ГЕРБ, ”Атака” и част от БСП запазиха мораториума за нивите

Парламентът прие искането на "Атака" да се удължи забраната за продажба на земя на чужденци до 2020 г.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ, ”Атака” и част от БСП запазиха мораториума за нивите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имам една крива нива, не мога да я продам на българите, дано некой от чужденците я купи !

От цялата работа едно нещо е ясно като "бял ден": Парламента е пародия и нищо свясно не може да роди.

В ТОЗИ МУ ВИД Е ЕДНА ПРЕСТЪПНА ШАЙКА ОТ ВАШИНГТОН КОЯТО НАЛАГА ГЛОБАЛИЗАЦИЯ КОЯТО ОТРИЧА ВСЯКАКВИ НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ И РЕЛИГИИ. ТОВА ГО КАЗА БИЛ КЛИНТЪН В ПРАВ ТЕКСТ КОГАТО КОЛОНИЗИРАХА БИВША ЮГОСЛАВИЯ.ВЪВ БОСНА. НЕОЛИБЕРАЛНИ ВАШИНГТОНСКИ КОЛОНИЗАТОРИ-ЕБЕТЕ СИ ПУТКАТА ЛЕЛИНА КОМУНИСТИ ЕБЕТИ СИ ПУТКАТА ЛЕНИНОВА.!!! АТАКА МУ Е МАЙКАТА БРАТЯ БЪЛГАРИ!!!!

събраниерешение за мораториум на земята е нищожно....то по същата логика всяко едно решение е такова!!! Ами то гава защо ни е парламента??? БЪЛГАРИ-сега разбрахте ли какво измамно нещо е европейския съюз...ние сме станали роби на тоя съюз и ни таковат както си искат.....миглена кунева-пръмова,иван костов-мангъра и останалата дясна дреб трябва да бъдат наказани както стамболийски на времето-ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ

Наглоста на герб почти достига тази на комисията по досиетата-7 члена и 93 броя администрация, огромен бюджет, никаква полза от "работата" им........ пълна идиотщина.

Атака -Победа !

Когато сме подписвали договорите за ЕС, г-жа Кунева печелише овации с бързина и национални предателства.Сега вече е късно.Депутатите искат да забавят продажбите на земята от чужденци не от патриотични подбуди, а да ги закупят тяхни хора или лично самите те.Вижте нашият земеделски министър , на колко земички е притежател?Тези алчни динозаври от БСП и най-вече от ДПС изкупуват с поставени лица и фирми земеделската ни земя.навсякъде се ширят обявления за закупуване на земя.Червената и рязана мафия купува.Сега се внасят и външни капитали с мусюлманската паплач от емигранти за да се заселят български райони, подобно на почина в Югославия и Македония.Девизът им е на всеки кръстопът джамия.

АТАКА, герб и част от бсп запазиха мораториума. ДАНО. Ами сега? 1. България няма да може да стане частна американска военна база? или частен терористичен център? или частно хранилище на ядрени отпадъци? 2. Олигарсите ни спекулативно закупили ниви ще трябва да чакат за да продадат България? 3. Ами ако ни приемат в шенген? - абе кой иска в двора си бунище.

ГЕРБ не бяха ли за европейско развитие на България? Защо прокарват анти-европейската политика?

Герб се прецака яко. Всички партии в парламата работят за имиджа на БСП.

има да плащаме глоби... с това мислене не отиваме на пред. цял живот мизерия за нас.

ЧУДЕСНО! Разбира се, че земята на държавата ни нетрябва да се продава на чужденци!!! Това да не са ЗАДНИ...Е на дупедавците! Впрочем, ако те бъдат продадени може и повече да се спечели!

То па до сега всеки чужденец си може да купи земя след като регистрира БГ фирма с 2 лева капитал.

Дейвид Айк - Произход и символизъм на ЕС David Icke - Origins And Symbolism Of The EU (2009) Резюме: Дейвид Айк коментира Лисабонския договор и предстоящия референдум в Ирландия на 2-ри октомври 2009 г. Европейският съюз се опитва да заграби повече власт от европейските нации чрез скалъпена версия на Европейската конституция, така че да се превърне в Съединени Европейски Щати. В разговора става въпрос за корупцията в Европейския съюз, недемократичната природа на политическата му структура и надигащата се глобална фашистка диктатура.

националистите са вредни за националните интереси. В Кърджали и Скопие трябва да издигнат паметник на вридни нахъсани олигофреникато Волен, Каракачанов и Б.Димитров. Всяко тяхно изказване конолидира македонската нация и турците в Кърджали , нещо на което техните лидери не постигат, увреждат ни имиджа пред света като на балкански питекантропи и откланят обществото от реалните проблеми,което създава условия за масовото му ограбване от местни дерибей.

Нещо, си се объркал - пълна каша! Или си простичък, или си тъпичък, или - и двете...

всяко действие на горните топ идиоти затвържадава рехавата плетка на македонска нация , която трябвада ги номинира за изключителен принос към македонизма. И консолидира и капсулира турците в кърджали и североизтока около доган и увличава властта на дпс, които бяха сериозно изпуснали конците преди появата на сидеров. Идиот сидер може да се разглежда като турски национален герои

предатели!! ще платим много пари за да се правим на мъже.

БРАВО! Атака се доказа за пореден път, БРАВО и на другите, подкрепили това решение.

Герб бяха 3 години на власт ( нека половин година да им е отнело да се ориентират ). Имат няколко евродепутати. Сега 100% са за нарушаване на договора - типично за мутренска партия. Какво направиха досега ГЕРБ за удължаване на мораториума - някой знае ли?

Тогава техните хора са изкупували земя за стотинки и получавали субсидии като земеделци, а сега почват да реват заради опасността да се лишат от хранилката.

ЗЕМЯТА Е ЗЛАТО...БЪЛГАРИ НЕ ПРОДАВАЙТЕ ЗЕМЯТА СИ НИКОГА!!!!!!!!

те вече я продадоха..

Ще гласуват мораториум. След това ще е няколко стъпки цирк: 1. ЕК осъжда България за неизпълнение на договор 2. Стопират фондове за подкрепа на селското стопанство 3. ББ почва да реве, че БСП и ДПС са вкарали държава в девета глуха. 4 Волен Сидеров се покрива с насрани гащи за 2-3 седмици.

Още един гаден соросоид и саяним на Израел скочи срещу националните интереси

Не мога да си представя, какво би се случило тук, ако парламента ПОМИСЛИ да гласува подобна идиотщина - забрана за продажба на земя на чужденци. Но при всички положения, ще е последния работен ден на парламента, в този му състав. Не ни се живее с тъпаци. Затова имигрираме в нормалните страни.

Най-после и Атака стана модерна европейска партия като ГЕРБ!

мен това решение показва, че са се разбрали за предсрочни избори и започва раздаването на картите с цел да не успее някой друг да им промени статуквото.

чакаме гласуването за сирийските емигранти, дано пак така сте единни,и не мога да разбера защо европа ще ни съди след като си плащаме членския внос и след като й предоставихме, всичко и банки и енергетика и туризъм, тя има ли идея ако изревем и си вземем всичко, как ще се прецака

Изчакайте още 1-2 години, да взема поданство, а после ревете, като магарета. Прости хора.

да се не връщаш овча душицо

Смятам, че боклук като теб, не е достоен да бъде български поданик!

Винаги съм ги подкрепял Герб,но много се изложиха.Иначе щяха да бъдат оплюти от ''националистите'',но това не ги оправдава.Всички знаем,че по-вредно нещо за БЪлгария от ''националистическата'' сган-няма!

А ти си?Турче,нали?Вън!

Има една поговорка: Когато бог иска да погуби някого, първо му взема ума. Това се случва с България от 2004 насам, откогато свалихме НДСВ и почнахме да гласуваме за БСП, ДПС, ГЕРБ и Атака. Тук останаха, необразованите, възрастните, циганите и турците, псевдопатриотите - всички вгрупом, прости, социалисти и шмекери. Или бързо, по някакъв начин, ще се анулира това решение за земята на НС, или вън от Европа.

Спокойно, нищо няма да стане. Ще ни отсвирят като Румъния, и мораториума няма да влезе в сила.

Ако имаше още един КОЗЛОДУЙ И БТК да продадете , за без пари, най-добре щеше да е, НАЛИ? НЕЩАСТНИЦИ

Я па тия европейците, големи хитреци. Да стане земята 3000 евро кв.метър па тогава да купуват, те искат да изкупят най-качествената земя в Европа на цена 200 евро. Я МАРШ ОТ ТУКА.

3000 евро декара Извинявам се

Митак, нали знаеш, че за да се купи трябва да има и кой да продава!

нормален човек се опитва да купи евтино и да продаде скъпо.

Ами нали това направиха сега.Гласуваха земята да остане без пари.Толкова ли не разбирате???Шепа едри земевладелци да я изкупуват на БЕЗЦЕНИЦА.Как да и се вдигне цената като НЯМА купувачи?

И като стане така, че един квадрат е с 300 наследници които не могат да се разберат - той и 5 лева няма да струва заедно със цялата нива.

Този акт на НС трябва САМО да ни радва. При такава конфигурация в НС от депутати с различна идеология (без ДПС която е антибългарска и противоконституционна) до само 2 против и 12 въздържали се е ОБЕДИНЕНИЕ НА СИТЕ БЪЛГАРИ. Става ясно, че това решение е добро за България. СПРЕТЕ ДА ЦАПАТЕ ГАЩИТЕ ОТ НЯКАКВИ ПРОЦЕДУРИ НА ЕС. КОЕ Е ПО-ВАЖНО БЪЛГАРИЯ ИЛИ НЯКАКВИ ДЕБЕЛОБУЗИ ЕВРОЧИНОВНИЦИ С ПОНЯКОЛКО СТОТИН ХИЛЯДИ ЕВРО ЗАПЛАТА?

браво,точно така

АТАКА - Сталинисти ГЕРБ - комунисти БСП - перестройчици ДПС - етническа партия АЗ - не съм гласувал за тези и никога не бих гласувал.

И всичките до един мужикистански лакеи.

Като не си гласувал, тогава другите ще те командват а ти ще си траеш и коментираш.

Като ви чете "интелигентните, патриотични" крякания, с огромна тъга констатирам, че туземната популация, потомци на кумани, печенеги, татари и черкези е обречена.

Така си е.На патриотите все нещо им служи за оправдание.Има си факти.Най-умните,работливите и кадърни българи-най-големите мизерници в Европа..Ганьо си мислеше,че като влезе в ЕС и ще му слагат в устичката.Ще постигне стандарт,за който хората са се трудили с десетилетия...

О платената мажоретка се събуди. Сега ще видим поредното словоблудство и върл антибългаризъм да се лее от потните кунки на българофоба Иречек (с еврейски произход). Давай Иречек, давай докато се задавиш!

Мамка им на шиб...ните европеици.Пак сме буфер на европа против настъпването на мюсулмани,както по времето на османската империя.Сега да им продаваме и земята си,спряха ни реакторите,набутаха ни шибаните си вериги и монополи,с това да сме забогатяли или станали по-добре..НЕ,искат да ни няма,е да ама не само неи сме оцелели 700 години под робство и гнет,няма друг такъв народ в световната история и ще пребъдем.Да живее България.

Защо ЕС не искат земята да се дава под наем на чужденци а иска да се продава. Защо отвратителната журналистка Цв. Ризова се опитва като папагал да обяснява как нямало нищо обезпокояващо, че земята няма да се купува от страни които не са членки на ЕС, а не вижда, че ЕС ще приема и други държави за членки след 2, 5 или повече години. Защо популистки ни обясняват как тази земя никой няма да си я занесе в своята държава когато земята на всеки собственик е неприкосновена и утре ще заобикаляме като чужденци българската земя. Като са толкова демократични господата от ЕС да поискат земята да се дава под наем, защо не предлагат това а искат собственост върху чуждите земи, защо. Българи осъзнайте това. Защо не разбираме, че с много от условията които ни поставя ЕС ни окупират много повече отколкото Русия и САЩ, помоща от ЕС е много по-малка от това което искат от нас.

Отдаването под наем е също форма на преостъпване на владение върху имота. Позволено е, и се прави. И не виждам нищо страшно в това, ако дойде чужденец, и плати по-висока цена за нивите на дядо от местния феодал, да му ги продам. Естествено ако искам, или се налага. Иначе се кефим, че можем да си купуваме имоти в чужбина, ама в Бг не може. На това, което става му викам "ракиен патриотизъм". А и като гледам как са се юрнали и сега да купуват...И най-важният въпрос- отлагането какво решава? И следващият- на какво основание ми се ограничава правото на собственост, и на избор при разпореждане?

ак за толкова време Европейският съюз не каза: направете българите щастливи като изравните доходите /частично с европейските/а ни наложи да направим щастливи кокошките, кравите и други твари.Кучета ги яли българите! Как ни веднъж не накараха българските политици да подпишат някакво споразумение при присъединяването , което да касае по-добрия живот на българина , с което да го присъедини към" братята "си от европейския съюз, та дори и на 50%. /за да задоволим частично желанието на българските лекари за много пари......!!!!/

В Германия можеш да си купиш земеделска земя колкото искаш. Никой не ти пречи. Само, че не можеш да си построиш върху нея нищо. Можеш само да я обработваш. И за сведение на патриотарите и герберунгите (а също така и на онези въздухари от БСП) които гласуваха този безмислен мораториум, цената на един квадратен метър земеделска земя в Бавария е около 10 ЕВРО. В БГ е 60 стотинки. Благодарение на недоносените патриотари в НС така и ще остане.

Ами германците са хитри и знаят как се управлява и прави бизнес! Така никой няма да си помисли да прави анклави - просто няма как да насели купената земя!!

Имаме лозе, което години след смъртта на баща ми беше занемарено. От една година обаче започнах да го работя и чувството е страхотно! Сякаш усещаш нещо, което винаги си го имал стъпвайки с босите крака по пръстта, откъсвайки домата, който сам си отгледал! Сега знам защо не БИХ ПРОДАЛ ЗЕМЯТА СИ! Всичко друго са празни приказки на ФОРУМНИ ПАТРИОТИ, без РЕАЛНО ПОКРИТИЕ!

Никой никого не кара на сила да купува или продава. Въпросът е дали някой да има право да купи или не, но се пропуска това, че като някой не иска да я продава то няма значение ония дали има право или желание да купи.

Такива закони са безсмислени ако БЪЛГАРИНА НЕ СЕ ПРОМЕНИ! Да стане ИСТИНСКИ РОДОЛЮБЕЦ, А НЕ ПРАЗНОДУМЕЦ! Да се върне на СЕЛО, да не си ПРОДАВА ЗЕМЯТА, ДА не продава БАЩИНАТА КЪЩА! Да не обезумява от алчост, продавайки нивите си за лъскави, преходни вещи! Така дори чужденците да имат право да купуват земя, НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА ИМ Я ПРОДАДЕ!!!

Забелязвате ли как за пореден път се спекулира с политическа цел и заради икономически интереси. И в Германия има ограничения колко земя можеш да купиш. Можеш да си построиш къща, но не цяло село. И да го населиш с родата от Анадола. Правят си политиката върху нашето незнание. А като знаем каква е корупцията тук, кой ще гарантира, че няма един ден да се събудим като сърбите в изконно сръбското Косово и да ни кажат - вие сте малцинство, айде чупка!

Първозащото не сме Косово, второ и сега нищо не пречи да се купуват земи. Някой много го е страх, че трябва да плаща повече.

Не знам в Германия как е, но тук в ЮК, ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ЗЕМЯ НЯМА. Имаш ли парите, никой не те пита от къде си. Затова хората тук живеят добре.

Да, но Германия и Англия не граничат с Турция/Азия. Разлика голяма.

Изродите от ДС - Любен Гоцев, ДС Цвинио, ДС Мутрафон от Банкя и ДС - Гоце, подготвят излизането на България от ЕС Да пукнат всичките ДС изроди!

"Патриотчета", защо не крякате срещу азиатските мужици, които изкупиха най-големия Български пенсионен фонд "Доверие"? Бъдещите Български пенсии са в ръцете на болшевикистанци, а вие ще ду.ате су.ата.

Вземи да прочшетеш статията в БиБиСи - American nightmare in Detroit .... Гоггле и си там .... Да видич как красивите и умни Американските "болшевики" трепят Американския народ

pmotikov@abv.bg

Тъпаците кат теб са цял живот в кошмара. Интелигентните и ученолюбивите работят кат SRF в DEOS, WDC, ако може да ти светне що е туй, тъпако.

Този мораториум е буря в чаша вода. По същество не променя нищо. И понеже нямам земя не би трябвало да ме интересува . Но дали няма да има санкции срещу България? . Дали е една политическа битка на парламентарно представени сили? Е това е едно политическо решение, което има значение за търговците със земя. В една такава спекулативна битка не винаги е ясно какво ще стане. Не би трябвало да има притеснения, ако ни притиснат от Европа и ние се съобразим с поетите задължения. Това че Румъния е в подобна позиция е плюс за България. Можем да разчитаме на компромис, ако нещата тръгнат зле. Но все пак Бог да пази България!

Ако национализираме това което притежават чуждите банки и компании в България , ще бъде достатъчно да платим външния дълг и да ни останат 10 милиарда отгоре .... Така че Господ тях да ги пази :)))

Една такава национализация би се таксувала като ортодоксален комунизъм. Практиката показва , че следват големи санкции . Вероятно загуби за 100 милиарда. Най лошото е че те изолират и изключват от всякакви организации. Единственият шанс да се отървем от чужда интервенция е да търсим закрила от страна като Русия, нещо което вероятно би ни струвало от 50 до 90 % отнационалното ни богатство в полза на Русия. Така не бихме защитили България , защото просто няма да я има.

кои сте вие бе боклуци, да ми забранявате да продавам земята си? Вие които окрадохте всичко.От това няма облага и го забранявате.Мръсно крадливо племе.

Свободната продажба на земеделска земя на чужденци беше последната надежда за съживяване на българското село!Този акт е умишлен,за да се запази ниска цената на земята и да продължи мизерията в селата!В тази скапана страна единствено градската собственост (особено панелките в София) трябва да има цена (чисто администрирано)Ако някой чужденец прояви интерес да инвестира у нас,то той непременно трябва да бъде изгонен...RIP на българското село..

Изсрал си го същото и в другия материал по темата и мирише !

страшно е - отделане от другите страни членки _ глупавите нации така ли ще кажете-- долна работа долна и свестните останали са толкова отвратени че не коментират

Т Дончева казва точно обратното.Евреи и турци са изкупили вече много българска земя,масирано купували,това ставало чрез български граждани.Това ще вкара България в наказателна процедура с ЕК,че земите са предварително изкупени.Турция искала да изтъргува пътуването на турските граждани без визи в Европа..Според това се водели едни дела ,които имали служебни защитници.Работата им се плаща от държавата.Адвокати по тоя начин забогатяват много,а много по просто е било да се види кои са сирийци и кои не още на границата от някои сирийци които живеят в България.Турция изпращала и много турски граждани ,които се пишели за сирийци.

БРАВО НА ВСИЧКИ ГЛАСУВАЛИ ЗА ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА МОРАТОРИУМА . БРАВО, ЧЕ ГЛАСУВАХТЕ ПО СЪВЕСТ . НИЕ БЪЛГАРИТЕ РОДОЛЮБЦИ ЦЕНИМ ТАЗИ ПЪРВА СТЪПКА КЪМ ВЪЗРАЖДАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ

Земята на България е безценна! Спасението на зямята беше добро дело! Без земя няма държава! Местан и Доган са се "наместили" в парламента и властта с кадрите си и чакат да ни разпродадат зямята и държавата! Какво ще правим без държава и земя, ако ЕС се разпадне случайно! Всичко става на този свят и трябва да бъдем далновидни! Сега има друга опасност - от терористи, от ислямизиране на държавата - и с тази опасност трябва да се преборим! Европа ни използва като буфер за нелегалните бежанци! Вместо да ги пренасочат в другите държави, като искат, те предпочитат да дават пари! Това не е помощ! Не искаме нито пари, нито повече бежанци! Лимитът на България е изчерпан! Преизпълнили сме си дълга! Не можем да спасим целия свят! Умните държави си затегнаха границите, а ние още чакаме! На България и българския народ им трябват политици - държавници, родолюбци и патриоти, които да се грижат за държавата и народа, за да живеем спокойно и нормално, без страх!

Гергана! Защо поставяш в каре като най интересна и важна мисъл, това дълго, мъгляво и неразбрано изречение? То ли изразява най точно и кратко тоя сакрален проблем? Ако не е късно, смени го с моят коментар, който надявам се, е най ярък и оригинален. Или пък нямаш усет към такива изискани коментари. Ето го и моят коментар. Той е за тия, които смятат, че всичко е за продаване и това зависи само от цената. Спомняте ли си култовият филм с Деми Мур и Роберт Редфорд "Неприлично предложение". Когато един човек, за да реши финансовият си проблем, продаде за една нощ жена си за 1 милион. Прекрасна сделка-нали. Едно ч....не за 1 милион. Струва си. И кого направи това щаслив? Подобно чувство на горчиво съжаление и вина ще ни обхване и нас, когато похарчим получените от земята пари и изтрезнеем.

Българската земя е ЗЛАТО!!! БЪЛГАРИ НЕ ПРОДАВАЙТЕ ЗЕМЯТА НА ДЕДИТЕ СИ НА КОГОТИО И ДА БИЛО!!! ТЯ НИ Е ХРАНИЛА ХИЛЯДОЛЕТИЯ И ЩЕ НИ ХРАНИ ЗА В БЪДЕЩЕ!!! ЗАГУБИМ ЛИ Я.....ГУБИМ ВСИЧКО.....

Моите коментари винаги са били отлични и високорейтингови. Причината е много проста-винаги пиша само истината, като с написаното внушавам и мойте чувства на любов и омраза. Хората много добре разбират един националист какво на много обича и какво най много мрази.

много неграмотни изказвания прочетох тука. А повечето от вас не знаят, че един от най-големите притежатели на земя ВЕЧЕ е Ромфарма - руска фирма. Притежават близо 1 мил. декара. Знаете ли колко им пука какво е решил парламенти и Вие тука по форумите - само си чешате езиците!

Практически погледнато, който иска да продава ще продаде земята. Дали ще мине през циганин посредник, през фирма или по друг начин има начини и вече се ползват. Мисля, че най-разочаровани са доста мутри в случая - от доста година окрупняват площи купени на безценнина с идеята как от догодина ще продават с 1000% печалба. Бойко е болно смешен, но го разбирам - за него сега всеки един глас е важен и чисто популистки няма къде да мърда. Тези хора обаче явно доста време са стояли в НС - страната ни от времето на Костов постепенно губи всякакви позиции в света - вече не сме интересни нито като стратегически партньор, нито като инвестиционен пазар, а вече сме и непредвидим политически партньор. Вредите ще ги видите скоро нагледно - държавата като всеки от вас е длъжна да спазва договорите, които е подписала и в този случай компромиси няма и няма как да има. За съжаление от години оскотяване и бедност хората са обръщат към принципните елементарни позиции на ирационален национализъм, от които никоя държава по света не е видяла добро. Примерите с Орбан не са особено добри - в Европа той е като чумав и го крепи единствено силен електорален вот за момента, но това няма да е за дълго.