Храните поскъпват на едро

Цените на едро на хранителните стоки се повишават вече втора седмица, съобщават от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата /ДКСБТ/, цитирани от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Храните поскъпват на едро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господа,спокойно 90% от българите имат собствено жилище,значи са милионери !Докато не си изпродадем и жилищата на богаташите ,няма да ни оставят намира - ще увеличават ,увеличават цените докато се принудим да останем на улицата или под наем,за да оцелеем докато умрем ,работейки ! Спете спокойно деца! Времето е само наше!

Боли го Дянков оная работа че всичко поскъпвало...Като ни оправи' заедно с великия си шеф, ще си хване американската съпруга и хоп на самолетчето за САЩ, ни лук ял ни лук мирисал, а ние тука ще му сърбаме попарата поне още 15 години. А умниците дето едвам свързват двата края (85% от българите) ама иначе много ги сърби да ги управляват десни и популистки партии, да не мрънкат, защото това ги чака занапред в условията на българския псевдокапитализъм.

Лелеееееееееееееее.. Цените на стоките на едро в България са по-високи от същите цени на дребно в Лондон. А тук минималните доходи са около 5 пъти по-високи. Който може да смята! Който не може... да му мисли!

Я СТИГА СТЕ ГОВОРИЛИ ГЛУПОСТИ.ВЪВ ВИДИН ПОЧТИ ВСИЧКИ ПОЛУЧАВАТ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА.САМО В ОБЩИНАТА,ОБЛАСТТА И ДРУГИ ТАКИВА СА ПО 400ЛВ

С оръжието как е, поевтинява ли?

Изцяло те подкрепям! Съвсем правилно и на място.

абе къде освен при социализма правителството определя цените на стоките и заплатите в частния сектор , и защо е тоя рев не разбирам - днес бях на пазара( варна ) - пълно с народ , който купува , преди ден бях в метро - 10 мин не мога да си взема количка , ходих на разходка през празниците - едвам намерих свободни места в хотел - вечер заведенията са пълни....какво е това? а моята заплата ми я определя собственика на фирмата и досега не съм чул мин. на финансите или премиера или президента да му казват колко да ми плаща - така че работете и стига сте мрънкали - има си и поговорка за случая който търси намира , който чака умира....

kade e nai eftino da se najam

London, Sami, London mu e maikata ostavi go tozi Parig 6ibano e tam.V London si e super evtinia za kakvi 2.5 Evro/kg iabulki govori6.Hodi v londo i 6te iade6 3 puti po evtini a i ne samo iabulki.

da jiveqt prekypva4ite !!!!

ами тогава бягай българино към арабския п-ов - там петрола е по-евтин от водата... стига с тая Европа, да бъдем практични и да си отворим очите за това кой държи истинските пари и знае как да дава!! За голямо съжаление политическите парвенюта у нас не го осъзнават, а се държат за тази пропаднала Европа като удавник за сламка. Ето, затова ще се давим!!!

И на мен ми омръзна от българските мрънкалници.Напълно си прав,наеми не плащат,цените са им доста ниски,а заплатите не чак толкова,чета тук за някакви претенции за 1000 лв.мин.заплата,след като в малко страни от ЕС има такава(500€),а в същото време ги мързи да гледат,нещо не се връзват нещата,пък не знам.

Метнаха търговците на зеленчуци да регистрират оборота и да плащат данъци и цените веднага цените се увеличиха. :-) :-) Колкотоповече пари в държавата, толкова по-малко пари в населението. :-) :-) Само като чуя, че ще увеличат събираемост или ще изкарават някой бранш на светло и вече ми ясно, че цената на стоката ще се увеличи. :-0

КАК,НИТО ВЕДНЪЖ,НЕ СЕ СЪОБЩИ НЕЩО ПО ХУБАВО,ЧЕ ДА СИ ОТДЪХНЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД!!!!!!!!!!!!!!! ИДИОТ ТАКЪВ,ЗАТОВА ЛИ ХОРАТА ТИ ГЛАСУВАХА ДОВЕРИЕР ДА НИ ВКАРАШ ОЩЕ ПОВЕЧЕ В МИЗЕРИЯТА??????????? ПО ВИНОВНИ ОТ НАС САМИТЕ, АКО САМО НЕГОДУВАМЕ ПО МЕЖДУ СИ,НАС БЕДНИТЕ ,НИ ЧАКА ТАКАВА МИЗЕРИЯ,КАКВАТО НЕ СМЕ СЪНУВАЛИ.НЕКА ВЕДНЪЖ ПОНЕ ИЗЛЕЗНЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ НА УЛИЦАТА!!!!!!!!!!!

цените на почти всички продукти в българия (с изключение на млечните, но това е друга тема) са най-ниски в Европа. Преди 2-3 дни се върнах от париж където в най-циганския супермаркет килограм ябълки струват по 2.50 евро, а на пазара достигат до 6. При положение, че заплатата средна в Париж е около 1500 евро си направете сметка какъв им е стандарта на фрнансетата (работещите), да не говорим за няколкото милиона безработни и няколкото десетки милиона безимотни, които освен всичко останало плащат и космически наеми. Който не му харесва у нас да бяга в Париж - визи няма , а места под мостовете - бол. Друг е въпросът че тези смешни хорица в тази измислена комисия са далече от истината - дават цена на олиото на едро 1.70, а аз току що си купих от сравнително скъпата верига Фантастико по 1.50 на дребно.

Кои са тия дето получават 240 лв.заплата,я слез на земята,дори да се водят на МРЗ те получават неколкократно повече,така,че не лъжи няма кой да ти вярва,аман от крокодилски сълзи.

ЗАЩО 400, НЯКОИ ПОЛУЧАВАТ 240 ЛВ. - МИНИМАЛНАТА Е ТОЛКОВА! ТЕ /министрите/, НАЛИ СИ ВДИГНАХА ЗАПЛАТИТЕ ОЩЕ С ВСТЪПВАНЕТО В ДЛЪЖНОСТ, КАКВО ИМ ДРЕМЕ? ЯВНО, ЧЕ И ТЕЗИ ЩЕ НИ ОПРАВЯТ, КАКТО И ДА ГО РАЗБИРАМЕ...

BG e 1mjasto po zatlstjvane......... oba4e ne.

хляб и зъби

уфф ...стига с тия заплатии...аман от увели4ения...)

господин Борисов,къдесте???..

Тежко се живее братя,но за сметка на това продължително.Така че свиквайте за ви стане лесно по някое време...

Като няма държава , народа да опъва каиша. Нали искате пазарна икономика? Стоката ще се продава на колкото ще се купи. Щом се купува значи може още да се увеличава цената. Натрупването на капитала продължава и бат Бойко ни води напред.

Бъркаш. Толкова ни е И производителността. там няма по-високи заплати. Няма от къде да дойдат парите. Я да ми кажат българите работещи в чужбина (да са живи и здрави), някой там вика ли За толкоз пари - толкоз!?

Ами гласувалите за тройната коалиция и герб да мълчат! Нямате моралното право да протестирате. Краля слънце и бивша мутра ша ва оправи кът царя:)

Хайде пак спекулантите се развихриха! 300% печалби от 30 годишни меса и ментета храни!

VDIGAJ SE NA BUNT!

Защо когато става въпрос за цени на дребно в някои случаи надвишават европейските,а когато се говори за заплати и пенсии изобщо не се сравняват с тези в Европа.Все нямало пари,нямало от къде да дойдат,българинът не произвеждал достатъчно и още куп оправдания.А защо когато се закупуват леки коли от държавните и общинските служби, се закупуват такива на цени,съизмерими с европейските?За тях парите от небето ли падат? ГЕРБ нямало да вдигат доходите,за да не се увеличава инфлацията.Да ,паднаха цените на телевизори ,електроуреди и някои други стоки,които купуваме веднъж на 10-15-20 години,а цените на хранителните стоки,бензин, газ,електроенергия и други,които ползваме в ежедневието,падат ли?Ами учебниците,тетрадкит храни ,обувки и дрехи?Знае ли ББ че за отглеждането на едно дете на ден са необходими минимум 5-10 лв.?А за месец колко прави това?Човек с неговите доходи никога няма да разбере това.

Олигарсите, олигарсите Санчо.... Нали се сещате, че печалбите на олигарсите са точно разликата между нашите и европейските заплати. Цени на суровини, на храна у нас са същите или по-високи. Цената на труда е 5 - 10 до 15 пъти по-ниска. Производителността ни не е толкова по-ниска та да оправдае тези разлики.

A kakvo da kagem za izkupnite tzeni na BG zelenchutzi i plodove?!?!Shte mi dava po 0,32 st za kg iabalki a shte mi gi prodava po 1,30-1,80lv/kg!!Aide be! Vsichko shte ide za rakiia , che kolkoto po-stoi-po-hubav stava! Iajte si vnosnite boklutzi!

Ей те такава държава няма. В цяла Европа сме най-бедните, а храните са ни най-скъпите, но за сметка на това продължават да се покачват. В цяла Европа отчитат дефлация, България също, но цените на храните растат. Хората не могат да се хранят нормално, но за сметка на това безработните, които не си плащат здравните осигуровки ще напълнят затворите, защото Дянков ги обяви за криминални престъпници.

Цените на зелунчуците,цените на сиренето, цените на цигарите, цените на тока ами къде забравихте цените на труда ни? Защо искате да работим като европейците на по две места / които за жалост не се предлагат/, защо искате да живеем с европейските цени, а да получаваме етиопски заплати? Не се чудете откъде да напълните хазната за да можете да лапате като всички през изминалите 20 години, ами взете ,че ни обявете на търг, белким някой се смили да ни купи за бели робини.

dokato ima prekypva4i !!!

Симеон Дянков да си сложи в джобчето 400 лева / ако живее сам без жена и деца/ и да се опита да изкара един месец с тия пари да си плати сметките да се храни да си купува лекарства и ако му се скъсат обувките да си купи нови има и по 30 лева и ако може да изкара месеца с 400 лева може пак да дава акъл ако ли не да ИЗЧЕЗВА.

NIAMA DA IADEM SHTE OTSLABVAME.

Докато има кой да купува ще растат. После продавачите ще почнат да мрънкат по медиите, че българина не купувал българското. Народе, осъзнай се.

Статистиката пак ще отчете 2% дефлация.

Инфлацията мамата си трака вече. Трудно може някой да не забележи, че парите страшно се обезцениха. 100 лева вече са нищо, с тях реално можеш да напазаруваш храна за едно 4-членно семейство само за един-два ден. Според мене по-логично е за праг на бедността да се приеме не месечния доход от 190 лв, а месечния доход от 600 лв (което е по малко от 300 евро). Реално след като със 100 лева не можеш да си купиш нищо, може ли някой да ми каже със 600 лева колко дена от месеца може да живееш. Стигат колкото да разплатиш месечните сметки за парно, ток, вода и телефон и то ако си живял много икономично през месеца. Затова много хора не плащат това което може да не се плати и да не ти го изключат. Защото освен сметки и храна има и друго неща които на човек му се иска да си позволи през скапания месец. Тия от новото ни правитество да не се правят на ударени, ами да контролират стрикно цените на пазарите, защото с ниските заплати, които подържат упорито нарурашават всичките ни човешки права като граждани на Европейския съюз. Я да видиме европейското законодателство коя заплата определя като праг на бедността и защо в България това не се спазва?

ЗА СЕТЕН ПЪТ СЕ УБЕЖДАВАМ , ЧЕ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НЕ МИСЛИ С АКЪЛА СИ , А МИСЛИ С ГЪЗА СИ . ЗАЩО НЕ ОБМИСЛЯТЕ ДРАСТИЧНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ ,А . НО КАКТО И ДА Е . НАРОДНИЯТ ГНЯВ ЩЕ ВИ ПОМЕТЕ ,АКО ТАКА ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ВОДИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ ГЕНОЦИД СПРЯМО СОБСТВЕНИЯТ НАРОД .ДЯНКОВ , ВЪРВИ СИ В САЩ . ТАМ ТИ Е МЯСТОТО . ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБ РОДООСТЪПНИЦИ , ОБСЛУЖВАЩИ ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ , МЯСТО В НАШАТА РОДИНА НЯМА . ЕНИЧАРИ .