Зеленски призова Путин да се срещнат в украински Донбас

Украйна иска да сложи край на конфликта чрез дипломация, но е готова да се защити, ако бъде нападната, каза той

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

избръсна ли си трътката? Скоро започва мандръсаньето.. Има много вересии за плащане... :)

Слава на Украйна не се дава на руските терористи и окупатори .. и Крим не е руски

Крим е Съветски... а Русия е неговата наследничка, Украйна, а и всички останали бивши, да се събира в земите с които учредявала СССР.

Американския гугъл мапс казва и показва, че Крим е в Русия, но Щерю мрази САЩ и казва, че американските карти лъжат, украинските били по-верни.

Путин, а миналата седмица и Макрон с Меркел го подкрепиха, ти повтаря непрестанно... изпълни си задълженията по Минските съглашения, ако щеш по формулата Щанмайер, ако щеш по клъстерният метод на Макрон, но ги изпълни. Дотогава нито Путин, нито Макрон и Меркел както ти казаха миналата седмица, не смятат че има за какво повече да си говорите.

какъв Донбас палячо, в Кремъл, в Кремъл на килимчето пред Путин.

Тоя продължава с ролята на КЛОУН. Макрон го прие но не излезе с него на пресконференция. Маркел отказа да се срещне с него, а говориха само по видеовръзка. Откъде накъде пък Путин ще се среща лично с него и то в украински Донбас? Защо не се срещнат в Донецк или Луганск. А най-добре в руския Крим. Тъкмо клоунът ще си посети имота там. Отдавна не е ходил да го нагледа и да си плати данъците...

Тоя май още не се е откъснал от клоунадата си преди да го качат на този пост... Зеленски явни вечно зелен ще да си остане след като е стигнал до това ''да призовава'' Путин за среща. Поогледай се бе зеленски как хубаво те пускат по пързалката менторите ти и за това народа ти ще страда а ти ще живееш в заблуда че си ''велик''...

Клекна ли, джудженце нищожно! Ще решаваш конфликта чрез дипломация, а? Какво стана със закрилата отвъд океана? Какво стана с НАТО? Какво се случва с предвидените ви съвместни учения в Черно море? Чичко Путин ви наби по един шамар на всичките и сега ривете в полите на майките си. А с чичко Путин ще разговаряш когато се научиш на уважение. Не може ти - недоносено мини пинчерче, да джафкаш по руската мечка, надявайки се на пършивите западни чакали да те пазят.

Джуджето тепърва ще касира удари. И накрая ще се омете от Донбас и Крим, както навремето се омете от ПОБЕДЕНА Германия и "съюзна" Полша. Руският въшливец никъде не го искат.

фантастиката е на другия етаж , сбъркал си етажа

На Русия и Украйна,за да се разреши спора,като предложи на Русия и Украйна да се присъединят към България,под името Велика България и стават автоматично и двете държави членове на НАТО.

Съгласен но без руските цигани! Украинци може!

При толкова украинци живеещи в Русия и толкова руснаци живеещи в Украйна,двете държави не трябваше да се разделят.Можеше да има между между двете страни обща държава,като например Руско Украински съюз,съкратено РУС. Втората им стратегическа грешка беше,че след като се отделиха,не си запазиха ядрените арсенали с оръжие.Дори Ким Чен Ун разбра,че който има ядрено оръжие,никой не смее да го нападне.

аааа. тези говна вече сме ги яли.. правете федерация с узбеките, казахите и прочие чурки..

Че върза и цъфна.Създадохте олигархия,закрихте заводи и няколко милиона украинци избягаха навън.

живеят 5 милиона украинци.. На тях автономия кога?

В Украйна живечт 20 млн руснаци ... Кога ?

20 милиона руснаци са общо в Русия и Украйна .. :)

Значи Украйна трябва да се присъедини към РФ

не искаш да кажеш към чурките? ;) То в Масква като кацнеш не знаеш дали не си объркал полета за Ашхабад или Ташкент.. :)

И защо не се връщат в Украйна да я подпомогнат в ''адекватността и''??????

Този защо не дойде да се срещне с у... ми?

Дай и оферта- мек,..корав.

НаЗеленския ще да му е все тая че все пак нещо ще да е хванал че до сега саде балон с въздух държи дето се не знае кога ще е спука.

САЩ се разпадат

скоро разпада на Руската Федерация!

Къде го видя това животно -руска федерация? В момента виждам една държава с имперско поведение, която си присвоява правото да диктува на другите държави какво да правят на собствената им територия, заплашвайки ги, че ако не слушат ще ги унищожи и завладее земята им.

Как хубаво описа разпасаните пиндостански щати!

Па, като се разпадна СС на теб порастна ли ти? .....Освободиха се мужиците от всякакви аборигени.

И защо му е на Путин да се среща с този шут?! Украйна в момента е окупирана от САЩ, и украинските политици покорно изпълняват нарежданията на своите американски господари!

"Зеленски призова Путин да се срещнат в украински Донбас "... докато е все още украински!

Абе имаше един договор, подписан от Янукович и опозицията, гарантиран с подписите на Франция, Германия и Полша. С него какво стана?

Нищо! Тези страни се изплюха върху този договор буквално още на следващият ден, щом майдановците направиха преврата срещу Янукович! Горе долу същото се случи и с минските споразумения, украинската държава не ги изпълнява, а ЕС и САЩ санкционират Русия (която не е страна по тези споразумения, а просто посредник за сключването им, както и Германия и Франция)!

Добре е да се сетиш за един друг договор наречен Будапещенски меморандум подписан и от Русия, гарантиращ териториалната цялостна Украйна в замяна на атомното им оръжие предадено на Русия.

Е, кой договор беше нарушен първи?

ще яде дебелия грездей.. натам отиват нещата... малко е ни назад ни напред работата.. хем е агресор, хем не може и да дръпне назад, понеже се е ангажирал да помага на сепаратистите.. Че няма и кой да помага.. едно време украинците се биеха в горещите точки.. сега чеченци и други ислямисти, ама като стане горещо не се знае...

Украйнците явно страдат от същата болест, която и ние - шепа тарикати са продали държавата на американците с едничката цела те да живеят добре. А останалите - кучета ги яли. И оттук следват само проблеми - Русия се е заела сериозно да заобиколи Украйна с Южен и Северен Поток. И двата проекта са на път да станат и ще станат, въпросът е единствено кога. А когато станат от стратегическото положение на Украйна ще остане само една ръждясала тръба с надпис "Сделано в СССР". Също така тарикатите в Киев явно не са добре нито с географията, нито с историята и явно са забравили смисъла на термини като "санитарен кордон" и "сфера на влияние". Или иначе казано - Русия, както всяка голяма държава" поддържа приятелски правителства във всички граничещи с нея държави. И ако правителството на дадена държава се окаже не-приятелско, тогава просто въпросната държава престава да има граница с Русия. Украйнците си спретнаха мейдан и заговориха за НАТО и ЕС, Русия им спретна Домбас и си прибра Крим. Според вас каква ще е реакцията на САЩ, ако в Мексико на власт дойде про-руско, про-китайско или просто политически не-коректно правителство. Прочетете за Панама, спомнете си Куба. Да не говорим за Китай и Тайван или защо има Северна и Южна Корея. И така новосъздадения украйнски "елит" може да си мечтае за Ню Йорк и Брюксел и да трупа "спестявания" в евро и долари, но истината е че Русия е далеч по-близо и няма никакво намерение да пренебрегва стратегическите си интереси. Останалото е просто шум по медийте. А ако някой си мисли, че Западът ще се вдигне на нова Кримска война с ядрена държава, нека си помисли пак.

с тези схващания от времето на Студената война си за кашмер, братле.. "Санитарен кордон" .. :) само руски малоумен трол може да измисли такова понятие.. Значи според теб всички големи държави трябва да тероризират съседните си по-малки.. Чудесен пример за демокрация и равноправие..:) И Украйна да не ти е България или Грузия? .. Това са 42 милиона души без Крим.. от тях между 5 и 8 са с руско самосъзнание и клонящи към Русия, макар не всички от тях да подкрепят Русия/Путин (аз познавам лично такива хора)... От останалите 33-36 милиона знаеш ли колко доброволци заминаха на фронта.. бедна ти е фантазията.. Казвам ти, Путин си навря такъв таралеж в гащите с Украйна, че десетилетия наред ще им сърба попарата... казах..

като започнаха мащабните военни учения в Черно море и се струпаха 500 000 души армия на границта с Укропия , западните мозъци колкото и да са болни изтрезняха и се прибраха в колибите си .Оставиха клоуна Зеленски да звъни по телефона и да иска прошка.Няма да има прошка за хунтата в Украйна и техните ментори.

Вярно че така се получи. Всички герои и "подкрепящи" изведнъж изчезнаха и замлъкнаха. Само 2 английски кораба щели да ходят да "помогнели". Или може би да подкокоросат украинците да се излъжат да почнат военни действия. То ясно, че ги чака вариант Грузия. Но ме съмнява този път дали руските войски ще спрат пред Киев и ще се върнат, както спряха на 40 км пред Тбилиси. Та се наложи Саакашвили да си яде вратовръзката. Но очевидно това помогна.

Наивно и глупаво.

Те , англииските кораби, помагаха и през 1919-20 година. Правеха курсове Одеса-най близкото турско пристанище.

Путин търси на картата къде е тоя окраински Донбас, търсил..... И не го намерил. Щото такъв няма! Донбас е в НОВОРУСИЯ. А там окраинския резидент е персона нон грата, не може да иде.

президент на Руската Македония да премахне икономическата блокада на Донбас и да спре убийствата на цивилни лица,. Засега приказките са му празни бръщолевения . Да каже истината, а именно че след въоръженият преврат Донбас не призна фашисткото правителство в Киев. Да си избере дърво в Киев на което ще увисне след време

Доколкото си спомням стрелбата започнаха снайперистите на Янукович/Путин.. След това Янукович избяга като кучка от пес при ментора си джудже..

И ти слушай внимателно

Злобният карлик отказва всякакви срещи, защото го е страх от вируса, дето неговите подлоги в България твърдят, че не съществува. Повече от година не е излизал от бункера, па и паркинсона май доста му се е обострил.

А при теб от паркинсона мята ли ти се у..т?

Русоид дъртофел, дните ви са преброени.

го е страх, бе.. къде ще ходи в Донбас.. там се сртеля..

А кой стреля там и убива деца бе, путьо

кой.. Още от началото започнаха да стрелят Путкинските снайперисти на Майдана, а после направиха интервенция на Их-там-нет ж Източна Украйна, анексираха Крим.. Мислеха че по този начин ще присъединят и Одеса, че и други части, но малко се оказа трудна тази работа, защото започнаха да идват украинските доброволци от Западна и Централна Украйна... Сега Путкин си има един Афганистан в задния двор.. :)

По-добре, Владимир Зеленский да слуша внимателно речта на Владимир Путин днес, в 12ч. московско време. Защото за Украйна друго време няма

Украйна за московията ще бъде като Афганистан за сесесере.

Я ни кажи какво правеха съветските войски в ..Съветски Афганистан? Знаеш ли??

Като ,,транспортна помощ,, руснаците са дали в Донбас стари пускови установки, камиони, и други... Хаъде сега почвайте да обстрелвате Донбас от Запад. А какво имат до границата - е друг въпрос. То затова Западът реве за ученията. Русия си подготвя Марша на паметта.

Пасоля е активирал русоид-путиноедните троли да цъкат през прокситата, и то повече от обичайното. Явно се опитват да настроят общественото мнение, защото нещо голямо е напът да се случи. Само че ако рушнята почне война, никой няма да застане на тяхна страна, защото за разлика от мужиците, които живеят в мизерия, и войната се ползва за бетониране на режима на злобното кагебейско джудже, в Европа хората живеят добре и не искат война. Русия винаги ще си остане агресор, и действията й последните 7 години само потвърждават нуждата от НАТО.

Слава России!

Слава на народа с външните кенефи!

Е, ти си си с памперс.

Редактор : Калин Каменов, а стига сте ни заблуждавали с някаква тъпа и евтина пропаганда, а се опитайте д се направите на обективен журналист. Малко обективно ще ви се отрази добре. Освен ако редакционната политика не е такава. Лепете поне едно Рекламно съобщение, да е ясно. А който иска да балансира глупостите в тази статия, може да прочете и руския отговор на това: "Соловьёв ответил на призыв Зеленского к Путину встретиться в Донбассе" Накратко, отговорът е, че Путин няма за какво да се среща със Зеленски. Ако иска срещи, да се обърна към лидерите на двете републики. До колкото Русия официално не е страна в конфликта. То ясно, че ги поддържа и без нея едва ли биха оцелели, но и това е спорно. Предвид, че ако САЩ не подкрепят и не наливат пари в киевските си марионетки, те също не биха имали възможност за войни. Донбас и Луганска са промишлени зони и ресурси, за това е войната. Другата ценност на Украйна все още е целиниата, плодородна черноземна земя. Която някога германците са изнасяли с вагони. Тя все още е украинска, но сега господарите са заповядали разпродажба. Още преди години групата ротшилдови надуха Украйна с изкуствени дългове. След което ги изкупиха по 10 цента за долар. И сега им заповядаха да почне продажбата на земя. Между другото, подобен номер се опитаха да извъртят на Гърция, по същата схема.

Тия които бяха на власт,независимо дали са от БСП или СДС,изкупиха акциите на фабриките и заводите с компенсаторки,по10 стотинки вместо по лев и на народа това не му беше обяснено.Само близки да властта знаеха за тази крадлива схема.Повечето хора,нямаха пари за ядене и не си купиха акции,дори от предприятията,където бяха работили по над 20 - 30 години.Затова хиените им взеха и техните акции на безценица.

Този с коя постановка смята да отиде в Донбас?

Чета коментарите на платените и безплатните тролове-полезни идиоти, които беснеят и хвърлят злъч с тонове по тази акция на президента на Украйна и... просто оставам в потрес! Човек би си помислил, че украински войски са навлезли в територията на РФ и искат да ги анексират след "демократични", по путенски разбирания, референдуми. 1. РФ е страна агресор. 2. РФ е анексирала или окупирала територии на Украйна 3. РФ е пряк виновник за смъртта на десетки хиляди граждани на Украйна. 4. РФ е покровител и на сепаратистки банди, като непрекъснато ги осигурява както с оръжия, така и с "доброволци" в комплект с танкове, артилерия или организирани в ловни туристически диверсионно-разузнавателни групи, състоящи се от бойци, пуснати в гарнизонен отпуск с преспиване. Президента на Украйна направи силен ход с тази покана до президента на страната-агресор! Неговите думи, "Украйна иска ли война? НЕ! Украйна готова ли е за война? ДА!" ще се превърнат в обединителен лозунг за народа на Украйна против московския агресор!

Одеса помниш ли? ..... Покрайнските мангали ще ядат дебелия... бахур.

Абе клоун, каква война, какви пет лева, руснаците ще ви върнат в каменната ера за един ден. Жалко за обикновените хора които ще пострадат !!! А Путин ще дойде, придружен от 150-та Гвардейска имени Суворова танкова дивизия, като ще се срещнат направо в Киев? Защото УСрайна е ярък пример, за това как курупцията и тъпотията могат да разрушат една богата, голяма и на стратегическо място държава !!!

"Поживем, увидим", както обичате да казвате в маскалия. Между другото, вие, в маскалските земи, кога за последно победихте във война самостоятелно, без САЩ и Великобритания да са ви съюзници? Мммм?...

Зеления помияр подви опашка, защото усети накъде върви работата, а тя е следната: нападнат ли укрите Донбас и Луганск, Руските войски ще посетят Киев в рамките на един ден, като преди това ще бъдат изпратени в Киев хора, които да не позволят на Зеленски и останалите фашисти да избягат от възмездието, което няма да им се размине в този живот.

Зеленият, комик и клоун си въобразява, че е президент на независима страна - това е само територия, населена с недоубити фашисти и ционисти, които тормозят народа си в името на американския империализъм !!! Наложило се е Соловьов да му отговори, че ако толкова иска да преговаря, има си ДНР и ЛНР със своите ръководства - да се обръща към тях; Русия с Украйна не воюва и няма да воюва !!! Дано от комик да не стане "трагик". Капанът понякога става дом за заложилият го. Имам в предвид Кукловодите от Сатанинските Античовешки Щати и МалоБритания !!!

Владимир и Владимир ще се срещнат да обсъдят разликите между между 2 руски народа от славянското племе.

единият народ е по-народ, по-славянски и по-големият брат.. Пък аз бях чел някъде, че за диалог трябва равнопоставеност..

Ма иначе цоцат от транзитни такси , а?

Абе смърдел , каква война , руснаците ще ви върнат в каменната ера за един ден. Жалко за обикновените хора които ще измират.

те това го могат.. да връщат други народи в каменната си ера.. :)

Защо вече 7 г. Украйна отказва да ги изпълнява, въпреки че са договорен на толкова много нива? Ключовите проблеми са границата и изборите. Украйна иска първо да получи контрол над границата и едва след това да проведе местни избори в ЛНР и ДНР, докато Русия настоява подписаното споразумение да бъде изпълнено, в клауза 9 от което е записано: „Възстановяването на пълния контрол над държавната граница от правителството на Украйна в цялата зона на конфликта трябва да започне в първия ден след местните избори и да приключи след всеобхватно политическо уреждане (местни избори в отделни райони на Донецка и Луганска области). С други думи, Русия иска на Донецк и Луганск да бъдат гарантирани специфични права при връщане в конституционното пространство на Украйна. От формална гледна точка е трудно да се спори: подписано – изпълнявайте, но Украйна отказва да изпълнява. В кулоарите украинските политици признават, че не се интересуват много от населението на Донбас. Това се доказва и от проучване на 1 069 000 украински публикации във Facebook, написани през 2009–2018 г. Украинските елити искат да върнат територията, но наричат населението с думите: "курви", "говеда", "измет", "ватники", "терористи", "нечовеци"). Трудно е да си представим, че в Украйна политиците изведнъж ще се превърнат в държавници, грижещи се за нови поколения. Украинската политическа класа е изключително цинична и напълно разбира, че завръщането на хората от непризнатите републики в изборния процес ще промени баланса на изборите в Украйна. Тя вижда нова версия на хърватската операция „Буря“ през 1995 г., когато сръбският анклав, със съгласието на мироопазващите сили на ООН, беше завладян от хърватската армия за три дни, което доведе до образуването на поток от 250 000 сръбски бежанци - като реален механизъм за връщане на украинските елити в Донбас и Луганск. Русия не може да допусне подобно развитие на събитията, поради което с всички сили напомня на Киев за невъзможността за военно решение на конфликта. За да бъдат изпълнени споразуменията от Минск, е необходимо украинското правителство да започне да възприема жителите на Донбас не като наемници от Русия и терористи, а като свои собствени граждани.

Целия свят си е руска земя, така че няма проблем ....

се оказа голяма хапка дори за Рассия.. мхмм..

Не става така. Ходиш при всички, искаш оръжия и ги насъскваш, водиш открито конфронтационна и враждебна политика и в същия момент искаш да си говорим. Е няма как да стане.

Нещо си се пообъркал май, ама карай. Човек би си помислил, че украински войски са навлезли в територията на РФ и искат да ги анексират след "демократични", по путенски разбирания, референдуми. РФ е страна агресор. РФ е анексирала или окупирала територии на Украйна РФ е пряк виновник за смъртта на десетки хиляди граждани на Украйна. РФ е покровител и на сепаратистки банди, като непрекъснато ги осигурява както с оръжия, така и с "доброволци" в комплект с танкове, артилерия или организирани в ловни туристически диверсионно-разузнавателни групи, състоящи се от бойци, пуснати в гарнизонен отпуск с преспиване. Президента на Украйна направи силен ход с тази покана до президента на страната-агресор! Неговите думи "Украйна иска ли война? НЕ! Украйна готова ли е за война? ДА!" ще се превърнат в обединителен лозунг за народа на Украйна против московския агресор!

Русия е била, е и ще остане империята на злото поне, докато кремълския диктатор шава!! чАо

Тази тъпотия ли е опорката от ул Козяк днес?

_stankow

Направо са ги зарязали, не им спускат опорки. Налага се сами да ги измислят. И ето го резултатът ! :D :D

Зеленски яде лайна по адрес на Русия,насъскваше САЩ и Европа срещу руснаците,сега взе да му увира кратуната,ама късно !

Украйна да признае, че на нейна теритрия живеят, освен украинци и други народностти. Да не принуждават другите народи на нейна територия, да говорят неразбираемата смесица от полски, чешки и руски наречена -украински език!!!

Всяка държава си има официален език и той е езикът на мнозинството. Ненормалното беше, когато цялото сесесере трябваше да говори руски език. При цялото ми уважение към руския народ, политиката на държавата им, както винаги, е завоевателна.

беше завоевателна, нямаще да даде на 14 държави да се отделят доброволно от СССР през 1991 г. Няма друга държава в света, която би позволила това.

При цялото ми уважение, във всяка многоезична държава има поне два езика със статут на официален. Така че в бившия СССР не е било с нищо по-различн, отколкото в САЩ или Швейцария, например.

Нещо да кажете за Белгия.

Един вид ние да признаем, че на територията ни живеят турци и цигани и да започнем всички да учим цигански, като език на бъдещето.

на територията на Руската федерация няма ли други народности?

Ти защо не отидеш в което и да е държавно учреждение и да поискаш на римски език услуга? Русия иска руският език да бъде признат като втори официален за Украйна. Никой не им забранява да си говорят на руски. И проблема изобщо не е в езика - на Русия и е необходимо Украйна да има териториален спор за да не бъде приета в НАТО. Точно както Грузия, Молдова, Армения, Азърбайжан.

Путин ще дойде, придружен от 150-та Гвардейска тежка танкова дивизия. Може би тогава направо в Киев?

Не може да се говори така.

зеленият трябва да си научи урока по дипломация, щото не е допустимо с размахващ пръст да говори за дипломатическа среща и да уверява как не иска война, напави всичко възможно и се получи така, че от негово име предупреждаат Русия да не ги напада и базират доста оръжие на границата , зеленият трябва вее да разбере, че политиката е тънка материя и който има повече разум успява, засега той е аматьор от най-ниска класа и само рещи като яре

Че той се учи! Явно Байдън е добър учител - отначало нарече Путин "убиец", после Русия стана "велика страна" и накрая реши да се срещне с него.

Schilo

че кой ще търпи Зеленски в Донбас? Ще че изкефи Путин да приеме това несериозно предложение и да му прехвърли топката. Да видим, как Зеления ще отиде в Донецк или Луганск.

Украински Донбас е Мариопол, Славянск, Краматорск, Северодонецк, Лесичанск, Станица Луганская. 2/3 от територията на Донецка и Луганска област. Останалата част е обхваната от метеж. Каква среща може да има в Донецк и Луганс, където властта е в ръцете на бандити?

Schilo

Питай Зеления, предложението е ногово.