Журналистиката и циркът

Интервюто, което Шон Пен взе от мексиканския наркобарон Хоакин Гусман,

Обратно в новината

Коментари - Журналистиката и циркът | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Безплатно образование? Ами дай си адреса да ти пратя един камион безплатни фекалии. Явно си падаш по безплатно. Този комунист остави в невежество да тъне цяла нация, така е потънала, че изваждане от помийната мяма няма. Ти си папагал, който повтаря клишета. Най-важното на образованието е качеството му и качеството на средата за реализацията му. Безплатно или не - това е въпорс от втора величина. Освен това безплатно е образованието в повечето европейски либерални капиталистически държави. Но не е комунистическа просотия, както във Венесуела. Оше едно уточнение да ти дам. Ако бешпе така ценно безплатното образование в тази изнемощяла и изпростяла държава, потънала в комунистическа престъпност, защо комунистическите лидери не си пращат децата тама, а ги пращат из Европа и САЩ да учат? Защо примерно Кум Ир Сен прати Чен Ир в Швейцария и плаща така скъпо да учи в Кьониц, а не избра прекрасната опция на Чавес? Ти си сбърлканяк, бе! Давай адреса да ти пратя камион безплатни фекалии! Сигурно много ще се радваш. А аз ще се наема да намеря от най-комунистичексите, примерно от Враца, от Перник..., че да ти се усладят съвсем. Елементарник!

Интересното в публикацията е,че всички изброени "диктатори"и диктатори са противници на хегемонията на САЩ.Намирисва на платена пропаганда в полза на държава-диктатор.

Този господин не ми е познат нито пък Шон Пен, но ако ги сложа един до друг в тест за честност, този отпада.Четох това което е описал Шон Пен и ми се струва достоверно.На някой направи ли му впечатление на Дребосъка кои са му партньорите в сащ и как легализира парите от дрога и през кои компании. Чест му прави на Шон за смелоста да живее с тази информация и да я споделя.

1. И НА ИЗТОК И НА ЗАПАД ВСИЧКО СЕ ВЪРТИ ОКОЛО ПАРИ И ВЛАСТ. 2.В СЪВРЕМЕННИЯТ СВЯТ, А И ОТ ПРЕДИ 2000г НЯМА НИЩО БЕЗПЛАТНО. ВСЕ НЯКОЙ ГО "ПОЕМА" , ЗАВИСИ ПОД КАКВА ФОРМА.

Пропагандна статия срещу мафията която е извъна закона. Но има една мафия която е по-лоша и от тази, а тя е облечената в закона и потиска по-голямата част от земното население.

това не е мафия, това е властта(или силата) на парите. Това че там има повече евреи е защото се държат и умеят да ги правят. Единственият противовес е правовата и демократична държава. Но и това не става от раз...А иначе има и друга сила на парите- купуваш си направо оръжието, бухалите и горилите и си прокарваш пътя-мафията извън закона за която казваш. А тя вирее където няма държава. И остана още една форма , като ще изброявам- режим, диктатура....Поне имаме избор!

Авторът определено мрази известните личности които критикуват така наречения либерален капитализъм.Хубавото на днешното време е това ,че има много информация.И хората вече се замислят.Нищо не е само бяло или само черно.Светът тепърва ще се променя,колкото на някои да не им се ще..

Едно е да мразиш либералния капитализъм. Мрази си го. Друго е чрез известността си да правиш позитивен образа на масов убиец. Съвсем различни неща. Хората са в интелектуална мъгла, забелязвам. Някои от тях даже смятат за задължително да са привърженици на един от двамата големи уроди в света Русия и САЩ! И това го има. Парадоксално е как робите си търсят господар!

Прави чест на Марио Варгас Льоса казаното в тази статия!

Коментарът ти искрено ме развесели! А като видях и че имаш повече от един плюс направо щях да падна! Не знам за либерала написал статията, но твоите познания по икономика веднага стават ясни ...или по-точно тяхната липса :-) Харесва ми също как форумци като теб прокарват идеи за "безплатни" блага тотално игнорирайки нуждите и труда на тези, които произвеждат тези "безплатни" блага. Защо да спираме само до обучението? Защо да не ни е безплатно всичко? Кой не би искал това! И в същото време кой ли би искал да работи без да му се плаща.....

А пък твоя коментар е видимо от космоса платено-соросоиден. Какъв ужас - някой във форума споменава на глас за безплатно образование ! Очевидно без липса на "нови" икономически знания са във Франция, Германия, Швеция, Норвегия, Италия, Полша, Чехия и още 15 -ина европейски държави в които образованието е безплатно...

еди мъж да има и да го оплюят. Няма пее..рас диктатор обаче! Докато Кончити колкото искаш. Най сетне кончитите докараха Европа до положение на васал. Моите уважения но няма и не може да има народно или демократично управление което да не е колониално. И Ганди беше лидер, не само Сталин или Мао. Освен това някой замислял ли се е как се управляват 1 милиард китайци!

Прав си, бате. Това е цирк и шоу. Но ако твоето верую е икономическият либерализъм, не критикувай Шон Пен, а себе си и своите възгледи, защото на капитализма са присъщи този цирк и това шоу.

Не само, не само. Суетата, лицемерието и въпросните циркове се прокрадват във всички системи под една или друга форма. Дали ще са интервюто на Шон Пен или кланянето пред 50 метрови статуи на всезнаещи и всеможещи лидери, които отдавна са починали, но все още се водят на власт, за мен разлика няма.... Въпросът е дали когато критикуваш тези порядки после ще трябва да чукаш камъни на гъ*а на географията ;-)

интересно КАК тогава се вихрят подобни банди, наркобарони с хиляди работещи за тях, след като това е престъпно и ОВЛАСТЕНИТЕ от обществото да прилагат законите, го знаят? И как може да се слагат под един знаменател идеологически и мафиотски лидери? Освен това всички видяхме кои са нобелистите през последните години. Единствено съм съгласна с шоуто, ама то се прави за пари, така, че и тук е същото обяснение, както и при наркопрестъпленията. И за никого не е тайна, че наркобизнеса има свое лоби във властта - казва се мафия.

Имайки в предвид това че съвременната политики се прави не със знания и идеи, а с шоу и цирк, зад които се крие празнота, а кое е добро и кое лошо решават медиите вместо обществото. Какво ли означава това Шон Пен е добър актьор, а освен това има славата на общественик с прогресивни възгледи, което отнесено към холивудските звезди означава необяснима слабост към диктаторите и дребните тирани от страни на Третия свят. А и Холивуд е една от първите жертви на Сенатската комисия за разследване на неамериканска дейност , и затова американските филмови дейци обичат да правят филми за това колко ефимерни могат да бъдат гражданските права.

имайки предвид.Не в предвид , нито под предвид , нито над предвид. Предвид! ако можеш , пооправи си и правописа и препинателните знаци.

За в-то си посипвам главата с пепел, но за препинателните знаци не, щото в публикувания пост дори поставените от мен кавички и многоточия са изчезнали, не знам какъв редактор използват в Дир-а но не за първи път запетайки, точки, удивителни или вече споменатите кавички и многоточия не излизат в постингите.

Доста истини има в написаното. Но е така..всичко вече е шоу и Биг Брадър. Кое е виновен? Обществото! Защото шоута и бизнеси правят и продават само това което ВЕЧЕ се харесва!

Има и доста неистини. Сравняват действията на наркобарон с действията на идеологии. Което е крайно недопустимо и показва личните симпатии на автора към определен тип обществен строй - либерален капитализъм. Този тип строй в БГ е по близък до колониален капитализъм.

Защо свързват някакъв си мафиот с Кастро и Чавес. Със сигурност множество мафиоти могат да се свържат със САЩ. Твърди се, че много от тези в Централна Америка са били бивши сътрудници на ЦРУ. Това е все едно да кажа, разни журналисти се опитват да хвалят личности като Ел Чапо, Обама и Меркел. Къде е разликата? А Куба я превърнаха в затвор американците. Налагаха незаконно ембарго според нормите на ООН. Да не говорим за окупираната Гуантанамо Бей. За него са плащали някога наем, като при Кастро е приет само първата година. Било нещо дребно от 4800 долара или нещо подобно. Какво правят сега там? А това, че Шон Пен се изложи, си е факт. Но на запад се търсят сензациите. Може би и хора в САЩ се отвращат от тяхната политика.

Казах да спрете с антируската и антикомунистическата пропаганда. Дайте нещо,което е по-интересно за българите,стига сте очерняли Шон Пен, Майкъл Мур, Оливър Стоун- добри,лоши,само те казват неудобните истини в САЩ,макар и да печелят от това. Като наш Волен са;-).