КС: Забраната за продажба на земя на чужденци е незаконна

Противоконституционно е решението за налагане на мораториум до 1 януари 2020 г. върху право на собственост върху земеделска земя на чужденци.

Обратно в новината

Коментари - КС: Забраната за продажба на земя на чужденци е незаконна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И ДПС е незаконна!!!!!!!

тия съдии са се продали и затриват държавата с нереалите си действия

Ей,приятел не си много прав за турците.добре знаеш,че понастоящем в ЕС живеят като граждани на страни от него милиони турски гастербайтери и техните потомци.те съвсем легално по този начин се водят граждани на ЕС и могат да купят земя в Б-я.В Конституцията пише:Чужденци или чужди фирми...гражданите на ЕС са чужденци.Така,че по скоро един референдум би решил спора веднъж завинаги,а не решение на КС,който каза,че ДПС не била етническа партия.

Да, искаме референдум. И народа да реши. Не може по такъв жизнено важен въпрос, който може да струва бъдещето на България като нация и наод, да се решава от група продажни политици.

И на референдума като гласуват 21% да не се купува от чужденци какво правим?... Пак парламента се произнася и пак решението няма да има сила... Много е промит мозъка на българина... : (

Язък за барута....

КАК ТАКА СТАВА БЕ,КС РЕШИЛ,ИЗКАРАЙТЕ ГО НА РЕФЕРЕНДУМ ТОЗИ ВЪПРОС. ЩО ЗА ХОРА СТЕ БЕ,ПРЕДПОЛАГАМ НЕ И БЪЛГАРИ. вСЕКИ ТРЕЗВОМИСЛЕЩ БЪЛГАРИН ЗНАЕ ЧЕ ТОВА Е НЕНОРМАЛНО,И В КРАЯ НА КРАИЩАТА ДВАМА ИЛИ ТРИМА ЧОВЕКА ПЛАТЕНИ ИЛИ НЕ РЕШАВАТ ЧЕ НЕНОРМАЛНОТО Е НОРМАЛНО И НИ ДАВАТ НА ТУРЦИТЕ И ЧУЖДОЗЕМЦИ.ЩО ЗА ХОРА СТЕ БЕ,ВИЕ ДЕЦА НЯМАТЕ ЛИ,ЗАЩО СЛАГАТЕ КРАЙ НА ДЪРЖАВАТА.НЯМАМ ДУМИ...............................................................

+ 1000

В 42-то НС ДПС има 36 депутати. 36 депутати + депутати от БСП са внесли искането в КС. Чии интереси обслужва КС? КС отхвърли искането на РЗС за начина на провеждане на български избори в Турция. Чии интереси обслужва КС?

Истината не е обида, цинизъм и не накърнява доброто име на никого. Хората сами накърняват доброто си име със злите си дела.

Решението на КС е предателско. Ако останат някакви българи по тези земи, те могат да бъдат само роби на чужденците.

За РЕФЕРЕНДУМ за ЗЕМЯТА!!!

Спаси България от душманите й. Дай ми сили да мога да си въртя гегата и да си обичам поробителите ми, като господарят ни, Рокфелер, Станишев, Доган, Ердоган ...

Нищо страшно няма в купуването на земя от чужденци при добри закони и привеждането им в сила.

Съвсем нищо страшно няма.

Аз като българин съм дискриминиран. Българите, сравнено с чужденците нямаме тези финансови възможности. Трябва да имаме равен достъп и възможности. Като се изравним с доходи, тогава. И да попитам, защо най-големите лобисти които ни изнудват и притискат за този закон, кой както може, бяха три държави. САЩ, Израел и Турция. Какво значи това. Еврите ще правят тук втора Палестина. Защото в Палестина събитиоята са започнали точно по същия начин. А Турция направо ще си откъсне части от България. И всичкото товапоради малоумието и безумието на политическата ни класа. Които, вместо да търсят начин да защитят българската земя, търчат да се подлагат на чужденци. Които дори не им обръщат внимание. И това става в момент, когато всички държави в този измислен съюз здраво дърпат общото всяка в своя посока. И така са стегнали правилата, че практически земята си оставя тяхна. А слабоумните ни политици държат да ни разпродадат

Имаме равен достъп до пазара на земя в целия ЕС. А за възможностите всеки да се погрижи сам. С обикновена заплата от наемен труд не става. Трябва предприемачески дух и по-малко спънки от страна на държавата.

Това е същото, като на ринга да се качи един нетренирал човек от улицата, да излезе срещу Кличко и да кажат "Ринг свободен".

Вземи изгледай американските документални филми "Невидимата империя"-от Алекс Джоунс:"Духът на времето II:Допълнение":"Рай или унищожение":"Краят на играта-План за световно поробване""Нов световен ред "-от Дейвид Айк .Има доста документални филми и то преведени на български,дано проумееш някои неща.За това ,което пишеш ,глобализация,премахване на националностите,създава се по този начин една аморфна маса и това клони към унищожение .На времето е имало империи,сега световния елит се стреми големите корпорации да притежават света.Друг е пътя по който да тръгне човечеството,най вече силните държави да подадат ръка на по слабите държави,а не да ги поробват.Просветените и умни личности говорят за Ресурсно базирана система.Ресурсите да са достояние на хората,а не да са притежание на малка група.

Всички държави от ЕС защитават земята си само ние не. Как е в другите държави от ЕС? Всички държави членки на Европейския съюз са приели директивата за свободно закупуване на земя от чужденци, граждани на Европейския съюз, с изключение на Унгария, която твърдо се противопостави. Ето няколко примера: Австрия по Конституция всеки гражданин на ЕС може да си купи австрийска земя. Но е необходимо да живее в Австрия и вече да притежава австрийска земя; Германия има комисии към всяка община, съставени от земеделци и общинари, през които минава задължително всеки договор за покупка на земя; Франция има организации на производителите (SAFER), с правата на държавен орган, които противодействат на формирането на монополи, крупни собственици и лобистки кръгове и налагат спазването на екологичните норми; Италия само 15% от землище може да бъде продавано на чужденци. Останалите страни от ЕС имат подобни вътрешни ограничения, с изключение на България.

Именно, освен това при придобиване на земеделска земя, трябва новият собственик да гарантира, че ще я обработва... За такива законови норми трябва да се мисли, а не за решение да се забрани продажбата на чужденци, което пада пред КС... Но затова в парламента трябват умни хора, а не разни палячовци без образование

Интересен факт - когато Хитлер взима властта в Германия, 1/3 от земята е еврейска собственост.

Не забравяйте ,че като изкупят земята ни собствениците ще си правят каквото си поискат,България е разграден двор и няма никакви закони да спре нашествениците,голям магарешки я чака България и българският народ!

Ми, хайде, на улицата да протестираш за законност. Нали затова хората протестират, а тук мнозина мрънкат?

Аз съм всеки ден на протестите!!!!!

Стига сте говорили глупости. Събудете се! Светът вече не е това което беше - до няколко години може и държавите да изчезнат. ГЛОБАЛИЗАЦИЯ! Това е! Корпорациите ще управляват света и всеки ще намери своето място в някоя корпорация. А който се мъчи сам ще бъде изяден от акулите в бизнеса. И като много знаете защо ходите да бачкате без пари в ЕС?

Ти ненормален ли си? Глобализацията излезе циганизация, но предполагам си или цигане или пълен кретен.

По-скоро е второто. От тези, на които са промили мозъка с термини като "глобализация" и "мултикултурализъм". За нещастие на нашата бедна и погиваща държавици, много станаха подобни малограмотници и скоро последният от тях ще пусне кепенците на БГ.

Не съм нито едното нито другото. Програмист съм и отдавна си печеля парите от чужди компании. С българи не искам да работя!

Ами те, директивите на ЕС са такива, че ние да останем без земя, да се лишим от нея, напоена с кръвта на нашите деди. К съдии, дерзайте и след като и последния българин остане роб в собствената си родина, вие си идете във вашите палати, намиращи се най-вероятно по западните европейски земи. Браво, браво!!

Видя се ясно къде са предателите на БГ- в КС. Цион стои зад всичко; Бута напред Турция да овладее БГ, след което ще фалира ТР, която няма какво друго да направи освен да продава. Така ще се осъществи 30 вековния мерак на цион да си направи държава на хубаво място. Пари да подкупят съдии ще се напечатат. Хартийки срещу земя - добра сделка. И Бай Ганю духа супата.

36 депутати от ДПС от Цион ли са?

Учуден, ококорен и изненадан: защо още не сте разпродали всичко? Каквоо чакате? Да паднат цените ли???

Не съм чел всички коментари и моля за извинение, ако повтарям някого, но да питам: стотиците хиляди наши "сънародници", живеещи в Турция, с български паспорти и български пенсии, идващи си в България само под строй за избори - те българи ли са по вашите критерии или са чужданци? Могат ли да купуват земя или не могат? Правят ли го или не го правят, въпреки, че дапреди месец имаше забрана, която не ги ловеше? Моля за отговор на тези въпроси и после да обсъдим заплахата от втора Палестина, Кипър и прочие...

Да добавя, че и бая македонци внезапно откриха българските си корени и получиха БГ паспорти - с тях какво правим?

На всички ревлювци които си искат земята ще кажа, че това е капитализма!!! (за който скачахте)

Вместо неграмотните български депутати да си губят времето, приемайки незаконосъобразни решения, могат да се заемат със законодателство, което да принуди собствениците на земя да я обработват - сами или да я дадат на други, няма значение. В Европа няма друга държава с толкова пустеещи земеделски земи. Трябва да се поощрява обработването на земята.

МИНАЛАТА ГОДИНА ДАУ ДЖОНС ПОРАСНА С 30% ... И ВСИЧКИТЕ МИЛИАРДЕРИ КОИТО СПЕЧЕЛИХА ОБЪРНАХА ПЕЧАЛБАТА В ЗЛАТО, ЗЕМЯ, ОТЛЕЖАЛИ НАПИТКИ И ОРЪЖИЕ :))) ТОВЕ Е ПРОСТАТА ИСТИНА ЗА ЦЕННОСТИТЕ В ЖИВОТА ... ДАЖЕ И ПИЧЛЕМЕТО ДЕТО ДЪРЖИ ФЕЙСБУКА ОСРЕБРИ И ВЛОЖИ В ЗЕМЯ И ИМОТИ = НЕ ОСТАНА ДА ЛЕЖИ САМО НА АКЦИИТЕ ВЪВ ФЕЙСА :))))...

Честита ви втора Палестина!

Стига глупости - нашите земеделци милионери да си развържат малко кесиите и да дават по-висока рента, за да не продаваме. А сега те дават ниска рента, защото искат да нямаш полза от земята и да им я продадеш на ниска цена. Много познати си продадоха земите по 100-150лв, защото нищо не печелеха от нея. Сега разни тарикати ще печелят, а на собствениците ще хвърлят шепа стотинки. Помнете ми думата - сега ще скочат и рентите и цените на земята и най-накрая аз като собственик ще мога да получа нормална рента от моя парцел 200 декара, а не да ме лъжат. Защото като дойдат и ми дадат два пъти по-висока цена - продавам не ми трябва тази земя, а сега искат подаръци. Червената мафия и разни мутри си перат парите в земеделието и искат да обсебят цялата държава, но срещу чужденците не смеят да ритат.

Парите са си пари,при парите има инфлация независимо долари,или евро имаш,но земята си е земя,бих ти препоръчал да не я продаваш!

ТОВА КОЕТО БЕШЕ СЪБИРАНО ОТ ПОКОЛЕНИЯ ЗА 1300 ГОДИНИ, БАШИБОЗУКА ОТ БЪЛГАРСКАТА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ (БКП) ГО РАЗПРОДАДЕ ЗА 25 ГОДИНИ:))))

Написал си го точно и ясно! Погребаха държавата за по-малко от четвърт век! И понеже са не само безродници, но и атеисти - масони, богоборци, не им пука, че ги чака възмездие!

като те покани дамата на кафе в дома си има два варианта, да го изпиеш и си трагваш или оставаш за вечерта!!! чужденците които купят земя -ще останат за ....!!!!

КС с лека ръка каза "Всичко за продан" по Анджей Вайда. Съгласно чл. 22,ал. 1 от Конституцията "Чужденци и чуждестранни юридически лица могат да придобиват право на собственост върху земя при условията, произтичащи от присъединяването на Република България към Европейския съюз или по силата на международен договор, ратифициран, обнародван и влязъл в сила за Република България, както и чрез наследяване по закон." Този текст е в пълно противоречие с приетото и прогласеното от народните представители от Седмото Велико Народно събрание, в пълно противоречие с изразената воля на българския народ, в пълно противоречие с чл. 21, ал. 1 от Конституцията която гласи, че "Земята е основно национално богатство, което се ползва от особената закрила на държавата и обществото." Съгласно чл. 21 на Конституцията, който не е отменен, земята е основно национално богатство, което се ползва от особената закрила на държавата и обществото и Конституционният съд е трябвало да разгледа и този въпрос. Затова не може така с лека ръка да се продава българска земя на чужденци. Земята не е предмет нито на облигационното, нито на търговското право. Земята е българска територия. Земята е българските граници. В цялата ни българска история, поне от Третото българско царство, нека да го наречем по този начин, де факто и де юре не се е допускало чужденци да придобиват право на собственост. Досега! Макар и да е нямало ясна конституционна забрана. Вижте как сме защитавали българската си земя по юридически път! Така че въпросът за земята винаги е бил основен политически въпрос, защото земята, територията е един от основните елементи на държавата. Няма държава без земя и без територия, господа конституционалисти! Земята е основно национално богатство. Днешната цена на земеделската земя в България е занижена и е в пъти по-ниска от тази в други европейски страни.

Приятели мои, спътници мои, горко на народ, който е пълен с вярвания и празен откъм вяра. Горко на народ, който се облича с дреха, неизтъкана от него, яде хляб, непожънат от него, и пие вино, неизцедено от неговата собствена преса. Горко на народ, който приветства побойника като герои и смята блестящия завоевател за щедър. Горко на народ, който насън презира някоя страст, а наяве и робува. Горко на народ, който издига глас само когато крачи в погребална процесия, гордее се само с руините си и се съпротивява само когато вратът му е поставен между меча и дръвника. Горко на народ, чиито държавници са лисици, философите му са фокусници, а изкуството му е изкуство на кърпежа и подражанието. Горко на народ, който посреща своя нов водач с фанфари, а го изпраща с пищялки, само за да посрещне друг отново с фанфари. Горко на народ, чиито мъдреци са онемели с годините, а силните му мъже са още в люлката. Горко на народ, разделен на части, всяка от които си въобразява, че е народ. Изумяващо и болезнено актуално звучат думите на Джубран Халил Джубран, сякаш са писани точно за сегашното време и нашата действителност...

значи в бг забраната е незаконна,а в англия е законна,а? деева ва... ма... деева

опорни точки *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Колко не са наясно с конституцията на Бг и ЕС нашите депутати, но ние си ги избираме никой не ни е виновен. После отиваме на Запад (там поне не гласуваме, че и тях ще омацаме)..

Всеки истински патриот да не продавя земята си на цена, поне три пъти по - висока от тази в Холандия. Просто и ефикасно решение. Хем земята си остава българска хем закона си е спазен. Ако се намери глупак да купи на тази цена, ще имате причина да почерпите за добрата зделка.

НАРОД КОЙТО НЕ СИ ПАЗИ ЗЕМЯТА ГО ОЧАКВА СЪДБАТА НА АМЕРИКАНСКИТЕ И КАНАДСКИТЕ ИНДИАНЦИ ... .... ЩО СЕ БОРИХТЕ ДА СЕ ОСВОБОДИТЕ ОТ ТУРЦИТЕ КАТО СЕГА ПОДАРЯВАТЕ МАЙКА БЪЛГАРИЯ ... ДОБРЕ ЧЕ СЪМ ДАЛЕЧ И НЕ СЪМ СЪУЧАСТНИК В ТИЯ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

И на тебе, като на Олга, да ти кажа: - повечето земи са частна собственост и собственици могат да ги правят, каквото си искат; - и сега чужденец може да купува земя. Трябва само да регистрира фирма в България. Нещо да не е ясно?

ТЕНДЕНЦИЯТА Е КОРПОРАЦИИ ДА ИЗКУПУВАТ С АМЕРИКАНСКИ, ЕВРЕЙСКИ , АРАБСКИ И КИТАЙСКИ КАПИТАЛИ ЗЕМЯ В САЩ И КАНАДА ... КОЕТО ВЪРВИ В РЪКА ЗА РЪКА С ФАЛИТИ НА МАЛКИТЕ СОБСТВЕНИЦИ ....

Абе то по твоите думи всичките сме прости и тъпи ти излезе най-големия умник от всички в цялото интернет пространство, само дето ясно личи, че изобщо не си българин.

Винаги може да се приеме/промени закон, с който всички чужди граждани, купили земя в България след 01.01.2014 дължат годишен данък в размер на 10 000 лв/декар и казусът приключва. Ако данъкът не се заплати, земята се конфискува и довиждане.

а подставените лиза *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А българските юридически лица, собственост на чужденци? За тях какво - сто тояги на голо?

За тях да важи същото, какъв е проблемът? Щом са собственост на чужденци - същото правило и за тях.

Много си заблуден.Ами част от земята,чрез подставени лица е изкупена и то най апетитните места.Румънец ,едър земевладелец на пшеница е изкупил доста земи в Добруджа,нещо да си усетил.?Напротив,цената на хляба расте.Италианец изкупил за отглеждане на лозя,ниски заплати.Румънец изкупил вагоностроителния завод,износ за чужбина,българските вагони никой не ги подменя,робски труд на работниците,ниски заплати.Италианец отглежда лозя ,пак ниски заплати,плаща в натура,вино,печалбите се изнасят в чужбина.Две села в Бургаско пречели на концесионерите на мина Марица Изток,американци са ,пращат цигански банди.Изнасилване на възрастни хора,убийства за пари на пенсионери,сложили бариера,само с пропуск се минава.-създали са 9 кръг на ада.Чужденци изкупили земя,турци и араби,построли фотоволтаици,цената на тока се увеличава.Минералната вода се продава в Англия ,пише ,че е от Турция.В Турция няма минерални извори.Турчин отглежда в подножието на Стара планина слънчоглед за биогориво.Пръска с незнайни торове.За 3 месеца 9 човека се преселват в отвъдното,и това са жители само от едно село.Примерите са многобройни,но медиите си траят.Чужденците идват за далавери,защото знаят,че тук номерата им минават. Не си мисли,че ще се отворят работни места.

Аз за такива покупки не бях чел и чувал, но щом казваш... Пък и наистина да е така - ето, сам виждаш, че ако някой иска да купува, все ще намери начин. Защо тогава да не е уредено със закон?

БЕЛИТЕ ФЕРМЕРИ СА ЯКИ НАВСЯКЪДЕ .... А ИНДИАНЕЦА КАТО НЕ МОЖЕ ДА СИ КУПИ ТРАКТОР ЖИВЕЕ В БАРАКИ ДО КОИТО МНОГО ЧЕСТО НЯМА ПЪТ :))))

Инвеститор = влагаш 1 лев и гледаш да отскубнеш 10 лева. Така и никой не разясни на БГ народа че ''инвеститор'' и мръсна дума и е мекото название на ''спекулант'' ... Ама за това пак са виновни негрмотните БГ политици които така е не разбраха точния смисъл на думата ''инвеститор'' ами вече 20 години все превличат спекуланти с мръсни пари..

Айде сега обясни, но подробно и конкретно механизма, при който влагаш 1 лев и съдираш 10 лева, че и аз да се пробвам. Не са ти ясни тия работи, Даниелчо...

европеиските програмки дето ги раздават само на ,,наши,, хора!!!

Я, погледнете законодателството на Израел там никой чужденец няма право да купува земя. Те дали са будали като нас, а изкупуват нашата земя. Защо ли? Защото не е луд тоя дето яде баницата , а този който му я дава.

Гледай сега - повечето земи са частни. Ако искат да продават - ще продават. Не им пука на кого, стига да има кинти. Точка. Ходи да агитираш собствениците да не продават.

ти не беше ли мелиха *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Я прочетете имената на членовете на Конституционния съд - Ненков, Велчев, Пунев и други пресшъпници (да не ги изреждам всички)...Къде сте бе, ранобудни?! Мам...а ви на всички национални предатели!

Где Денахте.........................И ТОЯ СИ Е ИЗПЕКЪЛ БАНИЦАТА - СЕГА САМО Е НАМАЛИЛ ОГЪНЯ.........

36 депутата от ДПС гласуват под строй срещу мораториума. Защо? Много просто - с европейско гражданство са няколко милиона турци,които вече "законно" могат да изкупят огромни територии от страната ни,за предпочитане в близост до турската граница! Защо? Отговорът е с понижена трудност. От същата степен на трудност е и въпросът защо ДПС гласува против АЕЦ Белене. Жокери: Турция планира да изгради две АЕЦ на своя територия. Подобен е и въпросът защо Кунева в преговорите по присъединяването ни към ЕС подписа смъртния акт на 4 блока в АЕЦ Козлодуй? Жокери: Франция започна строителство на своя АЕЦ в Румъния,а Кунева остана на доживотна издръжка на финансиращата строежа френска банка Париба...

А за какво да си правят този труд и да чакат седем години, откак ни присъединиха, а не си направиха по едно ЕООД с 2 лв. капитал и не си купууууваха колкото искат? И мислиш ли, че не го правят? За другото изложено от теб нямам мнение, може и да си прав, но за земята - тц...

За съжаление повечето във форума са зомбита и няма да разберат какво им казваш!

Трябва незабавно излизане от ЕС! Щом в нашата Конституция е записано, че трябва да се съобразяваме с простотиите им, наглите европя нямат място тук! Докога България ще се управлява от вън.

Ако някой ще ни управлява отвън, предпочитам да е Европейския Съюз, а не Съветския съюз в лицето на днешна Русия и Путин. Като искаш извън ЕС - терминал 2 и хващаш самальота за МАсква.

И КИТАЙЦИТЕ СА ВАРВАРИ ... РАЗСТРЕЛВАТ МИНИСТРИТЕ КРАДЦИ :))))

Естествено че беше абсолютен кьорфишек това решение и съм сигурен, че вносителите му и подкрепилите го много добре го знаеха! Ролята му беше ЕДИНСТВЕНО и САМО да докаже, че Юруш не подкрепя управлението, защото, видите ли, предлагат нещо, дето бива отхвърлено от мнозинството! То пък взе, че мина, та се наложи КС да се намесва... Колкото до оплаквачите тук, искам да питам, с какво Асан е по-добър собственик на земя от Ханс? Аренда ли повече ще плаща, данъци ли, що ли? Само щото е Асан, т.е. българин, това го прави перфектен, така ли? Смееех... А най-големите частни собственици на земя в България са юридически лица, които утре могат да се продадат на накой Ханс и кво правите тогава? Нищо, виете по форумите, както винаги...

Колко ти е високо челото бе, пич - един пръст ли?! защо изобщо си решил да правиш коментари на нещо, което едва ли мозъкът ти може да обработи?!

Челото ми стига до врата - толкова е високо... А ти някакъв аргумент имаш ли или ще ми говориш глупости само? Давай, кажи нещо смислено, ако можеш...

В страната ни законни са само престъпленията на местната политическа мафия, създадена от БКП-БСП-ДС, срещу България и българския народ!

Скотовете отдавна си продадоха нивите на село и изпиха парите. Много шум за нищо. Обработваемата земя в по голямата си част е в ръцете на чужди фирми.

Стига сте ревали, бе! Никой няма да си занесе земята в чужбина. Ще я обработват, ще произвеждат, ще внасят данъци и осигуровки в хазната. А да ви питам, като толкова милеете за земята и като българите сме били толкова работливи, що тогава има толкова пустеещи земи? И не е ли по-добре някой да ги купи и да произвежда? Много първосигнално реагирате.

До всички ( нерегистриран ) 28.01.2014 18:03 Държавата Израел е създадена така: От 1872г евреите изкуват арабските пясъци. Арабите се надсмивали на глупостта да купуваш пясъци със злато. Почти 100 години по-късно, евреите казват : Всички земи тук са еврейски. И образуват Израел. Да, те не са вдигнали земята- няма как да си я занесеш в къщи. Изгонили са коренното население, което години след това се бореше безрезултатно за Родината си. ТОВА ЧАКА И БЪЛГАРИТЕ...

И кой народ точно виждаш да планева нещо подобно за високите ни сини планини? А и да питам - купува ли се нещо, което не се продава? Мисля, че не! Значи - просто не продавайте, ама тогава пък няма апартаменти на морето и Бентлита с гуми - регенерат!

Държавата Израел е създадена с решение на Великите сили след Втората световна война. Никой нищо не е купувал. И да те светна нещо - евреите в Израел изключително много обичат и почитат българите. Мои близки, били по работа в Израел, са ми разказвали, че в някои градове, където живея много български евреи, надписите на магазините са на 2 езика - иврит и български. Стига с тая омраза към различните.

В действителност само въздуха остана ,но не е късно . По същия начин стана малоумната приватизация и резултата е следния ,пълни банкови сметки на депутати и министри ,а обикновения човек стана по-беден и по-безработен. Да не говорим , че под прикритието на "купувач на земя ; ще се прикриват наркотрафиканти ,терористични организации , криминална измет от чужбина подобна на " инвеститорите " ни. Какви ли не още боклуци ще цъфнат в България .

Той, че е гламав си прав, но иначе фондаментално си в грешка.:)

Гламав съм ,защото гласувах за тази измет

За това ли са се били нашите предци и са теглили такива страдания и мъки, за да може една шепа продажници да продадат Родината ни? Хора събудете се, ние определяме правилата излезте на улицата и накарайте най-после тези иззедници да правят това което ние искаме. Не е луд този , който яде баницата , а този който му я дава. Всичко зависи от нас и само от нас. Като няма кой да протестира отвън защо да не си вземат милиончетата и да продадат България. Те ще си живеят после на Хаваите, а вие ще берете гайлето.

Като ти гледам името, твоите деди май са избивали разни племена в Сибир за да им вземат земите

А, ти платен момко дето и името си не изписваш преди да се изказваш малко се поуграмоти, че името ми не е руско, а с гръцки произход. Аз за разлика от теб съм чиста българка от Гръцка Македония, дето твоите деди са клали.

Моме Олга, нищо не си разбрала.

Госпожо, като ви чете човек разбира, че сте неграмотна и необразована. Затова си позволявам да ви информирам, че ако вие не продадете земята си, няма как някой да я купи... Стоите си на село, обработвайте си земята и няма нужда да се трвожите, нито да протестирате :)))