17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един коршум под сърцето може да ти спаси живота много повече от ласки на мъж, който може да се извърти на 180 градуса във всеки един момент!

Много отвлечени забележки чета по-долу. Канонада си е имало всяка година, просто тази няма събиране. Даже показваха от Копитото как се гърмяло в С-я. Колкото до хорото, дори тази година да е карантина, ами предни и следващи нали не е. Дай да не излизаме да играем когато има канонади от пиратки и подобни, че някой глупак гърми с пушкалото където му падне ли?

Стига злоба! " Помагате" на народа ни да става все по вече недоверчив, нещастен и злобен не скъпи празноглави политици. Смъкнете града,пречупете егото си в името на нашата обща България

Какви хора, какви 5 стинки по време на пандемия и канонада от стрелба и фойрверки? Нямате ли елементарно чувство за самосъхранение? Достатъчно възможности има в тоя живот да се нараните без да го предизвиквате, защо трябва да се излагате на риск нарочно?

Животът на простреляната жена е извън опасност. Значи догодина пак ще тропа хоро в междублоковото пространство..

Заради Банкя-лийския арабин Б.Б който пуска да продават Китайски бомбички и пиратки....

Нормално за Ловеч и село Микре. По време а пандемия, пияните селяндури излезли да тропат проста чалга. Каквото търсила, това намерила

народните хора са според теб "проста чалга"??? Чудя се "Рапсодия в синьо" на Гершуин или някой хит на Преслава ти е любимо. Идиот!!! Бягай да научиш поне "Чичовото" /и да не си вържеш краката, това не е йога/.

Колко опасно за здравето може да бъде да се запишеш в клуб по народни танци понякога. Трябваше да започне Брейк и Рап, за да се движи неочаквано и бързо и да не попадне под мушката. Иначе Младост, Старост, Люлин, Ленин,Перник, Зелник...няма значение толкова, очаквано е.

Брей,какъв е този жесток и ганьовски народ бе?! Разбирам да е внезапно наена,а то за малко да я убият,така за нищо!

Shto za balkaniada e tova? Kak shte I'm doide n'a akala da se hvanat n'a horo? COVID-19 !!!!

Ако се беше възмутил, че някой е стрелял с бойно оръжие на празника - щях да те разбера. Ама за това, че се е хванал на хорото - няма как да те разбера. А ковидът май теб е хванал, та се правиш на много Ентелигентен с тая латиница.

Какво хоро бе хора? Нали ковид, дистанция, забранено е да се събират много хора на едно място. Да ви се и про..тия народ!

ебати простотията-хоро айде във ВМА

И при нас в София в Младост 3 гърмяха с пищови. Младост 3 е военен квартал и всеки втори там има оружие. Като почнаха още от десет вечерта ПАТ ПАТ ПАТ, изпоплашиха уличните псета.

Колкото и да не понасям тия "спонтанни" хора, на които все се хващат хора дето нямат чувство за ритъм и грам идея как се играе, но нали е българско хора, вярват, че им е в кръвта, всеки има право да си го играе, без да се притеснява, че друг питекантроп ще го прострелея в гърба.

Опасен е тоя ковид!

Трябва да се забрани играенето на хоро!

в Младост се напълни със хора от провинцията, не се учудвам че се е случило. Едно време на Камбаните живееха нормални селяни, сега от там ги изместиха най-големите селяни

Важното е не от къде си, а какъв си! В случая е важно да четеш внимателно. Става въпрос за квартал на Ловеч.

И двамата сте прави..И да питам - .Как с куршум в гръбнака,пък вън от опасност?

Шило

Ами явно не е в гръбнака...Ама нищо, пишат си нашите домакини.

В гръбнака е, обаче пише, че вероятно е рикошет, което значи, че кинетичната енергия е много по-малка от тази директно прострелване, а може и куршумът да е частично отчупен и това да е фрагмент.

Често гледаме в новини по CNN, BBC и други новинарски телевизии за подобни събития в Близкия Изток, Иран, Ирак, Пакистан, Афганистан, как на сватба гърмят с пистолети, пушки, калашници, и току виж някой случайно даде фира (американците на това му викат colateral damage). Не знаех, че и в България е същото - като в Ирак, Иран, Сирия, Либия...

Леонардо се обади. ...рече че Е почти готов с Лоста.

Колко тъп и прост трябва да си за да стреляш с бойни патрони в града?

Заседнах нейде из Планинска махала. Съседите ги знам, Добри Хора. Семейни и Образовани. ...беше някакъв празник...по нощите сайбията тръгна да гърми, Жена му - го подкокоросва... - нещо запецна пушката...взе да я върти наляво-надясно...Луднах !, поне успях да го накарам да махне амунициите ...и понеже НЕ я оправи - извади някъв патлак...изпразни кажиречи пълнител.. - Съседите - наизлизаха...и дойдоха Всичките с кой какво Има ! ...та пуцане та пуцане... (Опитах се да им Кажа че НЕ бива. ...и го отнесоооххх )

Аааа, нямам тъпомер, за да го измеря точно, но познавам такива хора. Алкохолът допринася за усилване на природната тъпота и премахва всички задръжки! Някои не са толкова глупави, затова си прибират оръжията на сигурно място, защото знаят, че ще се напият. Други явно са по-глупави...

Откровено - тези от моя случай - НЕ бяха по “черешите”...

"куршумът е попаднал в гръбнака на простреляната" Няма да умре но по всяка вероятност ще остане парализирана в инвалидна количка за цял живот. И ще реве, че системата я убива. Да излезеш да играеш хоро когато всякакви мъртвопияни олигофрени мятат пиратки от всякакъв калибър. бомбички, всякакви ракети и гърмят без да знаят къде понеже са мъртви от алкохола е КОЛОСАЛНА ГЛУОСТ. По долу един пише, че заради инстнкта за самосъхранение са се измели от хола а тази отишла да друса хоро когато пред блока е като на война. Селянията ще затрие света..

Съобразно видео записите от Копитото по 0:00часа на 1.1.2021 - София докарваше на зона на ВоенниОперации...

"На връх Нова година на терасата на апартамента ми паднаха и гърмяха толкова много хвърлени от високите етажи на блока пиратки, " ракети" и какви ли още не разновидности на пиротехниката, че заради шума се наложи да се изнесем от хола, а на другия ден изметох една пазарска двулитрова торбичка с остатъците им! "

...и тая ли щастлива жена, като другата дето лежи в кома или оная дето закла децата си е жертва на ромейски терор? Кажете бе велики българи......нация от кретени и малоумнци.

Рибата. ГлаватаЙ. ...и Вонята.

По Официални данни - у Нас има : - Над 0.5М ОфициалноРегистрирани оръжия ...и - Над 0.7М НЕрегистрирани. ...а при 4-4.5М ГрандТотал Реално живеещи - това Е ...

Казано по простичко - има 200 000 авджии и всеки авджия има няколко оръжия. Тези дето не са авджии и пак имат по няколко пушкала никой не ги брои.

Бих предположил, Колега. ....само дето има Доста от т.нар. HandHeld....

трябва да си абсолютен безгръбначен мижитуро педераст за да си авджия

Да местя или не? +/-

Туриха ти минус, 3:3, слагай по средата и да го прищипеш с ципа дано!

Северно македонците са били

Ами да,македонците са били.Ей на Ловеч е на един хвърляй от българо македонската граница....

Това чак днес ли е новина или подгряваме за забраната на оръжия и взривни материали?

Шило

ами крайно време е да наложат доста по-сериозни изисквания. То сега, кой няма възможност да кандидатства за оръжие? Освен осъждани, луди и хора, които не могат да докажат необходимост, ама второто е чисто субективно и зависи от началника на районното.

Дано и утре си на същото мнение!

Шило

На това мнение съм от много години. Щото знам, какво е да дадеш на малоумник оръжие.

В цял свят оръжията ги ползват само университетски преподаватели или има изключения в силовите структури?

Прострелял я е инспектор от РЗИ за неспазване на карантината.

Да не е главният инспектор, нещо да се е стресирал за шкафчето?

Само едно ще ви кажа - Ганьо е уникален глупендер! Див селяк с 20 грама мозък, морал на кафемелачка и интелект на миксер!

Шило

пак много морален и интелигентен го изкара.

Хедшот бро...Другият път

Кой знае до кой любовник се е хванала гювендията.

Еййй тъй кат стани.... ама на времето по комунизма не е трябвало да настаняват в целия блок все полицаи... после що се стреля по време на хоро???

Се едно в манастира да не се настаняват само такива педали като вас

Интересно, из Ловешките фейсбук канали друго пишат..... тия от дир.бг са големи фантазьори.... рекоширал коршум..... даже беше рекуширало татарско кюфте... за малко не и отнесе главата...

Шило

Какво пишат там? Да си преценим и ние, доколко е обективно написаното.

"рекоширал коршум" само виж и ти стига

Шило

не бе, това е ясно, ама ако пишат нещо друго, нека колегата да го сподели. Че да не изпадаме в оняя ситуацията за компютрите и компотите.

ПИЯНИ КУКИ.

Ако беше си стояла вкъщи и спазвала дистанция щеше да и се размине

България.....посетете връх "Българка" ,там на отбивката от пътя където спират колите има знак и табела зад които е насип.Табелата и знака приличат на сито.В някои дупки от куршуми има по три попадения.Отзад на насипа можете да събирате куршумите с шепи и да пълните джобовете си.Те са от различни калибри

Шило

Браво бе! Добре, че женицата е жива, а за останалото ще се погрижат лекарите. Ама много безотговорно отношение при боравене с оръжие и пиротехнически средства! Ганю си е Ганю, не може да не направи в новогодишната нощ един Сталинград през зимата на 1942 год- 1943 год.

Бате,направо им ибаха гъзъ при Сталинград.

Хоро или кючек? Че ми е интересно

Аааа, май ще излезе, че е някой наш другар, те са тези с пищовите! Щом почнаха с версията за рикоширал куршум

хора викат "живее ми се бе" и с това си съкращават живота .

Нали съгласно закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, службите КОС (Контрол на общоопасните средства) към МВР са длъжни да имат регистрация и образци от проектилите (гилзи и куршуми) изстрелнвани от притежаваните от гражданите оръжия и няма никакъв проблем с бързото установяване от кое оръжие, и чия собственост е то, е извършена стрелбата! "Проблем" е ако е стреляно със "служебно оръжие" от служителите на МВР, независимо от коя негова структура са, МО, ДАНС ,НСО и "горските, за които няма регистър с данни от проектилите, но по живущите в този квартал лесно може да се установят не само лиицата в него от тези категории, но може и много бързо, по служебен път, да се направи и необходимата проверка на оръжията им. Впрочем, и тази година, както и предишните, не липсваха гръмки изявления за строг контрол над пиротехническите средства, но практически такъв контрол няма, защото в празничните дни количеството и разнообразието по вид и мощност на зарядите на използваните пиротехнически средства наподобяваха сраженията в Бейрут и Сирия!

Шило

ако е законно не е проблем. Простреляни са и тези на МВР и МО. Проблем е, ако е незаконно притежавано.

и това не е проблем,проблема е че го притежава слабоумен безотговорния.Пълно е с незаконно оръжие но хората имат мозък а такива като този лайна в главата

Шило

Това е така, имма предвид идентифицирането на пищова. Иначе си напълно прав.

Ако оръжието е малокалибрено, ще ти пожелая успех в тази насока. При среща с нещо по-твърдо като кост, например, куршума се деформира и подобна идентификация е невъзможна. За това са и любимите на убийците. Връзваш го в една торба, за да събере гилзите и от упор. Така посмъртно няма как да засекат оръжието. Дано жената се оправи. Простотията по хората няма как да я излекуваме.

Някой я е видял ,че не спазва мерките и предизвиква струпване на хора (хоро) и затова я е гръмнал

И правилно, особено ако не е носила маска.

Да я глобят за неспазване на противоепидемичните мерки и 100 тояги на голо за собствената и глупост, селяния и простотия. И да си плати лечението.

Някой ден може точно това да ти се случи. Напълно законно, разбира се.

На връх Нова година на терасата на апартамента ми паднаха и гърмяха толкова много хвърлени от високите етажи на блока пиратки, " ракети" и какви ли още не разновидности на пиротехниката, че заради шума се наложи да се изнесем от хола, а на другия ден изметох една пазарска двулитрова торбичка с остатъците им!

докато караш ски над банско , гледай да не се нанижеш на некой чвор , че и 100 тояги ще искаш

да го плати оня дето стреля без да мисли къде ще падне куршума. Дори да е във въздуха пак ще падне някъде и може да направи поразия. Затова се стреля срещу стена за да си сигурен, че в най-лошия случай ще ти се наложи да хванеш мистрията или в гората

Е в стена е стрелял, нали рикошет.

Кой знае колко мишки е счупила. Нали се сещате че никой нчма туко така да стреля по жена си?????!

в новогодишната нощ простреляха сина на колежка на майка ми и не можаха да го спасят. Беше излязъл на балкона с жена си

Не лъжи ! Защо не писаха никъде за случая !

Не знаеш ли ако не го пише във вестника не се е случило. То и Ковида се случва щото го пише във вестника. Без вестници нямаше да знаем че има вирус.

А, бе ако имаше такъв случай ,телевизиите щяха да гърмят ,бре !Остави ги вестниците.

Ако се е хванала до комшията и мъжът и не е станал каил .

Щом и е било жизнено важно да играе хоро, сега операция в болница, догодина пак да слезе да играе

абе повечето куршуми не би трябвало да рикошират...

и от ъгъла на удара.

Жена бе простреляна на Нова година, докато играе хоро със съседи Явно играта на хоро стана по-страшно от игра на руска рулетка.

не за първи път куките в Ловече убиват цивилни

Много хора на едно място , въпреки заповедта на министъра! Всички хора без маски, въпреки заповедта на министъра! Трябва сериозни глоби и за кмета, допуснал това нарушение, и за всички участници! Всяка заповед, каквато и да е, се издава за да се спазва. Гяволъка - се заплаща!

Трябва затвор за министъра!

Трябва бесило за всички червени цървули - както в Унгария -1956 г

Изперкало племе! дано скоро ковид-терористите ви заключат и ви спрат интернета!

снимката е от преди 5 години

Никога не съм разбирал тая канонада по време на Новогодишните празници. Или на хората им е доскучало за истинска война им им липсват гърмежите?. Не намирам никакво удоволствие в това, да се стреля и гърми освен демонстрация на някаква сила или опит да се придизвика страх у някой. Ако това доставя някому удоволствие, значи извратеността е достигнала връхната си точка.

Сигурно не го разбираш. Щото щом е забранено не трябва да се прави. То и въстанията по турско робство бяха забранени, ама ей тея българи, не спазват правилата.

Какво сравнение, какъв интелект.

С опасност да се усъмниш в интекета ти ще се повторя: "Сигурно не го разбираш" За да се разбере е нужен интелект.

Така ще да е. И името си даже те е страх да напишеш. Но сигурно гърмиш и ти, ей така щото е забранено и да покажеш че не те е страх да нарушаваш забрани. Колкото до възстанията - не знам някъде някога възстания да са били разрешавани и вписвани като законни средства за протест. Но наистина, трябва титаничен интелект за да се опитваш да поставиш темите върху някаква правна основа - разрешено и забранено. Аз ти говоря за друга категория бе човек, емоционална - удоволствие, страх, кеф и те такива неща. Къде избиваш на "разрешено и правила."

Първо, пише се въстание, не възстание. Второ, няма значение кой го казва, важно е какво се казва. Трето, през останалото време е забранено за народа на гърми сам. Само на нова година е позволено. Четвърто, емоцията е че виждаш нещо красиво, фойерверк и дори сам участваш в създаването на красивото. Какво удоволствие изпитва друг когато слуша музика? Какво удоволствие изпитва друг когато танцува? Какво удоволствие изпитва друг, когато гледа футболен мач? Изпитваш удоволствие от красота в небето и е нещо рядко и необикновено, кето се случва веднъй в годината. А тази година още повече се превърна и в символ на свобода.

Навярно някой вместо с пиратки и ракети решил да отпразнува годината с пистолета си без да си дава сметка че бойните патрони все някъде трябва да паднат и могат дза оцелят някого! Както и се е случило, освен ако не става дума за умишлен опит за убийство!? Но съм на мнение за първото.