Златотърсачи превръщат поречието на Струма в лунен пейзаж

Цената на благородния метал се покачва, а това стимулира и добива му у нас

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За Дънди, нещо? За Асарел, нещо? За Аурубис, нещо? За Елаците, нещо? Аааа, абе законната кражба си е законна, бях забравил!

А бе оставете хората да копаят и без това всички закони в България са направени да облагодетелстват някого. Единственото условие трябва да бъде да възстановят околността но и да не го направят, природата си знае работата, след 20 години всичко ще бъде както преди.

Е ЩОМ Е ЧАСТЕН ИМОТ, КВА КОНЦЕСИЯ БЕ ИЗРОДИ НА ВЪЗДУХА ЛИ????

И до тях ли опряхте или ви се оплакаха западняците че някой може да им окраде авантата??? Толкова пари излизат от България с предаването на западняшки концесионери на златните ни находища ама се хванахте за дребните българи дето се чудят как да оцелеят....

И тия от местния, кюстендилския, РИОС са не само законово неграмотни и за това са "безсилни", но са и същите плячкаджии като златотърсачите!

Утре отивам с драгата. На час прекарва по 5 кубика. Ще ви пратя снимки.

Da umrat ot rak, te i tehnite blizki! Amin! Wsichki promihleni zlatotyrsachi nelegalni.

Занимавате с с малкото, А дънди прещънс цели планини разравя

Дънди са.законни и си плащат. Плащат и заплати

80'000 е цената на тяхната концесията. 5 млрд. ѝм е добивът за 5 г.

Що унищожавате Струма ? Отвайте в Челопеч и там копайте колкото искате , нищо че и някой от Правителството , според Градската Клю Клю има Акции , като на Аейрогарата са го направили и 5 години никакво плащане на концесионни такси ! Бон Шанс !

Гледат какво става в химерика по сериялите им ?

В Америка,ако ги хванат без документи да копаят ще идат в затвора.

Там се правят мангизи от нищото. Кой не му харесва, да ходи да се радва на Марсиански пейзаж около НАЙ-ДРЕВНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ЗЛАТНИ РУДНИЦИ дадени на символична концесия на КАНАДСКИТЕ ЧИФУТИ.

браво булгарджоци! кога ще поумнеете като народ, бе, и ще спрете да си рушите и грабите държавата?

Мамицата ти отродна, а?!

Като го дадат на канадците на концесия ще заприлича на марсиански пейзаж.

Канадските чифути.

Определено трябва да се спрът набези в реките ни, но и златото което се копае в мините трябва да се разпределя за народа, а не да се граби нагло и изнася заедно с куп други неотчетени още по ценни метали. Докато държавата дефакто е мафия която граби само за себе си, то хората имат прави да изкарат някой лев и от злато в реката, щом нямат сила да си извоюват прават.

И кой трябва да го добива

Преди време имаше статия на Биволь относно оъкраднатите карти за залежи на различни подземни блага . Явно дебелеевски вече е задействал процедурата за доограбване на каквото е останало.

Дори от частния си имот не можеш да увреждаш държавна собственост, каквато със сигурност е реката. Та да не се правят на утрепани, че нищо не можело да се направи. Явно просто копачите са едни наши хора.

Това което със сигурност не се покачва е IQ-то на малоумниците, кото Тулупа с умиление нарича мисирки. Цената на златото в момента също така НЕ се покачва.

Chrome браузър с вградена функция за копаене /mining/. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате CryptoTab Browser и той ще започне да добива Bitcoin за вас. 1 Bitcoin се търгува вече над 45 000$. Без инвестиции, без рискове, без допълнителни усилия, без да променяте сърфирането си в интернет или навиците ви! Опитайте и се убедете сами колко е просто и изгодно https://cryptotabbrowser.com/landing/55/18757804 Ако го използвате регулярно след наколко месеца ще сте благодарни за решението си, а скептиците нека продължават да гледат отстрани.

А какво те мотивира да го рекламираш и то толкова усърдно из форуми и сайтове? А?:) "Копай" си и си трай...Защо "открехваш" целия свят на тази безценна далавера?

копането е много бавна работа.истинските пари се правят ако успее да накара 100-200 човека да се логнат с неговия линк. така той ще прибира % от тяхното копане... стара система е това.

Имам кирка и лопата. Мога да ти дам на заем :)

От мен- едно сито ,та да подбира само по-едричките!

ГЕРБаджийска умствена, морална и етична импотентност! Не знаели, не можели, не разбрали как да прекратят едно незаконно разпишолване от бракониери. Като не знаете и не можете, се махайте и оставете тези, които могат да свършат една елементарна работа. Прости нищожества!

sawo

Поречието на река не може да е частен имот. Научете си поне малко от малко законите за да не ви правят на луди с малоумни обяснения от институциите.

излиза , че ако ида с една лопата ще мога да вадя по грам два на ден , па стига ми , както се покачва.......

Законно ли е всичко това? Ами законно ли е златните ни мини Банкялията да ги продаде под масата на на Канада дето неговите изчадия в Америка имат дял и ще се хранят със векове напред

Не ви ли писна от идиотски обяснения и лъжи на властта и институциите, като се започне от Борисов надолу! Във всяка държава - дори и НЕнормална тези престъпления се ликвидират без проблеми, в България само ни се представят някакви олигофренски обяснения как не можели...

Гербаджийските тролове кретени с конкурс за плиткоумие ли ги избират....

АМА ТОЯ ПЕНСИОНЕР СИ СТАНА ПОРНОКТЪОР ОТВСЯКЪДЕ !! ЕЗИКЪТ МУ Е ДЪЛЪГ ЯВНО !!

Не сравнявай всички хора с майка ти, теб и Тиквата. Не всички са като вас!

МЕСНИТЕ УШКОВЦИ ЗАЩО НЕ ГИ ПОГНАТ СЕЛЯНАТА ??

Умни и ГЕРБ са две противоположности, кажи в коя администрация пърдиш,та недей да ръсиш глупости!

Наполеоне, прибирай се, ще заключаме отделението

Че си тъпанар да Ама чак толкова не е за вярване

Пълен цирк сме. Циганотурците изсякоха прекрасните ни гори, сега това..... Тъжно

А къде е Мунчо латино-американото плашило

Трябва всеки да се отчита на Чекмеджан, а той приема само злато, евро и суджуци.

Пичка ти майчина

... към ,,Родопи" грухчо

Вярно си тъп ШОПАР

А защо държавата не го прави това??

Що то държавата може само да краде , Който е способен с голи ръце вади злато,държавните некадърници могат само да лапат наготово.

Ха-ха, тя държавата ако беше решила да си копае сама златото и сама да организира всички лотарии, вместо да подарява машина на пари на трети лица за жълти стотинки...

Не било законно защото златото остова на този който го е добил. Законно е когато някой е платил буквално жълти стотинки за концесия и изнася тонове извън България.

Едно от най-наглите и безочливи публични престъпления е това варварско ровене в коритото на р.Струма. Това нещо продължава вече над 15 години и няма власт, която да спре това безчинство над природата. Началото беше в самото корито Струма.Наистина варварска работа. Имаше корекция на реката, малки прагове с чудесни места за плаж и един хубав ден изчезна.Когато отидохме не можехме да намерим къде тече Струма.Представяте ли си, за какво унищожаване на приридата говорим. Чудно е кой стои зад всичко това, толкова ли е могъщ, че при никоя власт не го спряха, няма еколози, няма зелени.Така че браво на БТВ, дано това е началото на края на тази гавра с природата ис хората, в чиито земи са навлезли своеволно.Нека не се заблуждаваме, че плащат на някого.Те на държавата не плащат та на малки собственици ли ще дадат нещо.

А при сигнал за "нелегално" парти идва жандармерия до половин час

Пълно безхаберие на държавата - Божков си купи политическо представителство и ще участва на тези ибори, тези най-наглото си копаят злато пред очите на цяла България и всички власти, това е деградация на държавността у нас, всеки престъпник може да си прави каквото иска безнаказано.

В момента цената на златото е на най-ниското ниво за последните 2 години. Както и при Корона случаите , журналята обявяват покачване надолу.

1. "Цената на благородния метал се покачва," - това не е вярно. Точно обратното е. Сега пада. Проверете и ще видите, че е по-евтино от миналата година по това време. Днес е по-евтино от миналия месец. 2. Вадели по 50 грама на ден. Това са 4700 лева. Инвестиция от 20 000 се изплаща за седмица. Явно си струва бизнесът! 3. Ако не е законно, прокуратурата какво спи?, Ало, каскета кво прави? 4. Ако имотите са частни - този лунен пейзаж си е отговорност на частния собственик!

Коментирам ти само точка 1. Цената, за която казваш че пада, всъщност не е цената на металното злато. Това е цената на хартиен фючърс на стоковата борса, като в момента цената му пада, защото хората разбраха, че е без златно покритие и се разпродава масово. В момента става разделянето на цената на истинското злато от цената на хартиеното, борсово злато. Джей пи морган печатат тези фючърси до безкрай. Такова разделяне на цената вече се случи със среброто преди около година. Опитайте се в момента да си купите злато на цена от 1690 долара за 1 унция - 31,1 грама! Няма как да стане.

Физическото злато никога не се продава на спот цена. Изработването на монета или кюлче и логистиката му струва пари. Освен това фючърсите имат и опция за физическа доставка. Точно преди една година цената на среброто падна рязко до 13 долара за унция. Заради масовата паника и отлива от пазара на акции, съответно спада на цената им, залозите на много хедж-фондове излязоха на криво и трябваше да разпродават сребро за да си покрият загубите. Оттам цената падна до едно психологическо ниво, от което започна масово физическо търсене. Буквално сървърите на дилърите на сребро изпушиха и по цял ден не можеше да се направи поръчка, а приетите поръчки ги бавиха около месец. След това цената на среброто експлодира. Така че физическото търсене на един актив само вдига цената му. Златото сега спада заради покачването на доходността на американските облигации.

Може да забравиш за фючърс опцията "физическа доставка". За всяка 1 унция метално злато, в момента "претендират" над 10 000 фючърса. Скоро отново ще има експлодиране на цената, както казваш поради търсенето, но само на физическото злато, а на тези с фючърсите ще бъде заплатено в доларовия им еквивалент - най-вероятно също толкова безполезна цена, както самите фючърси.

Няма полиция, няма прокуратура и представители на държавни органи се смеят по телефона и кършат рамене, както повече да кажеш Просто всичко е ясно, ама абсолютно, кристално ясно.

Истината е, че герберите съсипаха държавата. Всичко се скапа - и полицията и прокуратурата...

вземи си "истината" и си я наври в миризливия задник

Авторката на това ли му казва добив на злато ?? Четете бе, писачи, четете !

На първо място, за много бой са РИОСВ и МОСВ, защото контролът им е никакъв и самите те са се превърнали в гнезда за корупция. Пълна чистка след изборите! На второ място за бой са тези, които докараха хората от района да правят тези глупости за да оцелеят. Къде са земеделските масиви от златна и червена превъзходна, къде са черешовите масиви, чушките, консервните и преработвателни цехове?! В плодородната Кюстендилска долина, и то баш в района на Раждавица и Шишковци да вършиш тези безобразия и безумия....значи наистина държавата ни е без кормило и водач на посоката за развитие.

След златната треска с кюлчетата в чекмеджетата,хората също искат да добият нещо и то с труд.

Пичка ти майчина

Разни тъпи предавания, за туй, как се унищожава природата - после го правят и те! За тях, не само конфискация на техниката, заслужават затвор, а накрая - на ръка да възстановят щетите!

"Според груба оценка стар багер, самоделна инсталация за пресяване и помпа са инвестиция на стойност около 20 хил. лв. С тях могат да се добият до 50 грама злато на ден." Може ако ги има. Изглежда че смятат към 1 грам на тон. Багера може да ги копае, помпата може и да помпа, ама няма толкова вода. Ако трябва да промием около 50 тона баластра това са поне 500-1000 кубични метра вода. Просто цената на златото не може да плати за толкова много усилия. Горивото ще е доста. Тия не са първите кото търсят злато там. Спомням си през 70-те имаше самодейци промиваха с коруба и имаше по нещо на дъното. Е към 5-10 милиграма блестяха след 20-30 минути работа. В строителството с тоя багер ще изкарат повече пари. Ако продават баластрата и златото е страничен продукт може и да излезе математиката.

Хей насрани РИОСВ продажни Бокови мутри и това ли осрахте! Не избори а разстрел за Боковата мафия!

Пичка ти майчина