Коментари - Жените у нас живеят средно със 7 години по-дълго от мъжете, според Евростат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не само живят по дълго, ами и си живят по-добре

Господ е създал жената ,защото мъжът и до ден днешен не може без мама. Когато пишете мислете ,че жени са ви раждали. И още нещо ,жените живеят по-дълго ,защото не могат да умрат,че няма кой да гледа момчемцата им(на по 50 години). Вместо да сте благодарни хапета ръката която ви е дала живот и ви отглежда. Жалки сте,за това има жени.

Жените живеят те 7, а 17 и повече години. В махалата отвън на пейките се събират по 20 - 30 баби по над 90 годишни, а няма нито един дядо, щот всичките са измрели. Причината е, че сега мъжете станаха големи лигльовци, чехльовци, които прекомерно треперят на жените си, докато те им слагат рога на главите им. Лигави обръщения към жените от рода на пиленце, котенце, гълъбче ще чуете навсякъде, почти във всяка къща, а в същото време те си къткат здравето, а вие работите по на 2 - 3 работи, амсалаци такива. Докато има оглупели мъже, ще има и жени столетници, а вие ке измирате по на 50 - 70 години. Като по млад отидохме до село при баба и дядо. Жената нещо ми се озъби и баба ми каза следното: Въй, ако аз така се озъбя на дядо ти, ще ми избие зъбите. Жените тогава са яли корав бой при най малкото отваряне на устата си, което е скъсявало живота им. Лигавете ги още, та да надхвърлят и 100 години, а вие търпете всичко вътрешно, после не се чудете, защото на 50 - 60 години вече сте рухнали.

Ще живеят по-дълго, ами, като са проклети и уморяват мъжете си! Но за това си е виновен Адам. И Господ създаде човека, и под "човек" се разбира мъжът Адам. Същество "жена", въобще не е влизало в плановете на Създателят.Живуркал си човека Адам, щастливо и безгрижно, Но като нямал какво да прави, започнал прекалено много да мисли.И както при повечето мъже (човеци) се случва - с грешната глава. Примолил се за другар, ама от къде да знае какъв таралеж ще си сложи в гащите.Може би, защото е нямал гащи. Както и да е, войдисал му Господ на акъла, и създал съществото "жена".Да му служи, да му се подчинява и да разнообразява дните му. В ширпотреба, от остатъчен материал, останал от Адам. И тогава са се правили икономии. Замисълът бил добър, но явно нещо в настройките се е объркало, защото от спокойствието и безгрижието на човека Адам, и помен не останало. Та чак до сега....

Ако животът на мъжа беше по-лесен, нямаше да има толкова много желаещи за смяна на пола! Да сте чули на някоя жена да са и присадил пфуй - не, нали?

е биологична. След 50 г. възраст жените запазват хормоните, които ги пазят от инфаркти и подобни. Мъжете не, освен че водят по-опасен живот - средно повече пият и пушат, приемат повече лекарства, както и се нервират излично много, а и рискуват. Освен това при определена възраст жената минава през менопауза, която е естествено състояние и обикновено не се усеща, ако жената спортува и е със спокоен характер, а и неудобствата, ако ги има, са само за няколко години. Докато мъжът в същата възраст в голям процент е покосен от проблеми с простатата, които не са никак за пренебрегване и контролират по-нататъшния му живот до смъртта.

трудно е да се нарече хленчещата паплач коментирала статията "мъже", но ако се надяват че хленчейки като жени ще получат техния дълъг живот - едва ли. причината жените да живеят дълго е биологична, а не поведенческа драги зрители

на умен се прави - тръкнеш го - отдолу "Манол".

Интересна работа.... четейки коментарите не остава и капка съмнение защо БГ е на това ниво! Такава омраза... не, не сте 80%! 99% сте вече!

... то пък един живот... да хвърлиш целите спестявания на мъжа си през балкона на ало измамници, или да бъдеш обрана и изнасилена в някое село... при това под благородния пооглед на нпо представителите на истанбулската конвенция на джендър диктатурата, подкрепяна с крайно - левите пари на сорос - неданъкоплатеца....

аман от лесбийки, маскирани като 'борци за равенство'. все на сексизъм го обръщате.

Питате се защо жените живеят по-дълго от мъжете? Ами Господ ги компенсира за времето което губят в опити да паркират.

Подобна разлика в продължителността на живота има даже и в страните където жената е приравнена към животните и е трудно да го тормози по какъвто и да е начин. Биология , физиология и разлика в гените са причините за по-дългия живот.

Съвсем случайно такива страни няма. Не, не е така в арабския свят. Пробвай пак. В най-добрия случай може да намериш държава, където ХОРАТА са приравнени към животните. Т.е., да ти разясня, и мъжете там са третирани като животни.

При положение , че съм живял там с години даже не си струва диалога.

Ти по-голяма глупост не можа ли да напишеш. Разбира се, че където мъжете са по-тормозени живеят по-малко и обратното. Това важи особенно за страни, където правораздаването е изцяло в полза на жените... Това се отнася за повечето страни на Запад и Европа като цяло, Русия, Украйна, България и много други...

Съжелявам , че поради многото тормоз си стигнал до подобни обобщения. Направи нещо за себе си.

Разлика в гените? Ти си провал на образователната система в БГ!

Жените живеят по 7 години повече в България.Нека така им се пада. Те днешните жени заслужават да живеят по 20 години повече. Айде по 10, че станах голям хейтър.

Според коментарите по-долу, на българинът не му е мъчно че живее най-кратко в ЕС, а му е по-мъчно, че българската жена живее по-дълго от бъгарския мъж. Значи, вярна е онази поговорка за бългаРския казан в ада. А сутрин на спортната площадка в парка, освен няколко дядовци, има само 1-2 мъже под и на средна възраст.

А да ви идва наум , че като живееш по-дълго , трябва да се пенсионираш по-късно.

Статия за проверка на разпада на отношенията... Всичко си е по план. Бавно загряване, тенджера и жабки с високо самомнение за личността си...

Това е защото тези жени ни изцеждат силите и парите! Те са като едни вампири! Тук реват за права и че са дискриминирани, а на практика са по-добре платени и по-добре представени в ръководствата на всички институции, вкл. и в министерствата! Жените в белите държави членки на ЕС не само са, но и се чувстват равнопоставени на мъжете! Те (жените) вече не са "слабия" пол! Я вървете в Брюксел и опитайте да подадете ръка на жена която слиза от автобуса. Такъв шамар ще ви отвърти, че ушите ви ще звънтят 2 дни!

още един сексист. като лесбийките си.

за това, че жените живеят по-дълго е, че нямат жени... Мислите си че се майтапя? Това е научно изследване, което четох преди години.

Любимото ми е, когато трябва бързо да заведем децата на лекар преди работа, при личния да чакат поне 20 бабички, които са си уморили дядовците с лошотията си, и сега тръгнали по доктори да им объщат внимание!

Причината е в стратегията. Всъщност жената никога не е приемала мъжа за цел, а само за средство. Това прави уж слабия женски пол по-силен в ежедневните взаимоотношения. Що се отнася до мъжете, няма мъж, който за дълго време да не си е губил ума по някоя хубава нежна женичка. Жените много майсторски са се научили да използват това мъжко налапване на голата им кука, защото твърде дълго исторически са били потискани от религиите. Тогава, когато си безпаметно влюбен - това са години на опустошаване за мъжа.

Още един дето вярва, че религиите са анти-жената, че е имало такова нещо като патрархат, където жените са били потиснати и дискриминирани... Просто ви се чудя на повечето дали имате способност за независима самостоятелна мисъл. А колко удобна е само тази омразна колективна глупост. Защото какъвто и въпрос да повдигнеш за отношение към мъжете днес, някой излиза и се изцепва: "Аааа, ама те жените хилядолетия назад, тва и онова...и затова сега се компенсира" Какъв тъпак трябва си да вярваш примерно при положение, че исторически съществува такова нещо като кавалерство (chivalry), жените и децата в лодките (дето и до ден днешен най-нагло продължава да го има) ....ама както да е

Любопитното е, че когато някой като теб изръси личното си мнение го обявява за меродавно и обвинява другите в липса на мисъл. Я се възползвай от съвета си и вземи да мислиш - малко поне.

Твоето любопиство би трябвало да е насочено към разбиране и осъзнаване на истината за света, който ни заобикаля. И тя често не е такава, каквато на теб ти е угодна да е. Често не е в унисон с биологичните ти инстинкти, социално програмиране, възпитание или нещо друго. А повярвай ми мнението ми може да е доста по-аргументирано и хилядократно по-детайлно и дълбоко аналитично. Уви, нямам нито времето нито желанието да ви "отварям очите".

А маже ли да се докосна до Вас? Благодаря поне за мисълта Ви, озарла деня ми и придала нов смисъл, с допълнителни краски, невиждани досега! Но Вие сте толкова високо..... и се сещам веднага за маймуните с чевнените....

Истината никога не е в света, а ИЗВЪН него. Запомни, не търси истина сред отпадъци, няма как да я намериш там.

Мома болна няма, жена здрава няма, все е болна, вечно е недоволна по - рано се пенсионира, по-късно умира...

:) ...по-лесна работа работи, по-малко часове/години я работи, но пък от разводи и наследства повече имоти

Те мъжете, които вземат жени, изобщо да благодарят, че що-годе все пак живеят. Щото има сума ти класове животни, при които мъжките нямат тоя шанс и почти веднага след голямото удоволствие на акта, умират. Знаете ли какъв ужас е да забравиш мъжки заек в клетката на женската повече, отколкото е необходимо да я забремени? Женската намира начин да счупи клетката, а на свой ред мъжкият може да умре преждевременно до няколко дни, ако не го разкараш от клетката. Бог по нашите ширини и културни пространства е дал един легитимен начин да удържаш на женската полова ненаситност - моногамия след църковен брак и висши идеали, а не тичане подир фусти.

По лош е примера с богомолките. Там след акта женските изяждат мъжките. Женските са по-големи.

Това донякъде обяснява защо богомолки, паяци, хлебарки и др НЯМАТ :ТЕЦ, влакове, кораби, самолети, айфони, акАрдЬони, аУтомобили, Била, бижутерска промишленост, АЕЦ, ВЕЦ и т. Н.. Но няма страшно, желанията стават реалност....

Това са статистически данни. А причините за това явление? Според мен това е защото мъжете пият повече алкохол, пушат цигари и кръшкат. Алкохола и цигарите унищожават бавно и сигурно органите в тялото. А на средна възраст хукват по млади да доказват на себе си своята мъжественост, пръскайки пари, което им докарва и стрес. Да, точно стрес да не ги хванат жените им и да се изложат пред децата. Загиват и при катастрофи и разни злополуки. Познавам доста жени, чийто мъже си отидоха от тоя свят по горните причини. Докато жената ходи на работа и после пазарува и бяга в къщи при семейството. Отглежда деца и внуци. И накрая остава сама. Това е истината. А тия мъже, които живеят разумно и държат на семейството си естествено се радват на пенсия на старини.

Или си стара мома или говориш за неща от преди 50-60 години. Отдавна вече жените пушат повече от мъжете, а за хойкането... да не говорим. 80% от браковете се разпадат заради кръшкащи жени, търсещи принца на бял кон, за да се отърват от мухльото до себе си. А стреса? Последната причина за стрес е тази, да не го хване жената.

Еми сам го казахте "за да се отърват от мухльото до себе си". А тия проценти откъде ги измислихте, а? Или сте от партията на горните, дето жена ми е кръшнала?

Те мъжете кръшкат с други жени, така че няма как едните да по-добри от другите. А и за всяко нещо си има причина...

Ето ви още една намерена статистика. Коефициент на смъртност по държави за 2019 г. По принцип умрели на 1000 човека за година, но може да се изчислява явно и за непълна като съотношение. Подредени държавите по коефициент на смъртност, държавите оглавяващи класацията: България 15.433 Украйна 15.192 Латвия 14,669 Лесото 14,144 Литва 13,737 Сърбия 13.194 Хърватия 13.17 Румъния 13,099 Грузия 12.816 Русия 12.785 Унгария 12.613 Беларус 12.557 Централноафриканска република 12.178 Чад 12,045 Нигерия 11,771 Естония 11,727 Сиера Леоне 11.698 Молдова 11,697 Германия 11.275 Гърция 10,924 Босна и Херцеговина 10.8 Сомалия 10,778 Черна гора 10,729 Първо, сме горд водач на класацията. ;) Второ, горните места са заети от страни от източният блок. Само Лесото се е намърдал нагоре. Трето, интересно че и Германия има висок коефициент.

А как се изчислява този коефициент знаеш ли? Ко ти пука, а?

То съм го написал. Брой умрели на 1000 човека за година. За да го изчислиш на половин година на 500. Просто съотношение. Само го пуснах през Гугъл преводач за имената на държавите, а той направи половината точкти в числата на запетаи. ;) Например коефициента на убиства на САЩ си го изчислявам сам. Намирам броя убити за година в сайта на ФБР. Намирам в Гугъл колко милиона са били като насаление за годината (излиза на графика горе) и изчислявам. Там е на 100 000 човека. Коефциента им последните 2 години е 5.3, а не старите показвани до 4.6 най-малко виждано. Тук трябва да е някъде 1.8. А в други държави в ЕС под 1.

това имам в предвид. нацията ни е застаряла. живее дълго с други думи. Нормално е да има висок коефициент на смъртност. За това и Германия е там. като имаш 50% над 60 годинишни.... какво искаш от коефициента. За това ти казвам - право смяташ, грешно си правиш изводите.

а половината Германия не беше ли в соц-а :)

Така е, защото жените пилят непрекъснато на мъжете и последните просто не издържат.

Жените живеят 7 години повече от мъжете ,но 90% от мъжете пият 7-пъти повече от жените. Е това е причината за различната преживяемост на половете. Друга причина аз не виждам

Тази статистика е стара! В тъщата има сега една студентка под наем! Вечер, като седне да яде, по една бира литър и половина не и стига ...

е поне наща пенсионна система не е като у африка... верно - едни и същи са я писали, няма да цитирам имената им... но докато у нас след пенсия мъжете може и да успеят да земант нещо от онова дето са дали през 40-50 гоидини работа, в африка средната продължителност на живота бе 37 години, но се пенсионираха като нас - на 65.... макар че може би това е мечтата на всички "социални" - само постъпления, разходи под 10%

А защо се пенсионират по рано ??? Жените трябва да се пенсионират 7 години по късно ! Иначе точат от пенсионната система !

По конституция трябва да сме равни, но по европейско законодателство, не сме. Грешно е това и трябва да се поправи.

Ами мъжете са пияници и мързеливци и затова тука се случва!

драга, когато се бъхтиш по цял ден - нема как да не се амортизира тялото ти. ако най тежкото дето си дигала през живота ти е нечий х*й - що да не станеш столетница?

Драги ,ти колко деца си износил по 9 месеца и си родил и отгледал._90% процента от децата при раздяла на родителите са при МАЙКИТЕ!!! ТАКА Е ДРАГИ! А С ДЕЦА ЕДНА ЖЕНА Е ЗАЕТА ПО 24 ЧАСА.ПОЧИВКА ДОКАТО НЕ ПОРАСНАТ ЗА МАЙКАТА НЯМА!!!!

децата са и причината да живеете по дълго. доказано е, че по време на бременност децата дават на майките си стволови клетки, които "ремонтират", а понякога и лекуват болести които са нелечими.... а това дето децата остават при майките - това е най голямта дискриминация! мъжете могат да обичат децата си! само дето разни хорица са решили, че при развод само майките могат и трябва да отглеждат децата! да те питам(риторично) - когато пуснеш стотинките в кафе автомата и кафето е готово - то твое ли е, или на автомата?

555, не, по 32 часа сте заети! Ама как ги смяташ тия часове? В смисъл, как приспадаш време на работно място, деца на градина, деца с бабата, деца с мъжа, деца гледащи 1 час тв или клипче на таблет, докато ти си цъкаш фейсбук, 8-10 часа сън за детето, с частични прекъсвания на по-ранна възраст? Не, че е лесно ама айде по-леко с това майчинско парадиране. Детето е огромна отговорност и товар не само за вас.

Когато почнеш да топлиш вода, за да измиеш чиниите, почнеш да переш на реката и да носиш вода, когато почнеш да ходиш на нивата с детето, когато въобще проимаш деца, тогава ще претендираш за уважение като моите прародители. до тогава си една тъпа фемкифла.

И слава богу, че остават няколко свободни години, в които не трябва да го отглеждаш Мъжа!

Че без енергиен донор, до 7 години и вамповете се неутрализират.

На всеки мъж на 75 се падат по 8 жени. Звучи добре, но е твърде късно...

На тая възраст и един вампир би те уморил. А осем ще те съсипят за отрицателно време.

Поетът казва "Жив е той жив е" а не "жива е тя жива е" така че няма стpашно за мъжете

Я, дай пак?!

Жените живеят повече, защото нямат жена на главата.

погледни от положителната страна... с налагането на ИК и новите ценности и те ще си имат жени да им пият кръвта

Формата на управление в Европа и Америка е матриархат, щото жените имат право на глас, а пък те винаги са (малко) над 50% от населението. А матриархат никъде никога дълго не е просъществувал. Алаху Акбар?

Така е, демокрацията, според редица философи и мъдреци, е съвременното тържество на женско царство. Цялата индустрия работи, за да обслужва лакомията на жената. А тя е ненаситна и с бързи темпове съкращава запасите и ресурсите.

Странно нали! Като слуша и гледа новините, човек остава с впечатлението, че при огромния мащаб на ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ НАД ЖЕНИ в България /всяка трета жена според изнесените данни/ много по-логично е жените да живеят 7 години по-малко от мъжете. Ако бъркам поправете ме.

Няма как да бръкнеш, прав си!

Ти ако гледаш новини няма да разбереш, че примерно: - домашното насилие е около 50:50 (и не, няма никакво значение физическата сила, обикновено има една страна която "търпи") - въпреки това няма един приют, организация, фондация, държавно европейски финансиране, законодателство или каквото и да е, за мъже (а само в UK това е индустрия за 1 млрд. паунда) - изобщо не е огромен мащаба (1 на 3 на 1 на 4 жени са напълно скалъпени статистики лишени от какъвто и да е здрав разум и адекватна представа за човешката природа) - жените всъщност даже водят в статистики като насилие на деца (много повече от жени над деца) или употреба на оръжия/предмети, повече насилие в лесбийските двойки и др., все едни такива много приятни неща за "нежния" пол - за горепосочените се знае от 30+ години! (стотици официални статистики, книги) Да се чудиш на тв-та с претенции за достоверност и разследваща журналистика, че не са се осъзнали; разбира се има си много сериозна причина за това; аз просто се чудя как никой не се сеща да ги пита, защо продължават да манипулират системно обществото по всякакви теми свързани с мъже и жени - напълно се игнорират в дискусията други методи за тормоз като психическия, методи за контрол, емоционално изнудване, изнудване чрез заплаха за развод и отнемане на деца, финансов тормоз, по обясними причини ... та и за разликата в продължителността на живот си има доста примитивизирани, социално угодни, обяснения като "ген" или "алкохолизъм". Уви, истината е доста по-различна. Но всичко са само част от стотици примери за цялостното отношение на обществото ни към мъжете.

Трябва конвенция за защита на мъжете!

какво :)

Защо жените трябва да се пенсионират по-рано от мъжете? Някой може ли да ми отговори?

Тези средно 7 години повече ги изкарват в самота и мизерия, кукувиците.

Щото да си мъртъв е по-яко, или? Представи си, че си неизлечимо болен, остава ти 2 седмици живот. Обаче тука едно хапче,и опа едни 7 години живот. Обаче уловката е, ще ти е малко "самотно". Или може друга гледна точка, това е все едно на всеки 10 дена от живота на мъжа, жената има 1 ден бонус, ей така от въздуха.

Ами ..не трябва, явно не си наясно с новата пенсионна систеа - всички на 65.

След новата пенсионна реформа от 2030 г ще се установи равенството,макар че мъжете работят и физическа работа а 4 год по-се пенсионират жените почти нищо не правят а по-рано сбъркана работа

Възрастните жени у нас са енергийни вампири, които изсмукват живота на мъжете си, в стремеж да живеят вечно!

Това особено си проличава в магазините на хранителните вериги. Непрекъснато пред щандове и покрай тезгяси ти се моткат някакви пенсионерки, и се отъркват по гърба и раменете ти, уж че избират нещо - а като погледнеш, кошниците им все празни. Явно дебнат още да забършат някой млад като в оная ТВ реклама на смучещи дражета ТИК-ТАК.