Хората масово продават златото си, фирми го купуват и изнасят

При рекордната сега цена хората масово си продават златото, каза в интервю за „Фокус” Димитър Алексиев, председател на Съюза на златарите в България. В същото време много фирми изкупуват злато.

Обратно в новината

Коментари - Хората масово продават златото си, фирми го купуват и изнасят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

златото не се печата, но не става и за ядене...

КОИ И КАК ИМ РАЗРЕШАВА ДА ГО ИЗНАСЯТ. НАЛИ ПО ЗАКОНА ИМА ГОРНА ГРАНИЦА НА ИЗНОС НА ЗЛАТО И ИЗДЕЛИЯ ОТ ЗЛАТО В РАЗМЕР ОТ 30 ИЛИ 50 гр.НА ПЪТНИК. КОЙ В СЛУЧАЯ ЛЪЖЕ:СТАТИЯТА ИЛИ ЗАКОНА,А МОЖЕ БИ КАКТО ВИНАГИ В БЪЛГАРИЯ "Закона е врата в поле".

И защо да не го изнасят? Излиза злато, влизат пари. Какъв е проблемът? Не е като златото да е незаменимо - когато ви потрябва, си го купувате обратно с парите, и така. Къде отива, в чужбина ли било, какво значение има - златото не е някаква светиня и национална гордост - то си е суровина, трайна и компактна, и това е.

Г-н Алексиев благодарение на такива псевдо експерти, като вас хората страдат и понасят по-тежко кризата. Откъде накъде г-н Алексиев вие ще контролирате хората и ще им казват какво трябва да правят и какво да не правят. Кога какво и колко да внасят и изнасят. Аз не ти казвам какво да си правиш златото. Като не искаш да го изнасят от Българи излез на пазара и копувай на по-изгодна цена за продавачите, а не за теб и си го складирай в България. Хората продават защото им е изгодно, а ако се забрани износа спекуланти като тебе ще го купят на по-ниска цена и ще го изнесат контрабандно. Забраните облагодетелстват спекуланти, контрабандисти и престъпници трафиканти.

Айде другари.. Разпродавайте пръстени и колиета.. Като сте тъпи... Сега ще ударите кьоравото.. А тея, които купуват, много скоро ще духат таратора.. Като се спука балона на цената на златото, ще виете тогава... А аз ще се смея в тъпите ви муцуни..

Златото не е в другарите, тъпан, то е у господата. Ма ти какво ли разбираш та си взел да пишеш простотиите си...

Напротив, то е у господата - бивши другари!!!

?? златен балон?? това са глупости... всички валути се обезценяват - затова цената на златото расте, цената на петрола също расте (в дългосрочен план) и т.н. Цените на храните също растат.

Този златар говори глупости ... нищо не разбира от пазар и пазарна икономика. Само като чета колко е бос и ми става смешно...клетник

Лъжат ви да продавате злато всички, не се ли усещате, бре! Не продавайте, цените тепърва ще скачат!

земя и вяра не се продават

и злато също

Това е трагедия! Да си продаваш наследствените гердани и пръстени за да си купиш нещо за ядене е ужасно! Но ако имаш излишни пари е логично да си купиш инвестиционно злато.

Чете ли линка "Златото-бляскава инвестиция или балон" накаря на статията?Китайците подготвяли мащабен дъмпинг на златото,както на всичко друго...

Четох! Абсолютна измислица! Нито можах да открия по интернет кой е този австралийски "гуру", нито пък статията имаше автор. Но ако отидеш на сайта на един от най-големите в света монетни дворове- австралийския Перт Минт ще видиш, че цената на златните монети са около 2400 долара за тройунция.

За да не пишем тук празни приказки прочетете от Гугъла "КАК БЕШЕ ПРОДАДЕНО БЪЛГАРСКОТО ЗЛАТО" с автор ХРИСТО ХРИСТОВ.Той с документи показва как Тодор Живков от 1958 г на няколко транша продава на руснаците на безценица златния резер на БНБ.До тогава единствен Фердинанд по време на глада през 1919 г си е позволил да посегне на това злато ,за да внесе жито.......

Чети си Гугъла, ама ако обичаш, тези "сведения" си ги дръж за собствено ползване.

хаххаах и защо да пази сведенията само за себе си без да ги споделя?

Другарю,защо да не споделям тук мисли,нали затова са форумите.Пък като гледам винаги злобните ти коментари се уверявам ,че ако имаш кривак като Газдов от лагера в Ловеч или Ръжгева би избил всички другомислещи по форумите...Поне това не можете да ни отнемете-да ползваме свободно майчиния си език...

Лъжат ви да продавате злато всички, не се ли усещате, бре! Не продавайте, цените тепърва ще скачат!

кой беше тоя световно неизвестен Христо Христов, дето искаш да четем - некой изперкал графоман или му е платило твоето племе, да пише безумия подобно на ония кретени Бунич и Резун (Суворов). Ма, никой не ви вярва вече бре, хазарски!

Ама ти да си чел Виктор Суворов ли бе? Не вярвам.... Не си стигнал и до Смирненски даже. Не се тръшкай обаче, Тодор Живков и Вазов не беше чел, а управлява толкова години.....

Има документи, другарю, и факсимилетата са публикувани в нета. Който иска, вижда. Но вие сте като зомбирани все още вярвате, че партията е права дори когато греши... Жалка история. Дано не си млад...

Доколкото знам злато и скъпоценности не трябва да се продават а да се завещават на деца,внуци и т.н. като семейна реликва.Продават се само при изключителни случаи.Аз моето не го продавам.

В България случаят е такъв,спешен на оцеляване за много хора!Бизнесът на заложните къщи и магазините за дрехи втора ръка върви с пълна пара!Мисля,че на всички е ясно защо?

Дрън-дрън! Иска му се!!

Това звучи като продавайте си златото- ние изкупуваме сигурно на най-ниската цена в Европа и продаваме на най-високата. Ей сега, веднага!

Е ще ядат злато после.. как да не им завидиш :)

Неам злато , неам и пари .Да му мислят тези които имат . И понеже живеем у БГ-то , я като имам за хлеб ми стига.

Няма страшно, не бойте се, , мислете позитивно - около кораба има за всички достатъчно вода, нали знаете.

Някой се опитва да раздвижи златния пазар,но няма да стане.Ако изкупуват за 60 и продават за 70-може.....

Но май се опитва да раздвижи финансовия падар в своя изгода..

В интерес на истината има няколко фирми които изкупуват злато и то на съвсем приемливи цени , с всекидневни котировки , както и пък продават съответно Инвестиционното злато е 24К , а пък повечето бижута са 8,9,14,18К За днес котировката им за 14К е 43лв изкупуване , което си е съвсем справедлива цена В крайна сметка никой не кара бунаците насила да ходят по заложните къщи, щом има такива много ясно че ще има и някой тарикати да ги стрижат Ако имаш на монети злато , където чистотата 999/1000 мин котировка на която ще ти го изкупят е 74лв/гр

Разправяй го това на японците, на които цунамито им заля земята или на тия със земя около Фукушима...

дай да ти продам малко земя на цената на тройунция злато ,т.е 1700 долара на декар

Зависи къде е. Купувам я ако е в центъра на всеки град с над 10,000 жители. Между другото, навремето Манхатън е бил закупен за много по-малко...

И ти - МВФ и СБ, не ми ги разправяй на мене. Много добре знам защо и как Хамериканци - нечовеци и Хяпонци - нечовеци си ги "мерят", а ние българите страдаме защото, ни мачкат като тревата на голф игрище. Приказват ни за "шменди капели" и си мислят, че ние не разбираме какво значи това на български език?! Като се погледне "червената нишка на българската история, след победата на КХАН КРУМ над никифор, ще стане ясно, че победата му Крум е била пирова. Злото - ШМЕНДИ КАПЕЛИ, днес си има имидж - лицето Бойко Борисов. (везде евреев) АЛТЕРНАТИВАТА ??? Помогни си сам, за да ти помогне и Господ.

има още хора в час в тоя форум...

Това не променя по същество нищо, земята си е там.

И настъпи времето на златния балон...

Държавата да се намесила! Това ми звучи като: ЗАГОЛИЛА СИ ЗАДНИКА, А НЕ ИСКА ДА Я ЩИПЯТ. То държава е под въпрос дали я има, тоя ми дърдори........

на един древен,умен,работлив, пестелив и богат народ:"СВЕЩЕН- НО Е ПРАВОТО НА УМНИЯ ДА ВЗЕ- МА ПАРИТЕ НА ГЛУПАВИЯ".

ИСКАЩ ДА КАШЕШ НА ЕДИН МЪРЗЕЛИВ РЕВЯЩ МРЪНКАЩ И ЧОВЕКОНЕНАВИСТЕН НАРОД НАЛИ ??

Продавам синджирче - 3 тона и половина - чисто злато ...е , почти.

Чиста спекула. Светът на борсовите игри винаги се е управлявал от слухове - верни и неверни. В момента световните резерви на 24 каратово злато са в такова количество, че ако се пуснат на пазара 10% от тях, цената на грам 14 карата ще бъде не повече от 7-8 лв. Едно е сигурно: който в момента купува злато (особено в бижута) ще бъде на чиста загуба след по-малко от година.

Що не се пробваш на някоя ФОРЕКС платформа , след като толкова ги чаткаш?

Трай бе, пишман-златарче, твоето не се губи - я по-ниско каратче, я кухичко... все ще я избуташ кризата

Я ДА НИ СВЕТНЕШ КОЛКО Е ТО ТВА ЗЛАТО ЧЕ НЕ ЗНАЕМ....

Ей, кухите комунистически кратуни на заплата пак са тук да пишат коментари. И сега въпроса: Абе я ми кажете, Бойко ли ви е виновен сега за цената на златото или Дянков ? То стана ясно вече че те са виновни за размириците в Англия, ама за цената на златото още не бях сигурен.

Ти па много се засягаш. Ние си пишем защото за това ни плащат. Какво лошо има да изкараме някоя и друга стинка?

Аз съм виновен, защото позволих върху мене да се изпробват всички тези неща...и след това да се приложат и на други по света. Борисов и Дянков не са виновни, те просто са жертви за съжаление - "жертвени животни" - козли опущения. Ще "изгорят" и двамата, за да мога АЗ да СВЕТЯ като СЛЪНЦЕ! Съжалявам, такава е реалността!!!

Дошли чужди фирми,дават явно по-добра цена и нашия златар орева орталъка и изведнъж се загрижи за държавата.

Правилно го каза

+10 :) Май май са му засегнали интереса :)

в условията на пазарна икономика, когато сме член на ЕС, значи свободно движение на стоки и капитали и хара, всяка намеса от страна на държавата за някакъв режим води до контрабанда, нека се изнася официално за да се внасят данъци , какво пречи на други да купуват това е пазарната икономика, стоката отива там където се търси, нали имаме толкова милионери защо не си влагат парите в злато, това е то световна икономика и да си част от нея

Ама уточнете кои хора продават злато!

Ей сега ще ти пуснеме списък

Народът гладува,злато не се яде.

Длато не се яде, но тежко му който го няма..Тия, щоито имат злато, могат и добре да се прехранван...Няма народ, има прослойки. Едви с 300 лв. заплата, други с по 1300, трети с милион на година.. Така е и при пенсионерите - това е едно обобщавашо понятие с измамна стойност..

То нищо ценно не остана в тази държава. Жалко че толкова се борихме да запазим България. С тези управляващи нищо добро не ни чака.

Как така нищо ценно не е останало ??? Ти нали си още тука.

при условие, че се изкупува за 30 лв./гр, в златарските къщи го продават 70 лв./гр., незнам колко хора продават....

Аз пък си мислех, че хората масово продават, ама никой не купува! Тоя що не се скрие някъде с тия брътвежи!

как няма да ни остане нищо ценно - ще ни остане безценния кеф да гледаме боко тиквата по телевизията всяка вечер, и то по няколко пъти! никаква криза не може да ни го отнеме!

То, добре че беше той, че иначе съвсем щяхме да сме по очи.

Май не бяхме по очи преди Той да дойде...

Дамян

То аз не знам кога си е отивал,че да идва пак.Боко рапона е на власт последните 15г.Ще е най-добре заминаването му да е към затвора в едно с останалите комунисти.

Не знаех, че последното ценно нещо на хората било 79 елемент от периодичната система.

егати брътвежът....

Лоша конкуренция, лоши чужденици, лоша конкуренция.

Да, златото все още се копае , но къде-къде по-трудно от добива на хартия за печатането на пари. А тоя Алексиев се е олял тотално и не знае ,че ИМА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА И СВОБОДЕН ТРАНСФЕР НА СТОКИ И ПАРИ ПО СВЕТА.

Я недей плещи глупости бе, демократ! Много е свободен трансферът, няма що. Особено в САЩ е такава "свобода"... Всеки цент ти проверяват и в банки и кеш!

за мен всичко това със златото е спекула. все пак златото е материал който все още се добива, колкото и да е трудно той се добива и не е изчезнал

ха, ха ,ха ....... нямало да им остане нищо ценно ! че какво по-ценно от собствения им живот бре и здраве и усмивки - на фона на келявото ви злато живота блести !!! Като се срине финансовата ви система златото ше си го завирате в един тъмен отвор отзад и ще ядете камъни пане с гарнитура от пясък а Бай Колю от село Осеня ше си дои козичката с усмивка и ще е нахранен и доволен.

Май по-скоро го стяга чепика, че не може като преди да купува на далавера кога дорде световните цени на златото дойдат до нас минаваха седмици или дори месеци. А сега при много играчи световната борсова цена още на другия ден е по сергиите.

златото отдавна не е тук, а и никога няма да го върнат

Скоро ще започнат да продават и и мотите си къщи,апартаменти и др.След това терминал 1 или 2 и плана е изпълнен,в крайна сметка тази територия трябва да се освободи.Трябва да останат само около 4млн. души които да слугуват и робуват на новите господари.

хе хе 4милиона мангали ще останат ама ще ги мързи и тогаз да видиш картинка като в Лондон тези дни !

За първи път обикновените хора действат по-разумно в инвестиционен аспект от повечето борсови играчи. Май само Сорос изалезе наскоро от тази игра - всички останали ще се изгорят лошо като се спука балона.

цената ще стигне $5-6,000 в следващите 3 години. от какво да се опарят тия дето купуват злато, от многото печалба ли??? да те светна само - долара нема как да се качва в средносрочен план, щото чичо ти Бернанке се насра да ги печата тия хартийки. с долари можеш да си избръшеш... а и малките деца знаят, че когато доларът пада, златото се катери нагоре!

Естествено, много хора имат обратна логика на икономическата логика. Всъщност, истинските пари са именно златото. То нито покачва, нито сваля цената си. Книжните пари свалят и покачват цената си спрямо златото. Затова и пише на банкнотите: "Банкнотите са обезпечни със злато и всички други активи на банката."

На сегашните български нищо такова не пише. Провери.

Това отдавна не го пише.

Банкнотите отдавна не са обезпечени с злато В САЩ златният стандарт се премахна през 1970г и от тогава до сега просто се печата хартия на стойност трилиони долари Тоест стойността на парите е точно колкото на хартията , или един килограм долари е равен на 1 килограм хартия Все още всичко се подържа изкуствено с бясно печатане на пари , които ужким ще стимулират икономиката , ама и този балон скоро ще се спука

Ако имаш от тази хартия без стойност, аз съм готов да те отърва от нея. Няма да ти струва нищо.

Скоро ще започнат

бе къв е тоя балъке Алексиев? той не знае ли че квото речем в ние в синагогата това става със златото?

Той препоръча Министерството на финансите да обърне внимание на износа. - да бе той Вдянков щото не е тук точно за това - да одруса квото има и да го прехвърли на краварите....пък Рапончо нека си реже ленитчки горкият