Караджова разреши добива на злато в Крумовград

Екоминистър Нона Караджова е одобрила предложението на Висшия екологичен експертен съвет (ВЕЕС) да се допусне реализацията на проекта за златодобив в Крумовград на "Болкан минерал енд майнинг", дъщерна фирма на "Дънди прешъс метълс".

Обратно в новината

Коментари - Караджова разреши добива на злато в Крумовград | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Англичаните ще инвестират 130 милиона,но ще кажат ли колко десетки милиарда печалба ще изнесат от България за сметка на нашите природни богатства?

Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten. Само след като последното дърво бъде отсечено, Само след като последната река бъде отровена, Едва след като последната риба е уловена, Само тогава ще разберете, че парите не могат да се консумират.

Тази жена трябва да я вкарат в затвора. Тя и хората, които я подкрепят за това престъпно нещо.

Позволете да вярвам, че разбрахте кои `някои` ще прибират парсата . И понеже това явно е вече факт, комай се оформя и още един Раздел за Разговора/Дискусията : --В случай на разиграване у нас от тези `някои` на такъв вид влътки (като описания в материала), как ние данъкоплатците : а)да наложим адекватност в оперирането и заетоста/заплащането; б)да предпазим България от получаването и на други ( И на други ! ) международни шамари (съдилища, искове, наказателни клаузи) Как ви звучи ?

Колкото и странно да звучи, да, промивал съм злато. И точно по класическата технология, с легенче и вода от реката. Вярно, добивът не беше голям, но на практика нищо не и стана на рекичката, само дето се позамъти малко, А в случая разрешението го дава точно министерството по опазването на околната среда. И ако те не са достатъчно компетентни, кой да вземе правилно решение? Е, нашенци естествено са против, къде по-екологично би било отглеждането на овце, примерно. Ама те и овце не искат да отглеждат... И картофи също....

Картофите вече боледуват от рак

Ами ако искаш да живееш в клоака - пази се от еколозите. парите обаче не стават за ядене. Но тъй като България е населена основно с тъпанари, за тях парите са най-важното нещо.

Нона комай пак ни разпали, Колеги/жки ;-) Ако позволите едно скромно мнение : -- Дънди (Прешъс Метал) отдавна (по публично достъпни данни) работи къде-ли-не по Земята ; И хляб добър вадели работещите с/за тях ; ... У нас комай десетина години има а-наляво а-надясно ( Ама не от тях, а към тях ! ) и накрая Хоп !-Една-такава очень-особая ( by Register ) `Болкан-и-т.н.-сие` се Яви ! ... Дали ми/ни се нрави няма значение ; Едно обаче мога твърдо да кажа -- това е чудо невиждано . ( А какво означава / И ще става ! / -- твърдо вярвам, че вие вече разбрахте . )

От тебе и стотинка не може да се спечели...Значи не са печеливши продажници щом стоката като тебе е без стойност....

Мамка им и на политиците, и на журналистите! Като видяха, че хората са против тази идиотщина, сега пък измислиха да преименуват "шистовата" технология във "водна"! Ама как така ще спрат проекта, нали комисионни трябва да се вземат! А и зелена партия си имаме... май пак никой няма да протестира, само тук си пишем глупостите

продажници

На партийното си събрание бедните социта да предложат на ръководството да инвестира 10-20 милона от откраднатите в куфари милиарди и да вземат кирки, лопати и сита както някога в "прохода на републиката" и да обогатят най-сетне електората си. Стига са гляли по Бахамите и Сейшелите, да направят цветуща областта като Клондайк....

Всички полезни изкопаеми и водните ресурси, докато е време да станат отново държавна собственост т.е., само държавата да има право да оперира под каквато и да е форма с тях. Това не са инвестиции, а най голямата кражба на национално богатство от както съществува България. Да не говорим за екологията. Явно ще има съд за някои управници в много скоро време, натам вървят нещата. Който си слага подписа ще го отнесе най много, по добре оставка отколкото да изгниеш в затвора! При положение, че държавата печели 70% от цялата сделка си заслужава, но ако са някакви мижави проценти то управляващите са за съд. По добре е да вземат тези 120-130 милиона със заем, и след това да държавата да го изплати със злато, така е най правилно стига да се запази природата възможно най много. Аман вече от чужди инвеститори-печелбари . То да е само в тая сфера а то........

дай милионите...или ги забрави в Швейцария....държавата няма, финансирай я....

Това злато не можем ли да си го копаме ние и да си правим кюлчета за държавния резерв и гарантиране на лева ?

В някой сайтове пише, че тая "кърка като казак". Що не и направите проверка на работното и шкафче?

Питам азе какъв им е кяра на канадчетата с нашето мижаво находище след като те самите са един от най-големите производители на ценни метали и други суровини (територия по-голяма от Европата, по-богата и население колкот Испания, оокеани, езера, реки, находища разни и прочее)? Но най-паче питам на назе къв ний кяра??

Уауууууу!..... Ми ся горките тамземци ще трябва дасе хванат на работа.... Какво нещастие само! Живи да ги ожалиш! Вместо ядене, пиене и чалга - РАБОТА!

Елементарен селяк! Разкриването на работни места е възможност за населението, а не задължение. Докато гълтането на отровен въздух си е неизбежно

Я стига жужал като търтей, ами се научи да пишеш, че ни омръзна от неграмотни, но компетентни! Ти си представител на чалга мислещите... ако въобще можеш да мислиш,разбира се.

"пречистване на отпадъчните води до ниво на питейни": по-голямо безумие не бях чувал! Ще ви я бутилираме и ще ви даваме да я пиете ежедневно, че и за къпане щеви я носим. Малоумници такива ... НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА ВАС! САМИ СЕ ИЗБРАХТЕ!

Ти ли си "лош материал" или баща ти е дал такъв на майка ти ? Нещете работа, не искате злато, не искате шистов газ, искате...Тато. Грънци, тато...

Галфончо за твое сведение у нас има и в момента добив на злато . Страната ни е на второ место по добив на злато след Швеция в ЕС и на трето в Европа след Русия . Ако концесиите бяха читави и оставаше част от добивът резонно това би трябвало да е 40% то страната ни щеше да е ОК . В момента от всяка концесия влизат около 50 000 000 лева а добивът и износът само от мината в челопеч е 400 кг чист матерял на година . И виш да питаш таткотко ти колко бири или гроздови е обърнал преди да хвърли матерялът на чаршафа от където майка ти го е събирала с лажичка за да го върже за бащинсто . Щото ако не е успяла да зачене като знаем колко е грозна едвали някой би легнал снея ако не е била съвсем лесна АИДЕ ОСТАНИ СИ С здраве кавалчо . Оди гнети вурст у ГДР-то симсон двутактов не замърсяваи форумът

ЗАПАДНИ ПОДЛОГИ!!!!!!!

Трябвало да се купи и земята,но с това нямало проблеми ,понеже била държавна.Ще се използват и химични вещества,замърсяващи подпочвени води,превръщащи един чист екологичен район в опасен,поради алчност."Невежеството и простотията е голяма сила и помита всичко пред себе си.За тях няма закон,няма правила.Особено когато управляват."Това са думи на един велик мъдрец.

разпродаването продължава, до дупка. Съчетано с геноцид над българския народ. Остава един единствен въпрос, кога точно българия ще изчезне напълно? Май не остана много, а?

Докато българите не разберат, че една и съща МАФИЯ ги управлява вече 22 години, няма сини, червени, зелени, пембени и слънчогледови- има ЕДИННА МАФИЯ, с един и същ начален корен, разменяща си властта вътре в мафията, помежду си, със задкулисни съглашения. И да направят така, че да и отнемат властта завинаги.

Единственото което остава да се спре това престъпление е месните жители , организирали местен референдум, да дадат под съд Караджова, за незачитане резултатите от референдума.

Простия овчи народ гласува за гроб , и резултатите не закъсняват !Добив на шиистов газ , злато , масови стачки...А кво ли още ни очаква ? Правителството е напълно непридвидимо , некадърно , корумпирано(документирано) и неадекватно ! Министър прецедател с купена генералска длъжност , сикаджия мутра от прехода !А циганите стават все повече и след 50 години ще са повече от нас българите и тази държава ако не я превземе друга държава например, до 100 ще изчезне ! Защото народа е прост добитък !

"Кучетата си лаят, керванът си върви"... Колко много истина има в старите народни мъдрости, а?

Ако някой си е въобразявал, че протестите на Крумовградчани ще променят нещо е бил в голяма заблуда. Да си припомним кой спонсорира гимнастичките ни за световното първенство и кой лично уреди това спонсорство. Дънди Прешъс Метълс даде парите с личното съдействие на Бойко Борисов. Е, някой съмнява ли се, че Нона Караджова ще подпише!! Не що подпише ами и лично лопатите ще им носи. Само дето се съмнявам, че ще пие от пречистената до питейна вода. Даже се съмнявам, че ще престои повече от час на този обект, ако въобще се мерне там.

Колко е бил подписан незнам, но при ГЕРБ ще започнат работа. И при ГЕРБ си пускат рекламите по телевизията. И при ГЕРБ с мръсните им пари спонсорираха нашите гимнастички. Лично Бойко Борисов уредил спонсорството. Е, как няма да подпише Нона Караджова.

Тройната ламя избра Дънди за концесионер, но понеже природозащитниците организираха местен референдум , тройната ламя не посмя да даде зелена светлина. Герберите действат първо сигнално , без зачитане на демокрацията( резултатите от референдума)от пиедестала НА СИЛАТА и за това прескачайки трупове на природозащитниците започнаха работа. Караджова заслужава Народен съд и ефективна присъда. И заедно с нея всички по веригата със задна дата.

златото на БЪЛГАРИЯ трябва да се добива от нашата ДЪРЖАВА

Оставете я женицата ( ТЯ СИ ДАВА БАЩИНИЯТА;

караджова товите деца вув бг ли са или са по чужбина та така смело давате да се обработва това злато. питаите хората там какво мислят и дали за тех е добре а не за вас какво е добре. седите си вув софия на меките столове и си гледате интереса безсрамници. нали сте били по добре от предните да по добри сте ама по лапане на пари..... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това е най-отровната и опасна технология. Тези изроди ги гонят от целия свят, но намериха тук поле да си наливат химикалите в почвата и да тровят и убиват.

Какви технологии, какви химикали са ви патили? Става дума за промиване с ВОДА и последващото и пречистване до състояние "питейна". Или само си намирате повод да плщете по форумите?

Нона Караджова що не каже колко ще спечели България ако златото се добива от българска фирма, и колко ще спечели сега, с чуждата фирма?

нонка знае и в двата случая какво ще спечели, Докато има такива овчици които си седим на топло и не смеем да си покажем нослетата навън.

...стига вече! Не ми е умилела ни Караджова, ни Маневица, ама от всички коментари дотук не видях нито едно алтернативно предложение за населението там! Имам предвид като привличане на инвестиции, създаване на работни места и т.н. Да нижат само тютюн ли, да гледат овце ли или да докарват туристи да се разхождат по екопътеки? Проблема беше цианида, ако са се отказали от този способ - и проблема отпада, нали... А до онзи/онази от Канада, дето говори за Мултигруп, ще кажа само - сума години ДПС изнудва Дънди, без да пусне проекта, което се съмнявам, че щеше да става, ако зад Дънди стоеше Мулти, при положение, че Меди Доган е най-големия мултак...

По-добре тютюн, овце и туристи отколкото бели роби за по 300лв. на месец и 70г. за пенсия, и да ти окапат зъбите и косите от химията, а природата - съсипана, с кавато и да е технология

Ето ти едно алтернативно предложение - Обогатяване на уран. Във всяка къща по една малка обогатителна установка. Предлагам и изкопаване на всички скали в околностаа и изравняването им до кота 0. Ще направим Крумовград първи доставчик на строителни инертни материали в света. Колко пари ще потекат към града тогава, като Кувейт ще стане. А и между другото, тази пречистено до питейна вода дето ще се използва за извличане на златото ще я бутилираме и ще ти я носум на теб и твоето семейство да пиеш от нея и да се къпеш с нея безплатно.

Не е виновна тази кучка Караджова,тя просто си е от същото котило -ГЕРБ и тя не взема решения еднолично,защото и е прекалено малко багажничето в саксията!Всичките тези далавери са измислени много отдавна и сега се прилагат,като за целта се използува най рационално ПОЖАРНИКАРЧЕТО И НЕГОВАТА ПАСМИНА ОТ ИБРИЦИ!!!Той само лапка по малко,до толкова,доколкото му позволят да си отвори човчицата неговите КУКЛОВОДИ!и той си е една обикновена,долнопробна МАРИОНЕТКА!Не плюйте Караджова,тя е само ПЕШКА,при това от най мъничките и нищозначните!Тя не става и за параван дори,само е прах в очите на простолюдието!Който може,нека се замисли,какво точно съм написал!Друг е въпросът,дали Дир.БГ. ще го постне!

Еничари!

Айде и Нона Караджова намаза от властта. Нали за това искате да сте на власт. Колко платиха Нонче, кажи де!

В Крумовград-злато, в Добруджа- шистов газ. Е, нали ние си ги избрахме.

Крумовградчани,след като гласувахте за мижитурката си получихте наградата.

Ще си пълнят гушките...

Предлагам на всички министри-лобисти да пият вода от Рогозина, Г. Пещене, Крумовград - като им го редуваме и ако нищо им няма след месец, ще им увеличиме дозата!! Тая пак е изпаднала в алкохолен дилириум...., няма ли кои да е гръмне, или използва суетнята против шистовият газ за да разреши златодобивът....

В Крумовград- злато, в Добруджа- шистов газ. Е сами си ги избираме и няма защо да ревем

Ако крумовградчани не могат по друг начин да се преборят, то да започнат да правят ГРАМАДА в центъра на града, наречена на името на тази алкохоличка! Хвърляйте камъни и наричайте!

ПАК ЩЕ ГО ОТНЕСЕ КАПИТАЛА,А БЕДНИТЕ ДА ГО.....

Крумовград - губим магичвата природа, губим богатото находище... Откъде намерихме тези управници!!!

гадина караджова

До последно ще протестираме, няма да допуснем да отровят нас и нашите деца, ако трябва и кръв ще се лее. ГЕРБЕРИ продажници продадохте си задниците на американците ББ се прави на тежкар ама оня смешния калбой ни управлява Уорлик. ГЕРБ вън от Крумовград и от Кърджали, ние не искаме продажници като вас, без туй не ни помагате, а само ни пречите. Вие сте нашите душмани.

тая куяка е за изнасилване. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

и с какво е заслувила, да и доставящ удоволствие? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И кой точно с нея ще си изцапа к.. с нея? По-добре играйте с главата й на руска рулетка, но с 5 патрона и 1 дупка, вместо обратното..

като сме толкова богата държава защо народа живее зле. На кой не сме разрешили да ни язди .Ех не случваме на поробители ,на освободители пък и на УПРАВИТЕЛИ .

И сега какво? Ще чакаме да ни изнасилват ли? Пак ли ще мълчим?

САМО ГРОЗНО И ПРОДАЖНО СЪЩЕСТВО КАТО ПОРЕДНАТА ПРОДАЖНА ГЕРБЕРКА МОЖЕ ДА ПОДПИШЕ ПОДОБЕН ПРОЕКТ!

Бесен си май? Не се притеснявай. И за боклуци като теб има място!!!

"Канадците" всъщност са изнесени капитали в Канада на МултиТруп. Купили една канадска банкрутирала фирма, сложили едно чучело канадец за директор и фактически я притежава МултиТруп. А заместника му в България е ТИМ. Мултигруп притежава златото на Крумовград 99%. За МултиТруп се крият две мафии- на БСП и на ГЕРБ. Караджова показа че е достоен ЛАКЕЙ на двете мафии.

Злато я - няма да копаме уран , за малоумните руснаци :)))

Замисли се, дали наистина руснаците са малоумни! Само че едва ли ще можеш, защото изглежда ТИ си малоумен!

проблемът с безработицата в Крумовград е решен - Крумовград вече го няма, няма и безработица... как не ги е срам?! просто нямам думи... държавата получава 1% концесионна такса, която по доклада на Сметната палата от 2010г. не е достатъчна дори да се контролира златодобива?