17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напълно е възможна подобна версия за трагедията. Но, не "НАТО" е виновна... Виновни са всички ония българи, облечени във власт, които клякат пред НАТО, пред ЕС, пред всички силни на деня и изпълняват техните заповеди. Но...нехаят за съдбата, за трагедиите, за злините, които предизвикват с това за обикновенните българи, за техните семейства.

Изводът е един - НАТО е опасна за живота ни организация !

Тези имат ли идея как свети нощем соплото на ракетата, ако е била изстреляна по самолета? И дали ще я видят поне от 30 километра навсякъде? За справка - кадрите от свалянето на украинския самолет в Иран...

Мунчо, къде си? Или още не си разбрал какво се случи? Избори идват напъни се малко, че и без това никаква не я вършиш.

Провокация! С цел да навредят на президента. Американска работа.

Абсолютно! Убиха го човека!!!

Трите имат учебни ракети Четвъртият има бойна ракета И той тресна с нея МИГа на колегата си по грешка Сега се крие за да не падне рейтинга на Мунчо Шпаклата Мдаа

как 4 бре, най малко 12 МИГа. Тъпак!

че доста скъпо би излязло. По-скоро е някоя родна мърлящина, която всячески се опитват да прикрият (но им личи, че крият нещо)...

За българина ВСИЧКО е конспирация! За българите НЯМА НИЩО случайно! Ако утре гълъб му се изкенза на главата, нещо значи. Ако някой падне и умре...не е случайно...зад това стои нечия намеса. За българина Вселената е перфектно организирана и няма място за случайности. Има едно НО разбира се...вината НИКОГА не у българина. Може да е в земното притегляне, американски или руски заговор или 4-те сезона но никога българина не е виновен! Под всеки вол теле! Просто народ, слаба държава!

Хайде да обясните как така пилота е обьркал кое е горе и кое долу, при положение, че е гонил и стрелял по падаща мишена, която е падала на долу и няма как да се е качвала на горе!!!

За него логиката и здравият разум нямат никаква стойност, ако не се връзват с тезата му... И интересно турчин или циганин е, след като мрази всичко българско, включително и българите?

здравейте, за мен остава съмнението,че по нечия друга човешка грешка е свален и героят загина достойнол

А дали е загинал наистина,след като не са го намерили?

И защо трябва да са нощни стрелби?? За по-голяма достоверност в реална обстановка. Или героичност? Рискът не трябва да се подценява. Жалко за човека, отиде си ей тъй за нищо.

Защото повечето въздушни удари се правят нощем по принцип. И за да са подготвени наистина за бойни действия пилотите, трябва да могат да летят и да се бият нощем.

Ти как искаш да можеш да караш кола нощем. Иначе като се стъмни отиваш на хотел и на сутринта продължаваш ли. Има както дневни, така и нощни стрелби; също така както и на суша, така и над вода, море. Ако стане някакъв сблъсък да си готов за всякакви условия. Над водата нощно време всичко е черно, няма ориентири на светлини както над сушата.

Първо бог да прости човека... Второ жената повдига много въпроси на които всички знаем отговорите от години. В бг армията от години се назначават хора с ниско кпд на мозъка (просто не стават за нищо друго, освен в края на месеца да подложат фуражката си за заплата.) Та очаква от плиткоумните ни шапкари (на държавна хранилка) да носят отговорност, да мислят, да вземат логични и смислени решения... е нема начин - тва си е матрияла...

Проста п-тка.. гонел бил целта, накарали са го ;)) Той пилотира самолета, не тези отдолу, дават му задача, ако не може пропуска и готово, особено че му е съобщено че целта пада с по-висока вертикална скорост заради скъсан парашут. Какво ще прави после си е негова работа, не на тези отдолу. Като пропусне няма да го уволнят, малоумна ли си, просто е 'предървил', 'пренатегнал' и т.н. Заходил е на пределно ниска височина и нощем неориентирам само по уредите в самолета се е врязал с 500 метра в секунда в морето, т.е. станал е на части както и самолета, веднага. Пилотска грешка, какво убийство..

Това Мунчо ли ти го продиктува?

Да , и аз се чудя - той има достаръчно опит за да прецени нивото на опасност. Трябвало е да пропусне мишената щом е подадена идиотски. Защо се е престарал - това не е било нужно никому!

Ако натовски самолет свали бг самолет нашите военни ще мълчат .

ако циганин го набие на Йордан ,Йордан ще си мълчи.

А ако е руски казваш ще се зарадват.

Думнали са го с дрон или с друг самолет. Това е мое мненение. Щом последните му думи са били излизам от атака, това е ознчавало, че излиза и бил 100% уверен, Няма къде да се разбиеш в морето. Дори и това да е станало, морето не е от стомана и бетон. Щеше да има доста "материал" разпилян навсякъде + разлято гориво.

Напълно спокойно можеш да се забиеш в морето ако имаш грешна идея къде се намираш. Можеш да си спокоен и пак да се забиеш. Много лесно, повярвай ми. Погледни колко пъти самолети са се разбивали в море през нощта, особено като летят ниско, тоест при кацане или излитане. Случва се на хора с хиляди часове опит, да не говорим на такива с няколкостотин.

Морето за падащия с висока скорост е същински бетон.

Пусни си документални филми за авиоционни битки през втората световна война. Самолет разбиващ се в окена и самолет разбиващ се в земята - има много голяма разлика между тези две събития. И също самолет взривен във въздуха, как изгаря още преди да е докоснал земята или каквото и да е. Не живеем в комунизмът, където ни обясняваха как ако паднеш в окена от космосът ще се размажеш. Човек да, но това не е хвърчило, а МиГ 29, които е паднал в морето и то както твърдят "шапкарите" от ниска височина.

Тази женица е от типа бг-мами, дето знаят всичко и всичко им е ясно. Антиваксърка, "ковид няма", напориста и жадна да получи трибуна. Задължително трябва да се открие някой, който да и е виновен. Дрънка доста глупости. С нея трябва да работят психолози, не медиите.

се обади на личния да ти смени хапчетат и си подай документите за барман в лудницата.Търсят спешно е .

към нерегистрирания, защо си толкова зъл ? защото си прост и долен и не стига смелостта да си признаеш подлостта.не се крий. душата ти е грозна и се вижда добре

Жената има право да задава тези въпроси,защото мъжът и е бил пилот с опит,а самолета също е бил изправен.Възможно е пилота в тъмното и облачно време да не е преценил,кога да излезе от атака,но въпроса е защо не е бил предупреден от ръководителя на радара,че слиза на опасна височина?

От нашите комунисти истината няма да разберем,много народ така загинаха и истината за тях се потули и покри,така ще е и сега....

Не само БСП са комунисти. Важното е че махнахме мафиозите-комунисти, мултаците и агентите на ДС от ГЕРБ, ДПС и антиПатриотите ! Скоро хептен ще ги изчегъртаме от всякъде! научих че мутрата БУДА Борисов е обикалял с отряд от комунисти в планината! Явно ще прави партизански отряд

Всички се надяваме, че ще научим какво точно се е случило, но съпругата на загиналия ми изглежда като търсеща трибуна, макар да разбирам мъката и. Със сигурност пилотът има и други близки, които скърбят за него, но тя е най-гръмогласна и естествено медиите, търсещи сензации ще я интервюират многократно. Не защитавам никого, но е редно да се изчакат резултатите от следствието, а не да се правят заключения въз основа на това кой какво мисли.

Не чакай да те разберат. 90% от населението има фейс и го приема за нормално всичко да си казва там. Напълно са заличени личните чувства - мъка, радост, станали са всеобщо достояние, развяват се като знаме, под което се събира малка армия цъкащи лайкове...

Вижда се, че има грешка в ръководенето на учението. Надявам се да не е умишлена, но каквото и де е станало в тези среди имат навика да прикриват и потулват истината.

Защо пак ме изтрихте бе ДИРНИЦИ НОВИНАТА ВИ Е ЛЪЖЛИВА, жената не е казвала такива нещо

"Тук виждам... грешка на ръководен пост, че някой виждайки какво е станало с целта, не е отложил стрелбата", Ясно и точно! Защо лъжете в заглавието? И сичкото козяшки трол отвързано да лъже и плюе.

Само да не излезе, че е една забранена тема. Никой не казва дали падналия изтребител, не е от ново ремонтираните в Русия. От тези дето вече трета година се опитват да ги ремонтират и едвам оправиха три от тях. Ако е така и причината е техническа, черната кутия, няма да се намери. Тя може да докаже некачествен ремонт, те братушките с туй импортзамещение, все по некачествени им стават работите. Те и за туй все по-често им се поврежда техниката. Имат страхотни конструктори и опит, но изпълнители и материали нямат в момента, заради санкциите.

Кой беше на власт до сега бе тъпак смотан? КОЙ БЕ ОНЗИ ДЕБЕЛИЯ “ПАТРИОТ” НА КАКВО БЕШЕ МИНИСТЪР 4 ГОДИНИ БЕ

Главнокомандващ на армията е генерал Мунчо,бе парцал такъв!

Вероятно трябва да се запознаеш, с правомощията на президента. Има си министерство на отбраната, има кабинет, който гласува бюджет. Това не е работа на ПРЕЗИДЕНТА макар и да е летец. Вероятно си свикнал от ББ във всичко да се меси и разбира и да раздава, като бащиния.

България отдавна не съществува като държава.Всичко тук е само на книга.

Не си сама! А относно "версиите".....Не разбра ли, че некадърността, простащината, безхаберието, дребните интересчета, бабаитлъкът и генетично ниския умствен "багаж" са главната причина да загубиш така нелепо като жертвен агнец скъпия си съпруг? Така ще разхвърлят и размият "отговорността", че няма да има кого точно да съдиш и обвиняваш!

Правим учения със сърбите защото нямаме право със страни от НАТО. Нямаме система за опознаване СВОЙ-ЧУЖД.

Светла му памет,сложно учение в морето през нощта.Ако бяха налични онези платени ф16 нямаше да стане този инцидент с тези самолети на десетки години..Шкембето прибра комисионните,но не се прибра летеца при семейството си.

Руснаците обичат провокациите! Много често им се случва да нарушават вьздушното пространство на сьседни страни, особено нашето! Ако се окаже, че да направили някоя свинщина и в този случай, прошка не трябва да има! Нарушат ли пак граници/вьздушно пространство, да ги стрелят без предупреждение!

на следните въпроси, ще се разбере какво се е случило: 1. Защо единственото официално съобщение за участието на 3 бр. сръбски МИГ-29 е за пристигането им на Графа за участие в стрелбите Шабла-21 ? 2. Кой плосък мозък е решил, че сърбите трябва да тренират морски стрелби (нощем), отчитайки огромната им брегова ивица? 3. Каква е била организацията - надали някой ще пусне въоръжени сръбски самолети да прелитат до района на учението сами. 4. Кои подшапкарски кухини са допуснали да имаме 200 пилота и как са си представяли да получат добра подготовка с ресурса на 6-те машини, които имахме?

Съгласен на 100%! Само да добавя къде е втория самолет? Тези мисии се изпълняват от два самолета и за икономии по целта стрелят и двата. Заблудена ракета може да е прехванала мига при липсваща цел.

Стига си писал глупости -това е учение,а летят толкова самолети колкото има -в случая повече от един не можем да пуснем... Проблема е в дефектната мишена-на учения в бг обикновенно се използват стари боеприпаси и оборудване -това от икономий ,След като целта се еоказала дефектна е трябвало да се отмени продължаването на задачата..

ЩЕ БЪДАТ БЕДНИ И МИЗЕРНИ, КРАДЕНИ И ГРАБЕНИ /В СРАВНЕНИЕ С ЕВРОПА/, ЗАЩОТО УПРАВНИЦИТЕ ИМ НЯМАТ СИЛАТА И МЪЖЕСТВОТО ДА СКЪСАТ МЕНТАЛНО И ФИЗИЧЕСКИ С МОСКАЛИЯ - НЕЙНАТА ФАКТИЧЕСКА И ПОРОБИТЕЛКА ! ВСИЧКО ТУК Е МИКРО-МОДЕЛ С ТОВА, КОЕТО СТАВА ПРИ БЛЯДОВЕТЕ ... АБСОЛЮТНО СЪЩОТО , НО СМАЛЕНО 1000 ПЪТИ. ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА ШАЙКА , ВКЛ. И ДЪЛГИЯ УЧЕНДОЛЕЦ, СА ПРОДУКТ НА ЧЕРВЕНАТА ГАЗОВО-ЕНЕРГИЙНА КЛАНОВА МАФИЯ ! ВСИЧКИ ДО ЕДИН ! СЕГА НА ПРЕДЕН ПЛАТ ТЛАСКАТ ТЕХНИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ, КАТО "НОВО ПОКОЛЕНИЕ" ... ТАШАК - ОТЗАД ""КОЙ" И ДОКАТО ДЪРПА КОНЦИТЕ НА "НОВИТЕ", ДУХА НА ОНЯ РЪЖДЯСЪЛ КОН В ЦЕНТЪРА ! ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕТЕ МИЗЕРНИ ОВЦЕ, ЗАЩОТО ПРЕДИ 30 ГОДИНИ В СКРОИХА ЖЕСТОК НОМЕР ... КАТО ДЕФАКТО НИЩО НЕ СЕ СМЕНИ! А В ЕВРОПА - ИЗЧЕГЪРКАХА ВСИЧКО, ЗАТОВА - КЪДЕ СА ТЕ, КЪДЕ СТЕ ВИЕ ! ДРЪЖТЕ СЕ ОЩЕ ЗА КОНЯ , ЩЕ КОПАЕТЕ ОЩЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ ДЪНОТО , КАКТО ГО КОПАЕ САМАТА МОСКАЛИЯ, БЕЛОРУС, УКРАЙНА И ОСТАНАЛИТЕ СЪВ. РЕССПУБЛИКИ, КОЙТО КРЪЖАТ ВСЕ ОЩЕ В ОРБИТАТА НА МЕЧКАТА -СТРЪВНИЦА!

Много точно казано.

Чест и слава за загиналия льотчик. Но за 12 часа нальот за годиина човека е забравил кое копче за какво е, виновни са баш шапкарите, жената на героя правилно пищи за много пари.

На синоптичката от Нова дясната и цицка по-голяма от лявата.

80% тен 100% тов дебил

Никога не се прикрива дребна риба, винаги се прикрива този който е на върха. Помислете и ще се сетите кой е.

Научите истината, като се разсекретят разговорите между щаба и прецедента между 01 и 04 часа българско време.

Жената е права, но няма как да научи истината,. А тя прекрасно знае че самолет паднал във вода или на суша дори с висока скорост няма как да се пръсне на 1000 парчета при това на 1 кв км. Това знаят и децата. А за кутията е ясно. Отнета е от извънземните.

се е избухал, затова е в насипно състояние на дъното събран на компактна купчина, извинете за цинизма

22 г съм бил в аеронавтиката, инструменти, сертификати на измерватвлна техника lockheed Martin Canada. Който е видял как е сглобен вала на турбината и как са закрепени степените му знае че няма как да се разпарчоса освен ако не е ударен от ракета.

По скоро непрофесионално насочване от кулата и грешка на пилота

А защо е на 1000 парчета пръснат бе драги ми разбирачо

Алооо това да не е лайнер бе лайнар прост та да го насочват от кулата.

радио маяк с акумулаторна батерия. Радио маякът излъчва на дълги вълни (37,5 Кх или близки до тази честота), позволяващи лесно да бъде засечен от ехолотите на корабите за търсене и спасяване. Радио маякът е възможно да бъде засечен и от самолет/хеликоптер. Изискването за акумулаторната батерия е да осигури живот на радио излъчвателя за минимум 30 дни. Черно море е едно от най-слабо солените в света. В района на Шабла солеността е не повече от 13-14 промили, докато в Средиземно море е 25 промили, а в Каспийско море е над 30 промили. От изказванията на министъра на отбраната, генерали и адмирали става ясно, че "черната" кутия няма да бъде намерена. Кой има полза "черната" кутия да не бъде намерена? - Този, който е заповядал не да бъде намерена. Кой заповядва на натовските генерали и адмирали в България? - САЩ и нато. Защо е заповядано да не се намери "черната" кутия? - Защото е извършено престъпление. Кой е извършил престъплението? - Този/тези, които са заповядали да не бъде намерена "черната" кутия.

Логично и ти сложих +, но нашите ги командва Радев. Те са му банката кадри. Така, че остави ги Щатите на мира.

радиовълните бързо затихват в морска вода и ехолотите на корабите не ги ловят. Ловят звукови вълни . За морска вода трябват свръхсдълги или дълги вълни с доста обемиста антена и източник на енергия

Радио излъчвателите в оранжевите "черни" кутии излъчват именно на дълги вълни, които са и хидроакустични вълни (37,5 Кх) и ехолотите ги ловят на огромни дълбочини. Оранчевата "черна" кутия на падналия през 2009 г. в Атлантическия океан френски авиолайнер с над 200 пътници на борда беше открита след години, на дълбочина 6 000 м, именно след излъчване от радио-маяка на 37,5 Кх - дълговълновата честота в гражданската авиация.

Хайде бе, братя НАТО-вци! Нали ви идва отвътре да "помагате"! Нали учението било съвместно, значи и отговорността трябва да е обща. "Помогнахте ни" да разберем кои са най-корумпираните българи, помогнете сега да се разбере и кой е виновен за смъртта на пилота!

Учението е било сьс сьрбите! НАТО веднага са предложили помощ, но е отказана! Сетете се защо!

Жената е абсолютно права. Има грешка, но не на пилота. Не е случайно, че още със започване на търсенето на черната кутия обявиха, че след 4 дни тя вече ще е негодна и почти веднага спряха търсенето. Никога няма да разберем по чия вина или поради чия глупост или некомпетентност загина един отговорен човек. Така е у нас - никога няма виновен.

Като гледам много компетентни се извъдиха тук. Много разбират. Всеки си каже по някоя глупост. Жалко за човека!Това е истината.

Боби, защо смяташ че няма компетентни по въпроса. 22 г съм работил в тази област

Съчувствам на съпругата, чийто съпруг е мъртав, но военните пилоти се предполага че не правят осморки в небето за кеф, а се подготвят за истински въздушни битки. В реални условия какво ще прави пилотът, когато гадният противник не лети така че да му е удобно на нашия пилот да го свали?

си пусни, че да приличаш на талибан. Целта на ученията е точно по време на война да имаме тренирани пилоти, които с лекота да се справят с подобни ситуации и в никакъв случай не е да умират при учения. Щото после няма нито пилот, който да се тренира, нито самолет на който да се тренира нито някаква опция ако положението стане военно. Ама ти отде да се сетиш?

Абе, Handel, ако при всяко учение загива по някой войник, за да е ситуацията максимално близка до тази по време на война до сега да не е останал един жив войник!

Мунчо започна да избива пилотите от НАТО, по нареждане от масква

Трите имат учебни ракети Четвъртият има бойна ракета И той тресна с нея МИГа на колегата си Сега се крие за да не падне рейтинга на Мунчо Шпаклата Мдаа

На човека. Дано господ дава сили на семейството. Явно самолета е свален по начина по който са разпръснати частите . Едва ли ще разберем истината защото никой няма да признае или има смелост да каже.

Я някой да каже все пак с какво е стрелял самолета. Защото при стрелба с ракета не са необходими такива маневри. Защото се стреля от около 10 километра. Това което го описват ми прилича на стрелба с оръдие и вероятно накой от началниците е решил да се прави на велик. То преди години от една такава простотия сегашният ни президент щеше да даде фира защото великите умове решиха да се стреля със ракети без да пускат мишена. Тогава ракетата се беше побъркала защото не вижда цел и се беше завъртяла на 180 градуса и Радев едвам и беше избягал.

Айде сега Мунчо герой... Ще ме разплачеш.

Чяк пък герой... Просто бърза реакция плюс късмет. Иначе щяхме да сме с още един самолет по -малко. И сега да гледаме мазната гоцева мутра в президентството.

Вбати скапаната ракета изпуснала е Мунчо руска ще да е БИЛА иго е разпознала.

Умната ракета, трее по пръднята да го е надушила

...та да Сме Наясно ! : -> НезабавноЗадължително Да се Осигури ТоталноРазследване чрез Помощ и Менаджмент от НАТО ! ..и -> Говеда като тоя тов. Тса Нов (ютуб “анализа”) - ДъСъ Сакнат !

Всяка смърт е трагедия... Лека му пръст на човека! Питам се обаче: Ако по време на война пилотът трябва да свали подобна мишена - например дрон, летящ на малка височина, пак ли ще се търси някаква вина и оправдание? Тези хора са се посветили на армията и знаят, че се жертват и могат да умрат във всеки момент. Ако утре е бойна ситуация и започнат да загиват по 5-6 пилота на ден - тогава какво ще правим?

Не се питай немислими въпроси. По време на война е по време на война. Зрителите немогат да разберат.

Първо не е война. И второ цялото съобщение започна с лъжа. А именно, че черната кутия шъ се прецака за четири пет дни. Егати лъжата. Истинските събития, за мен нямат нищо общо с изнесената информация.

В десятката. Лъжат и мажат.

Комуниктически съботаж подстрекаван от Радев

Герберастка измет.

Ама си прост... Нито знаеш къде, нито какво да дрънкаш.

Руснаците никога няма да имат България - никога!

Да ти ЕПМ !!!

За какво им е,бе,среднощен педераст?

АМА СЪДЕЙКИ ПО СМЯНАТА НА ПОСЛАНИКА - ЯВНО НЕ ЩАТ ДА ПУСКАТ 143 ГОДИШНАТА МЪРТВА ХВАТКА

Добре ли си бе, човек? каква връзка има това с темата? Иди се изхождай на друго място по болезнени за теб теми.