бъде отнет , а животните предадени другаде , където ще получават адекватни грижи ...

адекватни грижи...точно каквито получават в зоопарка в копенхаген, където публично ги екзекутират и разфасоват, защото са в повече и няма място. Всеки зоопарк е затвор, колкото и лъскав да изглежда той. Идеята за тези институции трябва да бъде преразгледана и трябва да се преустанови съществуването им. Друг пример - делфинариумите - животни с интелект, почти равен на човешкият и развита сложна система за комуникиране са принизени до подхвърлячи на топки. отвратително и ненужно. Ако някой иска да види животните да пътува до естествената им среда или да гледа документални филми.

Тогава ще бъдеш ли щастлив??? Злобарче долно!