17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да са живи и здрави ,,ало измамниците! Със здраве да си ги харчат тези пари. Защото парите натрупани в дюшека на някоя реститутка са пречка в икономическото развитие на държавата. Както казват древните мъдреци - ,,от където дошли, там отишли", или както църквата ни учи - бог дал, бог взел! Тия сега поне ще харчат на едро, ще се подобрява стокооборота, потреблението ще се вдига.А иначе парите ще мухлясват в дюшека!

Това някакви драсканици ли са?

На изнудване ми прилича тази история, маскирана като телефонна измама. Жената не е стара и проста, адекватно говори.

не можеш да отидеш в банката и просто така да изтеглиш над 20 000 .Трябва да подадеш молба поне 2-3 дни по-рано.И как пренесла парите? В дамска чанта? Има нещо гнило тук.

Будалкат ни с разни измислици за да не коментираме фризьорката от Младост.Същият ден пуснаха и за някакъв ,който бил набутал 500 хил. евро,но ги досрамя и спряха да пишат........Момата- на 65 години с толкова пари си е направо мома и то главен акционер в " Алианс", не може да е толкова превъртяла.Набиват ни в кратуните,че у нас поне 50% от хората се чудят на кой да си набутат парите. Вчера пълничкият Марковски съобщи , че и парите дето ги сложили в колата на фризьорката дали фира......Няма такава държава!

Половин милион лева. На някой му е омръзнало да търка късметчета и е решил драстично да си подобри шансовете :)

таса и се пада на дъртата реститутка! ако ими ощи, да ми ге прати пу пощътъ!

Балъците са като тревата, колко повече ги косиш, толкова повече никнат.

Стига глупости,?65 годишна,,старица" интилигентна,дама"дрън дрън ярина!Пак някои ,,политически и ли ромски"афери?????

Абсолютно сте прав "ПР" има нещо гнило?или поредния ,,журналистически блъф"или поредния ,,стрес "за бедния читател??????

Божеееее,ние нямаме 400 лв да преживеем месеца,а тази 400000 хиляди и то в брой!,,Бедни сме били?????От де ги има тази ,,въшлива"Софиянка тези пари и злато?Сигурно с честен ,труд??????

Стара, престаряла реститутка е сигурно... Иначе не виждам как??

Тя отрече, каза , че това не е вярно

Когато и последния ненормален пенсионер - паралия "ритне камбаната", тогава няма да има кого да мамят. Колко лесно е да оставиш 400 хилки до кофата за боклук... А този момент хич не е далеч...

Много прост народ...

Някой си или някоя си "спечелили" милионите от джакпота на тотото или от търкане на билетчета. И излиза да лъже как ги спечелил ама не е на себе си човечецът. Една отнесена и неадекватна физиономия сякаш не ги е спечелил тези пари, а ги е загубил. Тук - същата работа. Бабички мятат през прозореца или оставят до кофите торби с пари, които сумарно превишават половин милион. Ало дирааа, тука корабче плува ли? Защо смятате, че имате дебили насреща си?

Българските пенсионери - най-бедните в света! Бойко е виновен!

Абсолютни лъжи на медиите. И история "правдоподобна" веднага съчинена. Голяма застрахователна компания, ужилената бабичка - голям акционер в нея и прочее и прочее тинтир минтир. С други думи, големите акционери в големите застрахователни компании имат мозък колкото кокошки. Е няма такава наглост като медийната. А населението от десетилетия е манипулирано, че всичко, което се изнася в медиите е самата истина.

От ден на ден ,броят на изкуфелите с пари се увеличават,както и подарените суми нарасшват. Няма да е далеч денят,в който,някой ненормалник ще подари на измамници -първият милион долъра

тия пари не ги е работила,не я жалете!

Ами те на депутати не се обаждат - те явно са работят за тях , а тя не е .......

Браво, евала, ашколсун, аферим! Обидно е за електората такова безмозъчно същество да разполага толкова пари... Жалко само, ако измамниците са мангали... Дано са истински ченгета, дано!

относно банките и глупостите, които се пишат тук за тях. Не съм им фен, напротив, дерат ни живи с ниски лихви по депозитите, сравнително високи лихви по кредитите, такси, комисионни и прочее. ОБАЧЕ в тези случаи НЕ МОЖЕ да ги обвиняваме по една проста причина. Банките са длъжни да докладват на БНБ в следните случаи - банкови преводи за над 30000 лева, както и вноски на каса също над 30000 лева. Тогава наредителя, съответно получателя на превода, както и вносителя в брой за посочената сума попълват декларация за произхода на парите. Всяка операция под 30000 лева не интересува банките по закон и не са длъжни да докладват на когото и да било, камо ли на полицията. Също така никоя банка НЯМА ПРАВО да пита защо са му на вложителя изтеглените пари и какво смята да прави с тях, след като ги изтегли. Всичко останало са тъпи кутювщини и опорни точки.

Точно така е - как банка е допуснала теглене на такива големи суми, които се правят със заявка, защо не са уведомили ИП и БНБ, защо....

Защото нищо не е теглено.

Навремето Айнащайн беше казал че "само вселената и човешката глупост са безкрайни". После се оказа, че е сбъркал - вселената все пак имала граница....

вие ,сигурни ли сте ,че това няма да се случи на някой от вашия род ? тези жертви нямат ли близки,които да ги вразумят ?!дали пък измамниците не са от самите роднини !?

Абсолютно съм сигурен, че няма да се случи на никой от моя родс, защото никой от моя род няма 400 хилки нито на влог, камоли кеш!

От къде има толкова пари си е нейна работа.Огромният ми въпрос е КАК човек,на нейната възраст,технически се сдобива с първо 104 бона,а после с още 210!!!!????Даже и в стотачки да са,са големи бали.Как се теглят такива суми от банка!?Нали банката трябва да сигнализира НАП,др.институции?Или КАК се държат такива числа кешовица у дома!? Безумие.Просто не ми се коментира поредното старческо безумие.И то в София,в др.голям град,където имат достъп до информация........ И никой не може да ме убеди,че организирани цигански групи,не са в партийка с милиционерите! Някой отгоре ги пази тези-то е очевадно,че живеят като цигански крале и парите им нямат и грамче съвпадък с официалните им доходи.И било"ужасно трудно да се заловят,да се докаже,да бъдат притиснати и разбити,като структури..."Просто не е истина,къде живеем!

Синчето ги е снасяло под дюшека, баба да им гука да не отлетят, ама отлетели...

Какъв достъп до информация. Ако имаха достъп до информация нямаше да ми звънят на мен. Звънят на посоки на стационарни телефони. Кой вече не ми се обади - д-р Не знам си кой от Военна болница, шефа на пожарната. Последно ми се обажда "Иванов от полицията": Здравейте, обажда ли ли са ви скоро телефонни измамници. Не, казвам, вие сте първия.

Чудя се защо полицията или други власти не предупредят абонатите със стационарни телефони, че точно те са мишените на телефонните измамници. С мобилен телефон не знаят къде сте и схемата там не върви по тази причина. Може би от страх, че Виваком ще заведе съдебни дела за уронване на престиж, отлив на абонати и т.н.? По същата логика измамените могат да съдят Виваком, че данните им не са достатъчно добре защитени и измамниците разполагат с телефонни номера и техните адреси. Може би от стари телефонни указатели, но това няма значение. Виваком може да смени номерата на всички стационарни телефони и с това изммамите приключват. Възможно е измамниците да обикалят из по централните и стари квартали, където със сигурност има още стационарни телефони, отбелязват си добре изглеждащи домове и търсят телефонен номер за този адрес. Затова и попадат на такива паралии.

Направо тези стационарни да ги забранят. Те и без това са на доизживяване, само дъртите ги имат щото не могат да работят с други.

Не ни занимавайте с измислици!!! Дайте сведения за КТБ и ЧЕЗ,както и за кражбите на мутрагеньо!!! Как върви санирането? Как са ремонтите на магистралите?

И на мен ми се обаждаха редовно такива телефонни измамници. Всеки път се представяха, че били от Топлофикация София ЕАД - отдел "Извънсъдебни събирания" - схемата е същата - дължите пари от по 450-500 лв да идете да си платите рекета. Питам по кой договор е това? Мълчат. Сега в полицията сам пуснал 4 Заявления за терор, рекет, тормоз, грабеж, измами, изнудване, принуда, документни измами, съдебен произвол, участие в ОПГ, съучастие, помагачество и ръководене на ОПГ. На прокурор също съм изпратил вещите лица, юристконсултите и директорите на топлофък. Да се готви и съдията, ако продължи да им играе по свирката в техния отбор! Всичко ще стане явно и публично.

Ако е истина направо е страшно.

Ако това е вярно, просто не е ясно как тази аглупачка е спечелила толкова пари?

главен акционер е в едно голямо застрахователно дружество. Няма да му пиша името щото ще ме изтрият. Ама в едни други сайтове му пише името. Прай сметка кво се случва с това дружество, щом главния му акционер е халтабан

Реститутка е , или наследник на някой роднина, чиито апартамент е продала...

По сходен повод някаква психоложка обясняваше, че възрастните са честни, но наивни...Искали да бъдат полезни и затова "изгаряли"... Много интелигентни хора изгарят - например, майката на Р. Пл., бивша учителка, математичка, също "изгоря"... Според мене стресът е в основата на неадекватната реакция на измамените - първо действат, после мислят... 48% от българите живеели под стрес... Измамниците не само че нямат да свършат, но и ще се усъвършенстват...И измамените няма да намалеят...

имала …. дала

такива пари, че нещо не сващам - ако има умни да обяснат ..... ако са за 20 гидини, трабва всеки месец по 2000лв. ..... застрахователна компания - сега разбирам кво тумбене има на народа ....

400 хиляди? Половин кило злато? НЯКОЛКО ДНИ? Айде моля ви се ... Едно време милицията биеше и такива номера не минаваха ...

Явно нямаш представа как върви златото. Половин килограм за 400 000 лв.?!?! Не се излагай! Златото е около 10 (десет) пъти по-евтино, отколкото ти смяташ.

патка. толкова хора чакат пари за медицински намеси

Те сега се сетих откъде комунистите набират гласове .

99% дебили

Зад всяко голямо престъпление се крие бивш или настоящ полицай !!

jingiby

Добре де, толкова ли е трудно да раздадат на всеки пенсионер по 2-3 кутии с ръчни гранати с механизъм за взривяване при отваряне. Да ги инструктират, че са пълни с държавни пари и, че при поискване от МВР, трябва да ги оставят на посоченото място. Като изгърмят първите 4-5 мангала и ще им секне схемата...

Знаеш ли що внуци ще станат курбан преди това?

Защо толкова прости хора имат купища пари ? Баси и малоумния бабишкер....

400 хиляди лева. От където дошли, там отишли. Ку ку.

прост народ=слаба държава

толкова много се говори за ало-измамниците! Уж интелигентна жена и пак се поддават! има една немска поговорка - както е спечелено, така е и загубено!!!

Простотията на българите няма равна в света.Сигурен съм ,че това няма да се случи даже в някое затънтено място в Африка.

На прост човек пари не му ходят!Дребните камъни и простите хора нямат свършване! Да си харчат ромите със кеф!!!

Баба от София счупи рекорда в телефонните измами у нас, като позлати ало-измамници с 420 000 лева. 65-годишната Жасмин изтеглила парите последователно от две банки, а като отишла в трета, за да си вземе още 180 000 лева, служителите се усъмнили и подали сигнал в полицията. Шеметната телефонна измама се разиграла във вторник в центъра на София, потвърждават от МВР. В момента тече разследване, но все още няма задържани за рекордната измама. Жасмин живее в центъра на столицата в района около „Орлов мост“. Във фаталният вторник телефонът й звъннал и мъж с непознат глас я помолил за съдействие на полицията за залавяне на ало-бандити. Измамниците действали по позната схема за помощ на МВР. За да убедят старицата в думите си, престъпниците не са имали нужда от много време. Те я убедили, че операцията е секретна, след което жената си взела чантата и тръгнала към банката. От два клона успяла да изтегли 420 000 лева, които предала на муле. Тъй като се изпуснала, че има още пари в трета банка, мошениците я оплели в мрежите си. Щом Жасмин се наредила на гишето и поискала 180 000 лева, служителката се усъмнила и като не получила адекватно обяснение за какво са й парите, подала сигнал в полицията. Така било предотвратено даването на още пари, пише „Телеграф“. Когато Жасмин разбрала, че е измамена, изпаднала в шок. Не можела да повярва, че е влязла в схемата на ало-мафията. Съседи на жертвата споделят, че тя дълго години работела в голяма застрахователна компания и си спестявала пари. Била изключително интелигентна и възпитана,. Целият квартал се чуди как са успели да я измамят и то с рекордна сума.

На 65 години, от тях почти 30 в преход, работа в застрахователна компания, която кой знае как е тръгнала първоначално...….толкова е и работила за тези пари.

Май теорията за 80-те % се оказва вярна...

Баа мааму, толкова пара никога няма да видя. Освен ако не се ориентирам към пенсионерки.

Не знаем детайлите, но най-общо казано е съмнително човек, който е достатъчно умен да спечели само толкова пари, да бъде измамен да ги предаде толкова лесно. От друга страна, може парите да са от скорошна продажба на имот или наследство от починал. А като цяло, умен човек не би държал такава крупна сума в банкноти, това са няколко чанти с пари, освен това може да работят много по-добре за индивида ,ако са инвестирани разумно.

Може да са я заплашвали. Вече като им кажеш да си гледат работата и почват със заплахи. И хората дават , щото им е мил живота.

Бах тези бедни пенсионери бе...

Е не ! Какво трябва да стане за да спрат да си дават парите ? Колко пъти казаха, показаха, тръбяха всеки ден по тв и къде ли не. И пак дават...ми да дават като искат. Това вече грани с простотия.