Сблъсък в парламента за жертвите на комунизма

С едноминутно мълчание депутатите почетоха паметта на жертвите на комунистическия режим и така наречения Възродителен процес, но отново сблъскаха позиции.

Обратно в новината

Коментари - Сблъсък в парламента за жертвите на комунизма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Балканите произвеждат повече история, отколкото могат да консумират". "Бългaрия е толковa достойнa зa увaжение,колкото бездомно куче!" "Народният съд върна България в лагера на победителите от Втората световна война". Уинстън Чърчил - Уикицитати. (Копи-пейст от wikiquote.)

А кога ще поднесете цветя на паметника на децата от Ястребино? И само там ли? Народният съд е съдил хора, чиито ръце са потопени до лактите в кръв! Съдил е фашисти и убийци! А вие твърдите че били жертви! Правилно са осъдени! Тия, които са убивали невинни деца и са рязали и набучвали на кол човешки глави заслужават само това. Това не са хора.Сега тръгнали техните деца и внуци да ги реабилитират. Че и герои, жертви на комунизма ги изкарват! Откога убийците са жертви?

Крадеца вика дръжте крадеца, цялата шайка Герб са бивши комунисти, на чело с Бойко Методиев Борисов, който си държи парийния билет, за всеки случай.

Има една голяма разлика. Народният съд е осъдили и разстрелял хора с доказана виновност за убийството на стотици.А фашизмът е убивал хора с друго мислене и идеология.Е, всяко правило има и изключения. Но това е принципа.

разгневен и аз разгневен. мъка ми е по изгубените младини на младежи, които бяха за една нощ през 1963 осъдени и в картончето им пише, ВРАГ НА НАРОДА, без съд и присъда, а бяха много възпитани, четящи чужда литература, свирещи на китари, учещи за онова време в техникуми, специалност "двигатели с вътрешно горене", и няма да забравя, годината е 1994 случайно се срещнахме за по минута и той ми каза, че при соца имаше работа, а аз съм без работа, а семейство, деца има, добре, че съпругата му с висше образование на добре платена работа(и до ден днешен се чудя как не са посегнали на нея), беше само на 17 години, непълнолетен, нито говори много, нито краде, честен с една дума, но от заможен род, брат му във Фармахим София , инженер химик, женен за близначка местна софиянка, и точно те трябва да са днес на първите редици, а не РАЗНИ КОМУНИСТИ, срамота е. СЪСИПАНИ ЧОВЕШКИ СЪДБИ. . . И в дома си имаме в затвора, не по политически, а е трябвало да предаде мляко, масла, а той го е скрил и комунистите го пребиват от бой в затвора хасково, не е лъжа, и у дома на мама също, николапетковисти, с шепата лекарства пият, а всички горе им се надсмиват в днешният ден. позор от разни десни комунисчетата, за пари и гоплота всичко правят те, то ако бяхте свестни, то госпожа Анастасия Мозер нямаше да напусне България, защо не е сред нейният народ, изстрадал, по затвори, камъни падат стават с камшици удряни и цели в синини, и това не е ес, а истината, и не желаем от дясното пространство те да пишат историята, историята ако се пише трябва да се напише именно от тези които без съд и присъда враг на народа са били в белене, но те прощават, защото все пак образование, медицината и сие всичко безплатно, на почивка на морето, а сега и те репресираните, макар и давността да им е отминала казват и + и -, а не като комунистите от всички партии да се назовават анти

В момента гледам телевизия Евроком!! Обадиха се десетки хора,от които нито един не защити това, което става в момента в България. Напротив, плачат и са омерзени от действията на управляващите . това е истината . Глас народен, глас Божи. А този на снимката да се скрие някъде,и да се анатемоса.

да същите тези комунисти и отрочетата им доунищожиха България след 89г

Срам ме е!! Днес се прекланят пред хора, които по най- жесток начин са избивали стотици, които са имали други политически възгледи и идеология. Това ако не е цинизъм, здраве му кажи.Позор!!!

Пюхме по комунистите, а излезе, че ВСИЧКИ СТЕ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ. Днес ни вдигнаха адреналина комунистите от дясното пространство. Преди 1944 са там, където не им е мястото, дори те, ние и сие си казваме, а не отричаме всичко: безплатно образование, безплатно лечение, а сега всичко с пари, а работа нямаме, всички комунисти от дс, доносници, възродители са на държавна хранилка, срамота е, днес да вдигате точно тия хора от гробовете им, всички сте виновни, всички и преди 1944, и след 1989, и след 1989, двуличниците си знаят урока много добре, прехвърлят се като риби от една локва в друга локва, кой би желае. аз лично не,,, а този горе охранен комунист, хи-хи-като тъпан се е надул, а останалите анорексици, от недохранване, всички през този преход трябва да ви бъде отнето, защото е незаконно, ПЧБ, 3 хил.лева за долар, КТБ, много са, няма да ми стигне времето, всички са оплетени като паяжина, заедно вкупом крадат, а лъжат народа, но народа някой по умен и от тях, време е да се разделите с мнозина некачествени хора, има ги, а и ви ги казаха, за никакъв чеп не ставате и 80% дебили там горе в народното събрание. по табелата: съединението прави силата-тъй вярно, изпълнявате девиза: доказателство по голямо от това няма

Кога ще обявят ден, в който да се почита паметта на жертвите на мутренските бухалки? Мемориалът в Банкя ли ще бъде издигнат?

Само припомням: "...Премиерът коментира вчерашното решение за експресното уволнение на заместник-министъра на вътрешните работи Иван Иванов, за когото стана ясно, че е работил за групировката СИК, предаде БТА. Назначаването на Иванов е вторият голям гаф на правителството след предложението Делян Пеевски да бъде назначен за шеф на ДАНС. ... Дъбов: Аз бях "...Номинацията на Иван Иванов за заместник-министър в Министерството на вътрешните работи е на БСП и лично моя", призна пред Радио Шумен депутатът от Коалиция за България Димитър Дъбов. Уволненият Иван Иванов и Дъбов са депутати от Шумен. Димитър Дъбов обаче смята, че в миналото на Иван Иванов няма нищо укоримо и нарече кампанията срещу него "сценарий с ясни подбудители и автори"..." Публикувано в Дир бг на 20 юни 2013г. под заглавието "Орешарски: Ще уволнявам всеки неподходящ и съмнителен".

Едва ли има нужда да припомням кой направи Делян Пеевски шеф на цялата "държава" и под чия закрила се намира Шишкото, когато върши далаверите си.

Този като го гледам ми идва да взема един автомат и да изляза в гората. Тогава да се моли да не го срещна. Мръсен политически хамелеон.

Цялата страна е осеяна с паметници на избити хора с различна идеология преди Девети! А в затворите?? А в градовете и селата??Народът помни и не забравя!!

Както е тръгнало, скоро ще започнат да ги разрушават. Начело с този, който обяви 1-и февруари за ден на жертвите от комунизма.

Някой от "антикомунистите" да каже нещо за местността "Ушите" между Ихтиман и Самоков?? Колко души са избити и за какво??? Преди Девети септември?? А Крива вада, А Черната скала-боровец и т.н. т.н. Картата е много страшна.

Тези, които преди 9.09.44 г. са избивали без съд и са вършили зверства, са наказани до един. Покрай тях са изгоряли и хиляди невинни. А от тези, които са избивали без съд и са вършили зверства сред 9.09.44 г., НЯМА НИТО ЕДИН наказан. Никой дори не се покая, не поиска прошка, не призна вината, своята или на своите предци и съпартийци... В това е проблемът. Затова в душите на българите тази рана стои отворена.

Ето поради тази причина, че пенсионерите помнят и знаят за зверствата по време на фашизма, сега срещу тях се провежда геноцид , за да бъдат ликвидирани и се заличат следите от извършените жестоки престъпления преди 9 -ти септември. Да, ама не! Внуците им знаят.

Колкото по бързо измрете миризливи опикани комундели толкова по добре за България.

Внимавай! Този горе си записва.

Комунизмът се е появил преди фашизма. И е останал дълго след него. Освен това е бил модел за управление на много повече места отколкото фашизма. И двете са античовешки. Но комунягите са живи и до днес. И се размножават

Защо в учебниците не покажат как в затворите български младежи, с друга идеология, са си правили разрязване на коремите си с бръснарско ножче, за да се спасят от инквизициите и за да не издадат техни приятели?? Любчо Баръмов, Митрето и т.н.Всичко се знае и помни.

фашизмът и ксомунизмът са заклеимени като най-варварските,античовешки,геноцидни строеве и идеология.Какво повече?

Има Господ!! Всеки ще получи заслуженото.Кой каквото е заслужил. Няма никой да избяга от кармата.

показаха,какви Царе са на подривните действия!

В нашето село поради причина, и съмнение, че там се е крил ранен партизанин и десет къщи бяха опожарени и избити вички старци и деца у живущи в тях без съд и присъда. Не мога да разбера, защо хората не ги казват тези случаи. Но историята ги знае.

обирджия на мандри,а?!

Да се извади статистика. Колко души са избити от фашистите в България и колко от комунистите.

Напиши в Гугъл "Рязани партизански глави " и виж за какво става дума и ЩО за нация сме ! Синовете и дъщерите на онези с брадвата сега "оправдават" главорезите осъдени от народния съд и даже им правят паметници , панихиди и "празници" !!!!!!!!!!!!!!

Напиши в Гугъл "Осъдени от Народния съд" - над 7 000, и направи сравнение с осъдените на Нюрнбергския процес - обвинени 24, осъдени - 19. Епизодичните терористични актове на шумкарите са финансирани от Коминтерна в името на идеология, от която малцината истински комунисти се отрекоха скоро след преврата през 1944г., но митологията за техните "геройства" ("битката" при Жабокрек, например) все още битува сред отдавна промитите мозъци, които за съжаление тук са в печално изобилие.

По всички медии дават само пострадали от лагерите . А защо няма нито един/има все още живи/ политически затворник , който да поразкаже как е било в затвора преди 9-ти септември. И това също да влезе в учебника по история. Нютон е доказал: На всяко действие има равно и противоположно противодействие. Да видят младежите как се избиват невръстни деца, как се набучват отрязани глави на колове, как се разстрелват Вапцаров и други и т.н. концлагерите в Сърбия и Еникьой-Гърция и хиляди зверства, извършени от фашисткото управление на страната.

Мекерето си е мекере!

Тези, които са избивали без съд преди 9.09.44г. са били осъдени от народния съд. Всеки си е заслужил деянията.Те сега кучето искат да убият, та камо ли убийците и резачи на глави на деца и хора с друга идеология. Засрамете се!

Преди 09.09.1944г. т.нар. партизани всъщност са били укриващия се из горите криминален контингент. Все едно сега полицията да избива мутрите, убийците, крадците, дилърите на дрога и ние да се сърдим. Преди 09.09.1944г. е имало установен законов ред, който нехранимайковците (привърженици на комунистическата идея) са нарушавали като са взривявали цехове, фабрики, мандри, заводи и т.н. и са тормозели заможните (работливите. образованите и предприемчивите). А това по всяко време (и преди и сега) се нарича организирана престъпност. Е няма как да се сърдим на тогавашната власт, че е бранила Закона. Имам комшия "активен борец срещу фашизма", който е бил в партизанския отряд на Бай Тошо. Та той, когато беше още жив казваше, че тук в България не е имало истинско партизанско движение. Цитирам го: "Абе ходехме из селата и грабехме от по-заможните, за да има какво да ядем и . . . отвреме навреме опъвахме по някоя мома. Никакви идеали не сме бранили. Повечето бяхме келеши сърдити на родители си и затова хуквахме из горите да се крием. Само бели вършехме и сега ме е срам от всичко, което правихме. А за Тошо какво да кажа - изключително прост селски хитрец, който мразеше богатите, защото неговото семейство беше бедно. А беше бедно, защото и родителите му като него бяха необразовани и мързеливи селяни озлобени от мизерното си съществуване. И преди Девети и сега, който го мързи да учи и да работи си е беден..."

Референдум за кога България е била по-добре: Сега или по време на социализма. За да млъкната тези кречетала, писна ми от тях.

Сега в магазините има всичко, мога да пътувам когато и където си искам и не са налага да чакам 25 години за да си купя автомобил. Едно врмее как бяха тия работи, а ?

Да, има всичко, защото 80% от хората не могат да си го позволят да си го купят, господин "Българин" - "честен бизнесмен".

Точно пък гербаджиите да са се разчувствали от жертвите на комунизма и Възродителния процес... Та нали ГЕРБ е утайката на БКП-то - разни бивши "партийци" с несбъднати мераци, дето от малки не са "дооценявани", сигурно щото и тогава са могли толкова, колкото могат и сега, децата на бивши "партийци" или на слугите на бившите партийци. А начело на всички тях е пазвантинът на "най-големия" комунист - същия, когото сега обвиняват за Възродителния процес.

На тези "антикомунисти" , само им погледнете физиономиите. Излъчват невероятна злоба и жестокост. Ако на тези има дадат власт , не лагери, а гилотини ще сложат.Защо си мълчат за преди 9.90. 1944г. какви жестокости са извършвали .Още е жив вуйчо ми, на който, за да не вика от побоя са му слагали мръсните чорапи в устатата и всички ребра са му били счупени. давали са му да яде солена риба, а вода никаква. Хайде..........и ние знаем какво се е случвало по времето на фашизма.

Мрете от злоба червени малоумници. Комунизма няма да се върне, а вие ше изчезнете по естествен път. Или го приемете или пийте хапчета за кръвно. На мен не ми дреме за вас. На никой не му дреме кой е бил гошо-тарабата или владимир илич-сифилистика (нарочно ги пиша с малки букви, понеже не ги смятам за нормални човешки същества). На младите хора не им пука колко мандри сте ограбили.

Комунизмът, тази велика, научно-обоснована и най-хуманна идея, няма да изчезне никога. Защото е единствената същинска алтернатива на този античовешки строй, на който сърбаме попарата вече 30 години.

Само дето тая идея на практика никога не е проработвала :) Хахахаххахаха :) Навсякъде, където е имало комунизъм сег ае мизерия. Това не е научен факт, а самата действителност :)

Малко встрани от основната тема, когато някой политик пламенно защитава атикомунистическата си възгледи му проверявам автобиографията. В 90% от случаите се оказва такава многоцветна политическа мастия която не би трябвало да ни занимава със своите ментални отклонения! То бива фурнаджийска лопата но този Гърневски е извън всяка мярка! link

България никога не е била по- зле от сега!! Мафия и корупция.

Скоро ще има нов народен съд!! За тези, които вече 28г. провеждат геноцид над българския народ. И стига сте плюли по социализма, съвременник съм и зная какво е било. Стотици пъти по- добре от сега. Имаше държава, институции, култура, морал, спорт , образование, здравеопазване. На малкото пръстче сега не могат да им стъпят. Тогава се изгради една просперираща държава, а сега е кочина. Не лъжете младите, рано или късно те ще разберат истината.

И аз съм съвременник и знам какво беше - и кадърните и некадърниците получаваха еднаква заплата. А на мързеливите им се осигуряваше работа (за да няма безработица), чиято заплата беше за сметка на тези, които бачкаха наистина. Сега вече се чувствам оценен получавам 10-на пъти повече от нехранимайковците (защитниците на комунистическата идея за равенство). Сега е в милиарди пъти по-добре от времето, когато управник беше селянина Тошо и неговото обкръжение. И неслучайно има миграция от бившите соц държави към тези, в които никога не е имало "развит социализъм" и изкуствено налагано равенство. Само изключително некадърен, мързелив и прост връзкар (или чедо на партизани) може да харесва комунизма.

Пекинската патица от Виетнам е забравила да спомене и жертвите от бухалките на мутрите.

Комунизма е мракобесна идеология,която уж с моралните норми на християнството-"свобода,равенство,братство"мрази всяка друга идея,мрази истината,мрази християнството.Но "Архипилаг Голаг" казва много.

Я разкажете колко са жертвите на демократичния преход, който още не е завършил? Май, май, няколко милиона, а? За този геноцид, кой ще отговаря?

Ще дойде време да броим жертвите на капитализма и на управляващите национални предатели.Никой не е вечен и нищо вечно няма. Всеки ще си получи заслуженото за престъпленията си.

Аз понеже имам в рода си загинали партизани ремсисти по-скоро, не даже комунисти, просто са загинали доста млади - от търговищкия край. Имам и репресирани земеделци от североизтока и добруджа след 44та. Всеки от тях е защитавал своите разбирания, народа си, семейството си, земята си българска, правото си на достоен живот, на глас, на хляб, на свобода. Няма особена разлика между едните и другите. Все са били истински и смели българи. Няма никакви данни някой да е бил чуждопоклонник, да е служел на друга държава, на чужди каузи, на измислени ценности. Сега е друго. Даже единят от репресираните беше лежал в белене заедно с вицето на Петър Стоянов - ако някой го помни г-н Кавалджиев - рядко свестен земеделец, истински демократ, който дори заряза поста си накрая заради седесарските кражби и подмяна на демокрация и отказа на Петър Стоянов да спре безумията. Та не знам вие тук за какви хора спорите, за какво точно се дърлите и въобще какво точно знаете за онези времена. Аз знам , че сега няма такива хора, няма такива политици. Няма и идеи. Само еврокелипир и фондоусвояване са ценностите на новата демокрация. Няма и демократи. То в СДС ако е имало демократи са били основно от съюза на репресираните, а те бяха възрастни и изтърваха на крадците юздите, та и до днес така.

Спасе, Спасе, кой те пасе? Я по-добре напиши едно стихотворение за Георги Димитров.

"Народния съд", нито е народен, нито е съд. Това е една саморазправа и касапница, омъртвяване на елита на страната , за да може да се настанят на тегово място простите чобанчета и престъпници от селата без обазование.

Нар. съд е по искане на великите сили победителки. в т.ч. Англия, Франция и САЩ. Виж Франция и Италия що народ избиват. Виж там какво значи саморазправи и сравни с тук. Интелигенция, която губи трета поред война и само Сталин ни остава спасението за територията няма въобще да я коментирам. Не оправдавам комунистите, имат вина и те, голяма, но Сталин е искал 10 пъти повече убити, а не ги е получил в България.

Сърдитко Спаско празно му гърнето загина СеДеСето замести го мутрето.

Според осведомени източници Спас Гърневски е започнал тайни консултации с ръководството на БСП за членство в столетницата след предсрочните парламентарни избори в началото на 2019 г.

В историята ни след 1990г.ще се споменава не този политик,който е строил магистрали и санирал блокове,а онзи който без езика на омразата и разделението успее да обедини българите ,като ги поведе към по-добри времена и просперитет на България.За съжаление днес на хоризонта не се вижда такава личност.

Четирите задачи, които изпълнява днешната власт: 1. Да се постави знак на равенство  между нацизъм и комунизъм; 2. Да бъде разкъсана връзката между хората на социалната кауза и патриотизма; 3. Да бъде пречупен гръбнакът на всяко родолюбие;  4. Да дойдат на власт правилните  хора на глобалния проект. Ето за какво се харчат милионите на"Америка за България" и на "Отворено общество" на Сорос у нас! Ето защо се финансира и провежда "Луков марш", ето защо всъщност се подпомага реабилитирането на българския фашизъм. На онези фашисти, виновни за присъединяването на България към оста Рим-Берлин-Токио! Ето защо като "жертви" на комунизма се почитат имената на хората, зверски измъчвали и екзекутирали десетки хиляди участници в българската антифашистка съпротива! Ето защо се сатанизира Народният съд, издал присъди срещу изверги, избивали деца, срещу екзекуторите на някои от най-светлите имена на българската интелигенция като Гео Милев, Христо Ясенов, Йосиф Хербст... 

А в тези 30 год.демокрация Остатъчната БКП в лицето на БСП имат ли пръст?

седесарски изрод Гърневски няма какво да прикрива провала си и кражбите с гол антикомунизъм. 28 години вече имаме уж демокрация, ама демократоте ни келяви крадци като Гърневски и Борисов. Гърневски е крадлив седесарски миндил.

пролетариата" - най-античовешката ,садистична и геноцидна диктатура със своята комунистическа идеология,която лицемерно проповядва точно обратното.Никога повече комунизъм.А социализъм,социалистически партии,като във нормалните бели държави по света и да нямат нищо общо със комунизма.

Дори през 500 години Османско робство, не са били унищожени толкова българи, колкото за 30 години Демокрация ...

Да ти се затъкне гърлото от кражби дано, да се подуеш и спукаш от ояждане. Станишев ви остави раждаемост 80 000 деца за 2009та. Сега имаме раждаемост 60 000 годишно. Герб убивате вече 20 000 деца годишно бе изрод. Просто тези деца не се раждат от мутренската ви крадидемокрация.

Какъв ГЕРБ, същите комунистичски семейства от преди. Убийството на духа, развитието, националността, напредъка и справедливостта по времето на комунизма са несравними дори с периода на турско робство! Запомни го това!!!

точно герб имах пред вид. Станишев даже успя да вдигне раждаемостта от 70 на 80 хиляди за един мандат, герб върна тоталния геноцид, за 8 години 18 000 спад на раждаемостта. Русия излезе от далеч по-тежко комунистическо робство и сега расте по население. Ние защо намаляваме. Комунизма си отиде преди 28 години. Защо още не сме тръгнали напред. Вината е на десницата.

Светла им памет на всички български граждани избити от престъпния комунистически режим! Винаги трябва да помним, за да не се повтаря тази диктатура на омразата и безчовечността.

Хора обърнете се напред,

За комунистическите генетични дебили наследницата на БКП, дебилите от днешната БСП няма никакво лекарство освен измисленото и проведено ефективно от Пиночет в Чили - ТОВА Е ИСТИНАТА...!!!!!! Но за да не се трепят такива млади дебили от новата мафиотска БСП вълна, тип Нинова, Жаблянов, Зарков, Симов, Христов, Кутев, Йончева и т. н., пълна лустрация и отстраняване от обществено политически живот в страната... ТОВА Е ЛЕКАРСТВОТО ЗА ДА НЕ ГЛЕДАМЕ ВСЕКИ ДЕН ТЪПИТЕ ИМ МУТРИ ОТ ПАРЛАМЕНТА...

кога я започваме гражданската война - явно това търсите от десницата. Десните крадци искате да се прикриете заради провалите си зад голия си антикомунизъм. Ялови мутри сте и не ставате бе.

а Боко, Плевнята, Цвъки, Менда, Цуца, Красимир Велчев и т.н. почти цялото комунистическо ръководство на герб какво предлагаш? Вие президент комунист ни сложихте от герб бе. Ненормалници.