Министър Павлова: Всяка сграда да е със застраховка и технически паспорт

Всички сгради трябва да имат задължителна застраховка. Това заяви министърът на регионалното строителство и благоустройство Лиляна Павлова в „Седмицата” на Дарик.

Обратно в новината

Коментари - Министър Павлова: Всяка сграда да е със застраховка и технически паспорт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЗАСТРАХОВКА СРЕЩУ ПРОСТИ ПОЛИТИЦИ И ЧИНОВНИЦИ

Павлова- защо не си застраховаш задника,че като те изритат след няколко месеца може да увисне?

Госпожо Павлова,имам застраховка на имота оценен на 119000 евро.Застрахователната премия е 380 лв.След земетресението се появиха пукнатини във всички помещения.Отидох да подам заявление за щета при застрахователя и познайте.Оказа се ,че къщата трябва да се е срутила за да признаят щетата.Излиза,че на хората без застраховки държавата ще отпусне по 320 лв. ,а тези със застраховки ще духат супата.И питам аз,защо да се застраховам.

ЕЙ СЕГА ЦЯЛОТО СТОЛЮПИНОВО КАТО ЗАПОЧНЕ ДА ВАДИ ТЕХНИЧЕСКИ ПАСПОРТИ ПА И ДА ЗАСТРАХОВА СГРАДИТЕ ДЕТО ГИ НЯМА В НИКОИ КАДАСТЪР ЩЕ ВЪРЖЕМ БЮДЖЕТА

Павлова започна да се излага ежедневно. Първо се оказа, че асвалта на магистла Тракия е менте. Сега учи хората как да си харчат парите. Абсурд е да има задължителна застраховка, когато застрахователите са чесни компании. Справка с Граждаска отговорност за колите - цената за последните 10 г. се увеличи повечие от 12 пъти. А доходите с неповече от 2 пъти. Павлова явно не живее в БГ и явно доходите и са много по-големи от заплатта и.

ако стане голямо земетресение, застрахователите веднага ще обявят фалит и няма да ни платят нито стотинка.

Аман бе ,не се ли наядохте бе дембели с дембели!!!!!!!!!!!!!!!!

Абе това правителство не познава ли думата ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО, а непрекъснато се ползува ЗАДЪЛЖИТЕЛНО?! И понеже от доста време се опитват да ни пробутат номера със санирането, сега се яхва земетресението за да ни натресат санирането, въпреки всичко, плюс застраховка.

Любопитно ми е да видя как на "къщата" бай Мангал ще се направи застраховка и технически паспорт. Иначе не е лошо човек да си помечтае!

Лилето е права. Хубаво е една комплексна астраховка на жилището. Не са скъпи.Застрахователни събития са рядкост не като пре колите.ДА АМА НЕ! ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ ЩЕ НИ ПОРЕЖАТ! ТЕ НЕ СА ТАМ, ЗА ДА ПЛАЩАТ! ТЯХНАТА РОЛЯ Е ДА ПРИБИРАТ!

Абе патко заспала.Що не ходиш на село да пасеш овцете за друго нищо не ставаш.Ти си пълна мижитурка като всички в това правителство.Още не сте платили снегопочистването на фирмите,които за това уволняват служителите си и всичко това заради патка като теб .

choko73

За какви застрахователи говори девойчето? Преди години една майстор - шофьорка излизайки на заден ход ме удари въпреки 5-те секунди звуков сигнал който и подавах. От КАТ ми дадоха всички необходими документи, включително копие на полицата и ГО. Излизайки от там, тя просто си тръгна. Отидох сам при застрахователите и, и се оказа, че без нейно присъствие да потвърди не ставало. Е за какво имах документ от КАТ? Освен това не били полиция да я издирват, а аз сам трябвало. В КАТ пък ми казват "Вие си имате протокол заверен от нас." Е, застрахователите за които лобирате не ми платиха нищо. Преди две години по същия начин ме удари едно момче. Свирках, пресвятках ... Зад мен имаше такси и не можах да избягам. Оценката на щетата беше ч7 и нещо за изправяне и пребоядисване на преден калник. Това било защото колата била на 18 години. Форда вярно е старичък, но в добро състояние и без ръжди. В сервиза обаче номера с 18 годишната кола не мина и ме треснаха стотарка, да не говорим, че за едно лято боята избеля и сега дразни здраво. Да не говорим и ако нямах и друга кола какво щях да правя една седмица. Е преди месеци на паркинг одраха и Зафирата. Платиха ми по Каско умопомрачителните 82 лева. Още не съм я пребоядисал, защото не мога да остана без кола за седмица, но знам колко над 82 лева ще ми излезе. Та питам ЛОБИСТКАТА Павлова: На тези застрахователи ли да платя за апартаментите си? Ми по-добре да си плащаме данъците при тях, а Вас да Ви няма, и без това само глупости правите." Социалната политика не е да дадете на хората в бедствие 200 - 300 лева, а да направите така, че да могат с доходите си сами да покрият щетите. Пък тогава те сами и ще се натискат да се застраховат и Вашите хора /застрахователите/, ще са доволни.

Напълно те подкрепям колега, така наречените "наши застрахователи" гледат да си приберат вноските, ако нещо обаче се случи, стотинка не можеш да вземеш. Аз бих попитал сочната госпожа- какво правим когато се случи бедствието и застрахователя банкрутира? Също така защо щети под 5000 лв. не се изплащат при земетръс? Стига пари наготово и платени лобисти, когато станат като немските застрахователи могат и да ме прилъжат, но сега НЕ.

хората са ти го казали - не са се застраховали , защото нямат пари. това защо го пропусна покрай ушите си ?

Много си млада, душко, затова ти прощаваме глупостите. Ако имаше смелост, би предложила първо на шефа си да увеличи адекватно заплатите на хората, за да поемат глупостите ви. А какво ще посъветваш за сгради, които са кубтурни паметници и е забранена всякаква дейност по саниране и промени? Траеш си и има защо. Хайде си кюти там и си трай, че става още по-гротескно да караш хора със 190 лв. пенсия или "заплата" от 550 лв. да ви плащат.

Това се отнася и за министрите така: ВСЯКА МИНИСТЕРСКА ГЛАВА ДА Е С ПОНЕ МАЛКО МОЗЪК И РАЗУМ. Трудно ще е, но да опитат. Особенно ББ

никой няма право да ми нарежда какво да правя с частната си собственост. това, че някой е пуснал язовира си и е наводнил 50 къщи, е проблем на прокуратурата. Той да плати щетите и да възстанови къщите на хората. какво е това, насила да се застраховаш ? Щом плащам данък на къщата си, значи тя е законно построена и има всички документи за това.

следва да се въведе и задължителна застраховка срещу комунистически бедствия. По-бързо - по-добре.

Държавата и общините не могат да си застраховат сградите затова дядо Иван и бай Асан ще си застраховат колибите защото данък сгради е твърде и трябва да се въведе застрахователен данък.При такъв данък обаче държавата няма да има никакви ангажименти към гражданите защото те са застраховани в частни компании.Никоя компания няма да изплати обезщетение ако нямате акт 16 какъвто нямат 80% от хората.Това е все едно автомобила ви да няма регистрационен талон и да искате да ви се изплати застрахователно събитие.

Sacho

Техническият паспорт за къщата ми го е дала държавата с издаването на строителния билет на основата на платения от мен архитектурен план и придружаващите го проектосметни документации. Сега да го духат за нови пари.

Поздравявам те за удара в десетката. ВСИЧКО Е ДА ВЗЕМАТ ОЩЕ ПАРИ.

Ivan

Това беше най-очакваната реакция от традиционно съставеното от лобисти правителство. Не можеше да не се използва момента. От много време се търси повод и сега е намерен. Друг е въпроса до колко има смисъл от това застраховане. Много хора и сега имат застраховка, НО не са видяли "ДРЕБНИЯТ ШРИФТ" и не са отбелязали че искат освен покритие срещу природно бедствие и срещу земетресение! КАТО ЧЕ ЛИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО НЕ Е ПРИРОДНО БЕДСТВИЕ! Брокерите СЛУЧАЙНО са пропуснали да обърнат внимание на клиентите. Да беше обаче само това безобразие. Някой обръща ли вниманието на т.н. "САМОУЧАСТИЕ"? Благодарение на тази клауза първите 3-5 % са за сметка на собственика и застрахователя не плаща нищо. Под тази точка попадат почти всички щети от последното земетресение. С две думи ако щетите не са катастрофални се поемат от хората. Въпроса е обаче какво ще направят Застрахователите ако има земетресение с катастрофални щети? АМИ ЩЕ ОБЯВЯТ ФАЛИТ!!! и нищо няма да платят. Много по-евтино ще им излезе. Така че все няма да плащат, а цялото население ще им плаща десетки години за нищо. И тук изниква въпроса ЗАЩО Е ДЪРЖАВАТА на която плащаме ПОЛОВИНАТА ОТ ДОХОДИТЕ СИ (според статистиката от средата на годината работим за себе си). ЗАЩО ИМА КАТАСТРОФИЧЕН ПУЛ??? Отговора е - за да лобира за частни интереси! Много добре е че се дава примера с автомобилното застраховане. Там е изкристализирал лобизма на държавните служители заемащи уж регулаторни функции ( Ралица Агаин, Шушелов, Ангел Семерджиев) Непрекъснато се вдигат застрахователните премии и непрекъснато се увеличават трудностите при изплащане на обезщетения. Логично намалява процента на сключилите доброволното "Каско". Не може да намалее обаче "Гражданската" защото е вид данък. Личният ми опит с нея е красноречив пример- половин година не мога да си получа обезщетението защото никой не иска да приложи закона срещу виновното лице в ПТП , като го накара да си получи НП. Така че всичко е за смукане на пари, зле прикрито зад формална загриженост към хората от една абдикирала от задълженията си държава!

В десетката!

Госпожа министърката, когато предявява иск спрямо нашите доходи върху които сме платили данъци на пражителството не смята ли, че е необходимо и нашето мнение как ще харчиме парите си на които сме платили данък и са наша собственост и не е ли твърде мутрашки да се разполага с моите пари. Надявам се госпоьа министърката да е навършила пълнолетие и да знае, че посягайки на собственост без съгласие на собственика си е рекет. Направете закон с който да освобождавате от данък средствата които възнамерявате да ни отнемете. Питам се закакво ни е нужна държава. Деъствията на правителството много ми напомнят за прословута фраза на Остап Бендер

Много си прав, друже, много си прав. Само че замислял ли си се и защо застрахователите шикаллкавят? Защото хората не са способни да си платят колкото е необходимо... това е за автомобилното застраховане де. За имущественото нямам идея. Колкото до НЕК - те си имат постоянен мониторинг на подаваното напрежение и ако ги запукаш в съда ще са принудени да го представят. Друг е въпросът дали ще се опитат и дали ще успеят да предоставят фалшиви данни...

choko73

Ако НЕК имаха постоянен мониторинг, нямаше да ми подават 4-5 месеца 250 волта. Когато накрая благоволиха да дойдат господата от ЕВН се подиграваха какъв смешко съм бил и как съм си представял да ми подадат такова напрежение, но като премериха им увиснаха ченетата. Е 150 лева за ремонта на хладилника и телевизора не ми платиха, но помислете си преди да подпуквате в съда колко ще Ви струва адвоката, защото аз вече един път пробвах без адвокат да съдя ЕВН и разследващия и прокурора ме посъветваха да не се занимавам, защото имало обаждане от горе случая да се покрие. Оказа се, че некъдърния техник имал връзки на високо.

Босанова, защо си мислите, че застраховката на Вашия имот покрива умишлени действия на олигофрена-съсед? Няма такова нещо, драга - ако сте дала съгласие да Ви кърти стените, оправяйте си ги сама. Ако не сте - предявети си иск към него и си търсете правата по съдебен ред.

деер

Няма проблем, но не и в български застрахователни компании!!!!!!!!

Аха, няма проблем, но не и без пари, както ти се ще...

деер

Зелник, плащам малко повече и получавам всичко, ако се наложи! Не казвам, че в чужбина няма ментета- има, но са 2 пъти по-евтини от българските застрахователи!

Само че Каското не е задължително. А ако иска да си правим гражданска отговорност за къщите, ако падне и убие някой, това е вече съвсем друго нещо.