Жена за първи път стана епископ на Лондон

Бившата медицинска сестра Сара Мълали бе назначена за епископ на Лондон. Това е първата жена на този пост, един от най-важните в Англиканската църква.

Обратно в новината

Коментари - Жена за първи път стана епископ на Лондон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В протестантските църкви има жени свещеници, което не ги прави по-малко християнски. В страните изповядващи протестантството обществения морал, а оттам и развитието на тези страни, е много по-висок, отколкото в католическите и въобще не можем да говорим за такъв в православните. За последните морала е най-важен само в семейството и е нещо като родова омерта, пък обществото и държавата кучета ги яли. Това, че има жени епископи, е част от достатъчно високо равнище на обществения морал и свободно общуване с Бога без ограничения. Но в нашето сме на етап преди всичко да демонстрираме фалшив морал.

Протестантските църкви не са църкви, а търговски дружества. Протестантизмът е търговия. В протестантските страни се шири инцест и педофилия. Нищо аналитично няма в теб, а направо клинично.

е на прав път-кмет мюсюлманин от Пакистан и епископ жена с деца. Несъмнено лондончани ги чака светло бъдеще!

Лондон наистина го чака светло бъдеще, но ти мисли тук, за нашата си кочинка, която е пълна с прости и ограничени хора като теб, които имат незаслужени претенции към света.

При протестантите може.

Това вече не е християнство, а Вавилон. Жената посегна първа към забраненият плод. Тя беше създадена от Адамовото ребро за да му бъде помощник. В Божията йерархия Бог е глава на мъжът, а мъжът е глава на жената. Толерантността към грехът е грях. Светият съвършен Бог казва: Откровение 18 "1 След това видях друг ангел, който слизаше от небето, имайки голяма власт; и земята се просвети от неговата слава. 2 Той извика със силен глас, казвайки: Падна, падна великият Вавилон и стана жилище на бесовете, свърталище на всякакъв нечист дух и свърталище на всякаква нечиста и омразна птица; 3 защото всички народи пиха от виното на нейното разпалено блудствуване, и земните царе блудствуваха с нея, земните търговци се обогатиха от безмерния й разкош. 4 И чух друг глас от небето, който казваше: Излезте от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете й и да не споделяте язвите й; 5 защото греховете й стигнаха дори до небето, и Бог си спомни нейните неправди. "

Жени епископи няма.

Има ли описано в Библията жена-свещенник!?

Няма и си има причина за това. След грехопаднието на Адам и Ева Господ поставя Адам за глава на жената, защото не се съблазнил от змията. От там се счита, че свещенците трябва да са мъже, отделно има насоки за това в посланията на св. Павел. В библията няма свещеници жени. Другото за папеса Йоана е легенда създадена да осмива и подиграва църквата, няма исторически данни потвърждаващи нейното съществуване.

Има съдии жени- най важният ранг преди царството. Виж в Библията книгата "Съдии", а там пророчица Девора (при западняците- Дебора). Имала си е дори семейство- не е била девица. Но ги е съдила и каквото е казвала се е имало за Божие слово.

Тия британци са побъркани и извратени, монархисти, християни и жена епископ,- ..... и то през 21 век?!...... Ам сори, ай донт ъндерстент....

Очевидно е и обратна. Само дето не е черна за бъде съвършено "политкоректна".

Тази протестантска църка тотално се компроментира и отделно от това позволяват също гей бракове. Просто за мен е чисто и ясно остъпелние от хрситиянските цености в замяна на това да се харесват на хората, даже на определени хора.

Това е нов папа :)))))))))))))))

Папата е епископ на Рим и първенец между другите епископи. Само че англиканската протестантска църква се е отделила от католическата преди няколко века и отдлено е имало преследване на тези които са останали католици. Напълно възможно е при това положение глава на агликанците да стане жена, официално това е Архиепископа на Кентърбъри ако не греша.

Прилича малко на сър Елтън Джон женицата. Не е лошо и тука да ''ръкополжат'' жени в църквите за да ходиме по-често, защото сега църквите се посещават от 99% жени само! Друго е да ти пее ''поп жена в стил Гергана'', то и без това си е като чалгаджийница....

А откъде знаят, че е жена? Може да е мъж с Хирургическа интервенция. Да го настанят Нещото в мотел без самобръсначка за три дена, пък тогава да пишат , че е жена

Че това - новина ли е? Когато някоя британка за първи път роди дете след брак с мъж, а не- родено от брак на британски мъж с британски мъж - дете, тогава ще е новина.

ЧЛЕНСТВОТО НА АНГЛИЧАНИТЕ В ЕС ИМ СЕ Е ОТРАЗИЛО ПАГУБНО !!! ДАЛИ ЩЕ УСПЕЯТ ДА СЕ ОТЪРСЯТ ОТ ЦЯЛАТА ПРОСТОТИЯ ?