Хараре иска екстрадиция на убиеца на лъва Сесил от САЩ

Зимбабве призова американския зъболекар Уолтър Палмър да бъде екстрадиран от САЩ заради убийството на лъва Сесил, което предизвика възмущение в цял свят.

Обратно в новината

Коментари - Хараре иска екстрадиция на убиеца на лъва Сесил от САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

симо

Този е типичен пример за хомо-идиотикус.

По принцип не виждам смисъл в убиването на животни за трофейни цели, струва ми се доста снобарско, но в крайна сметка - какво толкова е станало, та се предизвиква цяла истерия с международни измерения! Съпругата ми например обожава кожени палта и има три - от белка, нутрия и сибирски вълк и намирам това за напълно нормално. Аз презирам кресливите "природозащитници", борещи се за правата на оръфани улични псета, агресивни мечки, африкански лъвове и др., а нехаят за правата и нуждите на хората (включително и от топли палта за зимата).

вижте сега, тук некъде в десно пише какво е населението на земята и какво ще стане. ако всеки започне да използва "човешките си права" за убийства на 10-20 животни за да задоволи някоя своя снобарска нужда, като тази -да носи палто от животински кожи, които в същност също го превръщат в животно - то тогава, няма да има и някакви си 5-7 години и всички ще изчезнем! и Слава Богу! ще кажа Аз! една анти-цивилизация по-малко на тоя свят.

ти..луд ли си това е изчезващт вид..и да се убиват животни просто така е отвратително

Гледай филма "Земляни", за да разбереш как убиват животните, от кожата на които жена ти си топли телесата! Ще видиш цялата жестокост и мъчения, достигащи до садизъм на които са подложени животните преди да ги убият. Не ми пука, кого презираш ти! От това разбиране, "какво толкова е станало", има цели видове застрашени от изчезване! Животните не могат сами да се защитят, природата е зависима от човека, агресията е издигната в култ... Много жалко! Изпитвам гняв и безпомощност пред човешката безчувственост и арогантност... Жалко за прекрасното животно!

симо

Аз също изпитвам това .А филма не можах да го изгледам наведнъж,много тежък и ПРАВДИВ.

само да ви допълня, към " агресията е издигната в култ... " трябва да се прибави "на онези с парите" и става така: "агресията на служителите на мамона (неверниците и антихристите) е издигната в култ.." с всичко останало съм така съгласен, като да съм го писал Аз. благодаря за което!

Сега малкия да ти кажа нещо. Човека е единственото животно което убива без да е необходимо.Животните убиват за да се нахранят или защитят.Няма друга причина.Айде тогава да видим кой е по голямо животно. Повярвай! Казвам го не като природозащитник, а като биолог с повече от 30 год. опит.

да ви допълня, защо това е така, а другаря велизар не го е разбрал: животните убиват- убийств според нашите представи, а за тях това не е така и това са две неща, смозащита и храна. има животни, които не се хранят с друго, освен с месо. това е програмирано и тази програма не може да се смени, дори с дресура. или сте виждали лъвове в цирка, които пасат трева. човекът е всеядно говедо, по принцип, но има право на избор! и сега внимавай! масови убийци са само носещите наименование "хомо сапиенс". и това може да се промени. начи: животните, като се нахранят завършват един цикъл, от който балансът в Природата е съвършено Завършен. а убийството от хората, заради техните си "самоизмислени" "права", които животните не разбират само нарушават равновесието, чиито Природни Закони са Непоклатими! и тук няма откупване, като при български съдии и прокуратура. аз за това исках да ви предупредя, но вие пак си имате правото на неразумния избор.

тази тема я отбягвам умишлено, понеже само като я гледам и ми става тъмно пред очите и не знам... бахти "хомо-сапиенса" - дава пари за да убива за трофеи... ей, дано намерите "братска" вам "цивилизация", като идил, че да си направи от вас трофеи!

Този психясал зъбар трябва да бъде одран жив, много бавно и мъчително, докато и последната му мозъчна клетка изтрезнее и осъзнае какво варварство е извършил!!!!! Хищниците убиват само, когато са гладни. Някои хора убиват за удоволствие!!! Те не са хищници, те не са зверове ..., те са нещо много по-страшно, за което няма думи!!!!!! Те трябва да бъдат напълно изолирани от Земята!!!

А...че какво е това.. те руснаците отстреляха цял самолет с 300 души миналата година .. за един лъв се кахърите!.. :)

Ами фашистите през ВСВ, ами Наполеон, ами Чингиз Хан... Да беше казал и нещо за Профсъюзния дом в Одеса, а?!

Ще екстрадират американците 5=6 милиона долара (1-2 в някой частен джоб) и готово. Те така се оправят с всякакви убийства

Не разбрал. Не чул. Не знаел. Глупости. Всичко му е било ясно. Парите са били над всичко. Американски мошеник. В затвора за назидание и на други хитреци.

Избива комплекс за малоценност с "геройско" ловуване на лъв с арбалет.

Вече 25 години...нищо не остана от българския лъв.

че за убийство на неизвестен лъв - няма наказание, но за убийство на лъв с име - има? тоя зъболекар е достатъчно наказан вече. Щото го удариха там дето най-боли - парите. щото е станал зъболекар за пари, а не за нещо друго. А този практика вече няма да има след като се разчу това.

Има нещо нередно в съсловието ловджии. Въоръжени до зъби, с оптики, с джипове и като убият някое живото изпитват радост. Като са мъже да излизат голи срещу животните. Да ги видим тогава. Наистина тези хора са психопати.

Според мене ВСЯКО убийство, което не е с цел оцеляване (набавяне на храна или самозащита) крие в себе си нещо нередно.

Според някои форумци понеже в Африка умирали хора от глад животните не били важни. Ами да избием всички животни та може и човечеството да живни. Нали в Китай видяха основната заплаха във врабчетата и ги избиха. След това се видяха в чудо от насекоми. Всяко живо същество си има място в природата и никой не може да го отстрелва за собствен кеф.

Но забравяте за хората, които са приоритет, а лицемерно подсмърчате за жертвата на глупостта на този пишман ловец. Възмущението и негодуванието ви трябва да си намери по фундаментална цел. Не може грижата за животните да измества грижата за човека.

Незнам дали си прочел ама хората на земята вече гонят 8 милиарда, а тези лъвове са застрашен вид. От белия носорог са останали САМО 4 броя. Така че айде бегай се скрий.

Че не е трябвало да го прави - не е - спор няма. Че е долна постъпката -така е. Но ме влудява лицемерието на някой хора. Всеки ден в Африка измират от глад стотици деца, чийто вид не се различава от снимките на концлагерите в Освиенцим. От слабост нямат сили да отпъдяг дори лазещите ги мухи или кръжащи лешояди. Гледката е потресаваща и никой човек не може да издържи на нея. И това не предизвиква нищо - нито подписки, нито негодувание, нито нищо. А сега да един лъв цял свят се зесилил да плаче. Та всичко ми намирисва не толково на природозащитници, колкото на парвенющина.

Но идеята е да се преекспонира проблем, който е лесно решим, за сметка на такъв, който е по-сложен.

++ Плюсове и на двамата, много точно казано.

А всъщност и двата проблема за непосредствено свързани, защото източникът на злото е един и същ, а това са Фашистките съедииинени американски щати.

1. В Африка създават прекалено голям брой деца без да произвеждат нещо, с което да ги изхранват - отговорност за това носят на първо място родителите на тези деца. Сигурна съм, че точно ти - милеещият за африканчетата - би казал на някое многодетно БЪЛГАРСКО семейство, че държавата не е длъжна да му гледа децата; 2. Африка е изключително богата на всякакви ресурси - това, че местното население се избива по неясни причини вместо да си разработят богатствата и да живеят нормално е най-вече по тяхна собствена вина и отговорността за умиращите от глад дечица е ТЯХНА; 3. Въпреки че в Африка деца умират от глад, населението в Африка се увеличава главоломно, но броят на дивите животни намалява непрекъснато и все повече видове са застрашени от изчезване завинаги!

Ловът на застрашени видове е абсолютно неприемлива дейност. Разбирам (макар и да не подкрепям) лова с цел ограничаването на населението на определени видове животни (като елени) за потдържане на баланса на биосферата. Лъвовете (заедно с много други африкански видове като носорозите) са застрашени и всякакъв техен лов (лиценз или не) трябва да бъде забранен, а нарушаващите тази директива: наказвани. Иначе няма никакъв смисъл от тези резервати.

Да съдят собствените си бракониери, които печелят от този вид престъпление.

егати гадния колекционер - такова хубаво животно да убие - да ти преседне трофея дано

Кой сега е виновен, потребителя на услугата или този, който я предлага? Дилъра на наркотици, или наркомана?

Ако ти го нафърфорят, кой ще бъде виновен? Този, който го е направил или ти, защото си го допуснал?

Насилието е едно, предлагането на услуга - друго. И може би ти не си идиот и може да направиш разликата?

в никакъв случай не оправдавам импотентния комплексар от сащ, но министърът на зимбабве знае много добре, че ако платиш достатъчна сума можеш да си купиш каквото искаш там. тава е африка - корупция до мозъка на костите. той много добре знае, че такава практика за лов съществува отдавна и приходите от нея отиват директно в държавните служители. Също много добре знае, че законодателството на САЩ не позволява екстрадация или дори възбуждане на производство срещу нейни граждани по света.

а при нас да не би да е различно-нашите гори ги изнесоха в Гърция и животните ни украсяват домовете на такива празноглавци комплексари като американото

Всичко се връща. Убеден съм. Копеле мръсно, ще страдаш!

При условие че бюджета на зимбабве се пълни основно от такива зъболекари не виждам къде е драмата. Човека си е влезнал и излезнал с редовен паспорт. Следващия път като влезне, ще им гътне и най-известния тигър. Парата клати гората ...

И твойта гора, навярно, все едно къде ти се намира.

Теб те клатят само отзад. Без значение с пари или без, в гора или равно поле!

Тигър - малко трудно!!! Тигри в Африка няма!!! Ама ти това откъде да го знаеш??? Не е в кръга на интересите ти!!!

И в Европа има тигри и на всякъде. За зоопаркове не си ли чувал?

Там явно няма платени природозащитници и защитнички и може да си пуцат на воля??

Ми, да взема да ти попълня семейния бюджет, като ощастливя жена ти, бе, тикво! И ни, и жена ти щастлили.

Има ли разлика между известен и неизвестен лъв ? Може би този, който има име е по-специален и по-ценен ?

Докато има разрешен, в т.ч., платен лов на животни това ще е обичайно повтарящо се действие, което от лицемерие ще бъде понякога наричано "неприятен инцидент". Докато се яде месо от човек, нищо не е по-различно отново. И докато има критична маса от двукраки, които смятата очевидното за нездрава утопия, пак всичко ще си върви към кончина под дикатата на еснафския порок.

от жегата те е напекло май ...

един убива лъва Сесил, друг убива защитен архар и никой не го пипа. И двамата са за съд.

Няма да има екстрадация! САЩ само прибират и заробват - не връщат.

Правят ми впечатление 4 неща : 1. Редови зъборекар може да си позволи да отиде на сафари и да хвърли мин. 100 000 долара 2. Президент на Зимбабве е Робърт Мугабе - африканския Ким Ир Сен , или Чавес . Популист който няма начин да не се възползва от случая 3. Местното население в Зимбабве е готово да продаде и майките си за няколко долара , камо ли един лъв 4. За Архари може , а за Лъвове не може така ли...(-:

И жена ти може, аз съм и мераклия.

Изрод! Да убиеш такова величествено животно...само за да компенсираш егото си, брутално разбито от навярно миниатюрното израстъче около междукрачието си. Зимбабве обаче има закони, за разлика от едно "европейско Зимбабве". 10 години при черните лъвове и ще му дойде акъла, последователите му ще се позамислят.

Американоидите са егати лицемерите. За живота на лъв вдигат врява, а той с преголямо удоволствие би ги изял с парцалите ако можеше!! Но мълчат като по-рани когато трябва да се отразява истински важното за живота на хората! Страшната мизерия в България! Нарастващата безпросветност и циганизация! Всекидневното насилие! Разбиването на културата и упадъка във всички сфери!

Що ли си мисля, че по голяма вина за това имат българите, а не американските медии, които не го отразяват?!

Хараре иска екстрадиция на убиеца на лъва Сесил от САЩ Сигурен съм , че ако го екстрадират в Зимбабве,ще получи "честа" присъда- ще му се случи същото, което той е направил с лъва.

Хитлер и Сталин стоят в палатка и планират масови убийства. Хитлер предлага: Нека да избием милион еврей и пет камили. Сталин учудено: Ама защо ще трепем камилите? Хитлер: Видя ли, и журналистите това ще питат и ще пропуснат еврейте. Та и с лъва Сесил работата е същата. Всеки ден загиват хиляди в локални конфликти от Украйна до ЮАР, важното е оборота на оръжейната индустрия да се увеличава

Само се научи да пишеш, Софроний...

мерси, ама мисля да си я карам така, докат не ме прибере.

Не Си Позволявай , Подобни скапани Играчки..ясно ли е

Тезата че типичните американци са като тоя не връзва. Просто защото трябва да си тотален демагог да не видиш 100те хиляди, които са подписали (пак американци). Американските медии разнищват случая и обществото там е отвратено. В същото време Путин трепе тигри и се снима с тях като някакъв герой, Пенчо Кубадински с умиление го гледахме как трепе слонове лъвове и носорози. Е не може да убедите и сами себе си с тези глупости които пишете водени само от някаква злоба към хората които са си направили сами страна с закони и живеят добре.

Голяма част от т.нар. "политически елит", който в момента упралява, т.е. затрива България, също са активни ловци.

Ти си изостанал. Американците ловуват из собствената си държава сънародници. Всеки ден се ходят на лов и се убиват по улиците. 100 00 може да е внушителен бройка за БГ, но за САЩ не са.

Просто са достатъчни 100 хиляди съгласно закона им. Като ги съберат спират да си губят времето. Никой там не си е поставил за цел да те впечатли с бройка, а да свършат работа.

Това за Путин не е вярно. Тигъра само е приспан. Казвам го защото не съм демагог и като няпиша нещо което се окаже невярно се поправям. А това че си прави такъв евтин ПР е друг въпрос.

Хайде, хайде! Малко се поувлякохме. Един лъв-голяма работа. Какво прави в частгният имот? В Америка, при такива случаи се стреля. Всеки ден загиват холяди невинни хора, че и деца. Стига с това фалшиво лицемерие. Американците няма да го предадат на негрите никога.

Ама на теб никак не ти е добре, заради такива смешковци като теб се случват такива неща. Трябва да се забрани като цяло лова за удоволствие, какво е това извращение, да се убива живо същество за удоволствие, как може да изпиташ удоволствие от отнемането на живот / било то човешки или животински /. Какво толкова, убито е същество живеещо по правилата на природата, от същество убиващо природата.

Така е. Трябва да се забрани и това да се обиждаме по форумите. Мнението е обективно и добре написано. Ако пропуснеш това със смешковците и твоето няма да е лошо.

Пържолки хапваш ли?

Подмамен е, за това е в частният имот, за да е се оправдаят с това, че са го убили...... то е ясно, а и си го пише......

ПИПО

Бил е подлъган да излезе от резервата. Завързали са мъртво животно за джипа и са го вкарали в частен имот. След това великият стрелец го е убил с лък (или арбалет). Как и да го погледнеш си е за съд.

Ама така де. Лъвът като не чете табелите за частен имот......

Държава обвинена в геноцид си оправя имиджа пред света с умел пиар.

Кога животните ще организират лов на глави на ловци за трофеи. Никога. Нали. На тази база, дивите животните са по благородни същества от човека.

Ти вегетарианец ли си? Ако си, приемам изявлението ти, иначе е лицемерно.

Аз съм вегетарианец,но ще ти отговоря по принцип! Да убиеш,за да се нахраниш както правят хищниците е разбираемо и нормално,но да убиеш за трофей е извратено! Така правят само хората! В този смисъл,животните са наистина по-благородни от нас!

Да го бесят направо големия смелчага - има още 7 милиарда като него, уви, лъвовете са далече от това число.

Този американски плужек да го утрепат направо - кво ще го екстрадират. Като са американци всичко им е простено. Ето затова ги мразят по света - или са глупави, или са вредители. Това е добрата нолвина - нищо вече не става от тях.

100те хиляди американци, които са подписали за екстрадация на собствения си сънародник по малко американци ли са от тоя дето не е направил нищо различно от това за което ние като народ ръкопляскахме на Пенчо Кубадински?

Подписали са се 45- хиляди, и далеч не само американци, мунчо.

Добрата новина е ,че за русофилство ще се кастрира

Забравяте, че той е бил подведен от водачите си - зимбабвийци.

Теб ако подведат да скочиш, ще скочиш ли без парашут, бе плужек с плужек?!

И тоя лъв с какво е по специален от всички други избити при сафарита??? И е бил в чужд имот?

баси,къде е тръгнал тоя лъв без нотариален акт! Поне кадастрална скица да си беше извадил!

jingiby

Този приключи със зъболекарската си практика в САЩ. Възможно е да свърши в някой зимбабвийски затвор, ако междувременн не го пребият природозащитници ...

Това е лъжа.не го е убил със пушка,ами със любимото си оръжие със ЛЪК и след като го е уцелил лъва са го чакали четири часа докато не припадне и чак тогава е бил застрелян лъва,тук във дира само как си измислят,не е истина,гледах го изцяло репортажа от до.

Не всичко се купува с пари.

хайде сега да им видим демокрацията и ценностите. Да видим колко правова държава е ФАЩ. Щото то не става да ходиш по цял свят и да трепеш.

Там е работата че е правова държава. Затова ходят боклуците от САЩ в кочини като Зимбабве. Там е достатъчно да имаш пари и закони няма. Затова е отишъл там. Опита да се прехвърли вината на САЩ като нация за действията на някакъв съмнителен индивид е демагогия.

Много правова - до май месец имаше 318 души убити от полицаи. Като го оправдаваха единия от полицаите становището беше "Той помислил, че жертата може би има оръжие"... слез малко на земята, а?

Е това е. Хараре и Зимбабве си защитават националните интелеси и не им пука от САЩ, а Велика България продължава да им лиже......... Представяте ли си Чехъла да поиска с ултимативен тон нещо от САЩ ??? Ако лъвът бе български, лично ние щяхме да им го транспортираме с почести до там.

Хаха ... тоя ли точно ти е олицетворението на САЩ? Ред нек селяк с повече пари от колкото му е акъла. Такива има навсякъде. И понеже в САЩ има закони отишъл в Зимбабве да си развява байрака. Ако Зимбабве беше страна, която си отстоява националните интереси нямаше да отиде там. Сега е ясно, че диктаторчето там може да извлече изгода от ПР-а покрай тая история иначе той сам си ходи на лов за лъвове.

Осъзнаваш ли каква глупост си написал? Зъболекар няма как да бъде ред нек. И да, точно той е олицетворението на американското "присъствие" по света.

Хората от родното му място на този зъболекар вече го принудиха да си прекрати практиката. Сега остава да видим дали законите ще са за всички или ще остане само на самосъзнанието на хората...

И аз се подписвам. Баси гнусния американски убиец на невинни животни.

Този като убие един лъв предполагам ще се чувства много горд и пълноценен. Ловците трябва да им позволяват да ходят на лов само с лъкове, стрели и ножове. Да видя тогава колко ще посмеят да излезат на лъвове.

дори и с тези оръжия не е честно, да ходят с голи ръце педалите недни

Тези за една глава на лъв ли дадоха толкова подписа,те Ислямистите от Ислямска Държава колко глави отрязаха на човешки същества и нито един подпис не бе внесен някъде.

Светът е пренаселен с хора, не с лъвове.

Ясно че убиеца няма да го екстрадират но поне водачите му ще полежат в затвора.