Трус от 4,5 по Рихтер в Черно море

Земетресение с магнитуд 4,5 по скалата на Рихтер е регистриран в Черно море, съобщиха от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. Според Европейския средиземноморски сеизмологичен център обаче обявиха, че трусът е бил с магнитуд 4,8.

Обратно в новината

Коментари - Трус от 4,5 по Рихтер в Черно море | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Честите и по-слабите трусове са за предпочитане пред, например, един трус на 10-15 години, но със разрушителна сила... Така твърдят сеизмолозите и геофизиците и е логично. "Наместването" на земните пластове в следствие движението на земната кора, всъщност "освобождава" натрупаната кинетична енергия - колкото по-често се случва това, толкова по-слаб е магнитутът на трусовете. Така, че принципно, това е по-скоро успокояваща новина!

Абсолютно вярно е това. По- слабите трусове са за предпочитане. Така перодично се освобождава напрежението в земните ядра. По- добре ли е да тресне едно голямо и мощно? Стига сте се вайкали за глупости като стари баби. Аман от лигавщини и паника .

От Велико Търново съм и усетих снощи земетресението като съвсем леко полюшване.Даже се усъмних дали е земетресение тъй като беше незначително.И като прочетох новината се усетих, че снощи си е било чисто земетресение.Мразя земетресения!!!

Земетресението е 4.8 по Рихтер. Епицентърът е най-близо до Шабла. Усети се силно , бях на първия етаж в къщи /Шабла/. Добре, че не беше продължително.link

не знам дали е било 4,4 или 4,8 но определено го усетихме аз и детето. А съм от Русе и живея ба 6 етаж.

И други русенци са го усетили.

ако беше б.б в бг това нямаше да се случи. ха ха ха *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Звметресението е 4.8 по Рихтер! Пак не са разбрали учените ни!

Сега е възможно да се появи нефт в този район.Изчерпаните кладенци в Тюленово може пак да се напълнят.

На втория етаж съм. Разлюля ме на стола хоризонтално, не беше силно но съвсем отчетливо за няколко секунди. Жената и детата бяха прави и не го усетиха. Притеснението не е от това земетресение. Просто твърде често стават земетресения около Варна напоследък... Шабла на североизток, Камчия на юг, Белослав и Провадия на запад, такова нещо не помня..

сеизмолозите -регистратори май само регистрират и постфактум констатират, надали успяват да предвидят!добре че засега е слабо, но пък всяка вечер

Оня ден и Вранча се обади с 4.6. Ама никъде не пишеше по новините.

Не пишеше, но го казаха по ТВ в новините.

ми не пише като не е софийско земетресение.Тъпите журналисти само София им е в устата

браво на сеизмолозите-регистратори да взимат мотиките и на полетоооооооооооо *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В Търговище се усети за секунда с потрепване на дивана на който стоях . На 3 етаж съм . Явно това е най- източната точка на усетения трус .

В Google пишеш EMSC -това значи Европейски сеизмологичен център ,има maps-карта ,Земетресението е в Черно море до Варна магнитуд-4,8.Преди 2 дена имаше в Румъния -4,8 в района на Вранча.

Важното е, че кКакто каза един военен янки-шеф "Варна е едно от най-гостоприемното пристанище за американски военни кораби, браво, браво, Но щастията не свършват: 21.06.2012/vesti bg/Новини: "Ексон мобайл", френската "Тотал" и шотландската "Мелроуз рисорсиз" искат да правят дълбоко проучване за газ в българската акватория в Черно море. Три компании са подали оферти от за дълбоко проучване за газ в българската акватория в Черно море: американската "Ексон мобайл", френската "Тотал" и шотландската "Мелроуз рисорсиз". Това заяви пред журналисти министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев... Към 4 юли тримата кандидати трябва да подадат финансови предложения и до края на юли ще ще бъде избрана компания, която ще проучва дълбокото Черно море, добави Добрев..."Аз съм изключителен оптимист за дълбокото Черно море... Освен в шелфа на Черно море, една от надеждите ни е свързана с проучванията на американската компания "Дайрект петролеум трансатлантик"... обясни министърът. (последното - в Плевенско) Да се разтресеш от щастие...

Шадъп, бре шиитс ! В превод: Млъкни , бре л... в този момент !!!!

Тъй, тъй. Кажи им да си траят и да си мълчат!

вероятно е от многото риба, която трябва да употребим за празника.....

2012-12-03 18:58:41 4.9 43.44N 28.66E 10 A Black Sea Варненци да кажат какво е било усещането. Дано е било леко !!

Варна, на ниво 3-ти етаж съм, не усетих нищо. На 240 кв.м сме с 12 противоземетръсни (с.б.) шайби, не заради тях не съм усетил, но заради тях изобщо не ми дреме.

и в русе се усети доста силно и то на 3 етаж,доста се изплаших и дори помислих че е вранча ,защото и тя се обади в събота

rado_7_6@

Живеем в земетръсна зона. Приемане на нещата, образование и тренировки как да се действа при неизбежното му е майката. И да се вайкаме - Мада Нейча и е през кхъм, нали...

В Силистра на 8-я етаж се разлюляхме за кратко, но силно.

На 5-ти етаж във Варна на Червения площад се усети като приятно полюшване. Около 20-тина секунди беше

Още ли имате Червен площад? Дано поне са ви махнали статуите на Ленин!

Започва се. Въпросът е ще ни бъде или няма да ни бъде. Очакваме поредния свършек на света,кой по ред изгубих им края. Ако Господ е Българи да се надяваме че ще сме от оцелелите Ще разбереме след 18 дена До тогава да ядем ,да пием и да си носиме новите дрехи!!!

Със слабо земетресение (под 5) нищо нито започва, нито свършва. Такива земетресения има по 10-тина на ден в цял свят. Стига панирали хората!!!

Прав си,но са много плитки тези трусове,всеки ден са и все около нас,а това не е било никога !

хубава ирония :) но и земетресението се пече :) нещо юга е изолиран в тази картинка..

Животът няма да свърши ! Оцелели при бедствия винаги е имало. И след 21-23-ти декември със сигурност ще има, ако запазим самообладание и с малко предварителна грижа за себе си.Човек и от собствения си страх може да обърне топа.Дано бъдем пощадени при изпълнението на строгите Закони на майката-Природа!

Варна, дайте инфо, какво става?

Вали сняг и има задръствания - какво друго да става?

4.4

Последно 4.2 или 4.8......Варна - усетихме го на втори етаж

Щом сте го усетили на втория етаж, значи е 4.2!

4,8

Уотсън, този живее на 8-я етаж!

угас отново! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Угасен угас