Жена с "Ауди" засече моторист и го прати в кома

45-годишният мъж е в "Пирогов" с черепно-мозъчни травми въпреки каската

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е редовен номер. За съжаление е една от тези ситуации които са почти неизбежни за мотористите. Понякога и аз заобикалям коли неправилно отляво или отдясно но само когато те са спрели на светофара или се движат много бавно. И пак има някой който няма да те види и ще завие през теб. Затова винаги нося наколенки, ръкавици, кожено яке, каска. При бавна скорост, дори да те закачи някой и да паднеш ако си с екипировка няма да има проблем.

10 години ГЕРБ продават фалшиви шофьорски книжки - ей за това сега мрем по улиците! А Николай Колев - Боси, за това ще умре в гладната си стачка!!! За да опита да спре корумпираните и да спаси много обикновени хора!!!

Ясно. Най-лошата комбинация. Жена шофьор и моторист.

За първи път заглавието да не бъде, че моториста се е самоубил, самокатастрофирал, саморазмазал, самозасякъл, самонарушил и самонаказал.Е, браво.

тойя моторист не можа ли да спре ?? явно не , защото е карал с голяма скорост . тая жена с обратния завой да не го направила като нинджа тоя завой - хоп едно две и готово????

Простотията, наглостта и непукизмът по пътищата, демонстриран от де що има водач, на де що има превозно средство, натрупва критична маса, изискваща радикални мерки. Предлагам няколко: Да се монтират крайни ограничители на скоростта на ВСЯКО МПС, с параметри максималната скорост, която му е разрешена на магистрала. Времезакъснение на сработване 15 секунди. Редуциране на скоростта до 60 км/ч, автоматично възстановяване, след спиране и престой от един час; Монтиране на тотално видеонаблюдение над магистрали и първокласни пътища, като записите се използват за доказателство на ВСЯКО извършено нарушение; Събиране на глобите автоматично, през сметка на собственика на возилото. Който няма сметка или пари в нея - 1 месец общественополезен труд; Всяко форсиране на МПС, с цел да се вдига шум - глоба 1000 лева, при издънено гърне - возилото за скрап. Връщане на мигащата зелена светлина на светофар и при нарушение. Връщане на наказанието неделно училище. И. т.н. Лошото е, че никой, който се докопа до властта, не смее да посегне на една от чалгите на дебилите - безумното, безконтролно и ненаказуемо шофиране.

Кога ще въведат вземане на мозъчна проба, за тези, на които такова вещество може изобщо да бъде намерено в черепната кутия. Извидявам се на малцината адекватни ,но масово управляващите BMW, Ауди и всякакви джипоподобни автомобили са с отявлена липса на мисловна дейност и със затвърдено огромно его.

За това, че каката не е погледнала в огледалото и че прави обратен завой където не трябва, да си го отнесе, заслужава го. Но да попитам. Какво прави мотоциклет в 22.30 в центъра на голям град. Бръмчи нали. Газ, полусъединител, пак газ и рев до небесата. Щото снощи по това време в Бургас, най-малко 10 джигита правеха същото, по същото време, по булевард Демокрация. Целият град дигат на главата си, само милиционерите ни чуват, ни виждат.

Тя и да е погледнала, едва ли го е видяла. ( Или поне не е предполагала, че толкова бързо ще се появи при нея.)

Негативизма на българина, пак успя да направи от невинния - виновен!

И двамата са виновни. Виждал ли си как спира мотор с 40 км/ч? Почти мигновенно. С колко трябва да се е движил, че да не може да спре, докато колата започва маневри, че и да се удари в нея, да полети, и накрая да се размаже по този начин?

колко трябва да си реалист за да виждаш че някакъв невменяем (шофьор на такси, шофьор на някакви СОТ, тъпа пача, вонящ, турчин или каквато и да е друга измет) ще тръгне да прави обратен в средата на нищото, на двойна непрекъсната?!? Колко често виждаш извънземни да ти кацат на балкона и на момента дърпаш щорите и слагаш тигана на г*за (да не ти вземат проби), а? Нечуваната доскоро наглост на такива правещи обратни завои към затвора наистина вече можем да я наблюдаваме най-малко веднъж седмично, но мотористчето не е в бургасбатка да си охлажда гъзната вълна със 240 на 'центарат' а е в малък град, където няма туристи, няма с кой да хвърчиш (щото са по морето при батките). Моториста е трябвало да има заварени 2 подострени арматурни железа напред като копия и тая леш сега да е само набучен труп.

BRCK

За всичко е виновен КАТ. Ако вместо 0,1% се наказваха 99% от нарушителите такива драми няма да има. Обратни завои , пререждания, карани по насрещните трамвайни линии и какво ли още не , и то пред погледите на люпещи семки ченгета. Еми така ще е.

Проблема е обратния завой.това е.за България вече непрекъснатата линия трябва да се обозначава с мантинела или бордюри.друг начин няма.

Крайно време е за тази маневра да се отнема свидетелството за поне 2 години! Тази идиотия е има само тук

И какво прави мотористът при непрекъсната линия вляво от автомобила?

Жената явно е нарушила правилника с обратния завой, но това дава ли право на моториста да се движи с максимално възможната му скорост? А ако не беше жена с Ауди, а дете? Някой спомня ли си все още в тази държава, с колко е разрешено да се движи човек в града?

Ей от както жените стават все по-еманципирани, все повече пропушват (и от мъжете), все повече нарушават законите (и от мъжете), все по-корумпирани стават (и от мъжете)! С една дума: ЕМАНЦИПАЦИЯ!

Мотористът ако е карал с 40 километра е щал да спре

Ама вЕрно ли? Искаш ли да те засека с кола, както караш мотор с 40, а ти да спреш веднага? Айде стига глупости.

Ако караш с 40 и те засекат и ако внимаваш в обстановката ще удариш спирачки и ще се натресеш с 10км/ч при това положение просто ще седнеш на асфалта и толкоз. Няма да ти събират частите и тези на мотора от пътя.

На това в Америка му викат :по добре да те съдят деветима отколкото да те носят шестима.Това е.Човекът ако изобщо се оправи ще му остане за цял живот.

Айде пак се почна - мотористът карал бързо, бил донор и подобни простотии. Кристално ясно е - патката прави забранен обратен завой. Няма как да го предвидиш и да спреш. Ама лаещите тук "експерти" никога не сте помирисвали мотор. На някой комплексар с къс полов орган, чул - недолул все мотористите са му виновни. Ами я се замислете къде щеше да е сега малоумната овца, ако вместо мотор, беше засякла бетоновоз.

Бетоновоз да се движи със 150 км не съм виждал.

А кой ти каза, че мотористът се е движил с толкова, или щом е моторист - той е донор задължително кара с над 100 в града?

Всички мотористи винаги се стремят( и за жалост доста често успяват) да надминат мксимално възможната за моторетката си скорост.

Шаро, ти моторист ли си? Защото ако не си, просто няма смисъл от коментара ти...

Обикновено за скоростта се съди по 2 неща- спирачен път(ако има такъв) и евнтуално щетите. При скорост 40-50 км в час и каска на главата няма как да изпаднеш в кома. Просто ще се поохлузиш. Така,че скоростта определено е била висока.

Нямам психически отклонения, така че няма как да бъда моторист.

mirosllaw

Мен ме е изправарвал бетоноз, движещ се поне с 80 км/ час на светофар в София. Аз се движех с около 60, а той ме изпревари все едно съм спрял.

Кристално ясно е друго. На шофьорката и няма нищо, мотористът бере душа в болница. Колкото до факта, че 90% от мотористите карат незаконосъобразно и нецелесъобразно бързо, това действително е простотия. И то огромна, и явно неизлечима с прилаганите към момента мерки.

жена шофьор и моторист- кофти комбинация- дано се оправи човека

Летните кошмари по пътища и улици не са новина.Те кротко ще преходят в есенно-зимни такива. Сериозна медия,не би допуснала подобно заглавие.За агенция"ПИК",би било разбираемо.Никакво значение няма това,че водачът е жена.Още по-малко,марката на автомобила,в случая-Ауди. Дано пострадалият се възстанови!А виновната.....може би,да си понесе наказанието.

Предвид непрекъснато издигане на жените на пиадестал, колко са безгрешни, колко по-добри шофьори били, кротки и хрисими, смятам, че не сте прав(а).

кой им пуснах мухата на жените че могат да шофират!?

Същият, който им обяснява колко са 20 см (разбирай реални 10см)

Те за тва все се блъскат като паркират, ся зацепих.

Аз пък помислих,че го е пратила за цигари до магазина....

Един се "удря" в мълния навръх планината, друг се бутурясва в неправилно маневрираща "девойка"... и кат оси помисля че и двамата са бързали да свършат (и призпълнят) служебните си задължения ... как да не ми стане тъжно?

Стига дрънка глупости. На мен така една патка с 4 деца на задната седалка както си седеше отсрани в банкета и като я наближих направи обратен. За да не и нацеля вратите и да пратя децата най-малко в болницата излизам в насрещното, което за щастие беше чисто. Патката идва и там. Естествено спиране през цялото време, с пясъци по пътя. Накрая спирам в отсрещния банкет, леко докосвам колона, понеже с тези пясъци по пътя няма спиране. Патката се готвеше да си ходи и то не в обратната посока заради която направи цялата дандания, ами в посоката в която отивах аз ... Та набързо я привиках и чакахме полиции. Накрая почна лъжите, че тя не била обръщала, ми била пропуснала отбивка (а тя преди 800м) ... Накрая полицаят и каза да престане с тъпотиите, че даже не съм и одраскал колата за да е в ред, спасил съм и децата, които са 4, 6 с двете патки отпред. После рече идиотката, че щели да и дигнат с 50 евро застраховката ... Е там я пратих на майната и, понеже щетите при мен бяха 900 евро, тя за 50 се загрижила, хем вината нейна. Поне парите се платиха всичките, в което имах съмнения, понеже нямаше контакт между нас. Всички застрахователи бяха категорични: "удари я, че няма ли контакт трудна работата". Ама как удряш кола с 4 детски глави едва показващи се над задната облегалка? Та недей така, че мотористът е бързал ... Може да го е изненадала като стой та гледай. Патката в моя случай и беше през оная работа за кола идваща зад нея, да не мислиш, че тази от статията въобще е гледала за мотора в насрещното?

Никой не оправдава "шофьорката" Успокой се и прочети още няколко пъти написаното от мен.Чети бавно и осмисляй прочетеното.Дано да ме разбереш.Желая ти спокоен ден и дано да се прибереш в къщи със здрав мотоциклет.

Коментирам това което си написал, не това което си "искал" да кажеш. "друг се бутурясва в неправилно маневрираща "девойка"... и кат оси помисля че и двамата са бързали да свършат (и призпълнят) служебните си задължения .... как да не ми стане тъжно?" Иронията е там, не се оправдавай. Моята случка е с кола. Ако беше с мотор, нямаше да се размине без удар.

Значи яко си се объркал.В случая предмет на коментар е катастрофата с моториста.Твоят случай е в един друг сайт, но не ми е удобно да го споменавам.

Модератора е некоректен.Трябва да пише 81 годишна бабичка /или нещо подобно/,така е по стилистично издържано ,а той"""31-годишна жена, управляваща автомобил "Ауди", направила обратен завой при непрекъсната линия, засекла мотора, който се блъснал в автомобила."""

ВИЖТЕ КАК КАРАТ ТЕЗ МОТОРИСТИ И ТОГАВА ОБВИНЯВАЙТЕ ЖЕНАТА .....УЖАСНО Е

Гледам как карат жените и не мога да обвинявам мотористите.

В случая е виновна жената

+1, ако можеше и +1000000 щях да оставя

Има нещо, дето не се връзва. Да се удари с 50 км/ч, да прелети, да падне и да се е потрошил толкова, че да е в кома...

Нищо реалистично няма в теб. Удар с 50км/ч е като падане от 10 метра. Такова падане често е фатално.

Какъв удар? Той е прелетял и след това се е пързалял и премятал. С 50 км/ч, най-много да стане и да си отупа прахта.

След като е излетял се е ударил в автобус. Или не си чел статията, само така си пишеш?

Освен това, първо се е ударил в колата, след това е полетял. Как разбра, че не се е ударил в колата, преди да падне?

Така де. С 50 км/ч?

“Прати ли го” в кома? Тъпаци, колко пъти ви се каза да пишете като хорате....малоумници !!!!

няма да се оправим никога..... тука пак плюят по жертвата дето се натресла в нарушителя.... и със 50км да е карал, пак може да е в кома.... един познат падна с може би с 5км и умря въпреки каската.....

Говедото е летяло със 100 по осевата линия - класика при тъпоъгълниците с пистарки.

няма да се оправим никога..... тука пак плюят по жертвата дето се натресла в нарушителя.... и със 50км да е карал, пак може да е в кома.... един познат падна с може би с 5км и умря въпреки каската.....

Да. Може... С 5 км/ч от 50 м, височина, нали?

Жена на 31 години с Ауди. Пак класика. Но тя е по-малко виновната в случай, независимо от грубото нарушение. Ако не беше тя, моторът сигурно щеше да се удари в друго. Защото единственото, което кухите глави на мощни мотори правят, е да вдигат скорост и много шум. И закономерно дават фира.

Явно четири кухи глави с мотори не са съгласни с мен. Техен проблем. Обикновено не отговарям на "закачки" в нета. Какво по точно не ви харесва драги бъдещи донори? Това, че карате като луди в населено място и че за вас няма ограничение в скоростта, или това, че се промушвате покрай колите, засичате и създавате предпоставки за ПТП. А за шума, който вдигате просто не си струва да се споменава. Живейте си със самочувствието на безсмътрни. Много като вас провериха. Четем всеки ден за печалните разултати от такива проверки.

Кога беше последният инцидент с мотор и кога с кола? Глупак, на един инцидент с мотор се падат двадесет с автомобили. За това какво ще кажеш?

Спрямо съотношението коли - мотори колко ще дойдат катастрофите с онези, дето главите им служат за закачалки на каските. Пак добре, че сте малко, иначе на много народ ще почерните живота.

с каква скорост е карал донорът и къде точно спрямо осевата линия т.е. откъде се е промушвал, за да изпреварва; иначе кляфката е в нарушение, но донорът си е платил за тарикатлъците, с които карат 95% от тези, нарушавайки всякакви правила на пътя непрекъснато

Значи е проблем къде е мотористът спрямо осевата линия, а за автомобилистите тия осеви линии не важат? Могат да ги пресичат както искат и когато искат! Бре! Не знаех. Стига сте я дъвчили тая осева линия, никога не сте карали мотор. Боята на линията се пързаля жестоко, никой моторист не кара там. До нея, да, но по осевата линия се пързаля.

Имал съм случай да си карам с 100 на права ,извън града...когато покрай мен с гръм и трясък профучава нещо на две колела ,нещо ,което само преди 4-5 секунди ,когато съм хвърлил рутинен поглед в огледалото изобщо ГО НЯМАШЕ на хоризонта зад мен ... и това нещо ,летеше поне с 200 ...как да го видиш,след като той е "стопявал " дистанцията поне с 30 м/сек...

Мотора ми вдига 200 с попътен вятър само, и постоянно ме питат дали карам с 250км/ч. Един ден си караме с жената по подбалканския, чух я в интеркома, че изпищя и наду клаксона. Оказа се, че някакъв тиквеник я изпреварва в завой, и огледалото му минало на една педя от главата и. На забранено. И ако излезе кола отсреща, ще я събере в банкета. И мен ме минават разни келеши с коли с много над моята скорост, независимо дали съм с кола или с мотор. На 20-тина години хората нямат много инстинкти за самосъхранение. Очевидно джигитите с автомобили не ви правят толкова впечатление.

Тия които правят обратни завои обикновено другите ги виждат, обаче има условие трябва да караш с по-нормална скорост, а тя е 50-60км/ч. А бе така трябва да караш, че да може да оправяш грешките на другите. И не не последни място ако не псуваш значи не следиш пътната обстановка.

Има хора, които отнемат предимство на автобус. Едно такова голямо оранжево нещо, което уж няма как да не видиш. Автобусите се движат и бавно. Има много по-голям шанс някой да не види мотоциклет, щом даже и автобуси не виждат. При положение, че всеки трети зад волана си блее в телефона, е съвсем вероятно да не те видят и с 30. С мотор, с кола, с камион, с каквото се сетиш.

И този твой сценарий с автобуса кога последно е станал, че нещо не се сещаме. Смятай колко е рядко, а това с мотористите е ежедневие.

Идеята е, че автобуса карайки бавно забелязва грешката на този който прави грешната маневра и спасява положението. Затова няма токова чести катастрофи на автобуси са други грешно направили обратни завои или не спряли на СТОП. Просто скоростите когато са правилни няма големи сакатлъци.

Само не става ясно какво общо има тука Боце,бе глупако.

Жената явно е в нарушение правейки обратен завой на непрекъсната линия, т.е. на непозволено място, но надали това е причината за да пострада моториста. По-скоро причината е че е карал в града (при ограничение 50) с над 150 км/ч. Няма как да го водиш такъв. Няма и как да го пазиш. Не искат да го разберат моторджиите че в населено място човек се оглежда за коли движещи се с максимално разрешената скорост а не за куршуми самоубийци. Дано се оправи идиота и да му е за урок - в града се кара с максимално разрешената за движение скорост. Като иска да лети - има писти ... плаща си и кара на пистата колкото си иска.

“надали това е причината за да пострада моториста” Ти да не си бавен? Не четеш ли, че се е ударил в автомобила, който е правил непозволен обратен завой.

Обратният завой е непозволен, а ограничението на скоростта къде е, не е ли по същия правилник?

#пакжена+донор

Преди дни такава хранд дама пресече с газ бул. България, спирайки всички коли, изкочи от мерцедеса и се разкрещя - не ме Уи виждате бе прошляци. Да живей народЪ и миУицията на Боце

И на тебе какво не ти е ясно в тази ситуация. Жената иска да я видят.

е, че никой не се уби в катастрофа заради тъпо чучело. Както се случва всеки ден с холивудските ни герои и героини зад геврека, квинтесенция на комплексарщината на бай Ганя.

Жената руса ли беше? :)