Жители на Шанхай, рискуват живота си, бягайки от вкъщи по въжени стълби (видео)

Средният брой на новозаразени сега е около 3000 души, докато в средата на април за денонощие положителен тест даваха по 26 000 жители на мегаполиса

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой разбира ли, защо е възможен този цирк, а е невъзможно да слезеш по стълбите и да излезеш през входа на блока. Щото аз не разбирам, както и да ми го обясняват.

Какво е Шанхайската карантина - длъжен си да предадеш ключовете си от входната врата , след което те заключват отвън или съвсем безцеремнонно дупчат и ти връзват вратата с верига, след което слагат и печат, който ако скъсаш - отърване от сериозната глоба няма. Ако са то открили Ковид при задължителните тестове - заминаваш в концлагер, а домашният ти любимец (ако имаш) го убиват с лопата. Такава прекрасна държава, а ти страдаш тук в гадната Гейропа..

айде пак почнаха сълзливите истории за бедните китайци затворени от лошата комунистическа партия, а май всички забравиха какво беше само до преди няколко месеца, в продължение на 2 години в Европа, Канада, Австралия, САЩ? жалка работа, лошото е, че има глупаци които де вързват на тая пропаганда

Само че никъде не са затваряли като в Китай.

дали правите разлика между 2 милиова софия и 25 милиона Шанхай.

Мерките в Западна Европа бяха НИЩО в сравнение с това което е сега в Китай. Най сериозни бяха мерките в Австралия - но пък и жертвите там бяха едва 10% от тези в Европа и САЩ. За Шанхай стана известно защото там населението е най-будно, богато и прозападно. В провинцията е пълен леш - там затварят не сгради и квартали, а цели градове.

Веднага комунисти ами зеландия канада австралия скоро и в европа пам кво

Откачената държава е Китай. Абсолютни ненормалници са комунистическите им ръководители!

що? в Европа, Канада, Австралия като ги/ни затваряха какви бяха?

Никъде не са затваряли като в Китай.

ку-кууу

Китай е тестовата държава на планираната индустриална революция. Нещата, които преди ни се струваха екстремни там, ги видяхме частично приложени във всички западни и развити държави с Ковид мерките. Запада все повече възприема идеологията на комунизма с прилежащите му ДС служби, следене и контрол. Относно Русия и плана на господарите от Давос. По-сложно е. Путин се бори хем да угоди на шефовете от Давос, хем да даде малко повече шанс за Русия на фона на идващият ресет. Това не беше планирано. Но естествено в Давос могат да правят пивотиране и да оптимизират в движение - атаката срещу ресурсите на Русия ще доведе до тотална смяна на икономиката и по-бързо налагане на дигиталният рейтингов контрол по модела на Китай. Русия от цялата патаклама, ще поизхвърли частично петата си колона, ще обедини хората към идея и ще има ресурси за да е фактор в идващата четвърта индустриална революция. Това, което повечето промити мозъци не зацепват е, че Русия има промишленост и земеделие, което ако досега е работело неефективно вече няма да има основание да съществува по старият модел. След ресета разликата ще е, че държавите без особени ресурси - ЕВропа ще свалят стандарта си на живот под знака на идеологията. От другата страна на бариерата ще е същото но с по-качествена храна и здравеопазване. Като цяло влизаме в дигитално средновековие, няма да притежавате нищо и ще сте щастливи, че сте живи. До следващата пандемия и ваксинация.

В Северна Рузия, Северна Корея и Китай е така. Който го влече да стяга куфарите. Ще има безплатни еднопосочни билети.

Такива видеа, а и по-страшни, вървят в нета от два месеца! А вие /медиите/ ги пуснахте след като СЗО изкритикува Китай! Страшни подлоги сте, български медии! :(

Като империалистическа пропаганда целяща да злепостави социалистически Китай.

Нормалните хора имаме работа и не пишем коментари тук. Това го казвам в подкрепа на случайно погледналите коментарите в този сайт - не си мислете, че всички хора са oтpепки като коментиращите в дuр ... Усмихнете се и да имате хубав четвъртък :) Късмет ! :)

Вие определено имате МНОГО работа, щом СЛУЧАЙНО сте попаднал в коментарите под статия... Ама живи и здрави...

Че сте и коментирал/а на всичкото отгоре...

И да имате също хубав петък и хубав уикенд. Усмихнете се и се застреляйте.

И защо по дяволите ще слизат по въжена стълба като могат да слязат по стълбите! Да небе да са им зазидали вратие? Просто има има забрана за илизане -а дали по стълби по въже или с дрон тя си важи!

Интересно как на никого от демократите не му пука за китайските граждани, няма вълна от репортажи строго осъждащи ситуацията там, само ни информират като любопитен факт, не се чуват гласове от политици за планове да ходят да ги "освободят" и да им наложат демокрация, няма икономически санкциии срещу Син Дзинпин и комунистическата вихрушка, няма конфискувано имущество и запорирани сметки на китайски милиардери в демократичните банки и европейски държави. Еехх, какво стана със справедливостта, мира и демокрацията в света?

Там си е тоталитарна държава какво искате да направим? Да отидем да ги освобождаваме ? Абе интересно как руските поддръжници изведнъж не харесват държавата дето я случиха непрекъснато като съюзник на Русия. Ако ще трябва да освобождаваме Китай трябва да освобождаваме и Русия и Корея. Ама вие ако знаете начин как да стане това при държава разполагаща с ядрено оръжие кажете.

Кви руски поддръжници бре, аз за сирийците си мисля, за афганистанците и за либийците за иракчаните. Кви руснаци ви се при виждат под всяко жълто паве

Така ли си мислихте за Афганистанците когато Русия беше нахлула там? Така ли си мислехте за сирийците когато руснаците избиваха сирийци? Или пак двоен аршин с цел да оправдаваме добрите руснаци?

Да, така мисля за всяка държава, нападната от други държави само щото имат геополитически интереси или ресурсите да ги ползват за тестов полигон на новите оръжия и пазар за старите си оръжия или щото на някого има някакви комплекси от детсвото и си наваксва като възрастен да си играе на война в реални условия. Включително за Йемен, Украйна, палестинските територии и всички останали изкуствено подстрекавани конфликти.

Този исторически филм сме го гледали преди 80 години. Стъпките са следните: 1. Измисли заплаха за обществото. 2. Създай правила за борба със заплахата. 3. Наложи мнение, че който не спазва правилата е опасен. 4. Изолирай опасните на определени места. Стъпките преди 80 години: 1. Определени етноси са опасни. 2. Носене на жълти звезди, определени паспорти ... и т.н. 3. Налагане на мнение чрез пропаганда. 4. Създаване на концлагери и изолиране. Стъпките сега: 1. Има опасен вирус. 2. Слагане на маски, ваксини и носене на сертификати. 3. Налагане на мнение чрез медиите. 4. Затваряне на "заразените". В бъдеще ще продължават да се измислят нови заплахи, но стъпките остават същите.

Че между комунизъм и нацизъм имало разлика.

То си има и публикувана класика по случая от Чомски. "10 стратегии за манипулация" като леко и по-смилаемо масово четиво. Но ако става дума за сериозно четива ,има си и цели научни методологии за целта - социален инженеринг, психология и управление на масите, които в по-невинния вариант се използват ежедневно и активно в маркетинговите стратагеии на големите бизнес чудовища като Кока-Кола, Проктър енд Гембъл , козметичните конгломерати, поитически кампании по време на избори и тн..

да бе , и сигурно от чаршафи са я направили тая стълба. или пък може преди време да са си я купили кво си викат тия сигурно ще ни затворят я да си вземем от нон стопа една военна стълба 100 м да може да си бягаме

Поредната мега пресолена медийна пропаганда срещу един от стратегическите противници на САЩ....Китай постоянно дъвчат САЩ и ЕС заради подкрепата им към Украйна под формата на оръжия и жива сила....Това именно е причината Китай, наред с Русия, да бъдат обрисувани в тъмни и мрачни образи и да се настройва срещу тях общественото мнение на колективния запад...... Доколкото помня, по време на пандемията, СЗО и голяма част от западните държави адмирираха и се възхищаваха колко са дисциплинирани, изпълнителни азиатските народи, в частност Китай, как силно се стремят да изкоренят ковид и как трябва да ни служат за пример.. А сега - Китай са много лоши :)))))

Малоумник, Китай е стратегически икономически съюзник на САЩ и Европа.

С този коментар доказа, че малоумникът си ти хахахахаха

Че, севернокорейския Кимунчо, също е затворил цели градове.

Това е държавата дето и в случаите за пример и която е съюзник на вашия любим Путин. Пък сега гледам геройски се опитвате да прехвърлите към запада. Е как бе нали китайците индийците били съюзници на вашия Путин? Значи шизофреничните писания на платените руски тролове не са нещо ново.

трябва да са по-внимателни като набират малоумници от Козяк... ето например с тебе са изтеглили къса клечка... ми ти с малоумието си все повече закопаваш западните велики демократични неолиберални евроанални ценности....

Че давахте непрекъснато за пример социалистически Китай? Затова как непрекъснато обяснявахте че Китай е съюзник на Русия? Кое по-точно не е вярно? Че Китай е тоталитарна държава както Русия е диктатура?

Глупости, това е видео от Жик-Так, как мъжа се връща от командировка, а участниците в оргията бягат от апартамента на благоверната съпруга.

Това е любимата държава на родните русофилистици! Иначе тук са много отворени! Мислещи били! Свободни били! Вървете в любимата си колхозна кочина да се правите на мислещи и свободни, руски подметки!

в Китай се експериментира с новия тоталне глобален затвор... ако не се вдигнем това ни чака и нас...

наесен с песен и при нас. Може би не толкова брутално,но достатъчно да съсипе много.

Така е. Първо в Китай ,после и в Европа.

Мечтата за "демокрация" на господарите на света в действие.

Това ти е Братска социалистическа страна:))))

Ако спре възможността за продажба на оръжие великият ЕС ще бъде принуден да се върне към ваксините и ще надмине китайците по мерки.

Затова ли Путин се ваксинира а депутатите в думата седят с маски?

https://m5.chitanka.info:8443/cache/dl/George-Orwell-1984-291.pdf

НАМАЛЯВАНЕТО НА китайското население продължава, терор

В Юхан хвърляха лайна върху полицията и "социалните" работници, цивилни военни. Помогна. За две седмици им махнаха карантината. Но тогава все още циркулираха някакви човешки права и Юхан, който искаше да си избира лидери на компартията различни от посочените от ЦК в Пекин имаше шанс. В Шанхай - не мисля че имат шанс. Бой по населението и създаване на затворническа психика и навици, докато клекнат и избират правилните демократични комунистически лидери.

Там пък кога са избирали каквото и да било?

Ами избират повече отколкото тук. Тук 5 маймуни алфа, всички със шансове одобрени отгоре, си пишат партийни списъци на избирателите и после налагат волята си на избраните от списъка с партийна дисциплина в парламента. Всъщност цялата власт е в ръцете на 5 подкупени марионетки. Никога, дори и в средновековието с абсолютна монархия не е имало такова съсредоточаване на власт в толкоз малко хора. В Китай е като тука по социализма: в цеха се предлагат поне двама кандидати, единият поне препоръчан от завода. И се избира тайно. Е не винаги се избира препоръчано. Да не говорим че завода не винаги предлага най-послушният като препоръчан в цеха. Та после избраните гласуват кандидата на завода, те пък на селището (до 100000), след това града, и така до генералния секретар. Е, болшинството на избраните може да не представя болшинството, всъщност болшинството на избраните може да представя по-малко от 25%, и след това избраните на избраните няколко пъти, та генсека може да представлява нищожна част от китайците. Но въпроса е че може да има членове на ЦК, които не са правилните. Всъщност системата е по-демократична от тази в страните от ЕО. Та понякога китайците трябва да се обучават на правилният Партиен избор избирателите и избраните и избраните на избраните от тях докато се стигне до шефа на 15 милионният град. Абе бий самара да разбере магарето. А туй за корона вируса... Абе какъв вирус, то остана само короната с фашистките или комунистическите закони, короновани с вируса. Лишаване от свобода и дори убиване на неудобните по заповед на "здравните" власти. Да не говорим че от като няма биолаборатории вируса е дефицитен.

Има и по-просто решение за постигане на "нула COVID" - просто се забранява споменаването на думата "COVID".

Китайците първо това пробваха. Не им се получи.

"Нула КОВИД" е завоалирано наименование на "gолямото занулявне" или "great reset".

Ковид е власт. Кой ще забрани властта? Дори и да стане революция или преврат поради ковид, този който вземе властта няма да забрани оръжието, благодарение на което е дошъл на власт. Пример - Мунчо, Кирчо и Кокорчо.

голям кеф е явно да правиш хората на идиоти

е книгата

Всички държави мечтаят за тотален контрол над хората, затова и ковида им дойде дюшеш, китайците сигнаха до абсолютна крайност, но не много по-далеч беше и е Австралия, бяха Гърция, Австрия, Италия, Франция, някои щати в САЩ и въобще Запада... Това си беше директива на Господарите на света, трилионерите...

И Свръхбогатите се нагушиха доста от всичко това.

Аре стига, изобщо не е беше така, все пак сме видели и ние нещо лично.

че да почнем пак да се боцкаме. Кой не боцка е червен!

Мечтата на всеки българин, да си седи вкъщи и да му плащат, тия от какво тръгнали да се оплакват в "свободен, проспериращ" Китай!

Не е точно така. На тия в Китай не им плащат, дори не им доставят храна. Гонят насилствено живеещите в даден блок, превръщат го в център-затвор за ковидни, запечатват ковидните вътре, ограждат ги и пускат патрули да обикалят. Тия вътре изпукват от глад, щото и храна не им доставят, щото не могат да смогнат. Сега си представи кой люлинчанин или перничанин ще се раздели с панелкат си без революция, за да настанят в нея ковидни:))

Не блок а общежитие на завода, в който раборят, ама нали трябва да има приказка. И всъщност ги настаняват в абсолютно съшите по размер стаи и апартаменти (не че имат други,. те всички са типифицирани)

В това вече няма нищо медицинско. Просто геноцидът си върви по план - всички конспиративни теории за новият световен ред, социално точкуване и тотална диктатура се сбъдват като по учебник! Войната срещу хората трябваше да скрита под булото на пандемията, но Русия пообърка плановете. Изглежда, обаче Китай си вървят по начераният план и терорът върху хората тепърва започва, независимо има ли или няма пандемия.

Всъщност Русия си е част от плана, тази война на Путин не обслужва интересите на Русия, следователно Путин е марионетка на Господарите на света...

Дирниците да не се правят на девици, защото точно те държаха този курс до последно! Ако господарите в чужбина не бяха сменили курса, Дирниците досега щяха да ни заливат с Ковид пропаганда.

Вярно!

Хах, в гадния прогнил Запад си живеят живота, а в Шанхай са в два месеца локдаун. Какво стана, червени кхмери?

Китайците са пример за западняците.

Китайците да се научат какво е хигиена и дали трябва да се размножават в такива размери ,та после да ядат всякакви гадини.

И Ганьо има какво да учи за хигиената.

Това ви чака и в Европа. Какво си мислите, ковида е инструмент за тоталитарен контрол. Който разбрал, разбрал!

Абе нали Русия и Китай не играеха в Ковид-цирка? Тогава защо едните уволняваха без Спутник, а другите не ти дават да излизаш от апартамента си два месеца?

През цялото време Китай и Австралия бяха пример за всички ваксъри и учени от Станфорд като Георги Маринов например.

Уволненията на неваксинираните в Санкт Петербург, локдауна в Москва и локдауна в Шанхай са хубави и не са диктатура!

Много хора в България хвалят китайците и се радват как ще издухат Щатите и Европа. Ама интересно ми е какво мислят за такива мерки?

Те и Русия хвалят, освен Китай, пък и САЩ, а и трите са "хвани единия, удари другия". В тези мащаби, свестни няма...

Ковидидарите от последният ден на всякъде са едни и същи - няма зараза - има тоталитаризъм! И в австралия има концлагери за "заподозрени", че са боли...!

пак почват беседите на Свидетели на Пфайзер по всички медии и кой не се боцка е комунист!

Азиатски комунизъм в действие. Явно, освен да им заваряват входните врати, трябва да заварят и решетките на терасите, а долу да обикалят с кучета и автомати, в най-добрите им традиции. А пропо, какви са тези решетки на шестия етаж? Тук при нас ги слагат само на първите етажи, максимум на вторите.

Докато САЩ и пуделите им в Европа не бъдат унищожени от Русия свъшено е със света. НАТО разпалват войни, възвръщат нацизма, ръсят зарази, болести по цял свят. Русия отново трябва да ни спасява.

Тези приказки вървяха, докато битуваше мнението, че руската армия е втора по сила в света. Сега се оказа, че е втора по сила в Украйна.

Е, пич... С тоя коментар кефиш...

Горките хора! това ми прилича на геноцид...

тормозят и затриват, че не разбрах?