Зеленски подготвя реформи в мобилизацията на армията заради проточването на войната

Киев не разкрива загубите си на бойното поле или подробности за мобилизационната си кампания, която е в ход от началото на руската инвазия през февруари 2022 г.

Обратно в новината

Коментари - Зеленски подготвя реформи в мобилизацията на армията заради проточването на войната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руснак ли е, на дръвника с теслата и глава забучена на кол обърната към Москва! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Най добрият руснак е закланият, най добрата тор е от руснака!!! НЕКА КЛАНЕТО НА РУСНАЦИ ДА ПРОДЪЛЖИ!!!

Зеления клоун мобилизира за н-ти (може би 10-ти?) път. В същотп време огромната част от руската армия е от наети професионални военни или наети доброволци. Имат проведена една частична мобилизация на 300 000 души. И това е. Специално чеченците са изцяло платени доброволци. Руската стратегия е печеливша, защото така в армията се рекрутират или хора, които са силно мотивирани да се бият за родината си, или хора, които са в тежко икономическо състояние, без алтернатива - безработни, или работещи на лоши работни места с ниска добавена стойност, или дори затворници, нямащи друго бъдеще. И поради това - мотивирани престоят им в армията да е успешен. Икономиката пък почти не страда, даже напротив, тъй като в армията отиват непродуктивните, или временно или структурно безработни или ненужни за икономиката мъже. В случая със затворниците даже се намаляват бюджетните разходи, а изслужилите срока си в армията затворници се връщат обратно в работната сила. Без ьагиналите, естествено. Всичко това е без да коментираме по-големите руски възможности откъм население, но всъщност точно те позволяват на руската армия да оперира без мобилизация. Нищо обаче не пречи на троловете на посолството да пишат елементарни пропагандни глупости.

Какви глупости! Стефане, едните са нападнати, те воюват, за да защитят своята си независимост, те да могат да вземат решенията за страната си, примерно дали да е член на ЕС, да защитят териториалната й цялост, ти това разбираш ли го? Това не е състезание, на което се дават точки!

Украинците са на привършване, ред е на украинките. НАТО планира да вкара войски в Украйна и световтата война започва.

Украйна е по-голяма от България, невероятно, но факт!

Голяма БЕШЕ, но остана наполовина. Хората свършиха. ФАКТ.

Всички глупаци-на фронта за ликвидиране , а аз -на топло да си харча ограбеното.

е украинецът поне има достойнство,смелост и доблест да си защитава територията,срещу по многочислената и по силно въоръжена армияна ватниците на Путин!Така, че симпатиите на светът са за украинците,които смело защитават международно признатите им земи!

Имат смелост да мачкат и тормозят малцинствата.Иначе много мъже избягаха от мобилизация и обръщат водките.

Украйна е фиктивна държава, никога не е била самостоятелна.Използва моментен проблем и заграби исторически руски територии.Но сега мечката се събуди и дойде да си вземе своето.И ще си го вземе ако трябва и да ликвидира натрапниците.

Прав е Зелю ! Като бъдат избити всички украинци,войната ще неще ще спре.

E,щом ватниците на Путин мобилизират даже пандизчии и чеченски главорези,нормално е и украинците да се мобилизират срещу по многобройните ватници асабадители и агесори!Не виждам нищо сензационно,след като украинското наеление не посреща със Добро Пожаловат руските танкове!

Само дето огромната част от руската армия е от наети професионални военни или наети доброволци. Имат проведена една частична мобилизация на 300 000 души. И това е. Специално чеченците са изцяло платени доброволци. Руската стратегия е печеливша, защото така в армията се рекрутират или хора, които са силно мотивирани да се бият за родината си, или хора, които са в тежко икономическо състояние, без алтернатива - безработни, или работещи на лоши работни места с ниска добавена стойност, или дори затворници, нямащи друго бъдеще. И поради това - мотивирани престоят им в армията да е успешен. Икономиката пък почти не страда, даже напротив, тъй като в армията отиват непродуктивните, или временно или структурно безработни или ненужни за икономиката мъже. В случая със затворниците даже се намаляват бюджетните разходи, а изслужилите срока си в армията затворници се връщат обратно в работната сила. Всичко това е без да коментираме по-големите руски възможности откъм население, но всъщност точно те позволяват на руската армия да оперира без мобилизация. Нищо обаче не пречи на троловете на посолството да пишат елементарни пропагандни глупости.

Яко ще се мре там. В момента населението на украйна е наполовина на това през 2014-та. Явно наркоманът е решил да изравни броя им с населението на България. Такъв готин пич! Силно му желая успех!

И с половината население, здравата ВСУ шиба руската армия и руснаците мрат като гъби...

Дядото

Шиба те теб в лайняния задник. То поне се вижда кои мрат като мухи и накъде се мести фронтът. Напразно дишаш въздуха. Иди да се биеш за украйна и да наториш бдещите руски житни полета.

Хайде свършвайте! Живи мъже и жени не трябват и вече?

верно ли Залужни редовно рендосва зеленото човече и от дирника фостата а-ха-ха-ха-ха На педерастия ги учи Zападнала европа и джендерска хамерика!

Можеше да се споразумее с Путин. Например. Ако бях аз щях да направя сделка: Щях да кажа на Путин да го играем филма за пред камери. Война, ракети, кръв. Екшън як. Обаче всичко да е с пластмасови куршуми. Червена боя и фоерверки. Тук-там да правим истинско бойно поле. Всичко това като сцена да го плати запада. Така ще изперем много милярди. Ще сринем икономиките им. А с тебе Путин ще делим млрд. Без много жертви и тн. Щяхме да въртим 100 танка и 20 самолета. За фейк. За пред ЕС и САЩ да ни съжалят. Те ще пратят техника, пари, всичко. Един вид щях да симулирам война. Кой знае? Вероятно точно затова е военна операция? А? Сигурно няма 400000 хиляди жертви. А всички са актьори и са там за статисти. Няма как да го знаем ние това. В ерата на фейковете сме. Ще бъде пълен смях ако изведнъж стане така, че всички пари са пратени не за войната ми за благото на укрите. Накрая украйна ще капитулира. Сметката мъртвец няма как да я плати. Но мъртвецът ще се окаже цял жив щото е било цирк. Сметката ще я плати заблудената ЕС. А Русия ще е станала с 600млрд пари по-богата. Със 40млн население повече, с модерно оръжие подарък от САЩ. Гениално е!

И как ще се споразумее с Путин, който от 2003-та година се готви за тази война и обяви, че ще унищожи и анексира Украйна, защото Украйна е един народ с Русия.

А тига бе - вие още ли коментирате изказванията на Зеленски?!? Няма смисъл вече. Западните медии почти не го отразяват вече - не се хабете

Геноцид срещу народа си и фашизъм, който ще надмине очакванията...дано скоро руснаците да унищожат тази сган нацистка, за да не излезе от границата на Украйна

Изби си народа ,идиото за да угодиш на англичани и американци;Дано близките на убитите ти потърсят сметка и те обесят на уличен стълб на влизане в Киев,жена ти снимаща се за ВОГ когато ти изпращаш украинци на смърт да виси обесена на излизане.Всичко друго ще е несправедливо към жертвите.

Е,защо на уличен стълб,трудно е.Има толкова удобни клони.Киев е добре озеленен град.

С 2 думи, подготвят тотална мобилизация на останалите укри. Без възрастови граници.

Ами то остана ли някой за мобилизация?Тези,които се размотават по Черноморските ни курорти с престижните джипове,мислиш,че ще се самомобилизират?Да не са луди?

Поредната Зелена мисловна диария...

Докога ще ни занимавате с разни наркомански халюцинации ? Решението на проблема в Украйна е в ръцете на самите украинци ! И ако продължават да изпълняват заповеди от Вашингтон, никога няма да решат проблема си !

Остап Бендер:"Делото за спасяване на давещите се е дело на самите давещи се." (Дванадесетте стола).Актуално,нали?

Остап Бендер:"Делото за спасяване на давещите се е дело на самите давещи се." (Дванадесетте стола).Актуално,нали?

Абе какви реформи ще прави тоя наркоман ? Ще сменя дрогата или дилъра ?

Ще прави явно хитлерюгенд и volkssturm , наркомана ще избие младежите за да не може Русия да ги настрои срещу запада

Тоя вместо да праща други да умират за него, да взима шмайзера - и на фронта !

Отдавна обмислят обща мобилизация и разширяването на долният и горният праг - 16-65 години + жени. Жените им вече са в окопите. Сега ще пратят децата и възрастните. Какъв изрод трябва да си, че да пращаш момчета и момичета на по 15-16 години на сигурна смърт!? Това нито Хитлер , нито Сталин е правил.

А хитлерюгенд какво е ? Баш си го е правил хитлер а укрите като горди последователи на нацистите ще го повторят

Най-разпространения бизнес в корумпираната Украйна е издаването на документ за негодност на военна служба, цената на което е 5000 долара ! Отделно от това, над 20 000 души в наборна възраст са успели да избягат от Украйна , за да се спасят от набор, много от които са загинали при тези опити . Отделно от това, други 20 000 души в донаборна възраст, които са опитали да напуснат Украйна, най-вече в посока Беларус, защото заловените украинци на полска и унгарска земя биват връщани обратно, са заловени на границата от самите украински граничари и върнати обратно . Зеленски се опита да изпрати задължително на фронта и медицински сестри, но не успя ! Чуждите наемници бягат вече панически от Украйна . С всеки ден Украйна от държава се превръща в пустееща територия !

В предсмъртната си агония зеленото наци се гърчи и реве за още. Тръгнал да побеждава велика Русия, ама с чужди средства. Още шамари ще яде щом няма спирачка. Или час по-скоро да коленичи пред Путин и се помоли за мир. Друго не му остава. Западните му партньори им писна от неговия рев, наглост и нахалство и му бият шута. Сал една многодетна гинеколожка дято с лека ръка пръска парите на ЕС по него все още го милва по главизата дрогирана. Ама и нея скоро ще разкарат, че съсипа икономиката на Европа. Скоро ще разкарат и спъващата се склероза зад океана и всичко ще се нареди като паднат всички сороски правителства като нашите продажни боклуци.

Слабо излезе натато, милиони снаряди на думи, а не може да произведе и една трета !

Западът принуждава Киев да започне преговори с Москва. Започнаха да се осъзнават, че има нещо сбъркано в манталитета на славяните. Украинците и руснаците са един дол дренки- корумпирани и мързеливи!

зеления да мобилизира жените, те нали искат да са равни във всичко с мъжете !

Палома...

да се чете Посолството то тоя марионетка

Много украинци,са получили руски паспорти вече.Мразят наркомана,но той продължава да проси като,за последно.Бита карта.

Прочетете глупостите, които путинистите са написали под моя пост - това е нивото, маргинално. Но както е известно, с путинисти не се спори - нямат мисъл, а само пропаганда. Спамят и тролят - затова на последното преброяване са под 5 процента. Маргинално, не ли?!

Готино си се описала...

Ти кога ще научиш българския словоред?

Селският неграмотник от МЕИ тръгнал да учи хората на български език?

Друго си е Харвард, а? :))))

И мислиш,че пропагандата се прави без мисъл?Ти от Марс ли падаш или си така роден?

Решението на проблема е атомна бомба в Москва. Какво ще стане с Русия е описано от руския автор Глуховский в книгите Метро 2033 и Пост. Можете да ги прочетете на руски език.

Единствената побода е като ви смачкат.

Той да отива на първа линия Гадняр мръсен а не да праща хората на смърт

Путин ли?

maika ti, koi ja havane da i raspori hasatar

Путинистите (паникьосани ваксинирани "антиваксери" като своя фюрер) чакат подобни новини, за да ни "убедят" отново за "Киев за 3 дни", а не осъзнават, че Путинова Русия е провалена държава - диктатура, свободните хора или са по затворите или в чужбина, властва страхът, хората оскотяват, военен бюджет от 30% от БВП, стотици хиляди загинали по фронтовете, висока инфлация, девалвация на рублата, високи лихвени проценти, драстично обедняване на хората, международна изолация, чирак на Китай... В това искат да привърнат и България. Но защото нямат никакъв аргумент, "паникьосани те путинисти" отново ще "репликира" с обиди и невнятни думи, нечленоразделно. Маргинално, не ли?!

Абе аз само със свободни украинци се сблъсквам в мола, та не знам кви ги плещиш…

Тя и тя самата не знае...това са и написали - това и драска

Молът е американска измислица - много си падате по американския начин на живот, а? Много сте безпринципни. Украинци или руснаци? В България беше пълно с руснаци и преди 2022-ра и много се гордеехте с този факт. Изведнъж всички тези руснаци невладеещи украински, ги направихте на украинци.

Ъхъ...а универмагът чия измислица е!? Мол е по соросоидски...новговор

tebe sa te rasceknali i ubedili analno, gey lumpen

Искам да те видя как в немски офис разказваш виц за евреи!!! И то в Германия! Пробвай.. Сега ни обясни и какво стана с комисиите разследващи липсите в Пентагона, както и 11-ти септември... и защо инакомиклещите бяха арестувани и на практика със съсипани кариери и живот...

Видео от Руска атака/ Авдеевка. https://politikus.info/video/157357-vs-rf-podorvali-podkop-pod-poziciyami-vsu.html

ПУТИН УПОРИТО СЕ ТРУДИ ДЕН И НОЩ ДА ВЪРНЕ РУСИЯ В СССР 2 А КАК ЗАВЪРШВА СССР ВСИЧКИ ЗНАЕМ - ПЕРЕСТРОЙКА - РАЗПАД - ГЛАД - ВОЙНИ - ОЩЕ ГЛАД - ПОСЛЕ ДЕМОКРАТИЗАЦИЯ И АМЕРИКАНИЗАЦИЯ НЯКОИ СМЕ ДОСТАТЪЧНО СТАРИ, ЗА ДА ПОМНИМ, КАК В МОСКВА ВЕЕХА АМЕРИКАНСКИ ФЛАГЧЕТА, КОГАТО ОТВАРЯХА МАКДОНАЛДС

Грешката на всички индианци (лапни-шарани) е, че се прехласват по блестулките, ама не знаят за какво ги примамват

Чудя се с какво ги зомбират тия украинци че да ходят да мрът за интересите на кравария, black rock, и на хазарочифутските олигарси. Иначе нищo ново под слънцето, бедните и гоите се избиват, бизнеса си върви.Хазарочифутите са в парламента и пищят че антисемизма расте, бедните и глупаците мрът в окопите.

Русия е чума

По комунизма ни обработваха колко са зле Турция пускаха ни филма "Стадото". Сега същите комунисти ни обработват колко е зле Русия - то колхози, то ватнци. Колко още ще падне тоя български народ?

Само ликвидацията на хунтата в Киев,ще донесе мир на Украйна и ще спаси много живота.

Пушечното месо свършва,наемниците бягат....от Украйна,вече 30%са жени на фронта

Колко хохли изтрепа не е истина. БУ ХАХАХАХХАХ

Имахме един херой, казваше се Глиги. Къде потъна тоя? Много беше силен първите два месеца, снимчици, позьорство, лафчета, интервюта, телевизийки. Обаче от една година се ската някъде.

Ние българските мюсюлмани подкрепяме российските мюсюлмани в избиването на православни гяури! Аллаху акбар!

Ал Баба й, кой гьотене. Ще има 13 път рязане на анадолски тикви от казаците 12 пъти ви смляха, сега е 13 фатален и ще изчезнете от света

Вие мюсюлманите си налягане задника ,че Само една ракета и при всевишният

А операцията по денафикация и демилитаризация на нацисткия киевски режим върви успешно. И ревът на Зеления наркоман остава глас в пустиня. Свърши се с тая измислена държава Украйна. На руска земя нямат място американци и западняци. България и Русия са свързани духовно завинаги.

ТАКБИР АЛЛАХУ АКБАР АЛЛАХУ АКБАР АЛЛАХУ АКБАР

Единствения шанс на Селенски е да поведе украинската армия през Европа и да прегази САЩ.

Мда....реформи... досега мобилизираха куцо и сакато...вече почват - сакато и куцо... и така да последния гламав хохъл умиращ за Блекрок и Сорос... и правото на гей парад и 23 пола...

Абе що толкова много омраза,злоба и цинизъм има тук от русолюбците!Това ли е руската култура!

Ко речи????: ”2023-11-25 08:26:52 Руснакът е мръсно и противно животно (нерегистриран) реплика +1 -3 Руснак ли е, на дръвника с теслата и глава забучена на кол обърната към Москва! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Най добрият руснак е закланият, най добрата тор е от руснака!!!”

как се пръкне от на макяси путняка и веднага на фрота да варди на зеленио наркоман курвясалата жинка

Зеленски каквото и да прави Украйна вече няма да е същата а своите ще го ненавиждат.

Радев би подписал капитулация за 3 часа.

Ми като затрухте армията по поръчка на господарите, така ще е. 3 самолета и 80 танка имаме, идиоти. Македонците лигат да ни бият.

Малко Тос руски миндил