Спорен закон за земите мина на първо четене

Собствениците на земеделски земи ще трябва да предлагат имотите си за продажба първо на арендатора, според законопроект, приет на първо четене.

Обратно в новината

Коментари - Спорен закон за земите мина на първо четене | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Опа ! Ама всички знаeм кои/какви (и най-вече - чии! ) са `оцелелите` арендатори . Та, дами и господа `избранници` нечии - полека с опитите (поредни) за крадене на земи и то чрез добре-позната отвъдчерноморска методика . Колкото пък за рестрикциите относно какво-кой да изгражда/инсталира по собственоста си - готови сте за тояги ! (или поне за бързопроцедурно съдебно решение) И изобщо прави странно впечатление, че напоследък стават систематични проявите на арогантно наглеене (телевизионни такси, цени на енергия, цени/вид на административни услуги) - на някои май здраво им пари пясъкът под краката, и то точно когато се опитват да започнат да бягат .

Не им знам цвета от вънка, ама от вътре са червени като кремълски звезди ! Тяхната....

КОНСТИТУЦИЯ на Република България Чл. 21. (1) Земята е основно национално богатство, което се ползва от особената закрила на държавата и обществото. (2) Обработваемата земя се използва само за земеделски цели. Промяна на нейното предназначение се допуска по изключение при доказана нужда и при условия и по ред, определени със закон. Чл. 17. (1) Правото на собственост и на наследяване се гарантира и защитава от закона. (2) Собствеността е частна и публична. (3) Частната собственост е неприкосновена Решение 8 от 19.VI.1995 г. на КС на РБ Съгласно чл. 17, ал. 1 и 3 от Конституцията правото на собственост се гарантира и защитава от закона и частната собственост е неприкосновена, а според чл. 19, ал. 1 и 2 от същата икономиката на страната се основава на свободната стопанска инициатива и законът трябва да създава и гарантира на всички граждани и юридически лица еднакви правни условия за стопанска дейност. Съдържанието на правото на собственост се характеризира с три основни правомощия: владение, ползване и разпореждане. Последното съдържа в себе си възможността собственикът на имота да извършва правни сделки с него, като договаря свободно и определя цената и купувача.

НЕ СЕ УЧУДВАМ! И ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ОБСЛУЖВА МАФИОТСКИТЕ ИНТЕРЕСИ! АЗ ИМАМ 20 ДЕКАРА ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ И ЖЕНАТА ОЩЕ 20ДКА В ПОПОВСКО И ВЕЧЕ 20 ГОДИНИ НЕ СМЕ ПОЛУЧИЛИ И 20 СТОТИНКИ РЕНТА ,ЗАЩОТО АРЕНДАТОРИТЕ СЕ СМЕНЯТ,ВСЕ ИМ СЕ СЛУЧВАТ ЛОШИ ГОДИНИ ИЛИ СЕ СМЕНЯТ И НИЩО НЕ ПЛАЩАТ.СЕГА ИСКАТ ДА ВЗЕМАТ ЗЕМЯТА БЕЗ ПАРИ. ДАНО ПУКНАТ! ЖИВЕЕМ В ШИБАНА ДЪРЖАВА,УПРАВЛЯВАНА ОТ АЛЧНИ,НЕКОМПЕТЕНТНИ,СЛУЧАЙНИ И БЕЗХАБЕРНИ УПРАВНИЦИ МИСЛЕЩИ САМО ЗА СЕБЕСИ И НЕ ВИЖДАЩИ ПО-ДАЛЕЧЕ ОТ ОНАЯ СИ РАБОТА. АКО БЯХ ПО-МЛАД НЯМАШЕ МИНУТА ДА СТОЯ И ВСЯКА ВЕЧЕР ДА ГЛЕДАМ ТИЯ МИЗЕРНИЦИ ПО НОВИНИТЕ. СЛАГАМ ПОД ОБЩ ЗНАМЕНАТЕЛ И ГЕРБ,БСП,НДСВ,АТАКА И ВСИЧКИ ДРУГИ ПАРТИИНИ ПРОИЗВОДНИ.ДАНО СЕ СКАПЯТ ТЕХНИТЕ ВОЖДОВЕ И КАНДИДАТИ ЗА В БЪДЕЩЕ,ПРОКЛЕТНИЦИ!!!!!!

Затвор за лобистите в парамента при максимално тежък режим и дълъг престой... Няма друго спасение от измениците ...

а записан ли е в закона срок, в който арендатора ще плати земята?

Ако бъде приет този закон ще бъде поредния устройващ бандата престъпници които ни и продължават да ни грабят.

Вижте как тихомълком приемат дискриминационен закон - ограничават правото на собственост - това което мафията не успя да заграби при реституцията , ще опита да го до заграби сега . Хора , не подписвайте дългосрочни договори с арендаторите , вдигнете шум около тази поправка , да не допуснем пак да ни ограбят.....

Трябва да се вдигне повече шум, за да не могат бандитите тихомълком да я прокарат. Пускайте коментари във всички форуми, хората трябва да са наясно какви ще са последиците...

Този закон го допълваха поне 100 пъти и пак не е като света, както казва баба... И това е защото го правят хора, които не са насадили и една леха лук...

И как точно трябва да бъде информиран арендатора? А ако откаже да подпише известие, какво правим тогава указано ли е в закона?

ПОРЕДНИТЕ МУТРЕНСКИ ИЗЦЕПКИ! АМИ КАТО Я ОБЯВЯ ЗА ПРОДАН - ДА КАНДИДАТСТВА КАТО ДРУГИТЕ!

Защо ГЕРБ приемат все спорни закони, които се окава на всичкото отгоре, че са направени да обслужват мафията и то е видно? ГЕРБ от мафията ли е избрана, та защитава техните интереси?