Евростат: Българите с най-много собствени жилища в ЕС

Повече от половината от населението на ЕС на всяка държава-членка обитава собствени жилища, сочи анализ на Евростат за типа и статута на жилищата в ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Евростат: Българите с най-много собствени жилища в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Опитвам се да намеря баланс и се чудя ?!?! Личен апартамент в БГ или под наем но с пари извън БГ ??

Требе да се създаде план за отнемането на жилищата. Очакваме го

кибритените кутийки които обитават българите също ли се броят за жилища

По плана Ран Ът и по искане на Хелзинския комитет, трябва да ни бъдат отнети и да живеем в тях с минимален наем от 1000 лева на квадратен метър.....тогава вече окончателно ще победи избухналата през 1989 демокрация

и разбира се дежурния виновник Путин. Да им се отнемат жилищата, те са комунистически тумор останал от тоталитарното минало.

Апартаменти и къщи има колкото искаш във всички градове и села, само дето хора няма да ги обитават, защото просто няма с какво да се препитават. Създават се умишлено условия хората да се събират в големите градове, защото по-лесно могат да бъдат управлявани и тровени с храната и водата.

Референдум за излизане от Еврейския съюз.Референдум за земята.Референдум за православна държава.Референдум за индийска екскурзия на мангалите.

А бе умници, 90% от тях не са жилища, а урни...

TOWA E PROBLEMA NA KOLONIZATORITE

"Българите с най много собствени жилища." Това е трагедията на българина. Не може да си мръдне задника на повече от две преки от "собственото жилище". Ако не намери работа в този периметър, реве на умрело, че работа няма. А вас ви лъжат както си искат.

Сополанка...сигурно си от веветдесет и някой си набор....и като правиш всякакви хубави смучки на някой син като на Васко Черепа, караш му подарения джип заради професионализма ти в духовия оркестър....ясно е , че такава като теб е с огрОООООмни възможности и не живее на 2 преки от работата си. Кифла непоръбена, аре бегай да лапаш мущука и надуваш работния дудук

анна , това е много вярно но за сажаление няма да получиш много позитивни коментари , като например тази жалка карикатура (о даа)

Вярно е това, както и е вярно, че голяма част от хората не са конкуретноспособни на пазара на труда поради липса на образование или знания, останали на ниво 'университет ' от преди 25 години, много хора не знаят чужд език. Нискоквалифицирана работа не винаги може да покрие разликата в разходите при преместване в големия град. Тук специално изключвам част от високообразованите хора пред пенсия. За тях много често е изключително трудно, дори и в София, въпреки желанието им да продължават да учат (преквалификации и т.н.) те често биват дискриминирани по един или друг начин.

Българите с най много собствени жилища ... ДА! но: 1. Живеят най-мизерно в собственните си жилища ограбвани от ЧЕЗ, Топлофикация, ВиК, Данъци, държавни регулации; 2. Крадът ги, разбиват им апартаментите, а полицията държи за топките студентите по митингите; 3. Избиват ги като пилета в собственните им апартаменти; 4. Собствен апартамент или къща в корумпирана, престъпна държава и полиция, без переспектива за нормалните хора и липса на: здравна система, образование, защита от посегания над личността и имуществото.

с една дума може да са грозни панелки, или керпичени къщурки без баня и тоалетна вътре,ама са си наши.т.е. не дължим пари за тях...само дето има една малка подробност.това съвсем не ни прави да изглеждаме богати...това,че много малко хора в българия, пък и в румъния( ама на кой му пука за румъния)всъщност не дължат пари към банки и други кредитни институции,съвсем не e добре за икономиката като цяло...няма да обяснявам защо, че коментара ще ми стане много дълъг.

Ами банките като искат да печелят от лихви да дават пари в кредит за бизнес. Искат гаранции за обезпечаване на вземанията? Има! Застраховка се казва. Ама тогава банките трябва да плащат на застрахователните д-ва. Пък то щепсъла до края и душата в рая - не става...

запада победи пазвитя соцялизам с поголовно раздаване на кредити.кредит-стока-кредит прим. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

братя Българи... И после нека да ме убедят че от 1945 до 1989 Българина е бил зле! "да ама не" 10 от най-печалните демографски събития у нас за 2013 г. 1. Българското население намаля под 7 милиона. 2. Броят на новородените бебета е спаднал за последните две години със 17%. 3. По смъртност на населението (14,32%) България зае първо място в Европа. 4. Вече има 183 напълно обезлюдени села фантоми. 5. В 1398 градове и села (26,2% от всички селища) етническите българи вече са малцинство. 6. България е европейски шампион по безработица (официална 11%, реална 25%). 7. Разходите от бюджета за издръжка на ромите станаха 3,2 млрд. лв. 8. Нарастват социалните конфликти - блокадите, масовите протести са с 21% повече от 2011 г. 9. По благополучие падаме на 140 място, между Чад и Сенегал, от 155 страни. 10. Намалява интелигентността на нацията ни, вече сме на 47-о място. (в. Преса, 2014)

Като са затворени хората в концлагер какво да правят освен деца ??? Сега по света се раждат милиони хубави, здрави българчета и живеят при прекрасни условия, а не в кремиковската София, отровените от химия Пловдив, Бургас, Пазарджик, Плевен, Ст.Загора, Русе, Димитровград,... Два милиона малоумници са се набутали в дупката наречена Софийско поле и дишат ли дишат.

Къде по точно имаш предвид по света, в хамериката ли, дето всеки 6-ти гладува и е на купони, а храната е само гмо и боклуци ? Плюс страха, че зад всеки ъгъл се крие терорист, готов да те думне щото не си му симпатичен ?

София се удвои по времето на "дивия капитализъм" и "свободната демокрация"..... Не бъркай датите и строевете. Преди това имаше софийско жителство. Спрете да фалшифицирате историята и фактите. Не всички са под 20 години тука!

истина говориш..но няма кой да те разбере...... ЖАЛКО ..НО Е ФАКТ.. НАРОДА НИ-ПРЕДПОЧИТА ДА ЖИВЕЕ КАТО СКОТ-НО В СВОЕ ЖИЛИЩЕ.. А НЕ ДА Е ДОБРЕ -КАТО БЯЛ ЧОВЕК-И "ПОД НАЕМ'... ХЕХЕХЕХХЕХЕХЕ... НЕДОРАСЛИ СМЕ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ...

Да бе, щото само в българските градове е отровно и замърсено, нали. Дали в градовете на най-големия замърсител на планетата е по-чисто, а? А сети се за коя държава става въпрос!

Швейцария и Норвегия не са членки на ЕС.

Да ама са членове на ЕИП и затова влизат в статистиката!

Евростат не знае, че всичките с апартаменти са селяни и си имат и спретната къщурка и на село.Социалистическо било, а сега си купете нов апартамент.Само мафиотите и онези глезли певиците

твърдя ,че БГ е най богатата страна.

Може би трябва да се уточни , че по-голямата част или поне половината от тези жилища са по 50-70кв. , където живеят по 4 човека , а мож и някоя баба да гледат вътре. Нека някой от западния свят да каже как ечтиричленно семейство може да живее в такъв апартамент , макар и собствен?!

Всички, които не харесват социалистическите си апартаменти, и искат незабавно да се освободят от тях, да ми пишат, цените за София са 2000 Е за гарсониера, 4000 Е за тристаен. Моля освободете се от този символ на комунизма !!

Хайде де, няма ли желаещи да се освободят от гадните социалистически апартаменти, и да заживеят като волни птички под наем?? Днеска кеф ти тук, утре кеф ти там, свободаааа !!!

Няма Петре,няма:)))няма и да има.

направо се спазарихме дрън парата-шур бозата

Незнам как е било по царско време, ама гледам сега по Евростат, че в държави като Холандия, Швеция, Дания живеят под наем, пък си имат царе?

Живей както ти харесва.Аз ще си прекарам живота в собствената къща с цветята и тревата.Иска работа,но е удоволствие за окото:))

Това е един шибан остатък от социализма, всяко българско семейство да има жилище.

Може и да си прав,те по царско време все под наем са живеели:))))

Правилно, ако имате собствено жилище веднага го продайте за жълти стотинки, и веднага под наем

не щем комунистически жилища!! искаме американски купони за храна!!! ние сме демократи!!

И за това ще им ги отнемем! Не може да са толкова богати.

Сега му е времето държавата майка хранилница да ни вземе и единствените жилища, за да ги продаде отново на безценица.Родителите ни с лишения са построили или изплатили по едно жилище за разлика от сегашните пръдльовци които натрупаха цели комплекси и ще си ги занесат и те на оня другия свят заедно с тухлите и бетона,басейните и къщите за охраната.Някой път като минавам през Бояна си мечтая за имот като къщата на охраната, както и вишките за наблюдение.Всички сме равни пред Бога или както пее отчето в църквата на Централните гробища "кой е цар или войники" не може да се разбере.Дайте да гепите с данъци и единственото на българина - лъжливата му сигурност , че има жилище и не е клошар.

Нито има как държавата да ни вземе жилищата ,нито има на кого да ги продаде.А и не виждам защо да го прави.Всяка година посещавам данъчното и за имота си строен с мои пари плащам 150 лв. 4 промила за жилищна площ и 9 промила за затревената ми градина.Пълни идиоти.

Защо не си отговорят защо Българите имат най-много жилища... Защото през периода на социализма масово си купуваха жилище и кола...И сега е същото само ,че малко е ограничено...Сега е модерно вили като прогимназия с басейни и други екстри но за кои...Така ,че ЕС да не се чуди за Българите....

Забравили са да погледнат в гробищата! Всеки българин си има свой гроб! Рядко влизат в тези на предците си!!! И това си е имане!!!?

Такова солидно нещо- мумия -да почне да си прави ташак със западняците!

много добре написано, в париж едно място струва 1 000 000 *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

стига лага

Това е едно от хубавите неща че повечето хора имат собствено жилище,поне бедния българин за това да не мисли!!Забележете обаче швейцарците живеят повечето под наем а са едни от най добре живеещите по стандарт на живот,та питам кое е по добре,да живееш под наем и да си позволяваш всичко или да живееш в собствено жилище и да свързваш 2 та края!!?

И защо имат най-висок стандарт н а живот,защото живеят под наем или поради други причини.

Поради други причини разбира се,имали са държавници и са водили дълги години правилна политика и народа им се е развивал правилно!!Не е защото всички банки са там,пример давам и с Дания, Норвегия,Швеция и други подобни!!

Повечето са бетонно-панепни колиби!!

Българите са с най-много собствени жилища, но жилищата им са най-долнопробни и мизерни. Е, при това положение, сами са си виновни: вместо да продадат жилищата които са им в повече и да си купят едно, но комфортно жилище, те се свират в едно, държейки другите празни....

Хахахахаха, смешен си. Това може да го каже човек, който не е живял на Запад

Хаха, ако под 'запад' разбирате Люлин, да, така е, никога не съм и не бих живяла в люлин :)))

"Българинът е прост човек. Още го е страх от кредита. Но бързо се учи на хубавото. Банките са една чудесна институция, а кредита означава доверие. Ще дойде време, когато ще взимаме кредит на името на децата и внуците си. И така, поколенията ще дължат едно на друго- ще имат доверие едно към друго."

Банките у Нас - хем Все 'банки', хем Все на 'наште'. Доверието към Абсолютно-Всичко у Нас - уйде та се не виде. ...а Семейството - Трябва да Го Съживяваме.

дир забута хвалебственото заглавие в трета глуха. стига им толкова време. доскоро.

умните-испанци,ирландци,португалци, италянци се подведоха от морала на банките и управляващите!!!я виж колко са на улицата заради неизплащане на кредити защото са изгубили работата си!!!по добре е да знаш отколкото да имаш!!!

Предпочитам детето ми и внука ми да имат доверие в мен споменавайки ме за това което съм им оставил като имане,даже и да е от кирпичи илипанелка а не като борч. Банката може и да е културнаработа, но не и когато се прилага идиотски или да прави тебе на идиот.

Какво чакат още орешковците от царство беселaпaрство, да им взимат собствеността, че и без туй емигрира народа.. ....:-(

В Н И М А Н И Е ! ! ! В А Ж Н О С Ъ О Б Щ Е Н И Е ! ! ! Стартира най-новата версия на Стани богат: Петър Волгин току що обяви в предаването си Деконструкция по БНР, че ще дава по 2000 лв. (словом две хиляди лева!) на всеки, който докаже че журналиста някога е подкрепял правителството на Орешарски! За получаване на сумата посетете страницата на Деконструкция във Фейсбук и му напомнете как бързо му омекна фалцета когато се сформира новата тройна коалиция. Поради огромния брой желаещи да получат по 2000 лв, ще бъдат изготвени списъци с чакащи. Засега не става ясно откъде журналиста Волгин ще се сдобие с милионите, които трябва да има, за да се разплати на хилядите слушатели, които повече от половин година слушат неговата пропаганда в полза на управляващата мафия, но ние вече свикнахме да не задаваме такива неприлични въпроси на журналисти с гражданско-партиен уклон. Пък и да питаме, те ще не отговорят толкова, колкото и Орешарски отговори кой предложи Пеевски. А колкото до статистиката в тази статия: - Не вярвайте на статистики! Рене Декарт е казал "Съмнявай се!".

на запад като живеят под наем докато работят, после ги трансверират от дом на дом, от болница на болница, ето това е живот без жилище

Тази статистика не е пълна! Много от собствениците на тези жилища живеят в чужбина под наем!

Най-нещастните с най-много жилища.

Ако има статистика, колко от тези къщи са празни или ограбени, сигурно ще бъдем пак на първо място.

Ами депутатите зашто не живеят под наем ?А за обикновените хора хубаво е че си имат жилишта заштото с 300 -400 лева заплатки ако трябваше и наем да плаштаме штяхме да сме по гладни и от Сомалия Депутатите не разбират но тази държава се крепи само на това че хората си имат поне жилишта

Под "българите" да се разбира мама свинеевска и дпс

я уцелиш съседка да ти помогне в затруднение, я не.

има още какво да ни вземат!!! номерат е така да те заробят с данаци и високи цени че след това да ти вземат дома безплатно защото си недобросавестен гражданин и не плащаш!!!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ОП 10 на най-печалните демографски събития у нас за 2013 г. 1. Българското население намаля под 7 милиона. 2. Броят на новородените бебета е спаднал за последните две години със 17%. 3. По смъртност на населението (14,32%) България зае първо място в Европа. 4. Вече има 183 напълно обезлюдени села фантоми. 5. В 1398 градове и села (26,2% от всички селища) етническите българи вече са малцинство. 6. България е европейски шампион по безработица (официална 11%, реална 25%). 7. Разходите от бюджета за издръжка на ромите станаха 3,2 млрд. лв. 8. Нарастват социалните конфликти - блокадите, масовите протести са с 21% повече от 2011 г. 9. По благополучие падаме на 140 място, между Чад и Сенегал, от 155 страни. 10. Намалява интелигентността на нацията ни, вече сме на 47-о място. (в. Преса, 2014)

ЧУК

Това е много сериозно!

Може би в един добър момент администрацията ще се поеме от някой с опит и желание. Аз нямам нищо против. Държавата мъчи гражданите си и не виждам защо и е автономия.

Задължително !

---> Д-в-у-с-т-ъ-п-к-о-в-а-т-а !

Да ви е честита демокрацията!

Еми аз съм под наем в Берлин и честно казано съм си доста доволен така. Наемът е разумен, не трябва го управлявам аз и т.н. А в България е такъв процентът заради възрастта на сградите.

Добре че не сте в Мюнхен...

В Мюнхен е неприятно, наистина, но с 5000 евро заплата все се плаща наем от 1000 :)

човече, а като се пенсионираш де ще отидеш

Благодаря Ви !

Това ни остана от тошовото време.

ГОРКИТЕ ШВЕЙЦАРЦИ,ДАТЧАНИ,НОРВЕЖЦИ И ДРУГИ ТАМ ! ЖИВЕЯТ КАТО "СКОТОВЕ" ПОД НАЕМ И ЗАПЛАТИ ПО 15-20 ЕВРО НА ЧАС ?! НЕКА ДОЙДАТ В БГ И РУМЪНИЯ ТА ДА СИ ЖИВЕЯТ "ВЕСЕЛО" У ПАНЕЛКИТЕ,ОСТАНАЛИ ОТ "ОНОВА ВРЕМЕ" И ЗАПЛАТИ 150 ЕВРО , АМА НЕ ДНЕВНИ,А МЕСЕЧНИ ! НЕКА ЕВРОСТАТ НАПРАВИ АНКЕТА ЗА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА , ЧЛЕНКА В ES OT 7 ГОДИНИ И ОЦЕЛЯВАЩА СЪС ЗАПЛАТИ ПО 200 - 300 ЕВРО НА МЕСЕЦ И ЦЕНИ НА КОНСУМАТИВИ ПО ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТ, КОЙТО ЛИЧНО ТЕ НИ НАСАДИХА ! МАМКА ИМ ЕВРЕЙСКА , РЕШИЛИ СА ДА НИ ИЗТРИЯТ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА !

Работните-Ни Групи Са Глобални по Дефиниция, Странджа ! ---- Абе у Бръчкова комай има Доста от Рода Давидов...

ПРАВ СИ????САМО ЕВРЕИТЕ И ДР. МАЛЦИНСТВА СА ВИНОВНИ, НО НИКОГА " ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ ТУЗЕМЦИ" НАСЕЛЯВАЩИ ТЕЗИ ГЕОГР. ШИРИНИ, КОИТО ПО РАЗВИТИЕ И ИНТЕЛЕКТ СА СРАВНИМИ С НАСЕЛЯВАЩИТЕ ДЕН ДНЕШЕН ДЖУНГЛИТЕ НА СВЕТА

Тези жилища не са на българите, а за залог за заема за 14.5 МИЛИАРДА за ТЕЦ Марица. Фалира ли НЕК - банката влиза във владение. Тъй че, драги гербери, ползвайте жилищата внимателно и ги пазете!

ЧУК

Продавам двустайна гарсониера в иделания център!Има екстри -инсталнъл съм два чушкопека на балкона, едно барбекю ,казан за варене на компоти, казан за варене на ракия ,едно бездомно куче полунахранено- цвят неопределен.В едно с това съм изоставил две каси бира -шуменско -1979 година-празни!Два газови котлона и една горелка за прасе!Две дамаджани с винен оцет-много ценна суровина.В мазето -няколко стари бъчви за кисело зеле.В между-етажното пространство-диван ракла-плю холна секция!Моля желаещите за оглед да ми пишат на -див селянин маил,бг

ЧУК

Имам и стара тоалетна чиния в мазата -малко изпозувана!Цена -по договаряне!

Комай ще да сте я от около развалините, я от все-още Останалите Дворове, Колега. --> СкивА ли какво изтаковах тук по-долу относно Баш-такиъ ситуацион ?

Купувам я! Знаеш ли от кога търся двустайна боксониера? Няма да ме разколебаеш дори ако ми кажеш, че е на 15-тия етаж, а асансьор няма!

Идиалну,соц. мечта.Ако и терасата е остъклена,ама с възможно най-грозния винкел...Зимам я.

Купувам!!!

някоя пачка работническо дело не ти ли се намира?

ЧУК

Има два стари ордена-герой на социалистическия труд-на комшията бяха.Продаде ми ги горкият за два буркана сварен домат за манджа!И два пакета електроди-взимани от фабриката.То навремето нямаше крадене -всичко си взимахеме.Кой пакет електроди,кой чували с цимент ,кой тухли или дървен мтраял.Виж електродите може да са увити в весник работническо дело!

"Българите с най-много собствени жилища в ЕС" и това страшно много му тежи на ЕС. Знаем, знаем...

Да, и последни по качество на живот. Вярно е, че свинята си харесва кочината, но да не се опитва да убеждава другите!

Кочина или не аз си харесвам моите апартамент и къща...

Помня че преди няколко години Батман Борисов и неговият верен "Робин" - СимеДянков бяха отбелязали това с тенденция да приложат вижданията на ЕС. Добре че народът го изрита като краставо псе. Иначе за едно Конграчулейшън! щеше да претвори заветите на някой водещ евро-комисар в дела.

Това е поредното доказателсво че преди 1989 можехме да си позволиме всичко. седесари, гербери разниха висчко постигнато по времето на комунизмът .Уграбиха народа. Нащия народ вижда последна надежда в господин Орешарски и новото правителрсво., Не ни предавайте!

Мила госпожо, уважавам мнението ви, но щом сте учителка би трябвало да пишете по-грамотно!

Начално - Ви се ядосах. ... После прочетох Правописа-Ви. ... После - И междудумията. ТА ! - Моли R ряпа да яде.

ментета, тенеке. ментета... за тяхна жопа сметка. за туй най вече си ползвай твоята си елка.

Учителка: "Уграбиха народа."??? Не само не си учителка, но не си и помирисвала училище! СДС или ГЕРБ "свалиха" Т.Живков, бе ов.о тъпа? Кои са най-богатите хора днес в България - не са ли "бившите" комунисти и техните наследници? То, бива тъпотия, ама чак толкова не бива!

Абе ти за ирония не си ли чувал? Четеш ама не схващаш... чети между редовете на човека бе, ограмотен тъпак!

в изреждането на партийте пропусна любимото си БСП. А ако се надяваш на Орешарски ще си останеш с надеждата!

имат хората собствени zилища zастото беха евтини навремето ,само чакаите да ва ваведат еврото и ще видите европеиски зени 150-200 000 евро за иначе нискокачествено строителство

даааа а пенсионерите и мангалите ще се редят на опашки от 1 през нощта, за да купуват на тези цени, защото нормалните хора за подобни суми ще живеят на много по-хубави места на запад. А чужденците с голям кеф ще идват да купуват жилища, защото ги кефи да ги гледат като препълнени касичка с пари и всеки да ги лъже, дори 1 хляб да се пробват да си купят.

Позволете да запитам Всички-Ни : - Какво бихте Казали Нетната Себестойност на имот да дава Еквивалентен Безлихвен кредит за Собствен/Семеен Бизнес ?