Коментари - ГЕРБ и ”Атака” се обединиха заради земята | Днес.dir.bg

ГЕРБ и ”Атака” се обединиха заради земята

"Атака" и ГЕРБ поискаха удължаване на забраната за продажба на земеделска земя на чужденци и след 2014 г. ГЕРБ настоя кабинетът да преговоря с Брюксел, но според Лютви Местан нов мораториум ще постави под съмнение статута ни в ЕС.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ и ”Атака” се обединиха заради земята | Днес.dir.bg

Коментари

Такова театро с главни герои ДПС и БСП отдавна не бях гледал. А Местан гледаше като насран и отслабна с още 3-4 кг днес. Другата алтернатива беше ясна- ако БСП не бяха помогнали да приемането, следва нов вот на недоверие в което Атака щеше да гласува с Герб и ето ти нови избори през зимата. Иначе Герб няма да влезе в коалиция с атака и цирка ще продължи. Накрая може да има коалиционно правителство от Герб и бсп и опозиця от дпс и евентуално т.н. реформаторски ..алабала ако влязат.

"Ако тръгнеш след бръмбар,ще те заведе на лайно!" - нар.поговорка.Така парламентарните овце се подведаха след рогачите на Атака.Сега ще си "спасим" земята,но ще си изгубим населението(младото).Резил!

единственото следствие от този популизъм е , че ще си продадете земята на по-ниска цена и ако чужденец я иска пак ще я купи от какъвто и произход да е. и вдигате рейтинга на ямболския циганин , който спи със снаха си. въобще прости до безкрайност- хем вътре , хем управлявани от утрепки.

Гласуваха го, мораториума остава! Следва наказателна процедура от страна на ЕС!

следва спиране на разграбването *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Възможността да се продава земя на европейски граждани, не трябва да бъде прикритие на готвената възможност да се продаав земя на чужденци изобщо.

Не, защото сестра ми е много затруднена финансово, "Топлофикация" вече втора кожа й съдира - за 20-на лева, неплатени преди години, върху които са й начислили лихви! При изплатени вече от нея задължения, които бяха в хиляди лева! Няма ли кой да ги спре? Какво става пък с фиктивните лихви, които начисляват за неплатени ПРОГНОЗНИ сметки - за тях някой тях ще ги осъди ли? Не мога да откажа на сестра си, имотът е общ и колкото по-добра сума вземем, толкова по-добре.

ТОЙ БОЙКО СЪОТВЕТНО ГЕРБ ,СЕГА БИХА СЕ СЪЮЗИЛИ И С ПЛЕМЕТО НАВАХО БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ПОД КАКВА КАУЗА.

Току-що в Народното събрание беше прието предложението на Волен Сидеров да се удължи мораториумът до 2020 г.

БРАВО! СЛАВА БОГУ!

Браво, много добре се получи. Разбира се не си правя излюзии, че малоумниците гласували за БСП и ДПС ще разберат какво се случи днес.

Помня как вместо истинска приватизация навремето направихме "масова" и срещу хартийки разни "родни бизнесмени" законно придобиха построеното през социализма. Те директорите дотогава си паразитираха и го точеха, но след тази приватизация вече всичко се узакони и от активи над 20 млрд. лева в хазната влязоха под 2 милиарда. Сега със земята пак същия смешен плач.

НАСТОЯВАМ ДА СЕ ИЗГОТВИ КАРТА НА БЪЛГАРИЯ КЪДЕТО ДА Е ВИДНО КОЙ ФОНД, КОЯ ФИРМА (КОЙ Е СОБСТВЕНИКА) КОЛКО ДЕКАРА ПРИТЕЖАВАТ!!! ДА НЕ ОСТАНЕТЕ НЕПРИЯТНО ИЗНЕНАДАНИ КОЛКО МАЛКО ВСЪЩНОСТ Е "БЪЛГАРСКА" ЗЕМЯТА НИ!!!!

Веднага, госпожа! Къде ще ви е удобно да донесем картата?

ООООООООО, неразумний юроде.....ще ти се доплаче, като видиш, че голяма част от земите на юг от Балкана, земите в Добруджа са турска собственост!!!!

Земя не трябва да се продава само на турци, защото те имат преки териториални претенции към нас. За останалите не виждам проблем.

На македонци може ли?

Иво, или спазваш международните закони, или не. Турция, Русия, Китай, ... са членове на международната търговска организация, суверенни държави са както и ние ( надявам се ). Искаш някакви изключения да въведеш, за този "кеф" ще има реципрочни мерки и присъда в международен съд. Не може само популизъм и тарикатлъци, не сме сами на пътя и има правила. Проумейте го, сънародници.

да изтъргуват циганския проблем срещу земята. Hа циганите сме им свикнали.

То какво ни остана само ,земя и за какаво ни е като ходим да живеем в други страни,аз предлагам да продадеме всичко на Боку Тиквата и на Болен Сидеров и да си направят една държава смесица от мутри и нацисти и ще се казва АдолфБоленоваТиквеница"Да живее новата република"

За кои българи точно става дума?! Нормалните , обикновените хора от България не си купуват такива имоти в чужбина!Те се радват и на малкото, което имат в родината си!Те не забравят съдбата на стотиците хиляди свои сънародници от Одринско, Беломорска Тракия, Македония, Западните покрайнини и Северна Добруджа, чиито земи бяха ограбени и те бяха прокудени при братята си в Мизия, Тракия и Македония! Не е ли ясно, че земя и имоти в чужбина купуват единствено, крадци и грабители на България/ако искате назовете ги олигарси/. Търсят "тихо и скрито местенце", когато му дойде времето да дават отчет за делата си!!!

Хейййййййййй, Местан,Доган и сие, да вземете да млъкнете,че всички ви видяхме как преди 3 дни призовавате Турция да превземе български земи "де с танкове, де с оръжие, де с демокрационни методи" !!!!!

кога това ма кака:))))

Българите са много тъпи ! Как може тези хора да си продават земята за жълти стотинки? Направо я подаряват ! Парите ги харчат за кратко време и пак нямат пари ! И земя нямат !

Кротко де, това е отпадане на забраната, няма да те карат насила да продаваш!

ЗАМЯНА на собственост.Давам 5 декара,ДАВАТ ми 5 декара в Германия (равностойни по качество)например.Така бих продал аз.

на луната не искаш ли

освен популизъм, традиционно гарниран с Ботев и Левски за лесна смилаемост, които обидно за националната ни история политиците принизяват и присвояват и правняват на масовия дебилизъм в обществото. Първо този въпрос е решен отдавна на политическо нива и отделно забраните всеки може да заобиколи. Първи аргумент- чужденците експлоатирали , обаче по - големи експлоататори от българите няма , успокоява ли ви , че са български юнаци, мен не, затова всеки търси работа при чужденци или в чужбина, дори албания , която произвежда в пъти по-малко от българите имат по-високи заплати. Другият аргумент- цената била ниска , ами като беше по 30 лева преди 10 години не купувахте, сега скочи 15 пъти именно защото и чужденци проявават интерес и ще се повиши във ваша полза. Другият аргумент пък коренно противоположен цената била висока за нас , еми няма угодия, щом очевидно не купувате и я изоставяте , поне ще вземете повече като продадете.

лично съм притежател на около 60 дка земеделска земя и не съм на мнение, че изобщо земята трябва да се продава, освен в изключителни случай ( болест, образование) въпреки всичко смятам, че с разрешаването на продажба на земеделска земя на чужденци - каквито и да е било - не визирам само граждани от ЕС е нещо добро и ще уточня - това е един вид либерализация на пазара - към момента земята се изкупува/арендова/ от едни лица, които по един или друг начин са замесени в някакви схеми - било то в измами- ДДС и имотни и прочие - най често и това са хората които купуват земя и поради простата причина, че към момента българите са беднички - те нямат конкуренция и един вид са монополисти - те определят колко струва земята - каква рента ще плаща/ най често рентата е по - малка от субсидията, която получават за обработването на земята???????/ идеята е следната - към момента се въртим в омагьосан кръг - малко рента - малка цена - малки заплати на работещите в сферата - голямо обогатяване на малък кръг хора - хайде да не бъдем лобисти на тези "наши" "земеделци", които в 90 % не са цвете за мирисане - нека да им създадем малко поне конкуренция.

не е точно така, понеже белгийците няма да ти дадат по-висока цена. не се заблуждавай.

link

Тукту не читатель, Тукту писатель... :::)))

Ами то... близането трябва да започне все отнякъде - отначало с целуване на ръка, после с друго и... от там насетне според зависи. Бойко ги приказваше велики приказки преди изборите, сега видя че така както я разпраявяше не става и започва да ухажва "фикуса". В момента са на етапа "целуване на ръка" Не ми е ясно за какво му е на Сидеров да прави коалиция с ГЕРБ по въпроса, при положение че позицията му всъщност не се различава от тая на БСП...

Цялата тази истерична кампания е в интерес на няколко чисто наши, български, крупни арендатори на земя, както и на няколко, пак наши, олигарха, които нямат интерес от истински свободен пазар на земя в БГ. В България земите пустеят, цените все още са ниски, а тези които искат да продават, не могат да вземат кой знае какво, ако имат земеделска земя. Отпадането на мораториума върху продажбата на земеделска земя важи само за граждани на ЕС!!! Нямам нищо против някой немец или французин да купи земя и да развие нормално и модерно земеделско производство. Но имам против някоя мазна българска престъпна мутра да притиска дребните собственици, за да вземе земята им на безценица. Това, че мазната мутра е наша си, българска, не я прави по-малко противна.

Съблазънта да се продаде земята, особено на малко по-високи цени, е реална, и ако целенасочено една групировка (икономическа, политическа, религиозна) от друга цивилизация, реши да си купи един анклав в България, възможността е много голяма. Някои хора вече са се досетили, че по този начин беше образувана еврейската държава. След като беше взето решение за създаване на такава от големи, световни, еврейски организации през 20-те и 30-те години, а и особено много по време на Втората световна война, започна бясно изкупуване на земя в Палестина и скоро време палестинският народ остана един от малкото народи без земя. А вие си лайте и се правете на разбирачи.

Бат Бойко, сега е момента да си го изкараш на боклука Долен Фикуса.Подлъжи го в някое фоае ,зад фикуса на четри очи- уж за земята,па му отпери 3-4 баници и 7-8 чемберя зад врата,ама такива че да му даде кратуната гаубичен откат! Да се научи друг пък този запъртък на кого да се чекне като кифладжия!

Да не стане обратното, Болен е луд и тренира бокс, а тиквата е известен страхливец!

Популизъм, чисто по български, Атака се прави на патриот, това обаче не е патриотизъм, къде бяхте бе хора докато можеше да се приеме нещо, искате само да алармираме за да ни гледат с лошо око, ще ни кажат дръжте си земята и си стойте у вас, нямате право на работа и вие след 01.01.2014 година както е прието, вярва ли някой, че 27 страни ще преподпишат договора ни, не със сигурност няма да стане, но важното е да заблудим народа, напротив като дойде някой предложете му я за 2000 евро на декар и няма да я купи...

А мутрите които изкупиха принудително на безценица земя от притиснатия от немотия българин с какво са по-добри от европейците? Да се забрани продажбата на руснаци и араби, да се въведе минимална изкупна цена и при покупка да се иска произход на парите!

Не само на безценица ами и насила,с изудване,заплахи,даже и палежи...Това не ги интересува националистите...Друго си е да плюеш по ЕС и да се биеш в гърдите

кой има интерес да не се продава земя на чужденци. Който иска тя да стои необработена. А когато направят данък за земята и после данък че не я обработваш хиляди ще продадат земята си на безценица на олигарси. Туй пък ще сменят статута й тук и там и тогава....Но ще бъде късно. Продажбата на земя на чужденци може да стане при условия. Но явно олигархията зад ГЕРБ и Атака няма интерес. А и не става дума само за обработваема земя. Става дума за земя за застрояване. Българите с имоти в Гърци, Испания притежават ли земя? Даже и аз която имама "специфично" отношение към руснаците, а те имат много имоти тук не бих възразила да придобият земя към имота си.

Зависи. Ние имаме макар и немного декари, но се дали замяа в една кооперация, те си я работят, плащат й данъците а ние получаваме някаква рента от там. Е не е много, но нямаме разходи по земята, само че собствеността ни е гарантирана. Единственото условие е ако я продадем в договора да остане новият собственик да не отделя земята от кооперацията. Даже не е писано да я продаваме на човека който държи кооперацията...

Каква полза имаме от ЕС, освен че тръгнахме по Европата да мием тоалетни? Ха?

Ползата е че като произведеш нещо имаш отворен пазар на 300 милиона човека. Ползата е намалена бюрокрация, когато купуваш суровини, ползата е безвизово пътуване и възможност да наемаш чужденци и те да те наемат. Няма полза ако миеш кенефи професионално. Просто може да ги миеш на повече места.

Е, к'ва стана тя, нали много се натискахте да сте европейци, пък за една земя се стискате.

ДО ПРИЗИВ-СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ ОСТАНАТ САМО 240-РАЗБОЙНИКА. ТОГАВА ЩЕ СЕ ЧУДЯТ КЪДЕ ИМ СА ТЛЪСТИТЕ ПАЧКИ.ПОЛИТИЧЕСКИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ ЕЛИТ ТРЯБВА ДА СЕ МАХНЕ ОТ БЪЛГАРИЯ.ВЪН ПРЕДАТЕЛИТЕ ЗАЕДНО С БСП-ДПС- АТАКА И ГРОБ.

А знае ли се например,че голяма част от земята по линията Бургас-Пловдив е изкупена вече от турци чрез подставени лица. Приемат ли я в ЕС е ясно какво става...

И кой точно "иска да продава"? Кой ще може да продава? Собствениците или кой? Аман от комунизъм - всичко принадлежи на "народа"?! Земята не е ли частна собственост? Ако е такава - мога да я продавам, а мога и да не я продавам! Или искате отново да я национализирате? Ми що не ми заповядате със закон да се оженя за българка? За да се запази чистотата на нацията примерно?!

Зеята може и да е частна собственост, но инфраструктората която е изградена или се изгражда ( ток, вода, канализация, пътища и пр) не е. Айде нашите данъкоплатци кой повече, кой по- малко са плащали за тях. А чужденеца? Той тая земяняма да си я занесе там откъдето е. После спекулацията със земя на която да се промени предназначението -ветропаркове...фотоволтаици... Никой няма да купи земя и да гледа на нея краставици. Краставиците сме ние после като ни дойдат сметките с включени безумни цени за ток

Не питахте българите дали да станем членове на НАТО! Не ги питахте да влезнат ли в ЕС!Не ги питахте За унищожаване на граничните съоръжения! Не ги питахте за разрушаването на икономиката! Не ни питат и за пробутването на безродници за управници в България! Потъпкват всичко свято, дори и претенциите ни на умрем в Родината си?! Нещо повече от това трябва ли за да стане "Юнакът балкански" и да се събуди?! Позор!!!

Можеше с Епъл да я сравни там са 60 пъти разликата ;)

По същество политиците повтарят тезите, които написах още преди седмици, когато се отвори темата! Ако трябва да го кажем възможно най-кратко: а) пазара на земя ще е само на пръв поглед свободен, ние българите ще сме в не равнопоставено положение пред чужденците, заради мизерните си доходи. б) чужденците биха имали всички възможности да водят бизнес в страната и без правото да купуват земя - има си варианти на дългосрочна аренда и други подобни, които позволяват на съответният инвеститор да реализира всеки законен бизнес план,. без да забравя че е на гост, макар и на едни мили и гостоприемни, бедни хорица;. в) при тази демографска катастрофа и тази разбита икономика, най-ценният ни ресурс е територията и модерно-не модерно, по-леко с апетитите към него! Абе, цялата мара втасала, единственият ни проблем бил че не сме си продали земята а жълти стотинки... ти да видиш.

Та да питам - ако чужденец купи земя, която е земеделска, какво може да я направи? Ще си я изкопае и занесе някъде ли? Ако ти и такива като теб не промените предназначението й за жълти стотитнки, ще може единствено да я обработва! Какво ато е чужденец? Ако бачка тука или наема българи да я работят, по какво ще се различава от български арендатор? Ще докоро хора от чужбина ли? Дали ще му е по-евтино? А тези от извън ЕС както виждаш и сега си идват сами...

Никаква земя не трябва да се продава на западните хиени, докато не влезем в Шенген. Иначе западняците искат всичко без да дават нищо и само да ни сочат с пръст , колко сме лоши, без да има равнопоставеност.

България трябва да спазва договореностите, които е подписала, включително и по отношение на продажбата на земеделските земи на чужди граждани. България отдавна е подписала най-важните стратегически документи, които определят и нашата позиция като член на европейското семейство, включително и договора за присъединяване към ЕС, така че подобни ясни ангажименти от България са поети

Това управление ДПС и БСП е пагубно за България! Това са турска етническа партия и родоотстъпници!Паплач! Нарушаваме статута на Европейци-а заплатите бе турско мекере!-Европейски ли са!????Лошото е че няма алтернатива за читави хора,които да ни управляват!

Как лекичко гербаджиите махнаха от рлечника си "...и АТАКА", хахахаа....

Атака не ги мисли - почти 100% е сигурно, че на следващите избори (когато и да са) Волен няма да прескочи четирите процента.

Както виждаш господине казах,че няма алтернатива, т.е. и ГЕРБ ги включвам в общата картинка на тоталната катастрофа! А ти си платен писач изглежда!

Хора нека се обединим да не си даваме земята.Стига с продажниците на тази Държава.Стане ли това ще ни заличат.Да не забравяме борбите за тази земя.Оцеляхме след 500 години робство а сега някой с лека ръка ни продава земята ОПОМНЕТЕ СЕ.Не забравяйте , че сме БЪЛГАРИ да не се предаваме

Ако и гърците мислеха така, аз къде щях да си купя земя тогава?

Нали искахте да сте европейци, какво ревете сега?

Само може да ме радва развитието на разговори по темата за мораториум над земята!

Светиня! Сакън! Светиня! Махнете си мръсните лапи от святата ни земя, империалисти! Не пипайте тази райска градина, грижливо обработвана от трудолюбивия български народ и напоена с потта и кръвта му! Този неземен оазис ще бъде прилапан от капиталисти и турци за жълти стотинки, а милионите работливи български земеделци ще останат с пръст в уста. Сакън, Волене не им се давай на неоколонизаторите! Помисли и за нашите, българските, арендатори, прекупвачи и мутри - и те ще останат сиротни и гладни, горките...

Прав си,ама не разбират...Сякаш някой насила ще им изкупува земята на родолюбците.Повечето от които мотика на са виждали...Ами Сидеров с партийната субсидия ще изкупи Беломорска Тракия и ще я подари на бедните българи.Какъв е проблемът?

Сега в коя по-ред почивка ДПС ще даде на БСП ултиматум, че ще излезе от коалицията т.е. край на БСП правителството и БСП ще клекнат-те са свикнали на това. А Местан нарече защитата на националните интереси-земята като излишни емоции. Следващата коалиция Герб-Атака или Атака с БСП!

Лютви Местан НЕ Е БЪЛГАРИН! Той и ДПС НЯМАТ ДУМАТА!!!

Коментари - ГЕРБ и ”Атака” се обединиха заради земята | Днес.dir.bg

ГЕРБ и ”Атака” се обединиха заради земята

"Атака" и ГЕРБ поискаха удължаване на забраната за продажба на земеделска земя на чужденци и след 2014 г. ГЕРБ настоя кабинетът да преговоря с Брюксел, но според Лютви Местан нов мораториум ще постави под съмнение статута ни в ЕС.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ и ”Атака” се обединиха заради земята | Днес.dir.bg

Коментари

Такова театро с главни герои ДПС и БСП отдавна не бях гледал. А Местан гледаше като насран и отслабна с още 3-4 кг днес. Другата алтернатива беше ясна- ако БСП не бяха помогнали да приемането, следва нов вот на недоверие в което Атака щеше да гласува с Герб и ето ти нови избори през зимата. Иначе Герб няма да влезе в коалиция с атака и цирка ще продължи. Накрая може да има коалиционно правителство от Герб и бсп и опозиця от дпс и евентуално т.н. реформаторски ..алабала ако влязат.

"Ако тръгнеш след бръмбар,ще те заведе на лайно!" - нар.поговорка.Така парламентарните овце се подведаха след рогачите на Атака.Сега ще си "спасим" земята,но ще си изгубим населението(младото).Резил!

единственото следствие от този популизъм е , че ще си продадете земята на по-ниска цена и ако чужденец я иска пак ще я купи от какъвто и произход да е. и вдигате рейтинга на ямболския циганин , който спи със снаха си. въобще прости до безкрайност- хем вътре , хем управлявани от утрепки.

Гласуваха го, мораториума остава! Следва наказателна процедура от страна на ЕС!

следва спиране на разграбването *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Възможността да се продава земя на европейски граждани, не трябва да бъде прикритие на готвената възможност да се продаав земя на чужденци изобщо.

Не, защото сестра ми е много затруднена финансово, "Топлофикация" вече втора кожа й съдира - за 20-на лева, неплатени преди години, върху които са й начислили лихви! При изплатени вече от нея задължения, които бяха в хиляди лева! Няма ли кой да ги спре? Какво става пък с фиктивните лихви, които начисляват за неплатени ПРОГНОЗНИ сметки - за тях някой тях ще ги осъди ли? Не мога да откажа на сестра си, имотът е общ и колкото по-добра сума вземем, толкова по-добре.

ТОЙ БОЙКО СЪОТВЕТНО ГЕРБ ,СЕГА БИХА СЕ СЪЮЗИЛИ И С ПЛЕМЕТО НАВАХО БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ПОД КАКВА КАУЗА.

Току-що в Народното събрание беше прието предложението на Волен Сидеров да се удължи мораториумът до 2020 г.

БРАВО! СЛАВА БОГУ!

Браво, много добре се получи. Разбира се не си правя излюзии, че малоумниците гласували за БСП и ДПС ще разберат какво се случи днес.

Помня как вместо истинска приватизация навремето направихме "масова" и срещу хартийки разни "родни бизнесмени" законно придобиха построеното през социализма. Те директорите дотогава си паразитираха и го точеха, но след тази приватизация вече всичко се узакони и от активи над 20 млрд. лева в хазната влязоха под 2 милиарда. Сега със земята пак същия смешен плач.

НАСТОЯВАМ ДА СЕ ИЗГОТВИ КАРТА НА БЪЛГАРИЯ КЪДЕТО ДА Е ВИДНО КОЙ ФОНД, КОЯ ФИРМА (КОЙ Е СОБСТВЕНИКА) КОЛКО ДЕКАРА ПРИТЕЖАВАТ!!! ДА НЕ ОСТАНЕТЕ НЕПРИЯТНО ИЗНЕНАДАНИ КОЛКО МАЛКО ВСЪЩНОСТ Е "БЪЛГАРСКА" ЗЕМЯТА НИ!!!!

Веднага, госпожа! Къде ще ви е удобно да донесем картата?

ООООООООО, неразумний юроде.....ще ти се доплаче, като видиш, че голяма част от земите на юг от Балкана, земите в Добруджа са турска собственост!!!!

Земя не трябва да се продава само на турци, защото те имат преки териториални претенции към нас. За останалите не виждам проблем.

На македонци може ли?

Иво, или спазваш международните закони, или не. Турция, Русия, Китай, ... са членове на международната търговска организация, суверенни държави са както и ние ( надявам се ). Искаш някакви изключения да въведеш, за този "кеф" ще има реципрочни мерки и присъда в международен съд. Не може само популизъм и тарикатлъци, не сме сами на пътя и има правила. Проумейте го, сънародници.

да изтъргуват циганския проблем срещу земята. Hа циганите сме им свикнали.

То какво ни остана само ,земя и за какаво ни е като ходим да живеем в други страни,аз предлагам да продадеме всичко на Боку Тиквата и на Болен Сидеров и да си направят една държава смесица от мутри и нацисти и ще се казва АдолфБоленоваТиквеница"Да живее новата република"

За кои българи точно става дума?! Нормалните , обикновените хора от България не си купуват такива имоти в чужбина!Те се радват и на малкото, което имат в родината си!Те не забравят съдбата на стотиците хиляди свои сънародници от Одринско, Беломорска Тракия, Македония, Западните покрайнини и Северна Добруджа, чиито земи бяха ограбени и те бяха прокудени при братята си в Мизия, Тракия и Македония! Не е ли ясно, че земя и имоти в чужбина купуват единствено, крадци и грабители на България/ако искате назовете ги олигарси/. Търсят "тихо и скрито местенце", когато му дойде времето да дават отчет за делата си!!!

Хейййййййййй, Местан,Доган и сие, да вземете да млъкнете,че всички ви видяхме как преди 3 дни призовавате Турция да превземе български земи "де с танкове, де с оръжие, де с демокрационни методи" !!!!!

кога това ма кака:))))

Българите са много тъпи ! Как може тези хора да си продават земята за жълти стотинки? Направо я подаряват ! Парите ги харчат за кратко време и пак нямат пари ! И земя нямат !

Кротко де, това е отпадане на забраната, няма да те карат насила да продаваш!

ЗАМЯНА на собственост.Давам 5 декара,ДАВАТ ми 5 декара в Германия (равностойни по качество)например.Така бих продал аз.

на луната не искаш ли

освен популизъм, традиционно гарниран с Ботев и Левски за лесна смилаемост, които обидно за националната ни история политиците принизяват и присвояват и правняват на масовия дебилизъм в обществото. Първо този въпрос е решен отдавна на политическо нива и отделно забраните всеки може да заобиколи. Първи аргумент- чужденците експлоатирали , обаче по - големи експлоататори от българите няма , успокоява ли ви , че са български юнаци, мен не, затова всеки търси работа при чужденци или в чужбина, дори албания , която произвежда в пъти по-малко от българите имат по-високи заплати. Другият аргумент- цената била ниска , ами като беше по 30 лева преди 10 години не купувахте, сега скочи 15 пъти именно защото и чужденци проявават интерес и ще се повиши във ваша полза. Другият аргумент пък коренно противоположен цената била висока за нас , еми няма угодия, щом очевидно не купувате и я изоставяте , поне ще вземете повече като продадете.

лично съм притежател на около 60 дка земеделска земя и не съм на мнение, че изобщо земята трябва да се продава, освен в изключителни случай ( болест, образование) въпреки всичко смятам, че с разрешаването на продажба на земеделска земя на чужденци - каквито и да е било - не визирам само граждани от ЕС е нещо добро и ще уточня - това е един вид либерализация на пазара - към момента земята се изкупува/арендова/ от едни лица, които по един или друг начин са замесени в някакви схеми - било то в измами- ДДС и имотни и прочие - най често и това са хората които купуват земя и поради простата причина, че към момента българите са беднички - те нямат конкуренция и един вид са монополисти - те определят колко струва земята - каква рента ще плаща/ най често рентата е по - малка от субсидията, която получават за обработването на земята???????/ идеята е следната - към момента се въртим в омагьосан кръг - малко рента - малка цена - малки заплати на работещите в сферата - голямо обогатяване на малък кръг хора - хайде да не бъдем лобисти на тези "наши" "земеделци", които в 90 % не са цвете за мирисане - нека да им създадем малко поне конкуренция.

не е точно така, понеже белгийците няма да ти дадат по-висока цена. не се заблуждавай.

link

Тукту не читатель, Тукту писатель... :::)))

Ами то... близането трябва да започне все отнякъде - отначало с целуване на ръка, после с друго и... от там насетне според зависи. Бойко ги приказваше велики приказки преди изборите, сега видя че така както я разпраявяше не става и започва да ухажва "фикуса". В момента са на етапа "целуване на ръка" Не ми е ясно за какво му е на Сидеров да прави коалиция с ГЕРБ по въпроса, при положение че позицията му всъщност не се различава от тая на БСП...

Цялата тази истерична кампания е в интерес на няколко чисто наши, български, крупни арендатори на земя, както и на няколко, пак наши, олигарха, които нямат интерес от истински свободен пазар на земя в БГ. В България земите пустеят, цените все още са ниски, а тези които искат да продават, не могат да вземат кой знае какво, ако имат земеделска земя. Отпадането на мораториума върху продажбата на земеделска земя важи само за граждани на ЕС!!! Нямам нищо против някой немец или французин да купи земя и да развие нормално и модерно земеделско производство. Но имам против някоя мазна българска престъпна мутра да притиска дребните собственици, за да вземе земята им на безценица. Това, че мазната мутра е наша си, българска, не я прави по-малко противна.

Съблазънта да се продаде земята, особено на малко по-високи цени, е реална, и ако целенасочено една групировка (икономическа, политическа, религиозна) от друга цивилизация, реши да си купи един анклав в България, възможността е много голяма. Някои хора вече са се досетили, че по този начин беше образувана еврейската държава. След като беше взето решение за създаване на такава от големи, световни, еврейски организации през 20-те и 30-те години, а и особено много по време на Втората световна война, започна бясно изкупуване на земя в Палестина и скоро време палестинският народ остана един от малкото народи без земя. А вие си лайте и се правете на разбирачи.

Бат Бойко, сега е момента да си го изкараш на боклука Долен Фикуса.Подлъжи го в някое фоае ,зад фикуса на четри очи- уж за земята,па му отпери 3-4 баници и 7-8 чемберя зад врата,ама такива че да му даде кратуната гаубичен откат! Да се научи друг пък този запъртък на кого да се чекне като кифладжия!

Да не стане обратното, Болен е луд и тренира бокс, а тиквата е известен страхливец!

Популизъм, чисто по български, Атака се прави на патриот, това обаче не е патриотизъм, къде бяхте бе хора докато можеше да се приеме нещо, искате само да алармираме за да ни гледат с лошо око, ще ни кажат дръжте си земята и си стойте у вас, нямате право на работа и вие след 01.01.2014 година както е прието, вярва ли някой, че 27 страни ще преподпишат договора ни, не със сигурност няма да стане, но важното е да заблудим народа, напротив като дойде някой предложете му я за 2000 евро на декар и няма да я купи...

А мутрите които изкупиха принудително на безценица земя от притиснатия от немотия българин с какво са по-добри от европейците? Да се забрани продажбата на руснаци и араби, да се въведе минимална изкупна цена и при покупка да се иска произход на парите!

Не само на безценица ами и насила,с изудване,заплахи,даже и палежи...Това не ги интересува националистите...Друго си е да плюеш по ЕС и да се биеш в гърдите

кой има интерес да не се продава земя на чужденци. Който иска тя да стои необработена. А когато направят данък за земята и после данък че не я обработваш хиляди ще продадат земята си на безценица на олигарси. Туй пък ще сменят статута й тук и там и тогава....Но ще бъде късно. Продажбата на земя на чужденци може да стане при условия. Но явно олигархията зад ГЕРБ и Атака няма интерес. А и не става дума само за обработваема земя. Става дума за земя за застрояване. Българите с имоти в Гърци, Испания притежават ли земя? Даже и аз която имама "специфично" отношение към руснаците, а те имат много имоти тук не бих възразила да придобият земя към имота си.

Зависи. Ние имаме макар и немного декари, но се дали замяа в една кооперация, те си я работят, плащат й данъците а ние получаваме някаква рента от там. Е не е много, но нямаме разходи по земята, само че собствеността ни е гарантирана. Единственото условие е ако я продадем в договора да остане новият собственик да не отделя земята от кооперацията. Даже не е писано да я продаваме на човека който държи кооперацията...

Каква полза имаме от ЕС, освен че тръгнахме по Европата да мием тоалетни? Ха?

Ползата е че като произведеш нещо имаш отворен пазар на 300 милиона човека. Ползата е намалена бюрокрация, когато купуваш суровини, ползата е безвизово пътуване и възможност да наемаш чужденци и те да те наемат. Няма полза ако миеш кенефи професионално. Просто може да ги миеш на повече места.

Е, к'ва стана тя, нали много се натискахте да сте европейци, пък за една земя се стискате.

ДО ПРИЗИВ-СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ ОСТАНАТ САМО 240-РАЗБОЙНИКА. ТОГАВА ЩЕ СЕ ЧУДЯТ КЪДЕ ИМ СА ТЛЪСТИТЕ ПАЧКИ.ПОЛИТИЧЕСКИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ ЕЛИТ ТРЯБВА ДА СЕ МАХНЕ ОТ БЪЛГАРИЯ.ВЪН ПРЕДАТЕЛИТЕ ЗАЕДНО С БСП-ДПС- АТАКА И ГРОБ.

А знае ли се например,че голяма част от земята по линията Бургас-Пловдив е изкупена вече от турци чрез подставени лица. Приемат ли я в ЕС е ясно какво става...

И кой точно "иска да продава"? Кой ще може да продава? Собствениците или кой? Аман от комунизъм - всичко принадлежи на "народа"?! Земята не е ли частна собственост? Ако е такава - мога да я продавам, а мога и да не я продавам! Или искате отново да я национализирате? Ми що не ми заповядате със закон да се оженя за българка? За да се запази чистотата на нацията примерно?!

Зеята може и да е частна собственост, но инфраструктората която е изградена или се изгражда ( ток, вода, канализация, пътища и пр) не е. Айде нашите данъкоплатци кой повече, кой по- малко са плащали за тях. А чужденеца? Той тая земяняма да си я занесе там откъдето е. После спекулацията със земя на която да се промени предназначението -ветропаркове...фотоволтаици... Никой няма да купи земя и да гледа на нея краставици. Краставиците сме ние после като ни дойдат сметките с включени безумни цени за ток

Не питахте българите дали да станем членове на НАТО! Не ги питахте да влезнат ли в ЕС!Не ги питахте За унищожаване на граничните съоръжения! Не ги питахте за разрушаването на икономиката! Не ни питат и за пробутването на безродници за управници в България! Потъпкват всичко свято, дори и претенциите ни на умрем в Родината си?! Нещо повече от това трябва ли за да стане "Юнакът балкански" и да се събуди?! Позор!!!

Можеше с Епъл да я сравни там са 60 пъти разликата ;)

По същество политиците повтарят тезите, които написах още преди седмици, когато се отвори темата! Ако трябва да го кажем възможно най-кратко: а) пазара на земя ще е само на пръв поглед свободен, ние българите ще сме в не равнопоставено положение пред чужденците, заради мизерните си доходи. б) чужденците биха имали всички възможности да водят бизнес в страната и без правото да купуват земя - има си варианти на дългосрочна аренда и други подобни, които позволяват на съответният инвеститор да реализира всеки законен бизнес план,. без да забравя че е на гост, макар и на едни мили и гостоприемни, бедни хорица;. в) при тази демографска катастрофа и тази разбита икономика, най-ценният ни ресурс е територията и модерно-не модерно, по-леко с апетитите към него! Абе, цялата мара втасала, единственият ни проблем бил че не сме си продали земята а жълти стотинки... ти да видиш.

Та да питам - ако чужденец купи земя, която е земеделска, какво може да я направи? Ще си я изкопае и занесе някъде ли? Ако ти и такива като теб не промените предназначението й за жълти стотитнки, ще може единствено да я обработва! Какво ато е чужденец? Ако бачка тука или наема българи да я работят, по какво ще се различава от български арендатор? Ще докоро хора от чужбина ли? Дали ще му е по-евтино? А тези от извън ЕС както виждаш и сега си идват сами...

Никаква земя не трябва да се продава на западните хиени, докато не влезем в Шенген. Иначе западняците искат всичко без да дават нищо и само да ни сочат с пръст , колко сме лоши, без да има равнопоставеност.

България трябва да спазва договореностите, които е подписала, включително и по отношение на продажбата на земеделските земи на чужди граждани. България отдавна е подписала най-важните стратегически документи, които определят и нашата позиция като член на европейското семейство, включително и договора за присъединяване към ЕС, така че подобни ясни ангажименти от България са поети

Това управление ДПС и БСП е пагубно за България! Това са турска етническа партия и родоотстъпници!Паплач! Нарушаваме статута на Европейци-а заплатите бе турско мекере!-Европейски ли са!????Лошото е че няма алтернатива за читави хора,които да ни управляват!

Как лекичко гербаджиите махнаха от рлечника си "...и АТАКА", хахахаа....

Атака не ги мисли - почти 100% е сигурно, че на следващите избори (когато и да са) Волен няма да прескочи четирите процента.

Както виждаш господине казах,че няма алтернатива, т.е. и ГЕРБ ги включвам в общата картинка на тоталната катастрофа! А ти си платен писач изглежда!

Хора нека се обединим да не си даваме земята.Стига с продажниците на тази Държава.Стане ли това ще ни заличат.Да не забравяме борбите за тази земя.Оцеляхме след 500 години робство а сега някой с лека ръка ни продава земята ОПОМНЕТЕ СЕ.Не забравяйте , че сме БЪЛГАРИ да не се предаваме

Ако и гърците мислеха така, аз къде щях да си купя земя тогава?

Нали искахте да сте европейци, какво ревете сега?

Само може да ме радва развитието на разговори по темата за мораториум над земята!

Светиня! Сакън! Светиня! Махнете си мръсните лапи от святата ни земя, империалисти! Не пипайте тази райска градина, грижливо обработвана от трудолюбивия български народ и напоена с потта и кръвта му! Този неземен оазис ще бъде прилапан от капиталисти и турци за жълти стотинки, а милионите работливи български земеделци ще останат с пръст в уста. Сакън, Волене не им се давай на неоколонизаторите! Помисли и за нашите, българските, арендатори, прекупвачи и мутри - и те ще останат сиротни и гладни, горките...

Прав си,ама не разбират...Сякаш някой насила ще им изкупува земята на родолюбците.Повечето от които мотика на са виждали...Ами Сидеров с партийната субсидия ще изкупи Беломорска Тракия и ще я подари на бедните българи.Какъв е проблемът?

Сега в коя по-ред почивка ДПС ще даде на БСП ултиматум, че ще излезе от коалицията т.е. край на БСП правителството и БСП ще клекнат-те са свикнали на това. А Местан нарече защитата на националните интереси-земята като излишни емоции. Следващата коалиция Герб-Атака или Атака с БСП!

Лютви Местан НЕ Е БЪЛГАРИН! Той и ДПС НЯМАТ ДУМАТА!!!