Коментари - 43 полски граничари ще пазят границата на ЕС в Унгария | dnes.dir.bg
назад

43 полски граничари ще пазят границата на ЕС в Унгария

Полша изпрати в Унгария 43 граничари за защита на външната граница на ЕС. Г-20 беше призована да помогне за решаването на бежанската криза.

Обратно в новината

Коментари - 43 полски граничари ще пазят границата на ЕС в Унгария | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"43 полски граничари ще пазят границата на ЕС в Унгария" А чехите вече бяха там. Минаха по реда си. Това си е инициатива на страните от Вишеградската четворка - Полша, Чехия, Словакия и Унгария. Очаква се скоро към групата им да се присъединят Румъния и Хърватия.

Още когато Унгария започна да строи ограда, страните от Вишеградката четворка се споразумяха помежду си за това - Полша,Чехия и Словакия да оказват помощ на Унгария при защита на южната ѝ граница. Тогава наш Боко се споразумяваше с Турция и се подиграваше на Ципрас. Президентчето направи пътеки до Албания, Косово, Босна, за да им раздава акъл, дето и той го няма. Никой не ни е крив, че България все повече изпада в изолация, след като сме си избрали да ни управляват и представляват такива "личности". И в добавка да споделя, че съвсем наскоро унгарският посланик пред журналисти е казал, че страните от Вишеградската четворка ще поканят Румъния да се присъедини към тях, а също и Хърватия. Попитали го дали България ще получи покана. Отговорът бил "НЕ". Това са фактите, остава всеки да се размисили какъв е авторитетът на държавата ни. Народът казва: " Както човек си постели..."

Е какво излиза? Че границата на ЕС е при Унгария?! А пък Югоизтока вълци... пардон, джихадисти да го ядат! Май се повтаря историята от края на XIV век, когато османските орди пометоха балканите, но ги спряха при Виена...

"Полша изпрати в Унгария 43 граничари за защита на външната граница на ЕС. Г-20 беше призована да помогне за решаването на бежанската криза. " Абе господа ЕВРОГЕЙЦИ външната граница на ЕС не е ли България. Защо не изпратите тук 300-400 гранични полицаи от вътрешността на ЕС, а ги пращате на Унгарската граница, или наистина само по документи сме членове на ЕС, а дефакто сме забравения заден двор на ЕС, в който трябва да се връщат достигналите западни страни бежанци. Егати солидарността. А нашите политици мълчат ли мълчат.

Брато защо ние си го знаем бедни сме слаби сме тъпи сме но си плащаме че сме член на ЕС .....това звучи гордо !!!! тя Унгария не беше ли се обградила само тя за какво и са тези полски граничари ??? Или ги е страх Русия да ни би да им помогне ако стане нещо че много ги рути ОРБАН тези от ЕС!!!

Съгласен съм че тук също трябва да има полски гранични полицаи. Проблема е че да сложиш такива само в България но да не сложиш в Гърция би било безсмислено. Факт обаче че гърчолята отхвърлиха вече такова предложение от Орбан. Струва ми се че в момента въпреки разрухата която скакалците оставят по островите византийците са доволни потока да минава през тях защото така никой нищо не им казва. Иначе помните че юли месец Меркел ги беше навряла в миша дупка.

Брюкселски мърлячи, хващайте се и помагайте да се омиритвори Сирия и да се връщат там избягалите сирийци!Направете изявление да се спре това идиотско нашествие ,което ще унищожи Европа.

Жалка Европа управлявана от меки китки

Със сигурност тези полски граничари ще действат по заповеди на ЕС и Полша, а не на унгарското правителство. ЕС /разбирай САЩ/ ни вкарват, меко казано, в голямо приключение.

Полските граничари ще бъдат на разположение на унгарската полиция. Сигурно това е по споразумението между Унгария Полша, Чехия и Словакия. Пропуснали се, че преди време чехите бяха изпратили подкрепление на Унгария на границата ѝ със Сърбия.

За да бъде пълна первезията ,трябва 43 унгарсски граничари да бъдат изпратени да пазят полската граница при Калининградска област от руско нахлуване !

Полски граничари ще пазят ЕС на външната му граница - Унгария. Излиза, че ние през цялото време сме се мислели за част от ЕС, а то сме били част от Анадола! Позор за политиците ни! Време е народът да се събуди.

Полша, Унгария, Чехия и Словакия поеха инициатива да си помагат. Скоро ще поканят Румъния и Хърватия. Баба ми казваше: "Всеки си търси еша." Явно България никой не я "търси за еш". Защо ли?

Трябва ЕвропеЙските законотворци да приемат закон обвързващ нелегално преминаване на границата с доживотна забрана за влизане в ЕС. Има си ГКПП, който иска да заповяда там.

A няма ли да изпратят граничари да защитават ЕС от Германия? Много интересно заглавие... :-)

Новината е интересна, но още по-интересно е заглавието. Без да вземам повод от това, че българина разбира от всичко, г-да журналисти от dir, моля Ви да подхождате с повече сериозност, все пак сте национален новинарски сайт :)

Не унгарците с проблем на ЕС, а само те искат реални решения! Защо всички идиоти са против тях?!?

ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ,ТОВА ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ЛИ Е ИЛИ АФРИКАНО-АЗИ-ЕВРОПЕЙСКА БУТАФОРИЯ? АКО ЦЕЛТА Е ДА СЕ ПРОЧИСТИ ЕВРОПА ОТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ ТО ЕС ТРЯБВА ДА СЕ РАЗТУРИ,КАТО НЕРЕНТАБИЛНО ПРЕДПРИЯТИЕ И ДРУГАРЯТ СОРОС ДА ГО ПРИВАТИЗИРА.-(бурни продължителни ръкопляскания) Другарки и другари, започва се Великата октомврийска революция в Зап.Европа. Който още не е забравил да чете да си припомни . Отново призиви към "пролетариата" .И този път разграбването ще се ръководи от "богоизбраните", а горките зап.европейски бургери даже и не подозират какво ги очаква.Пролетариатът е див,гладен,брадясъл и желае да е бял човек, той помита всичко по пътя си.Но този нео-пролетариат иска помощи,иска бели жени,иска социал-той не обича да работи Да не се дават никъкви статути"бежанец" и постоянни пребивавания.А после тези араби изтеглят вече официално по 10 свои роднини.?? Да им дават временни удостоверения и след войната в съдействие с техните посолства всеки да си заминава по живо по здраво.Войната няма да е вечна. Всички араби ще бъдат натоварени на тирове и ще се отправят в Кувейт и СА. Там е раят на света -има злато ,корани,джамии какво още искат?? Ако ли не щат ,да се кръстят и да повярват в Библията,а там пише:"Всеки ще си искарва хлябът с труд и пот на лицето." Май не са по работата тези личности??? .

Не сандвичи и вода ,а МЕТАЛОТЪРСАЧИ -.Те явно показват,че не се нуждаят от нищо защото имат пари,злато.Ако ги обискират ще намерят хиляди долари и килограми злато в гащите им.Всичките имат сметки в турски банки. Повечето са участвали в групировки и грабежи. Сега в Германия искат да почнат на чисто.Ще седнат на Социал.помощи в Германия,а ако се хванат за работа то ще е някое арабско магазинче с дрога под тезгяха. ВРЕМЕ Е МАМА МЕРКЕЛ ДА Я ЗАТВОРЯТ В ПСИХИАТРИЯТА! МЕШАРЕТО ПРЕДЛАГА ДА НАПРАВИ ПОДАРЪК НА МАМА М. -ВСИЧКИ РОМИ ОТ БГ ДА ДОЙДАТ В ГЕРМАНИЯ И ПО ЦЯЛ ДЕН ДА И ПЕЯТ НА УХО ЧАЛГА

В ЕВРОПА ИДВАТ ОСНОВНО ДЕЗЕРТЬОРИ ОТ :ТУРСКАТА,СИРИЙСКАТА,ИРАКСКАТА АРМИЯ,СЪЩО ДЖИХАДИСТИ ОТ ИД ИЛИ ТЕХНИ РОДНИНИ ,КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ И МАРОДЕРИ СЪЩО И ШИПТЪРИ ОТ КОСОВО,Ч.ГОРА И ВСИЧКИ ДРУЖНО БЕЗ ДОКУМЕНТИ КАЗВАТ .ЧЕ СА СИРИЙЦИ((. МНОГО ДОБРЕ СА УВЕДОМЕНИ ,ЧЕ ТРЯБВА ДА ВЗЕМАТ БЕЖАНСКИ СТАТУТ,КОЙТО АВТОМАТИЧНО ИМ ПРЕДОСТАВЯ МЕСЕЧНИ ПОМОЩИ,КВАРТИРА,ХРАНА ,МЕДИЦИНА И ПРАВО ДА ИЗВИКАТ СЛЕД ТОВА ДО 10 СВОИ РОДНИНИ?? Арабски емисари от Саудитска Арабия и Катар обикалят бежанските лагери и вербуват платени бежанци. Целта е Европа. Те и затова са така агресивни взели са парите и път назад няма. Всичко е организирано с местните арабско-турски общини в Зап.Европа където Социала е окупиран от тях. Социала плаща квартира-обзаведена,могат цял живот да учат немски,да се правят на болни,инвалиди и т.н. Също като наште цигани са само ,че по-хитри и богати. МАМА МЕРКЕЛ МОЖЕ С ЕДИН ПОДПИС ДА ПРИКЛЮЧИ КРИЗАТА-като приравни помощите на бежанците с Българските детски помощи (по 35лв. На дете) МОМЕНТАЛНО ПОТОКЪТ ЩЕ ТРЪГНЕ В ПОСОКА ТУРЦИЯ. НО ЯВНО МЕРКЕЛ Е ПРОГРАМИРАНА НА ГЕНОЦИД НА ЕВРОПА.

ТОВА КОЕТО ПРАВИ ЛУДАТА МЕРКЕЛ И ДРУГИТЕ БРЮКСЕЛСКИ ШЕФОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЕС И ГЕРМАНИЯ..НАШТЕ ЕВРОДЕПУТАТИ ЗАЕДНО С УНГАРСКИТЕ ,ПОЛСКИТЕ ,ЧЕХСКИТЕ ДА НАДИГНАТ ГЛАС ИДА ЗАКЛЕЙМЯТ ТАЗИ ПАРОДИЯ -,ЛИЦЕМЕРИЕ И ДВОЕН СТАНДАРТ. ДА СЕ ВЗЕМАТ АРАБИ ОТ АФРИКАНСКИЯ КОНТИНЕНТ ДА ХАРЧАТ ЗА НЕГО ПО 1600 ЕВРО НА МЕС. ,А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ГРАЖДАНИ В БЪЛГАРИЯ ДА ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ПО 100-250ЕВРО.??И ЗА КАПАК ДА ЗАСТАВЯ ДЪРЖАВИТЕ ИМ СЪЩО ДА ПРИЕМАТ АФРИКАНЦИ? НО ЖАЛКО ,ЧЕ ОСВЕН АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ ДРУГИ БЪЛГАРСКИ ЕВРОДЕПУТАТИ НЯМАМЕ,ДРУГИТЕ СА НА ХРАНИЛКА ПРИ СОРОС....

Проблемът на Европа не са нито "мигрантите", нито "бежанците", нито "ислямистите"... нито трансграничното споразумение. Проблемът са ей тия вълци в овчи кожи, като Юнкер, Туск, Меркел, Оланд и тям подобни, които вещо направляват ЕС към катастрофа и унищожение на бяла, християнска Европа.

Обаче пък Саудитска Арабия, Катар, Кувейт, ОАЕ.. и пр. богати, арабски, мюсюлмански страни, изобщо нямат нужда от никаква помощ - просто не приемат бежанци, забележете, защото застрашавали сигурността им.

кои ми такова в г...тите??? предизвикаха проблема сега на каде???

12 милиона руски бежанци от режима "Путин" са намерили политическо убежище в ЕС и САЩ.Трябва един майдан за да се спре бежанската криза създадена от Путин. Всичко живо бяга към уредена Европа с равни права за всички .Защо не бягат към Русия?

Аман от русофоби, аман от русофили.

Той тоя не знае на кой свят е, пък темата ептен не може да умери.

Защо ми няма коментара,ей вие от Дир.бг!!????

Проблемът с тези "азиатци и африканци, които идват е Европа", е заради това че Европейските праавителства дават от Бюджета и от парите на страните си за да осигурят къщи и да хранят БЕЗПЛАТНО азиатците които идват.... Като спрат да ги хранят, и ЩЕ СЕ РЕШИ проблема от само себе си. В Европа ще идват само хора които могат да се издържат. Преди години имаше хора, които умираха от глад в Сомалия и Кения, обаче никой не даваше от парите на страната си заради такива хора.... Имаше само разни Доброволци, които ходеха да им помагат, НО в самата Африка... А сега, заради разни Политици- Идиоти, Европейския Съюз става ГЕТО и Помийна Яма от такива лаина.

зоват ли зоват...някои да помогне, само че никои няма да се навие, освен марсианците, ако доидат. създадоха проблема, трябва да се махат по-скоро за да може да се реши, те не са способни на това!

Тези господа, ще ме скъсат. До скоро пригласяха на Германия, Франция и Австрия и призоваваха за квоти, та и за повишаване на същите. Призоваваха страните членки на ЕС да съблюдават общите решения и своевременно да реагират на създалата се обстановка, проявявайки безрезервно хуманитарно отношение към бежанци и мигранти. Ето сега, ново двеста, призовават Г-20 да участва в безумната идея, да помогнат Европа да бъде заселена с ислямисти. Тези хора, като че ли съвсем си загубиха акъла. Лек ден.

Г-20 ще вземе заем от МВФ за да се заселят джихадистите в Европа. За целта ще се напечатат малко долари. Всеки икономически мигрант ще стане милионер и ще осигури работа на няколко местни неверника.

Какви Г20 бе ,да си им берат гайлето тия,които ги бомбардираха,за афганистанци ,иракчани .и сирийци да си ги поемат америка,за либйците фрасетата!Другите коитоги водят емигранти кандидати за социални помоще обратно откъдето са!Толко е просто всичко......Г20??????

богатствата, влиянието, интересите и интригите по света, среща Г-7. За осирането на Меркел Г-20. Че и нагли...

Защо ЕС не свика Г7 за помощ, а Г20?

Някои обичат да казват: България под турско робство. Не е било робство. Българите не са били продавани/купувани и не са били нечия собственост. Просто, българите са били управлявани от чужди хора. Османската династия се е грижила за управлението, за охраната и мира на българите. Българите не са имали своя армия за да ги защитава, дори не са отбивали военна служба. Само са си плащали данъците и се е искало от тях да мируват. Нямали са грижи, освен да се прехранват. Решенията за съдбата на българите са се вземали в Истанбул (за малко да напиша Брюксел).

Изключително манипулаторски, слагачески протурски коментар, вероятно написан от някой горд наследник на Османската Империя от Кърджалийско или Делиормана Модераторът е длъжен да изтрие коментара Ви като цинична лъжа, граничеща с национално предателство!

май не схващаш тънката ирония в коментара ???помисли дали сега не сме пак под робство

бурда! Чък!

Да, нищо и никакви данъци... Ти за кръвния данък да си чувал? Турското робство или османският период - както искаш го наричай е най-малкото тотална забрава и безвремие за Балканите. Нищо, абсолютно нищо не се е случило. Докато НАВСЯКЪДЕ около нас Европейците градят архитектурни чудеса, развиват науката, изграждат оществата си, отоманските примитиви обричат древните народи на Балканите на гнет и нищета.

Никой ли не схвана намека ?Сега пак искат чужда армия да ни охранява,искат чужди самолети да пазят небето ни- не ние не сме под робство,ние просто сме окупирани!

Дано още мн бежанци отидат в Германия то и без това там вече рядко се срещат немци а е пълно с черни и тъмнокафяви нови германци па може и даи боже да се пръкне някои нов АДОЛФ и тои ще оправи нещата да са както трябва

Браво на Туск, браво на Юнкер! Плача от умиление и гордост пред тази човешка солидарност с космически измерения! Европа е велика, човешката раса ще бъде и пребъде!!! Да подадем всички честни европейци и хора ръка на бедните прогонени човешки същества! Не разбирам злобата и цинизмите към тези хорица. Явно зад написалите ги дребни душицисе крият разни ешеци, кьопеци или домузи. Бъдете хора!

Не ми се прави на европейка. Бъдете хора вие в Турция и не експлоатирайте 'бедните бежанци'. Продавате им всичко на двойна и тройна цена взимате им и последния цент за да ги изоставите на границата или да ги качите на гумени лодки в морето. Най-лошото, изполвате нещастието им за да прокарвате нео-отоманските амбиции.

Защо пък в Анталия? Това намигане към Турция ли е?

Най-голямата икономика в света не може да се справи с една бежанска криза която сама предизвика и иска помощ ........

нали ги викахте да дойдат в Европа бе господа Европейци ! Сега какво стана ? Олеле арабите дойдоха, а ?

Долни педераси еврогейски! Лаха кат мръсни псета по Русия докато американците ги караха и сега се видя, че тея продадени чиновници за нощо не стават.

Я Америка (САЩ) да прати кораби и самолети и да си прибере хората, там има и територии и работа и цялата държава е от мигранти, oh yehhhha

Никакви призиви за помощ за справяне. Единствено правилното решение е веднага да се обърнат /ако трябва със сила/ кръгом потоците от прииждащи търсачи на по-хубав живот на гърба на създалите го европейци и обратно в техните страни. Там да се образоват и да работят по 14-16 часа на ден за постигане на високия стандарт, към който се стремят. Ако ги управляват тирани да се борят с управлението им и ако трябва ще лежат по затворите и ще падат жертви в борбата, така както това се е случвало на европейците. Стига лигава милозливост към нашествениците. Аз, моите деца, моето семейство, моите близки, моите приятели, моите сънародници и техните деца и близки са ми много по-мили, отколкото чуждите. И никой не трябва да ме обвинява за това.

Орбан го каза ясно - европейският стандарт на живот не е право на всички по света.

Ваксинацията е метод за активна имунизация, чрез дозирано въвеждане в организма на антигени (живи, отслабени или убити микроорганизми, части от тях или продукти от тяхната дейност). По този начин имунната система на ваксинирания организъм си изгражда имунитет срещу ваксиналния щам.

А дано, ама надали...

Вие в Западна Европа не само сте застаряващи, а и изкуфяващи. Реагирате хаотично, така както реагират марионетки с отрязани конци.

ганьо ти си генетично обременен и няма как да ти се обясни от какви принципи се ръководи Европа

Ако васалното ви положение към САЩ го наричате принцип, съгласен съм.

Не мога да разбера какъв е проблема на цяла Европа. Меркел си покани гостите, те пристигат - всичко за мен е ОК. ЗАЩО НИЕ СЕГА ТРЯБВА ДА ГИ СПИРАМЕ??? Не е ли по- добре да им осигурим "ПРАВ ПЪТ"???

може да се получи и да се озоват у нас.

Абе я си гледайте работата, да не би вие да помагате на останалите, та искате сега те да ви помагат. Каквото сте посели това и ще жънете! Освен това тези хора искат да останат у вас, а не другаде, май не ви отърва да разберете това!

И какво точно сме посели. От европейските държави тези които го отнасят в момента са Швеция, Германия, Австрия и Балканите. Основните европейски виновници за кризите в Близкия Изток - Великобритания и Франция, в момента само назидават и гледат 'сейр'. Богаттите шейхове от залива и до момента не са взели нито един бежанец, но иначе са много дейни в подкопаването на Ассад. Аз казвам да се поучим малко от тях. Ако те не са съпричасни към братята си араби и мюсюлмани защо трябва ния да сме?!?!

Защото бедните шейхове финансират този поток от 70-те години на миналия век.

Не е е еврогейци и и нахлузете ги на краварите!!!!!Те краварите ви стовариха бежанците!!!!!!!!!!!!!!!!!

Има и друг парадокс - уж беднотия, войни, мизерия пък населението на Африка расте главоломно! И младите орки вместо да градят у тях стягат дисаги за Европа! Явно за всичко е виновен белия човек - че помага, че не помага, че дава, че не дава! Целия разговор се върти само какво европейците направили или не направили, какво трябвало да направят, как трябвало да интегрират, да помагат, а насреща стоят стотици милиони и чакат друг да мисли и решава вместо тях! Казват, че първите хора са дошли от Африка. Явно и последните ще дойдат от там.

Абсолютно си прав. Факт е че откакто преди 50 години европейците дадоха свобода на колонийите в Африка нещата там стават все по-зле и по-зле. Европейците хем били лоши че ги колонизирали и донесли цивилизацията, хем сега пак лоши като са ги оставили да си бъдат независими. Във всички случаи европейския данъкоплатец плаща а джагалите триюмфират и нагло изискват още и още...

Все се мъча да си представя какво ли би било, ако не ги бяха колонизирали. И вместо двигателя с вътрешно горене(защото, съжалявам, ама не мисля, че щяха да го измислят в страните богати на петрол), европейците бяха измислили друг вид двигател. :) Та ще е интересна картина от тая алтернативна вселена.

и да зовете, късно е, либе за китка.... , казва нашият народ:((((

Япония,Китай,.., някой от тях да е бомбандирал Либия Ирак Сирия... Кой ги насра кой да куса

Преди време САЩ, Канада, Австралия, Бразилия обявиха, че юе вземат бежанци. Даже цифри бяха посочили. Сега не се чува нищо вече по въпроса. Никой не даде и някакво обяснение(дори измислено) защо Саудитска Арабия и сателитите й не приемат бежанци. Та така и с тази помощ. Да не остане само на думи.

"Ще се справим!" - Ангела Меркел Да се обърнат за помощ към Германия, защо трябва да занимават всички с евролицемерието си.