Коментари - Руски журналисти загинаха при минометен обстрел до Луганск | Днес.dir.bg

Руски журналисти загинаха при минометен обстрел до Луганск

Двама кореспонденти на руската телевизия ВГТРК загинаха при минометен обстрел край Луганск. По молба на ОССЕ украинският президент настоя за щателно разследване

Обратно в новината

Коментари - Руски журналисти загинаха при минометен обстрел до Луганск | Днес.dir.bg

Коментари

страната на кримляните. ;-)

Ще ми се и в БГ да бъде избран някой като Путин. Защото нашенските политици ни доведоха до просешка тояга а повече от 2 мил. напуснаха БГ за последните десетина години. За 10-15г. от една разпадаще се държава Русия си върна позициите на световен фактор а Путин е признат за политик номер 1 във всички статистики. След предателството на Горбачов и вечно пияният Елцин, Русия бе на път да се превърне в марионетка на САЩ. Човекът който не позволи това да се случи е Путин и затова е толкова мразен от Американците и техните придворни шутове. Що се отнася до събитията в Украйна- спомнете си как започна всичко в Либия и Ирак, ПО АБСОЛЮТНО СЪЩИЯТ СЦЕНАРИЙ!!! В началото мирна демонстрация а след това отнякъде се появяват снайперисти и.... чашата прелива. Всеки божи ден следя събитията в Донбас както от руски, така и от украински источници а също и от познатите ми руснаци и украинци , които живеят там! Факт е, че украинците системно задържат, пребиват а вече и убиват руски журналисти. БНТ не отразява и 10% от това което се случва там!Недоумявам като чета някой от коментарите тук. Много хора не си дават сметка, че ако не бяха руснаците сега щяхме да коментираме на турски !

не стане!!! Контрабандист, рекетьор и убиец не ни трябва! А при такива природни богатства руснаците (при демократична и правова държава) можеха да са най-благоденстващия народ на планетата. Не вини толкова Горбачов - той просто беше назначен от КГБ (основно Андропов и Громико) за ликвидатор на съветската държава и реализатор на трансформацията на политическата власт на партийната номенклатура и "силоваците" в икономическа. Така че Путин си е продължител на "делото" на Горбачов!

Всеки има право на мнение и аз си позволих да кажа своето. Няма да споря с никого, само ще добавя това, че чета доста руски форуми и забелязах, че болшинството руснаци боготвори Путин. Отношение, което никога не съм видял към нашенски политици. И е странно, че в България има много повече русофоби отколкото в Германия. Искам също така да попитам : с какво живота в България стана по добър след като ни приеха в ЕС и НАТО?

БНТ и БНР са изпратили съболезнователни телеграми, големите честни частни медии - същол

Не ми е жал за руските журналисти, дето "разпитват" пленени украински войници и им задават провокативни въпроси. В момент когато плениците са заплашвани и малтретирани, оставени без дрехи. Абе тия руските терористи да не са гейове всичките, защо разсъбличат пленените? Не ми жалко за типове дето дават само пропаганда, и събират информация за положението и състоянието на украинската армия и го предават на терористите. Заради такива 'журналисти" под Волноваха бяха убити 16 войника , докато са спали. Защото един такъв "журналист" ги снимал предния ден.

Тоя журналист е бил нелегално в Украйна, както са и другите руски терористи. Той няма журналистическа акредитация в Украйна. Предавал е основно пропаганда и лъжи от бойното поле. Последната му лъжа е била ,че всички жители в освободения град Шчастие са били убити от украинските военни. Аз гледах украински репортаж от там и хората си бяха живи и здрави, само на пътя имаше 5-6 трупа на терористи ,дето нямаше кой да прибере. Не съм го пращал там, и тия журналисти са шпиони.

Какво разследване, какви 5 лв. На война като на война. На няколкостотин метра слагат миномет по заповед, която пък е предшествана от друга за мащабно настъпление и войската си стреля. Това да не е криминално престъпление, че да го разследват. Преди като свалиха военнотранспортен самолет с 49 души - виждаш самолет - стреляш, кораб, БТР и т.н. Ами при един артилерийски обстрел, особено сега като вкл. и тежката - може да има стотици убити. И какво ще разследват - генералите ли, войниците дето натискат спусъка ли, или тези дето стоят в креслата и нареждат какво да се предприеме. Много са ми интересни. Има война, има жертви, а там си е вече война, това е положението.

Как на 14.06.2014 година, в предаване на живо (Шустер- live) на украйнски тв канал бе взиривена истинска ИНФОРМАЦИОННА БОМБА?.. Бомба, която предизвика шокова реакция на нетърпимост (в присъстващите в студиото украйнски радикали) към обективната журналистика, по време на интервюто на водещия (Савик Шустер) с военния журналист Mark Franchetti от седмичника The Sunday Times, който разказва от първо лице за три седмичното си пребиваване в батальона на домбаските опълченци Изток (Восток). -1- Коментарно-аналитична статия: link -2- 13.24 минутно видеосвидетелство (link

Няма две мнения по въпроса, че свобода на словото и демокрация са немислими при една диктатура (пролетарска или фашистка). Още през февруари депутатите в радата от "Свобода" (на Тягнибок) поискаха в Украйна да се забрани излъчването на чужди телевизии, които си позволяват да определят мирно протестиращите граждани от майдана като екстремисти и терористи. Да се чуди човек, кой и защо тогава изрови паветата и плочките от улиците на Киев. През март доставчиците бяха задължени да спрат предаванията на телевизиите: Россия 1, Россия 24, ОРТ, РТР Планета и НТВ-Мир с обяснението, че това е мярка за обезпечаване на националната сигурност, суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Миналата седмица една от бежнките от Донецк пътьом се обадила по телефона на роднини в Киев да им каже, че бягат живот да спасяват. А, тези от Киев нямат представа, какво се случва в Изт. Украйна и не повярвали, взели го за майтап.

Я не ни пробутвайте тая путиновска риторика! За диктаторите е типично да обвиняват другите в собствените си лъжи и действия! Дали пък не беше Путин, който затваря телевизия и дали точно в Русия не умират журналисти, критикуващи властта!!??? Много кратно беше хваната руската пропаганда как откровенно лъже за събитията, а самият Путин каза, че няма да толерира малцинствата, после се обяви със закон срещу гейовете!!! Какво по фашистко от това???

Разбира се, че в една държава не трябва да се толерират едни общности повече от другите! Всички имат еднакви права и задължения - и населението образувало държавата, и малцинствата - цигани, негри, педераси! Ти какво против имаш равенството пред законите на съответната държава? Защо циганинът може толерантно да влезе в къщата ти, а ти да нямаш правото да го изриташ, щото може да си изкълчи крака, като падне?! Защо педерасите да могат да се разголват, когато са много, в тълпа, глудница, прайд и нетолерантно да скандализират обществото?! Не можеш да ме убедиш, че спазването на обществения ред и равенството на закона е фашизъм.

Украинските фашаги убиват с миномети бежанци и журналисти ... Десен сектор и ,,националната'' гвартия са истински фашистки образования. Фашизмът в Украйна е възроден с помощта на хамериканците ...

Преди ВСВ хамериканците и британците създадоха и подкрепиха нацизма в Германия. Сега създават и финансират украинския фашизъм. Временните резултати се виждат, но краят на фашизма е предвидим и исторически обоснован. Въпросът е, колко човешки жертви ще са необходими и какви ще са материалните загуби.

За съжаление фашизма е и от двете страни на Руско-Украинската граница!

Ти не си аналетек, а исторически склеротЕк ... По скоро, съвременният фашизъм идва от към САЩ.

Характерна черта на фашистите е, че убиват мирни хора и журналисти, които отразяват тези събития. Сега, това се случва във фашистка Украйна, със съдействието на хамериканците и брюкселският им придатък.

ТЕЗИ ОТ НАЦГВАРДИЯТА И ДЕСНИЯ СЕКТОР НЯМАТ НИЩО ОБЩО С АРМИЯТА НА УКРАИНА ТОВА СА ЧИСТИ БАНДИТИ! ТОВА ЧЕ НЕ ИМ ДАВАТ ХРАНА (ОСВЕН СУХАТА ХАМЕРСКА ХАПКА НА КОЯТО Е ГОДНА ДО ТАЗИ ГОДИНА) СПОКОИНО ВЛИЗАТ МАГАЗИНИТЕ И ВЗИМАТ БЕЗ ПАРИ !!! НО И ОТ СЕЛЯНИТЕ ВЗИМАТ ВСИЧКООТ МАЗЕТАТА А ЗА ЖЕНИТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ !Е КАКВИ СА???

Ти да не си от жените които са взели, та си толкова на ясно?

Ivan Nenov

ВСИЧКО КОЕТО Е В НЕТА Е УКРАИНСКА ИНФОРМАЯ КОИТО НЕ СА СЪГЛАСНИ С ПРАВИТЕЛСВОТО СИ !!! ТУРСЕТЕ ! ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ НЕ СТАНА ИМЕННО ОТ ТЯХ !!! НЕ ВСИЧКИ В КИЕВ СА ФАШИСТИ

ТОВА ЛИ Е НАЦГВАРДИЯТА НА ТУРЧИНОВ

Оставете го бегееца, не му е лесно на него. Обърнахте ли внимание на това, че Порошенко веднага е звъннал на Путин след убийството на журналистите за да се извинява и да моли? Това са първите официално изпратени от руска държавна институция лица в Украйна, които са убити. Направи ли Ви впечетление, че ОССЕ за първи път излиза с декларация в защита макар и на само двама руски граждани в Украйна?

В You Tube попаднах на речта на Грегор Гизи пред Меркел, преведена е на руски, в която разкатава украинската върхушка, а Меркел позеленя от яд. Изброява кои в сегашното украинско управление са откровени фашисти и защо западът ги подкрепя.

Ами украинската хунта постъпва правилно от нейната гледна точка!!! Нали не и трябват свидетели за зверствата които вършат в Източна Украйна. Затова сега започнаха преднамерено да избиват журналистите...това е!!!! Иначе не е приятно Фарашенко да вижда как показват мирния му план по целия свят ...във вид на фосфорни ракет, ракети Град, авиация артилерия..танкове...и бандеровците от Десен сектор които трепят мирни хора!!!

Хладнокръвното убийство на мирни жители, отвличането на хора срещу откуп, планомерното и систематично бомбардиране на жилищни райони, постоянните просташки провокации срещу Русия! Всичко това са усилия на фашистката хунта в Киев да развърже гореща война с Русия. По поръчка на носителя на Нобелова награда за мир - Обама!

"Да би мирно седяло,не би чудо видяло!" И руските и украинските жертви имат майки,които плачат!Съчуствам им! Но Путин малко да се сниши и без това не е гигант!

диваци и варвари са тези (както и БЕГЕЕЦА)на които им липсва сиво в-во в мозъка от което следва че да убиват което присъщо при тез от хамерлъка !СВИДЕТЕЛИТЕ КОНКРЕТНО КАЗВАТ:- УБИХАГИ КАТО КУЧЕТА

порошенко щял да разследва.. глупости ... част от изпълнителите на одеското клане вече и децата ги знаят.. киев мълчи.. да ви припомня че испански журналист снима убийството си .. американски военен го разстреля от съседен хотел в либия... семейството му не можа дори извинение да получи от демократизаторите ...

Шило

Дир, предлагам при такива новини да не позволявате коментарите. Не може да се поругава паметта на хора, които с цената на живота си ни осведомяват. Не говоря само за конкретният случай. Убиват журналисти навсякъде. Не давайте трибуна на хейтърите.

Ами ти защо коментиращ, а? Твойте коментари освен, че са многобройни, са и доста тъпи и тенденциозни. Може би искаш само ти да коментираш, а другите да слушкат. Ти си типичен тоталитарен човек, за това обичаш и Путин!

Чета коментарите на ,,Бегеец,,и си мисля,че той не е нищо повече от едно гаменче,което ако Бългрия изпадне във такава ситуация също би стреляло по журналисти с удоволствие.Омразата лъха от всяка буква написана от него.Хубаво ще е да се консултира с психолог, докато не е станало късно.

Шило

По-скоро ще се навре в миша дупка. Ама дано да не става така, че да се проверява.

Комплексирани хора, избива ги на злоба и агресия.

Веднага се сещам за един такъв малоумник и комплексар ... маи се казваше Мишо , викат му Шамара ...

аз си мисля че бегеец пише от лудницата на 5 километар,бог да му прости болеста и глупостта

Американското торнадо бушува зловещо по целия свят. През последните години то мина през Близкия изток, където помете стотици хиляди граждани и остави дълбока язва в обществото, която кърви и днес, после зави на запад към Северна Африка и отново разразруши всичко по пътя си, после отново се придвижи на изток и върна Сирия към пещерния строй, а изтрепа милиони от нейния народ и го разгони по целия свят, сега тръгна на север и пося братоубийствена война в Украйна, в която бяха убити стотици руснаци, дори журналисти, защото отразяваха американките престъпления... В тая война, както и във всичките останали, американците хвърлят много пари, за да има кръв. Кръв, която е живителна сила за американския организъм, която извиква блясък в очите на янките, която смазва скърцащата им икономика. Кръв, която тече за назидание на потърпевши и зрители, кръв, която е знаме на американската "демокрация".

Американското торнадо започна с отнасянето на СССР и Варшавския договор!!!!

Комунистката Елена Йончева ли е истината от ПЪРВО ЛИЦЕ? Тя нали направи серия репортажи за Майдан-а в Киев? Нали пееше оди на възхвала за убийците Беркут и убиецът на убийците Янукович? Нали според нея фашистите от Десен сектор направиха преврат? ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА Е ПЛАТЕНА ЖУРНАЛИСТКА НА ДЕБЕЛЯН

Достатъчно е само използването на думата комунист от теб, за да стане ясно колко си обективен и в час с нещата.

Шило

Че кой направи преврата, бе? Точно нацистите от десен сектор. Аман от хора, които не искат да видят, или нямат възможности да разберат.

Невероятен тъпанар бегейски. Трай си, не се излагай. Добре че е смелата Елена да показва самата истина за ужаса в Украйна.

рязан ибрик на доган

Тези руски журналисти няколко пъти ги хващаха как носят ПЗРК Игла и гранатомети на руските терористи в Изт Украйна. Путин да си ги прибира, да връща Крим и да си седи в Азия

Шило

Така ли? И що ги пускаха? Като ти чета коментарите се сещам за финалната реплика на Моканина от "По жицата"

LeGrandTulup

:) +1

Не задавай толкова сложни въпроси, защото не може да ви отговори.

какво мога да ти кажа христо! тъпотията ти няма предел ! незнам каква нация си но парите които ти дават да ни провокираш си ги натикаи там където ти е аспуха

Баш там... и по-надълбочко...

такива са където и да са Руски турист в нетрезво състояние се е блъснал с джип "Чероки" в бетонна стена на хотел в Свети Влас, съобщиха от полицията в Бургас. Туристът е 54-годишен, от Москва, с инициали Е. Л. Срещу него е образувано бързо полицейско производство, предаде БТА. Инцидентът е станал около 1.00 часа след полунощ. Руският турист е управлявал на заден ход автомобила. Впоследствие е оказал съпротива на полицейските власти и е отведен в ареста на полицейското управление в Несебър за 24 часа. По сградата на хотела има нанесени материални щети.

Много тъпо парче си. Да беше изразил съболезнования за убитите!

Бай Ставри

Ти си тъпо парче! Убити са украински момчета - всеки ден нови жертви, украинци загиват в окупираните от РУСКИ терористи територии в Изт Украйна! Путин си праша убийците и чеченските башибозуци да тероризират украинците

ТЪПЪНАР ЛИ Е ТОВА ИЛИ ЗГАН ! ПРОСТО ЛА=НО

Дебил а англичаните се метат от прозорците на хотелите като мухи без глави!!!!

При всички положения намесата на Запада е причината за тези безсмислени жертви между два братски народа, дълго живяли в една държава. И това заради геополитика, борба за влияние и нанасяне на удари под кръста на конкурента Русия. Самият факт, че шефът на ЦРУ беше в Киев е нещо отвратително. Да не би ЦРУ да е благотворителна организация с възвишени цели? Където си протегне ръката и се твори мръсотия. Където Западът се е намесил с цел свалянето на нечий "диктаторски" режим и избухване на демокрацията нещата са ставали по зле от преди това. Без егоистичната намеса на Запада украинците щяха да си кротуват и да не се зъбят толкова на Русия и на руското население в Украйна. Едва ли щеше да има каквато и да е стрелба. В ютуб гледах клип от 9-ти май, денят на победата, демонстрация на мирни и цивилни граждани в Мариупол. Чу се стрелба отдалечко, автоматна. В кадър се видя как един мъж го раниха в крака и се свлече на земята. Малко по нататък обаче имаше друг, проснат на земята, с току що пръснат череп и се виждаше как кръвта бързо се стича и образува голяма локва. Само секунди по рано това е бил жив човек, невъоръжен гражданин. Отвратителна е гледката на застреляно животно, а за човек да не говорим.

съдете ги по един начин и чеченските сепаратисти и донбаските сепаратисти искат да разрушат териториалната цялост на страната в която живеят и са престъпници-терористи съдете ги по един начин

Това е само началото. Светът тепърва ще види какви ще ги свърши украинският национализъм.Маската на потиснат народ скоро ще падне и дори запада ще съжалява, че ги покровителствува. Те ще загубят не само Донбас, самите хора ще ги изтикат. Тази държава, не може да се издържа сама, защото там няма държавност има само омраза и неконструктивност. Това не са поляци!

базуки и други леки средства за писане.

Ако утре убият БГ журналисти,и те ли са носили такива неща, за които гумената ти глава се е сетила.Чета коментарите на ,,Бегеец,,и си мисля,че той не е нищо повече от едно гаменче,което ако Бългрия изпадне във такава ситуация също би стреляло по журналисти с удоволствие.Омразата лъха от всяка буква написана от него.Хубаво ще е да се консултира с психолог, докато не е станало късно.

деер

Демокрация....

вижте хора! отворете си очите и акъла..погледнете малко отразените в руски сайтове ,геноцида който се развива там като пандемия, спрямо мирни хора, които не искат да са слуги на usa,европа..а ти BB, ако не ти пука че мечката играе почти в съседния двор, не се подигравай !!! защото може и на теб да се случи да те стържат от някоя стена, асфалт ..кенеф с говна вместо мозък.

Прав си. Много мои познати поради факта че не знаят руски а са чужденци от западна Европа си мислят че руската армия е вече в Украйна и даже ми предложиха да избягам при тях защото Украйна е близо и може да пострадаме и ние от инвазията на Русия. :) Което си е смешка.

С тази Украинска история, Путин ми се издига все повече в очите. Поводи хиляди до сега да ги накаже украинските олигархчета, и те го знаят, въпроса е само кога

Издига се разбира се! Но после падането от високото и болезнено и даже смъртоносно! Пример - колегите му Хитлер, Садам, Кадафи, всички с високи рейтинги, над 200%!

ПО ЛОШОТО Е ЧЕ СА ГИ УБИЛИ ЗА ДА НЕЗНАЕМ ЗА ТОВА ЧЕ СЕ СТРЕЛЯ ПО БОЛНИЦИ УЧИЛИЩА ДЕТСКИ ГРАДИНИ (НИМА ТОВА НЕ Е ЛИ ГЕНОЦИТ) ЗА ДА БЪДЕ БРАИТЪН УДОВЛЕТВОРЕН---- ЛЕКА ИМ ПРЪС

Сега, отиваш в кухнята и си взимаш хапчетата от шкафа над мивката. 100 пъти съм ти казвала да не ги забравяш, извиняваш по сайтовете. Всички ти се смеят.

Anachronos

Ти не умря ли ? Или пишеш от отвъдното?

АМЕРИКА Е ДОВОЛНА ОТ ТОВА КОЕТО СТАНА - СМЕНИХА ХОСЕИНА КАДАФИ И ВМЕСТО ДА СТАНЕ ДОБРЕ -ОБРАТНОТО !!! СМЕНИХА В У-НА ЕДИН НА ДРУГ И КАКВО СТАНА - ДЕ ФОЛТ И ГО КРИЯТ !!! ДА РЕЧЕШ ЧЕ КАДАФИ И ХОСЕИН НЕ НИ ИНТЕРИСУВАТ- ГРЕХ ! КАКЪВ БЕШЕ КАЛАФИ -ГЕНИИ -ДАДЕ ВОДА ОТ ЦЕНТРАЛНА АФРИКА ЧИСТА ПЛАНИНСКА ВОДА !!! ТОВА БЕШЕ НАИ ВАЖНОТО И ПАРЕДИ (ПРИМЕР В ХАСКОВО ЩЕ КОМАНДВА ХАСКОВЛИЯ В КЪРДЖАЛИ КЪР...... И Т Н И ВЪЛКЪТ СИТ И ТЕ ЦЕЛИ !!! НО КАКВО С ВАЛЦМАНА И СИНА НА БРАИДЪНА ИМАТ ДВЕ ГЪРЛА ИЛИ ЖЕНИТЕ НЕ ИМ СТИГАТ ????А КОЛКО ДЕЦА ОСТАНАХА БЕЗ....И ТОВА МИ БИЛО ХАМЕРЛЪК !!!

Върви се прегледай! Казах!

Шило

Май журналистите се оказват най-смелите в горещите точки по света. Въоръжени само с камери, каска и някаква жилетка, те все са на първа линия.

Поклон пред Елена Йончева и екипа й за филма!!!

Коментари - Руски журналисти загинаха при минометен обстрел до Луганск | Днес.dir.bg

Руски журналисти загинаха при минометен обстрел до Луганск

Двама кореспонденти на руската телевизия ВГТРК загинаха при минометен обстрел край Луганск. По молба на ОССЕ украинският президент настоя за щателно разследване

Обратно в новината

Коментари - Руски журналисти загинаха при минометен обстрел до Луганск | Днес.dir.bg

Коментари

страната на кримляните. ;-)

Ще ми се и в БГ да бъде избран някой като Путин. Защото нашенските политици ни доведоха до просешка тояга а повече от 2 мил. напуснаха БГ за последните десетина години. За 10-15г. от една разпадаще се държава Русия си върна позициите на световен фактор а Путин е признат за политик номер 1 във всички статистики. След предателството на Горбачов и вечно пияният Елцин, Русия бе на път да се превърне в марионетка на САЩ. Човекът който не позволи това да се случи е Путин и затова е толкова мразен от Американците и техните придворни шутове. Що се отнася до събитията в Украйна- спомнете си как започна всичко в Либия и Ирак, ПО АБСОЛЮТНО СЪЩИЯТ СЦЕНАРИЙ!!! В началото мирна демонстрация а след това отнякъде се появяват снайперисти и.... чашата прелива. Всеки божи ден следя събитията в Донбас както от руски, така и от украински источници а също и от познатите ми руснаци и украинци , които живеят там! Факт е, че украинците системно задържат, пребиват а вече и убиват руски журналисти. БНТ не отразява и 10% от това което се случва там!Недоумявам като чета някой от коментарите тук. Много хора не си дават сметка, че ако не бяха руснаците сега щяхме да коментираме на турски !

не стане!!! Контрабандист, рекетьор и убиец не ни трябва! А при такива природни богатства руснаците (при демократична и правова държава) можеха да са най-благоденстващия народ на планетата. Не вини толкова Горбачов - той просто беше назначен от КГБ (основно Андропов и Громико) за ликвидатор на съветската държава и реализатор на трансформацията на политическата власт на партийната номенклатура и "силоваците" в икономическа. Така че Путин си е продължител на "делото" на Горбачов!

Всеки има право на мнение и аз си позволих да кажа своето. Няма да споря с никого, само ще добавя това, че чета доста руски форуми и забелязах, че болшинството руснаци боготвори Путин. Отношение, което никога не съм видял към нашенски политици. И е странно, че в България има много повече русофоби отколкото в Германия. Искам също така да попитам : с какво живота в България стана по добър след като ни приеха в ЕС и НАТО?

БНТ и БНР са изпратили съболезнователни телеграми, големите честни частни медии - същол

Не ми е жал за руските журналисти, дето "разпитват" пленени украински войници и им задават провокативни въпроси. В момент когато плениците са заплашвани и малтретирани, оставени без дрехи. Абе тия руските терористи да не са гейове всичките, защо разсъбличат пленените? Не ми жалко за типове дето дават само пропаганда, и събират информация за положението и състоянието на украинската армия и го предават на терористите. Заради такива 'журналисти" под Волноваха бяха убити 16 войника , докато са спали. Защото един такъв "журналист" ги снимал предния ден.

Тоя журналист е бил нелегално в Украйна, както са и другите руски терористи. Той няма журналистическа акредитация в Украйна. Предавал е основно пропаганда и лъжи от бойното поле. Последната му лъжа е била ,че всички жители в освободения град Шчастие са били убити от украинските военни. Аз гледах украински репортаж от там и хората си бяха живи и здрави, само на пътя имаше 5-6 трупа на терористи ,дето нямаше кой да прибере. Не съм го пращал там, и тия журналисти са шпиони.

Какво разследване, какви 5 лв. На война като на война. На няколкостотин метра слагат миномет по заповед, която пък е предшествана от друга за мащабно настъпление и войската си стреля. Това да не е криминално престъпление, че да го разследват. Преди като свалиха военнотранспортен самолет с 49 души - виждаш самолет - стреляш, кораб, БТР и т.н. Ами при един артилерийски обстрел, особено сега като вкл. и тежката - може да има стотици убити. И какво ще разследват - генералите ли, войниците дето натискат спусъка ли, или тези дето стоят в креслата и нареждат какво да се предприеме. Много са ми интересни. Има война, има жертви, а там си е вече война, това е положението.

Как на 14.06.2014 година, в предаване на живо (Шустер- live) на украйнски тв канал бе взиривена истинска ИНФОРМАЦИОННА БОМБА?.. Бомба, която предизвика шокова реакция на нетърпимост (в присъстващите в студиото украйнски радикали) към обективната журналистика, по време на интервюто на водещия (Савик Шустер) с военния журналист Mark Franchetti от седмичника The Sunday Times, който разказва от първо лице за три седмичното си пребиваване в батальона на домбаските опълченци Изток (Восток). -1- Коментарно-аналитична статия: link -2- 13.24 минутно видеосвидетелство (link

Няма две мнения по въпроса, че свобода на словото и демокрация са немислими при една диктатура (пролетарска или фашистка). Още през февруари депутатите в радата от "Свобода" (на Тягнибок) поискаха в Украйна да се забрани излъчването на чужди телевизии, които си позволяват да определят мирно протестиращите граждани от майдана като екстремисти и терористи. Да се чуди човек, кой и защо тогава изрови паветата и плочките от улиците на Киев. През март доставчиците бяха задължени да спрат предаванията на телевизиите: Россия 1, Россия 24, ОРТ, РТР Планета и НТВ-Мир с обяснението, че това е мярка за обезпечаване на националната сигурност, суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Миналата седмица една от бежнките от Донецк пътьом се обадила по телефона на роднини в Киев да им каже, че бягат живот да спасяват. А, тези от Киев нямат представа, какво се случва в Изт. Украйна и не повярвали, взели го за майтап.

Я не ни пробутвайте тая путиновска риторика! За диктаторите е типично да обвиняват другите в собствените си лъжи и действия! Дали пък не беше Путин, който затваря телевизия и дали точно в Русия не умират журналисти, критикуващи властта!!??? Много кратно беше хваната руската пропаганда как откровенно лъже за събитията, а самият Путин каза, че няма да толерира малцинствата, после се обяви със закон срещу гейовете!!! Какво по фашистко от това???

Разбира се, че в една държава не трябва да се толерират едни общности повече от другите! Всички имат еднакви права и задължения - и населението образувало държавата, и малцинствата - цигани, негри, педераси! Ти какво против имаш равенството пред законите на съответната държава? Защо циганинът може толерантно да влезе в къщата ти, а ти да нямаш правото да го изриташ, щото може да си изкълчи крака, като падне?! Защо педерасите да могат да се разголват, когато са много, в тълпа, глудница, прайд и нетолерантно да скандализират обществото?! Не можеш да ме убедиш, че спазването на обществения ред и равенството на закона е фашизъм.

Украинските фашаги убиват с миномети бежанци и журналисти ... Десен сектор и ,,националната'' гвартия са истински фашистки образования. Фашизмът в Украйна е възроден с помощта на хамериканците ...

Преди ВСВ хамериканците и британците създадоха и подкрепиха нацизма в Германия. Сега създават и финансират украинския фашизъм. Временните резултати се виждат, но краят на фашизма е предвидим и исторически обоснован. Въпросът е, колко човешки жертви ще са необходими и какви ще са материалните загуби.

За съжаление фашизма е и от двете страни на Руско-Украинската граница!

Ти не си аналетек, а исторически склеротЕк ... По скоро, съвременният фашизъм идва от към САЩ.

Характерна черта на фашистите е, че убиват мирни хора и журналисти, които отразяват тези събития. Сега, това се случва във фашистка Украйна, със съдействието на хамериканците и брюкселският им придатък.

ТЕЗИ ОТ НАЦГВАРДИЯТА И ДЕСНИЯ СЕКТОР НЯМАТ НИЩО ОБЩО С АРМИЯТА НА УКРАИНА ТОВА СА ЧИСТИ БАНДИТИ! ТОВА ЧЕ НЕ ИМ ДАВАТ ХРАНА (ОСВЕН СУХАТА ХАМЕРСКА ХАПКА НА КОЯТО Е ГОДНА ДО ТАЗИ ГОДИНА) СПОКОИНО ВЛИЗАТ МАГАЗИНИТЕ И ВЗИМАТ БЕЗ ПАРИ !!! НО И ОТ СЕЛЯНИТЕ ВЗИМАТ ВСИЧКООТ МАЗЕТАТА А ЗА ЖЕНИТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ !Е КАКВИ СА???

Ти да не си от жените които са взели, та си толкова на ясно?

Ivan Nenov

ВСИЧКО КОЕТО Е В НЕТА Е УКРАИНСКА ИНФОРМАЯ КОИТО НЕ СА СЪГЛАСНИ С ПРАВИТЕЛСВОТО СИ !!! ТУРСЕТЕ ! ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ НЕ СТАНА ИМЕННО ОТ ТЯХ !!! НЕ ВСИЧКИ В КИЕВ СА ФАШИСТИ

ТОВА ЛИ Е НАЦГВАРДИЯТА НА ТУРЧИНОВ

Оставете го бегееца, не му е лесно на него. Обърнахте ли внимание на това, че Порошенко веднага е звъннал на Путин след убийството на журналистите за да се извинява и да моли? Това са първите официално изпратени от руска държавна институция лица в Украйна, които са убити. Направи ли Ви впечетление, че ОССЕ за първи път излиза с декларация в защита макар и на само двама руски граждани в Украйна?

В You Tube попаднах на речта на Грегор Гизи пред Меркел, преведена е на руски, в която разкатава украинската върхушка, а Меркел позеленя от яд. Изброява кои в сегашното украинско управление са откровени фашисти и защо западът ги подкрепя.

Ами украинската хунта постъпва правилно от нейната гледна точка!!! Нали не и трябват свидетели за зверствата които вършат в Източна Украйна. Затова сега започнаха преднамерено да избиват журналистите...това е!!!! Иначе не е приятно Фарашенко да вижда как показват мирния му план по целия свят ...във вид на фосфорни ракет, ракети Град, авиация артилерия..танкове...и бандеровците от Десен сектор които трепят мирни хора!!!

Хладнокръвното убийство на мирни жители, отвличането на хора срещу откуп, планомерното и систематично бомбардиране на жилищни райони, постоянните просташки провокации срещу Русия! Всичко това са усилия на фашистката хунта в Киев да развърже гореща война с Русия. По поръчка на носителя на Нобелова награда за мир - Обама!

"Да би мирно седяло,не би чудо видяло!" И руските и украинските жертви имат майки,които плачат!Съчуствам им! Но Путин малко да се сниши и без това не е гигант!

диваци и варвари са тези (както и БЕГЕЕЦА)на които им липсва сиво в-во в мозъка от което следва че да убиват което присъщо при тез от хамерлъка !СВИДЕТЕЛИТЕ КОНКРЕТНО КАЗВАТ:- УБИХАГИ КАТО КУЧЕТА

порошенко щял да разследва.. глупости ... част от изпълнителите на одеското клане вече и децата ги знаят.. киев мълчи.. да ви припомня че испански журналист снима убийството си .. американски военен го разстреля от съседен хотел в либия... семейството му не можа дори извинение да получи от демократизаторите ...

Шило

Дир, предлагам при такива новини да не позволявате коментарите. Не може да се поругава паметта на хора, които с цената на живота си ни осведомяват. Не говоря само за конкретният случай. Убиват журналисти навсякъде. Не давайте трибуна на хейтърите.

Ами ти защо коментиращ, а? Твойте коментари освен, че са многобройни, са и доста тъпи и тенденциозни. Може би искаш само ти да коментираш, а другите да слушкат. Ти си типичен тоталитарен човек, за това обичаш и Путин!

Чета коментарите на ,,Бегеец,,и си мисля,че той не е нищо повече от едно гаменче,което ако Бългрия изпадне във такава ситуация също би стреляло по журналисти с удоволствие.Омразата лъха от всяка буква написана от него.Хубаво ще е да се консултира с психолог, докато не е станало късно.

Шило

По-скоро ще се навре в миша дупка. Ама дано да не става така, че да се проверява.

Комплексирани хора, избива ги на злоба и агресия.

Веднага се сещам за един такъв малоумник и комплексар ... маи се казваше Мишо , викат му Шамара ...

аз си мисля че бегеец пише от лудницата на 5 километар,бог да му прости болеста и глупостта

Американското торнадо бушува зловещо по целия свят. През последните години то мина през Близкия изток, където помете стотици хиляди граждани и остави дълбока язва в обществото, която кърви и днес, после зави на запад към Северна Африка и отново разразруши всичко по пътя си, после отново се придвижи на изток и върна Сирия към пещерния строй, а изтрепа милиони от нейния народ и го разгони по целия свят, сега тръгна на север и пося братоубийствена война в Украйна, в която бяха убити стотици руснаци, дори журналисти, защото отразяваха американките престъпления... В тая война, както и във всичките останали, американците хвърлят много пари, за да има кръв. Кръв, която е живителна сила за американския организъм, която извиква блясък в очите на янките, която смазва скърцащата им икономика. Кръв, която тече за назидание на потърпевши и зрители, кръв, която е знаме на американската "демокрация".

Американското торнадо започна с отнасянето на СССР и Варшавския договор!!!!

Комунистката Елена Йончева ли е истината от ПЪРВО ЛИЦЕ? Тя нали направи серия репортажи за Майдан-а в Киев? Нали пееше оди на възхвала за убийците Беркут и убиецът на убийците Янукович? Нали според нея фашистите от Десен сектор направиха преврат? ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА Е ПЛАТЕНА ЖУРНАЛИСТКА НА ДЕБЕЛЯН

Достатъчно е само използването на думата комунист от теб, за да стане ясно колко си обективен и в час с нещата.

Шило

Че кой направи преврата, бе? Точно нацистите от десен сектор. Аман от хора, които не искат да видят, или нямат възможности да разберат.

Невероятен тъпанар бегейски. Трай си, не се излагай. Добре че е смелата Елена да показва самата истина за ужаса в Украйна.

рязан ибрик на доган

Тези руски журналисти няколко пъти ги хващаха как носят ПЗРК Игла и гранатомети на руските терористи в Изт Украйна. Путин да си ги прибира, да връща Крим и да си седи в Азия

Шило

Така ли? И що ги пускаха? Като ти чета коментарите се сещам за финалната реплика на Моканина от "По жицата"

LeGrandTulup

:) +1

Не задавай толкова сложни въпроси, защото не може да ви отговори.

какво мога да ти кажа христо! тъпотията ти няма предел ! незнам каква нация си но парите които ти дават да ни провокираш си ги натикаи там където ти е аспуха

Баш там... и по-надълбочко...

такива са където и да са Руски турист в нетрезво състояние се е блъснал с джип "Чероки" в бетонна стена на хотел в Свети Влас, съобщиха от полицията в Бургас. Туристът е 54-годишен, от Москва, с инициали Е. Л. Срещу него е образувано бързо полицейско производство, предаде БТА. Инцидентът е станал около 1.00 часа след полунощ. Руският турист е управлявал на заден ход автомобила. Впоследствие е оказал съпротива на полицейските власти и е отведен в ареста на полицейското управление в Несебър за 24 часа. По сградата на хотела има нанесени материални щети.

Много тъпо парче си. Да беше изразил съболезнования за убитите!

Бай Ставри

Ти си тъпо парче! Убити са украински момчета - всеки ден нови жертви, украинци загиват в окупираните от РУСКИ терористи територии в Изт Украйна! Путин си праша убийците и чеченските башибозуци да тероризират украинците

ТЪПЪНАР ЛИ Е ТОВА ИЛИ ЗГАН ! ПРОСТО ЛА=НО

Дебил а англичаните се метат от прозорците на хотелите като мухи без глави!!!!

При всички положения намесата на Запада е причината за тези безсмислени жертви между два братски народа, дълго живяли в една държава. И това заради геополитика, борба за влияние и нанасяне на удари под кръста на конкурента Русия. Самият факт, че шефът на ЦРУ беше в Киев е нещо отвратително. Да не би ЦРУ да е благотворителна организация с възвишени цели? Където си протегне ръката и се твори мръсотия. Където Западът се е намесил с цел свалянето на нечий "диктаторски" режим и избухване на демокрацията нещата са ставали по зле от преди това. Без егоистичната намеса на Запада украинците щяха да си кротуват и да не се зъбят толкова на Русия и на руското население в Украйна. Едва ли щеше да има каквато и да е стрелба. В ютуб гледах клип от 9-ти май, денят на победата, демонстрация на мирни и цивилни граждани в Мариупол. Чу се стрелба отдалечко, автоматна. В кадър се видя как един мъж го раниха в крака и се свлече на земята. Малко по нататък обаче имаше друг, проснат на земята, с току що пръснат череп и се виждаше как кръвта бързо се стича и образува голяма локва. Само секунди по рано това е бил жив човек, невъоръжен гражданин. Отвратителна е гледката на застреляно животно, а за човек да не говорим.

съдете ги по един начин и чеченските сепаратисти и донбаските сепаратисти искат да разрушат териториалната цялост на страната в която живеят и са престъпници-терористи съдете ги по един начин

Това е само началото. Светът тепърва ще види какви ще ги свърши украинският национализъм.Маската на потиснат народ скоро ще падне и дори запада ще съжалява, че ги покровителствува. Те ще загубят не само Донбас, самите хора ще ги изтикат. Тази държава, не може да се издържа сама, защото там няма държавност има само омраза и неконструктивност. Това не са поляци!

базуки и други леки средства за писане.

Ако утре убият БГ журналисти,и те ли са носили такива неща, за които гумената ти глава се е сетила.Чета коментарите на ,,Бегеец,,и си мисля,че той не е нищо повече от едно гаменче,което ако Бългрия изпадне във такава ситуация също би стреляло по журналисти с удоволствие.Омразата лъха от всяка буква написана от него.Хубаво ще е да се консултира с психолог, докато не е станало късно.

деер

Демокрация....

вижте хора! отворете си очите и акъла..погледнете малко отразените в руски сайтове ,геноцида който се развива там като пандемия, спрямо мирни хора, които не искат да са слуги на usa,европа..а ти BB, ако не ти пука че мечката играе почти в съседния двор, не се подигравай !!! защото може и на теб да се случи да те стържат от някоя стена, асфалт ..кенеф с говна вместо мозък.

Прав си. Много мои познати поради факта че не знаят руски а са чужденци от западна Европа си мислят че руската армия е вече в Украйна и даже ми предложиха да избягам при тях защото Украйна е близо и може да пострадаме и ние от инвазията на Русия. :) Което си е смешка.

С тази Украинска история, Путин ми се издига все повече в очите. Поводи хиляди до сега да ги накаже украинските олигархчета, и те го знаят, въпроса е само кога

Издига се разбира се! Но после падането от високото и болезнено и даже смъртоносно! Пример - колегите му Хитлер, Садам, Кадафи, всички с високи рейтинги, над 200%!

ПО ЛОШОТО Е ЧЕ СА ГИ УБИЛИ ЗА ДА НЕЗНАЕМ ЗА ТОВА ЧЕ СЕ СТРЕЛЯ ПО БОЛНИЦИ УЧИЛИЩА ДЕТСКИ ГРАДИНИ (НИМА ТОВА НЕ Е ЛИ ГЕНОЦИТ) ЗА ДА БЪДЕ БРАИТЪН УДОВЛЕТВОРЕН---- ЛЕКА ИМ ПРЪС

Сега, отиваш в кухнята и си взимаш хапчетата от шкафа над мивката. 100 пъти съм ти казвала да не ги забравяш, извиняваш по сайтовете. Всички ти се смеят.

Anachronos

Ти не умря ли ? Или пишеш от отвъдното?

АМЕРИКА Е ДОВОЛНА ОТ ТОВА КОЕТО СТАНА - СМЕНИХА ХОСЕИНА КАДАФИ И ВМЕСТО ДА СТАНЕ ДОБРЕ -ОБРАТНОТО !!! СМЕНИХА В У-НА ЕДИН НА ДРУГ И КАКВО СТАНА - ДЕ ФОЛТ И ГО КРИЯТ !!! ДА РЕЧЕШ ЧЕ КАДАФИ И ХОСЕИН НЕ НИ ИНТЕРИСУВАТ- ГРЕХ ! КАКЪВ БЕШЕ КАЛАФИ -ГЕНИИ -ДАДЕ ВОДА ОТ ЦЕНТРАЛНА АФРИКА ЧИСТА ПЛАНИНСКА ВОДА !!! ТОВА БЕШЕ НАИ ВАЖНОТО И ПАРЕДИ (ПРИМЕР В ХАСКОВО ЩЕ КОМАНДВА ХАСКОВЛИЯ В КЪРДЖАЛИ КЪР...... И Т Н И ВЪЛКЪТ СИТ И ТЕ ЦЕЛИ !!! НО КАКВО С ВАЛЦМАНА И СИНА НА БРАИДЪНА ИМАТ ДВЕ ГЪРЛА ИЛИ ЖЕНИТЕ НЕ ИМ СТИГАТ ????А КОЛКО ДЕЦА ОСТАНАХА БЕЗ....И ТОВА МИ БИЛО ХАМЕРЛЪК !!!

Върви се прегледай! Казах!

Шило

Май журналистите се оказват най-смелите в горещите точки по света. Въоръжени само с камери, каска и някаква жилетка, те все са на първа линия.

Поклон пред Елена Йончева и екипа й за филма!!!