Слабо земетресение е усетено край Якоруда

Земетресение с магнитуд 3 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Европейския сеизмологичен център.

Обратно в новината

Коментари - Слабо земетресение е усетено край Якоруда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се тресе земята и да разкара боклука, който я тъпче. Най-земетръсния район - Япония - виждате ли какъв народ живее там. И то е защото винаги земята им подсказва, че са за малко на нея и че не са по-велики от Природата. Малко се тресе в България и особено София. Парламентът има нужда сериозно да се разтресе.

Д-р Мирослава Кадурина от славен белогвардейски род ,е от Якоруда.Пенсионираната от ВМА Д-р Загорчина е от съседна къща.

Сградният фонд в страната е строен от 1878 година до днес от шикорогащестите трънски майстори далече от световни стандарти, облик, здравина и оригиналност. Градовете ни са скучни, вяли , сиви и блудкави . Безпомощността на архитектите ни - корумпирани и неморални - се заключава м цинизъм и омраза към останалия свят. Затова едно яко земетресение . Едно яко земетресение би поставило основата на тотална промяна към нови, красиви и функционални евтини и достъпни за народа сгради, в които няма да се тресем от страх за децата си. Ама няма да стане, твърде закостенели сме и схоластици.

Мда, най-много ти приляга кирпича.

че си по-голям циник и човекомразец от архитекти и строители, щом мислиш, пожелаваш решение чрез "яко земетресение"! Докога мислене в крайности? Докога? Толкова ли е трудно да се търси чрез Разума- превантивно във всичко- разумно решение на проблемите от всякакво естество?!

как не те домързя да напишеш толкова много, което всъщност да не означава нищо! И само а протокола- в Рига не са строили "широкогащести" трънски майстори, но в Перник най-вероятно са строили, а "нескопосаните " им строежи издържаха земетресение от 6 по скалата на Рихтер!

се събуди...ама още не са си пили хапчетата ..

Оня ден по новините показаха какво е станало с модерните, красиви и функционални къщи в Илинойс, след като са влезли в контакт с малко по- силен вятър. Камък върху камък, пардон, талашит върху талашит не беше останал.

При едно яко заеметресение няма да има кой да ти строи яки сгради...нещо те тресе тебе, но какво???!

Изглежда си голям тъпанар,щом тия сгради още стоят и се обитават значи са здрави....няма значение кой ги е строил.Мостът при Бяла още стои....майсторът си е майстор.Ти какво искаш,събаряме масивните си жилища които не ти харесват и заживяваме в бараки като кучета....ай сиктир.

Кажи къде живееш и ще ти пратя "Макаров" с един патрон в цевта,знаеш как да го ползваш:))))Как може да има такива идиоти които мислят че живеем в жилища от 1878-ма,без баня,външна тоалетна.....ако тоя серсем ми е пред очите ще му счупя врата.