Зелена карта - ако знаеш английски и можеш да се издържаш

Доналд Тръмп обяви, че ще намали наполовина легалната имиграция в САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Зелена карта - ако знаеш английски и можеш да се издържаш | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По повод на тази статия да ви разкажа една история. Преди 20 години, когато дойдох в Америка работех в една сграда, до която (до паркинга й) имаше складове. Част от тези складове държеше един американец на възраст около 50-те, прилично изглеждащ, когато бе трезвен. Той с жена му имаха малка фирма с около десетина работници, испаноговорящи, според мен без документи, като го виждах този, че е евтин и простоват ред нек, явно им плащаше на ръка без никакви осигуровки и т.н., някъде сигурно по 6-8 долара на час...В Америка има много прости хора (има и много умни и възпитани), които са расисти, дискриминатори, тъпаци, озлобени и лузъри, мизерни по природа, дори и да имат някакви материални възможности и бизнес, те обичат да мразят и все някой да им е виновен, макар че се стараят да се прикриват публично ОБИКНОВЕНО, и познайте кой обикновено? Разбира се най-слабите и беззащитните, по правило имигрантите, откъдето и които и да са те, ДОРИ И ДА ПЕЧЕЛЯТ ОТ ТЯХ, НА ТЕХЕН ГРЪБ! Е, този бе такъв типаж и не бе никак труден за разгадаване. Неговите работници, мисля мексиканци, бяха работливи и вежливи мъже, винаги поздравяваха когато ме срещнеха, виждаше се че са работни и отрудени, за разлика от шефа им и единствения му служител американец, който имаше подобно поведение като него - на задник. Този бе обърнал складовете на офис, правеше се че работи и прави нещо там по цял ден а всъщност се криеше от жена си и поркаше, и бе като селска клюкарка - висеше постоянно отпред и се опитваше да заговаря някого, криейки чашката, от време на време се събираха още няколко неприятни типове като него - американци. Непрекъснато хокаше хората си и няколко пъти го видях да им крещи и да ги псува и да им се заканва, а те мълчаха. Аз избягвах този тип и никога не спирах да говоря с него, независимо че той ме поздравяваше и опитваше да ме заговаря...

Един ден аз имах повод и почерпих в офиса - детето ми успя да влезе в много голям университет, от Бръшляновата лига, и аз бях много горд и доволен. Шефът ми, американец, ми каза тогава: "Абе как го направи това, ти ми разказа играта, аз моите не мога да ги убедя да идат тук в ... Университет, а ти откъде намери тези пари (50-60,000 долара на година са си пари) и връзки!" А аз му казах, че това се дължи на усилията на детето, аз само съм му помагал и подготвял, и най-важното - разговарял и мотивирал и че има спечелени стипендии и грантове, а останалото са мои пари и заеми... След два дни онзи с малкия бизнес от склада ме видя пред сградата и се запъти към мен. Каза ми, че е разбрал за детето ми и почерпката и ме покани да пийнем по този повод. Отказах му, казах че наистина много бързам. Той настоя, само за минутка. Аз сбърках, защото се съгласих. Този ме попита докато сипваше питието какво ще прави детето ми след като завърши и къде ще иде. Аз му отговорих, че не знам и че още е много рано, че то ще си реши. И този допълни, че сигурно щял да се върне в Европа, а аз му казах, че е възможно. И си тръгнах. И тогава, докато се отдалечавах този идиот с редовното си зачервено от алкохола лице издрънка: "Ами да, така е, ИДВАТ ИМИГРАНТИ ТУК, НИЕ ГИ ИЗДЪРЖАМЕ И ПЛАЩАМЕ С ДАНЪЦИТЕ СИ ТЯХНОТО ОБРАЗОВАНИЕ И СЛЕД ТОВА ТЕ СИ ЗАМИНАВАТ!?!?!"

На мен за секунда ми причерня, направо побеснях от този тъпак - ред нек, върл привърженик на Тръмп, върнах се при него и не знам как се сдържах. Казах му, "слушай, бе простак, ако не беше толкова тъп и пиян щеше да разбереш и да знаеш, че ти лично и цент не си дал точно за обучението на моето дете, но ако си плащаше данъците, то може би най-много цент или два от лично твоите данъци щеше да са отишли за точно моето дете, примерно. Да кажем, че са 10 или 20 цента, да ги закръглим на долар. Ето ти десет долара - и му ги хвърлих в лицето, иди си купи още пиене или си ги заври в задника и повече никога не се опитвай да ме заговаряш, защото ще ти е.а п...а майчина, боклук!" И си заминах! Този явно се е стреснал като е изтрезнял, тъпанаря, защото на другия ден ме чакаше сутринта да ми се извинява, напсувах го пред колеги и си влязох в сградата. След няколко дни при мен дойде собственикът на складовете, помоли ме да му разкажа какво е станало и ми се извини. Казах му, че този е боклук и по цял ден пие там, че псува и крещи на работниците си, че явно ме предизвика и едвам съм се сдържал да не измета паркинга с него. Човекът ми се извини, каза ми че е имал и други сигнали и оплаквания за този и личните му впечатления не са добри и че ще го изгони и прекрати договора му... Тръмп говори против нелегалните имигранти, но има такива и сред работниците му и сред персонала в къщата му, поне преди да стане президент, защото СА ПО-ЕВТИНИ и не им плащат осигуровките, вкл. медицинските. Той говореше яростно и срещу американските компании и бизнеси, които инвестирали и изнасяли производства извън Анерика и по-специално в Китай и Мексико, но познайте какво? Самият той има бизнеси там - като напр. връзките и фланелките, които произвежда в Китай,...

Америка е страна, в която парите са изведени като правило като фетиш, като Господ! Не е непременно при абсолютно всички, но при огромното мнозинство и във всички аспекти на живота и американското общество. Гледам. че така стана и в България, като лидери са бившите тунеядци от комунистическия елит, които за една нощ станаха заклети и едри капиталисти. Впрочем парите са важни и във всяка държава, въпросът е в извеждането им в абсолютен фетиш! С две думи Тръмп казва. че ако си богат, силен, начетен, здрав, успешен,..., млад и красив:) си добре дошъл в Америка:) Ами те тези са добре дошли навсякъде и от (при) всекиго! Като е важно подреждането, приоритетите, тоест, ако си много богат може и да не си толкова убав или начетен, може дори и да си глупав, тъпак и кретен, и лъжец и мошеник може да си, стига да не си достатъчно глупав да те хванат и осъдят, ама то в България и при Цацата дори и Бисеров, Усмихнатия Софиянец, Катарзиса и Хидромелиоратора са светци... Добър пример е самият Тръмп - може да е грозен и противен, може косата му да е като перука и четка за бърсане, може редовно да лъже като дърт циганин и да се хвали като погален от три папи по перуката,...но я вижте що материал си го аресва и си пада по него и златните тоалетни в джета му. Така че ако сте бедни, болни, слаби и грозни не кандидатствайте за зелените карти на Перуката, ако сте Мелания и/или Иванка - може И БЕЗ ДРУГИ КРИТЕРИИ, стига ДА МОГАТ ДА ВИ ГРАБНАТ ЗА П.ТКАТА!

Ако се позамисли човек, че по-малко от 1000 българи получават на година зелена карта за Америка - средно май са дори под 900, и вземем 27 години (от 1989 г. насам), грубо се получават около (по-малко) от 27,000 спечелили досега българи. Да умножим по две - за семействата им ( има и по 3,4-членни семейства, но има и несемейни) грубо идват около 50-60,000 българи със зелени карти в Америка. Говорим за тези от прословутата въпросна томбола. Има и други със зелени карти - по линия на изключителни таланти, постижения и пр. Но в Америка българите мисля са над 250-300,000, а много е вероятно и да са над половин милион вече, както твърдят някои. А България не е неограничена - имам предвид населението й! И както споменах - не е само Америка като избор - ей я Европа, Канада, Австралия,... Както е тръгнало КОЙТО БЪЛГАРИН Е ОСТАНАЛ В България още И ОТГОВАРЯ НА ТЕЗИ ИЗИСКВАНИЯ И КАНДИДАТСТВА, ШАНСОВЕТЕ СА ОГРОМНИ ЧЕ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ЗЕЛЕНА КАРТА! Друг е въпросът за България дали печели или губи! Но при тази последователна политика на всички правителства, управления и политици в България да смачкат и прогонят всичко читаво от България - и не може да им се отрече, че постигнаха завиден успех, сега могат да дерзаят с циганите, Катарзиса, Хидромелиоратора, "Царя", "Пожарникаря" Бай Хуй, Босия летец с генерал Деси с котарака-гей, Екзактния, Заваляшия на развален турски, Болния, Пъпчивия, Доносника, Гея, Пикаещия във Фонтани, Капута, КУРнелия, Свинаря-панаирджия-масон, Ритащият седнали бабички и прочие екземпляри от менажерията... И разбира се с Нападащия банки посред бял ден с маскирани мутри и телевизия бивш масон и настоящ гладен прокурор Цацаров!

Да ви пикая и сера на карта.

Мечтателят кор копнее да получи червена карта за Русия.Вече е изпратил писмо до Румен Грипена,в което настоява за затягане на визовия режим със САЩ и Канада и за безвизов режим с Матушката.Всички путинофили ще се разплачат от радост!

"Край на познатата зелена карта. В рая на земята ще се влиза вече само по заслуги и качества! Еничари и протестъри, както и досега, ще ползват преференции." От ръководството.

то и досега залената карта си беше подбор само на най добрите кандидати. не познавам някой да е заминал, който да не е добре образован, млад или да има пари. обраха каймака на българия, за съжаление тези които отиват в америка, са загубени за българия завинаги.

Ами те българските управления и кукловодите им много упорито работиха през всичките тези години и направиха и невъзможното, за да стане така, ако случайно някой не е забелязал! Цялата тази полуграмотна и озлобена пасмина дето години наред въртеше и набиваше навсякъде за емигрантите-изменници, предатели и алчни родоотстъпници и че всичките били неудачници и миячи на чинии да не мислиш, че бе плод на тъпите тикви на тези идиоти, хейтъри, неграмотни лузъри и откровени простаци и не им се подаваха тези опорни точки "отгоре"?

Тази мярка слабо касае българите вече. По простата причина, че можеха и искаха вече напуснаха България. И има други начини много от заселилите се в Америка да доведат свои близки и роднини... С други думи - тези българи, които знаят английски и могат да се издържат нямат този проблем - не е само Америка. А останалите - могат да научат езика, ако искат И СА ГРАМОТНИ, а издръжката им до започване на работа може да се поеме и гарантира от техни близки и роднини. Впрочем в Америка има милиони "американци", които не знаят английски (напр. испаноговорящи) и десетки милиони на помощи. Аз поне не знам и не съм чувал новопристигнал имигрант в Америка да е на помощи от държавата и до сега. Всеизвестно е, че Америка НЕ е социална държава.

"имигранти, които знаят английски и които имат умения за работа и квалификация" айдеее... прецакаха мурзилките :)))

Прецакаха тебе чирака, щот ти се търсиш на къде да я хванеш, щот в собственната си кончина наХуЙ на никого не си нужен. Пожизнен чирак на евроатлантите!мбухахаха

а на Кури и останалите комунисти децата ще се върнат да продължат делото

САЩ си е по принцип и по произход имигрантска държава! Тя така е създадена! Така и ще се затрие - чрез имигрантите!

свободата не се затрива, а диктатурата, малко местно диктаторче , жалко и подло

6108, кажи го на 250те хиляди руски колониста окупирали българското черноморие!

Те част от тях, макар и с нежелание вече се пишат българи. Така е по-изгодно, но това е друг въпрос!!!

Плана за изкупуване на България върви с пълна сила,с огромното съдействие на алчния Гай Баньо.

Ха-ха-ха, да видим сега тези полуграмотници, които с цялата си челяд и други роднини отивахаа да обслужват хотелите и заведенията в САЩ, КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ?????!!!!! Браво на Доналд Тръмп!

Добре де, Брюксел като ни налага квоти и санкции ако не приемем бежанци/имигранти, ние нямаме ли право да изискваме да знаят Български и да могат да се издържат.

НИЕ СМЕ НАВЕДЕНИ !

ЕПМ, гроздето кисело, а!

На онези, които знаят английски и най-вече могат да се издържат сами, защо им е зелена карта? Да не би на нашия поддръжник Сорос да му е притрябвала зелена карта бе момичета?

Знам английски и мога да се издържам сам. И през ум не ми минава да ви идвам в скапаната, полицейска държава

Де да бяхме и ние полицейска държава... Ако спазваш правилата и нямаш крими мислене САЩ е рай! 24 годишен циганин с 90 крими престъпления е навън и замеря с желязо полицай? Там кокалите му отдавна щяха да са изгнили... Американците ръкопляскат,когато някой боклук бъде гръмнат.Данъкоплатците не желаят да плащат храна и медицински услуги на престъпници.

Едно време уж държавна сигурност ви следяла и съседа пишел доноси и оревахте света за демокрация. Сега не можете да кихнете без да ви запишат ама било хубаво

!, бил съм в раССия и сърцето ми остана там! Жалко, че не съм достоен да бъда имигрант в тази невероятна държава! Истински земен рай! Няма соросоиди и геюви! Заплатите са по 1 млрд рублей минималните! Всеки раснак има по панелка и дача край озеро! И масквич за городе и жук за дачата! С 2 коли! В зап. европа само могат да си мечтаят за такъв стандарт!

Какъв майор си ти бе кюфте малоумно?

Аз пък бях в САЩ да видя за каква работа ме канят и не струва твърде, във Флорида. Заплатата ми ще е 6000 в началото, наем 1000 за стая. Трябва да стоя там години наред заради тамошния антиутопичен ред и порядък, и отпуск има твърде малко. При това за децата е по-добре да учат в Бг до университета и ще останем разделени. Не се кланяйте никому до,стеоен да си захвърлим независимостта. Зависимосста от САЩ не води до нищо добро, за жалост, а това е което ни се позволява сега.

2012, нали и аз тва казвам! НИКОГА не бих живял в США! Там всички са соросоиди и геюви! Аз лично искам да живея в раССия! Обаче съм ниска топка за там! Не ме вземат! 20 пъти отхвърлиха молбата ми в посолството! В раССия всички имигранти са първа класа! Правоверни рашисти от стан-овете!

Ако беше ходил в раССия поне веднъж нямаше да драскаш глупости. Но в едно с прав - там не приемат измет.

victor359@abv.bg

Ако си ходил в Рассия, няма да искаш да се върнеш никога! Изключвам туристическите зони в Петербург и МАсква. Пий си одеколона/доместоса и да си здрав.

В раССия си имат достатъчно таджики, киргизи, узбеки и други подобни. Все евтина работна ръка. Балкански боклуци като теб не им трябват

Кокенце, пиле балканско, да те попитам: Ти от кои боклуци си бе рожбо?!

Най-гнусното нещо е да правиш американска лотария за зелена карта - да печелиш от хазарт и да не плащаш лиценз за хазарт и то на държавно ниво. България нали е съюзник на САЩ дава им безплатни военни бази - а те ни слагат само на нас и румънците визи от целия ЕС. Любимия ми филм е "Джанго без окови". В САЩ е имало робство, те са избили местното население и само те са използвали атомната бомба. България е много по-хуманна и приятелска държава.

А в раССия не е имало робство защото се е казвало крепостичество-дори повечето войници били се тук през руско-турската война са били крепостни селяни а за избитите хора от всички републики просто никой не може да ги стигне но нали сте си проЗти селяци и само каквото са ви набивали в празните канчета това знаете.......като лудите сте,и тях не ги съдят заради малоумието им но поне ги внедряват а вас са ви пуснали да храчите тук

Ферерче, нема нужда! Бояришника и троиноя достатъчно добре скопяват всички мужици! Затва бляна на всека раССкиня е да си бие камшика от оня кенеф пълен със зомбирани скопци дето си падат само по ботоксови жужета!

Защо Тръмп марзи толкова имигрантите? Защото и двете мъ жени са такива. Стар индиански вожд казва на Трумп: И не подценявай въпроса с имигрантите защото ние не го дооценихме и виж какво стана.

отиде при бабата в Германия да й налее малко акъл

Голем праз! Никой не оска в гадния США! Без това българите-расафили емигрират само в земния рай раССия! Никой не иска в США! Да не са луди!

скопявам по съвременни безболезнени технология и изпращам безплатно в Eврoпeдaлия

Трябва да си ПЪЛЕН ИДИОТ и ЗОМБИ за да емигриращ в САЩ! Няма да обяснявам на КРЕТЕНИТЕ ЗАЩО! ХАЪ!

У нас грешно се приема получаването на зелена карта като "Лотария зелена карта". Зелената карта се дава и на имигранти, кандидатствали по стандартния начин и всъщност е получаване на разрешение за пребиваване, което дава право и за работа. Не е получване на паспорт, което получаване на гражданство, при което се придобива правото на гласуване.

не е грешно, защото хората взели зелена карта без участие в лотарията са изключително малко. И всъщност официалното название включва думата "лотария". както и да е - това е най-големият SCAM на света дето си слага в джоба всички нигерийски принцове и телефонни измамници.

Нищо не казва за Арабските бежанци, дето ние сме задължени да ги приемем с всичките им кусури и мурафети. За тях зелени карти ще дава ли, или ще мине пак по тъча?

И те ги приемат, имат квота специално за бежанци, и я запълват за разлика от всички останали държави.

Да знае български и да може да се издържа.

ако си здрав като идеш ще си намериш работа и ще се издържаш, какъв е проблема? вярно, че е по-добре да идеш подкован с висше образование и много спестени пари, отколкото с празен джоб на гола поляна, но дори и така може да стартираш, ако си здрав.

така е! без сuмнение! но на тях идеята им е да работят с квалификация, заshтото развитието на технологиите тласка икономиката. от бачкатори само на полето се изкарва малко. кuде е да продадеsh мерcедес за 200 000 хиляди евро и кuде е да продадеsh 1 тон домати.....

Защо трябва да има изискване за език, когато сащ нямат официален такъв. Може да знам испански и да желая да отида в южните щати. пп. кой нормален ще иска да ходи в америка днес въобще.

САЩ има официален език - английски. навремето като са го гласували е спечелил с 1 глас преднина пред немския.

Нещо си се объркал.

... не е ли пред френския?

Ето този принцип трябва да бъде възприет от ЕС час по скоро....

Даже сме закъснели!

По принцип съм съгласен с Тръмпи по енерция - харесвам жена му и мразя неокон-демократите. Тук обаче настъпи мотиката. Трябва да огледа собствената си демография, на т.н. 'кореняци' американци. Те не знаят собственият си език, познанията им по география не надхвърлят щата в който живеят, висшата им учебна система е срината и превзета от дългоносковци-академици. 2% от населението държи 80+% от важните постове в медия, академия и финанси; разпространяват 'факти' по СНН и други 'истински новини' от рода на: -тяхното IQ било най-високо -Иран и Северна Корея са заплахата за свободният свят и агресори -ние сме най-добрите приятели на хамериканците, най-мирните и най-демократичните(стига да ни давате пари и да се биете за нас), но сме обградени от врагове -Джон Маккейн, птичката от Ханой е патриот Без приток на информирани отвън - щатите ще изпростеят до неузнаваемост. Вавилон 2. Естествено малко преди корабът да потъне - приятелите ще си заминат.

познавам американка, която ми каза, че за нея европа е една държава, не знае отделните държави.

а ти знаеш ли всички щати? И къде се намират? Признай си ама честно, без да тъпееш :)

Ти знаеш ли Щатите в Америка със столиците им.

Тръмпъла да си завре зелените карти отзад!!!

Ами доколкото го познавам - няма да ги завре. Нещо друго?

А мигрантите от Африка и Азия, които не говорят чужд език, нямат пари, не могат да се издържат и искат да бъдат дундуркани и обслужвани от социалните системи, които ще са камък на шията на европейската икономика трябва да посрешнем с Welcome, a???

Аз от Америка ли да дойда да ги издържам?

Уф.. гледам как става това. Да. Тя цялата държава се крепи на "нелегалните" и "нискоквалифицираните" които работят за по-малко от 10$ на час. Чистачи, миячи, детегледачки - и те ли ще трябва да са високо квалифицирани?

Техен проблем. Така обираха читави кадри и хора, които искат да се трудят легално и да плащат данъци. Нека си сотанат само с мехиканосите.

българите предпочитат испания холандия германия.обаче евала на канада ксенофобията расизма национализма там явно ги нама а страната е огромна богата красива и щастлива.а и премиера им е млад и красив не е дърта климактеричка

А бе ей... ти нещо за Нинова ли намекваш бе ей?!Споразумението СЕТА е пагубно за ,,нас"от руската страна на нещата!Штото там има ГМО!И повече свободаА иначе вСАЩ в Бъркли няма такива работи>И таксата им за обучение е смешно малка.Всеки редови кагебисдесисикомунис може даси я позволи! Да живеят бузлуджанските червени каскети раиш!триста лева пенсия от бюЖета са достатъчни за нашия телефонен електорат!

виждаш нещата от лъскавата страна. Що има отделен раьон от Канада наречен Квебек?

Като Ви харесва Канада отивайте. Кой Ви спира. Проспоерирайте, мръзнете там, радвайте се на живота, гледайки слънцето в единственият ден в годината, в който се покаже. На кой му пука всъщност как е в Канада?!?

Много е зле. Няма работа. Няма да правите $10000 на месец. Благодаря ви за разбирането. Иначе аз съм ОК тук.

"имигранти, които знаят английски и които имат умения за работа и квалификация" Лоша новина за нашите соросчета. Нито знаят английски, само отчасти и то много неграмотно български. Нито имат квалификации освен завършената школа на чичко Сорос, ама в Щатите такива не им трябват. Като им припари под краката един ден, вече няма да има накъде да бягат, горките. Няма страшно, на лагерниците в Сибир работа винаги им намират ;)

това от опит ли го знаеш или си надзирател в Сибир? Прочее може да си русофил без познания по руски, но няма как да си соросоид без да знаеш английски. така, че това дето си го написал е по-скоро fake news.

LeGrandTulup

Абе на клетите соросчета БГ граматиката им е на ниво повтарян 3-ти клас, какъв английски? :)

Допълнете статията , колко са икономическите имигранти в България, колко са неработещите, но получаващи помощи цигани в България ? Изобщо не ме интересува какво става с имигрантите в Краваристан. Превръщате се на медия обслужваща чужди интереси !

Зелената карта никога не ми е била приоритет. Щатите никога не са били страната на мечтите ми, Така че пет пари не давам за напъните на Дъмп.

То и до сега беше подобна :) Основно печелеха добре образовани и квалифицирани хора ( странно ) , просто сега го оповестяват официално.

да издържате бебета? Това означава да ги изаквате. Пък и пускат в началото всичко в зелено.

Шило

Легалните не са проблема. Какво ще направи срещу нелегалните, това е въпроса.

Нелегалните са още по-малък проблем. Не подлежат на социални помощи. Тази дъвка с имигрантските проблеми е много стара и се дъвчи от всички. Америка е построена с труда на имигрантите, а местните живеят на гърба им. Основно правило в Америка.

Професията "протестър" има ли я в списъка с професии???

"Сороски протестър продажник", даже може би е следващата професионална степен. Сигурно дава в оценката точки +2.