Жителите на Нови Искър блокираха Околовръстното на София

Протестиращи искат уверения, че няма да са им нужни винетки, за да стигнат до София

Обратно в новината

Коментари - Жителите на Нови Искър блокираха Околовръстното на София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ама те само между Нови Искър и София ли пътуват? Защото за друга дестинация ще им трябва винетка. Тогава какъв е проблемът????

Като дойдат Нинова и Радев на власт ще си плащате и въздуха който дишате.

Тъпите калинки! А на тез по долу -Като е просто Що не става а или и то е КАТ шоуто на цитиридис.

Слушайте и четете внимателно всички,че ми омръзна от глупавите ви коментари. Който не е доволен че плаща винетки,трябва да протестира пред съответната община,а не да гледа на другите в паниците.Общината от своя страна може да предложи и сключи споразумение с АПИ за кои пътища да не се плаща винетка и да поеме тяхната поддръжка.Това е,толкова е просто.

Много шум за нищо... Първо, тези хора с колите си само до центъра на София ли ходят? На СПА, на туризъм, извън страната не ходят ли? Второ, винетната такса е временна мярка до влизане в действие на постоянната - ТОЛ система. Което ще е скоро. Трето, бай Иван от Долно Нанагорнище може да си купи винетка с 250 лева пенсия, а шопите с 2000 лева средна /за София/ заплата не искат? Според мен тече яка задкулисна игра - пореден опит за препъване на Борисов. Само дето он веке знае, де е заровено кучето... Никога повече няма да допусне размирици година преди парламентарни избори. А си мисля, че и никога повече няма да отстъпи президентската позиция, заради единия си инат! Щото ако не беше се повел след онова грозно бабе, ако беше издигнал читав кандидат, Радева сега щеше да плете пуловери на ОЗ генералчето си, ама без да има брак. Нали се сещате, че по разпореждане на Решетников, в последния момент успяха да замажат това л@йно?

слабата власт ежедневно се откупува от лумпените и то с парите на данъкоплатците!

И тия като перничани не виждат по далеч от носа си след като блокират нещо дето не пречи на властващите да си продължават гешефтите вместо да ги изметът.

Не трябваше да се стига до блокиране. Но някой не си е свършил работата. Хората имат основание.

Пътят София-бистрица-железница е платен. Пише го в решение на МС № 945 на МС от 1.12.2004 г. Излииза,че незаконно досега не е събирана такса, тоест прокуратурата трябва да провери въпроса-какви са финансовите щети за бюджета, и има ли виновни. Има валидно решение от 16г, а това,че не е спазвано не е приина анархията да продължава. Жителите на Бситрица имат право да оспорят в съда правителственото решение-имали са 16г, но нямат право да блокират пътища и чупят камери. Пътищата около София са платени, и така е от 16г. Факт-досега винетки не са искани незаконно, и глоби не е имало-незаконно. И какво-предлагате беззаконието да продължи ли?

От всякъде искат пари от хората за щяло и не щяло.А същевременно, след като ни набутат в Еврозоната и махнат Валутния борд, съвсем ще ни стиснат за гушата.

Тези селтаци си представете кви гнусни и опърдени котори карат всеки ден до Софето като нямат 100 кинта за винетка. Ма после Фънда шъ ми купува автобуси с нулеви емисии.

Ако направите справка, и досега са били длъжни да плащат. А ,че не са го правили е друг въпрос. РЕШЕНИЕ № 945 на МС от 1.12.2004 г. Селтаците неаконно са пътували безплатно,и искат анархията да продължи. Дори и пътят София-Банкя е платен-изрично е посочено в това решение. Досега не е събирана такса НЕЗАКОННО. Това решение на МС е валидно, ии ето 16 години. Който е недоволен-да го е оспорил в съда.

и аз се чудя на наглостта на жителите на околните населени места. не стига, че всеки ден се придвижват до софията за да замърсяват, за да генерират отпадъци и зедръствания, ами искат и да им е безплатно. Е тоя град вече е заприличал на кочина от такива дето не искат да плащат а само да взимат от града. не става така, ще започне да работи системата когато ползваш и за това си плащаш прилежно. Нови искър до преди 15 години не съществуваше а имаше няколко селца по дефилето. То така и Своге, Враца, Перник и Горна малина ще поискат да не плащат, после Пловдив, Монтана и Благоевград, след това Варна, Силистра, Видин и Бургас.

Питам-защо жителите на град Ахелой трябва да плащат, за да пътуват до общинския зентър Поморие, а Нови Искър да не трябва да плащат, като ходят до София? Че Ахелой е по-било до Поморие, отколкото Нови Искър до София, данъците на Ахерой се определят и събират в централната там община, ахелойци работят и пътуват до Поморие за администратиивно обслужване ежеднеевно и тн. Няма никаква разлика. Нови Искър над другите населени места ли е. Защо жителите на Каблешково плащат, за да пътумат до общинския център? Защо селата около софия са привилигировани да не плащат, и то при положение,че са дори по-далече, от подобни случаи в провинцията-там се плаща зда да се пътява до общинския център.. За да има пътища-тярбва да се плаща. нека да е за всичмки-без изключения. В провнициията претенцията не е за освобождаване от плащане, ясно е,че като ползваш път трябва да плащаш, а правилата да са еднакви!

Ахелой е на 10км от Поморие , а Нови Искър е на 3 и върви градски транспорт от София .

До Нови Искър има КРАЙГРАДСКА автобусна линия не градска - в сайта на ЦГМ имва ясна и отчетлива разлика между градски и крайградски линии. А поставяш отличен въпрос,че цените на крайградските автобусни линии трябва да бъдат увеличени. , Разстоянието Нови Искър - София е 13,285 км . ИЗОБЩО СЕЛСКИТЕ АВТОБУСНИ ЛИНИИ НЕ СА В ИНТЕРЕС НА СОФИЯНЦИ. ТЕ ИЗТОЧВАТ ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ-ЗАЩОТО СА НА ЗАГУБА. РЕДНО Е ДА БЪДАТ ПОВИШЕНИ ЦЕНИТЕ, И СПРЕНИ ПРИВИЛИГИРОВАНИТЕ КАРТИ.

Нови Искър трябва да си плащат. Искате пътища но да не плащате?! Пътят Нови Искър до София е муждуградски, това не е улиица,че да е безплатно! Ако не искатк да плащат, да изминат нужната процедура и да станат квартал на София(нещо, което софиянеци не приемаме , и не даваме съгласие!)

Тебе пък кой те пита какво не даваш?

Цялата история е пълно малоумие.

Защо жителите на град Ахелой плащат винетки, за да пътуват до Поморие? След като Ахеройци плащат, нека Нови Искър също да си плаща! Ахерлой е по-билзо до общинския си ентър, данъците се определят от общинския зентър, Ахеройци работят в общинския център, и не реват да не плащат. Във всяка община си плащат като отиват до общинския център, ама за селата около София-да е зеплатно. защо. И Нови Искър, и Бистрпица, и Железница трябва да си плащат, защото всичи други населени места в българия си плащат за да пътуват до общинския цзентър, който е дори по-близо. Я вижте къде е Жерезница-в планината-няма аргумент да им е безплатно. Аз ,като Софиянец, като ходя като турист в жерезницза не възразявам да плащам, и те трябва да плащат. Искате пътища, но не ви се дават 50 евро годишно.

Нови Искър не е част от София, това си е отделен грлад, итрябва да си плащат винетка. Нови искър може да е град към СО, но си е отделен град. В провницията как населените места си плащат винетки за да пътуват до общинския център. Един софиянец не си и помисля да ходи до Нови Искър, а щом лицата от това село искат да пътуват до София-трябва да си плащат. Разберете-безплатно-няма! Като искат да са в Сфоия-да си купят имот в софия, само,че като си продадат селските къщи в Нови Искър парите няма да стигнат и за гарсониера в Обеля.

Правописни грешки...Некадърници...

Винетка е доведената сестра на Винету - според индианската митология. Винету заповяда да се вика по площадите: няма да има Винетка. Да не са се скарали нещо - за някой имот- напр. за зайчарника ?

На протеста са горили тенски със светлия орбаз на Борисов - това що не го пишете?

И защо идващите от Перник да плащат винетки, а тези от Нови Искър не? Който не иска винетка, да си плаща 2лв тол такса за всяка тангента ли е дъга ли е ....А от Елин Пелин и Нови Хан безплатно ли ще е?

Така де-все едно жителите на Поморие да искат да пътуват безплатно до Бургас, като се има предвид,че поморийци пътуват всеки ден. Категорично в Нови Искър трябва да си плащат. В цялата държава се плаща за да се пътува до общинския център.

К'во стана бе, не дойде ли глашатая в Нови Искър да каже, че няма да има винетки? Май-май утре Боце ще му вземе главата, щом не става за глашатай...

Следващият път като го затворят ще ги съблечем, ебем и изпратим на село.

Винетки, тол такси за всички, за равни права, щом излезеш от това населено място си плащаш, но после и изискваш да е хубав пътя и почистен стига привилегии никой да не носи някой на гръб всички сме големи хора и всеки се оправя сам, но така и държавата върви напред, не си оставяме билет четата, защото сме работили за тях а който не работи от мързел да се оправя сам

Драаги селянеее...туп,туп,туп...Премиеро, вече нема да Ви иска Венетка...туп, туп, туп... оти го искарохте мискинин...туп, туп, туп........

Ей, ама тъпотия!Защо българите в България трябва да си купуват винетка?Защото така е в Европа!Ами ние сме по!Дайте направо по една месечна заплата да внасяме в бюджета, та по- да се оправи работата!

..не случайно северозапада е толкова зле, като гледам какъв интелект расте там..

Yann

Поредното грешно решение на тиквата. Закона за винетките трябва да важи за всички. Какво означава, една камара села и градове около София да пътуват без винетки? Те не са квартали на София, въпреки, че поради административна глупост са към обищина София. В България има много села и градове, които са даже по-близо от Нови Искър до общинския си център. Примери много. Хаде тогава всички тези да стана и да стачкуват да махнат винетките. Щом може за едни, то значи може за всички. Поредното доказателство, че и при най-лекия натиск, еднокнижния се огъва и дава на заден, дори когато има правилно решение. Шефа на АПИ не е виновен. Той просто е спазил закона. А на жителите на тези градчета и села, които стачкуват, искам да кажа следното: Хем искате да плащате по-малки данъци от Софиянци, хем искате без винетка да ходите в столицата. Ами като не ви изнася, ползвайте обществения транспорт. То тук са за е*ане и самите софиянци, дето винетка купуват веднъж годишно и то седмична, само когато ходят на море. Щото до Витоша, до Панчерево, до Банкя и околността - винетки няма и им е кеф. Значи цялата провинция може да си купува винетки, а софиянци не могат?

който пише глупости е ... хората от тези села плащат данъци по-високи от в гетата, гласуват за кмет на София и са толкова Софиянци, колкото и населението на Драгалевци, Симеоново, Княжево, Горна Баня и всичко останало, което е в София и за кеф извън Околовръстното...

Yann

Ами ако не знаеш, в малките села също гласуват за кмет на общината. Да те светна. Така че няма разлика, дали в Арбанаси гласуват за кмет на Велико Търново или в Нови Искър за кмет на София. Само дето от Арбанаси, което е на 3км. от табелата Велико Търново, трябва да пътуваш с винетка

Град Каблешково е към община Поморие, ама си плащат винетки като ходят до Поморие. Въпреки,че данъците отиват в общинския зентър-Поморие,,а не директо в касата на града. Каблешково е по-билзо до общинския центрот нови Искър. Ама не реват да не плащат. Могат да се дадат и многобройни други примери. Ахелой е град към община Поморие, дори и пиша може да се отиде до Поморие, но ахелойци си плащат винетки, за да ходят до общинския център. И тн.

Защо пишеш глупости? Нови Искър е квартал на Сф. -Кви камари села?

Yann

Нови Искаър е отделен град в община София. Ако не знаеш - провери. Пък после пиши глупости,

хахаха квартал било .. да ми говориш за гара Искър тъпан

Тия явно не са чули глашатая дето три пъти се е извикал на площада.

Тия явно не са чули глашатая дето три пъти се е извикал на площада.

Курилци отдавна са набрали на банкялий.Дойде им еша!А, че българина е ударен с налъм отдавна се знае!Тол такси и винетки да плащат тези, които не си плащат данъците в България!

Бе то и аз мисля да изкарам 2 комбайна и 3 трактора, да блокирам изхода на Добрич докато някой не дойде да внесе яснота че добричлии ще пътуваме без винетки до София.

Тези били на 20 км от София, другите на 16 км от Бургас, трети ще са на 19 км от Пловдив и на всички като махнат винетки и ТОЛ такси и ще останат едни 100 км да са платени. Трябва за всички пътища извън град да са с винетка и ТОЛ за да се оправи положението, да се съберат пари и да се ремонтира всичко както трябва. С тези изключения няма да съберат нищо. Сега с ТОЛ такса е по евтино да пресечеш България отколкото беше преди година с винетката.

Винету може и без винетка.Стига да се движи само по Вечните ловни полета.

Всъщност като живеете на село и искате да стигнете до София ползвате път част от Републиканската пътна мрежи и следва да си закупите винетка както всички останали. С какво например са виновни жителите на селото Y, което е 5 км по-далеч от вашето а път те плащат. На всичкото отгоре живеете в Село Ново надолнище плащате по-ниски данъци и същевременно искате привилегии.

Това е стилът на управление. Проба грешка и ако мине номера. Или те са глупави или ни правят на глупаци.

Аз съм от владая, дреме ми дали е с или без винетка...стотина лева няма годишната, по осем лв месечно...това нови искър едно време му се наричаше курило, щото крали марко като стъпил с единия крак на витоша, а с другия на балкана, ку... му сочел курило!!!

Абе, човек, явно не си софиянец, а и с Крали Марко не се познаваш! За ПодУЯНЕ е ставало въпрос - то му е било под... хм. Какво Курило?!

Ееее браво, и на двама ви е много добро, не го знаех.

Добре де досега как е били около София с тия градове и села . Сега защото се затегна контрола и неможе да се мине метър без винетка, дай да дигнем патардия ако мине номера.

Чак знаме извадили .. за 100 лв. излизат а като бесиха левски си стояха на топло вкъщи.

Няма такъв народ, толкова схеми, толкова глупости се направиха и изкрадаха, за едни винетки от 100 лв. взеха, че протести ... Малеее мале......... ТРАГЕДИЯ е меко казано, и ся като ви махнат винетките ще се оправите в живота ли бе ? Абе да ........ виии......... АМАН от продажници и смирен народ. На маймуни 10 год ви правиха и днес за пореден път го показаха като отношение към шефа на АПИ ,,, аман от циркове

Всеки с кеф ще си плаща данъците и винетките, ако парите не се крадяха! Много добре го знаеш!

Ама много от тях се крадат , много добре го знаеш..........

Тия нормални ли са за някакви си десетина км да плащаш тол такса? Ако пътя се поддържа от общината как вие ще търсите тол такса- само да печелите без лев разходи? Бойко уволни ги тия незабавно!

Добре като не е за 10 км за колко да е?

10 km 0.15 лв разходи ГСМ = 1.5 лв. 2 (за връщане) = 3 лева за всяко ходене * 20 дни = 60 лв. разходи на месец а винетката е 8 лева - тя ли е проблема ?!?

Бахти кухарите, вие не пътувате ли из България или си седите само в пробития Нови Искър?

Пътуват, ама с другата кола :)

Да имахме акъл и да протестирахме за съществените неща, ехей...можеше и в държава да живеем.

Какви уверения бе, джанъм? Не дойде ли шефа на АПИ на мегдана 3 пъти да викне (като глашатай) - Няма да има виньетки! Е сега вече ке ядоса шефо и ке го оправи, ако не бързо, до следобяд...