Излъгани българи съдят САЩ заради ”Зелена карта”

Стотици българи са излъгани в лотарията за "Зелена карта". 34-годишният Николай Нанков от Русе се закани да съди държавния секретар на Съединените щати Хилари Клинтън.

Обратно в новината

Коментари - Излъгани българи съдят САЩ заради ”Зелена карта” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Щатите няма работа за американците ,та камо ли за тези които сега ще отидат.Трябва хубаво да си помислят,защото там няма да си намерят в близките години работа.

живея в амрика от 10 години. не се притесняважте тука е голяма хужня. наж-интересното е че и аз спечелих зелена карта хем бях в америка но не стигна но номера до края така че пих една студена вода. изкарах си зелена карта с много бачкане и е..... сега никак не е розово положението тука. много пати сам саялявал че сам в америка

предполагам че тези които се правят на умни ще ги анулират така ще е най честно щот хората не са им длъжни със нищо

ще осъдите на некому дедовия,смешници!!!

Много е неприятно за тези които вече са видяли че са били избрани а след това са отменени резултатите. Те може би имат някакво основание да претендират за продължаване на процедурата за тях (съдът ще има думата за това). Освен това част от тях сами ще се откажат, (има такива случаи) друга част няма да могат да покрият критериите, ( и такива има) а и винаги се теглят малко над 55 000 , за да е сигурно че след отказ или отпадане на кандидати - всички 55 000 визи ще бъдат раздадени. Затова биха могли да продължат процедурата за тези 22 000 с риск да надхвърлят бройката от 55 000 за година ( това ще е единичен прецедент,а и бройката ще е нищо в сравнение с тази на нелегалните от Мексико които всяка година влизат в страната ). Но не би било редно това да стане за сметка на новото теглене... За неспечелилите обаче е като втори шанс. Чест прави на Държавния Департамент че оповестиха грешката и така решиха наистина да дадат равен шанс на всички... А на всички недоволни от това че са в САЩ ще кажа: Това е СВОБОДНА страна! Никой не ви държи на сила! Като не ви харесва - самолета и който от където е!

Ами върни се в БГ-то бре! К'ъв го търсиш в УСА-та. Щом знаеш колко е лесно, приятно и сигурно в БГ що не се върнеш ? Особенно след като си видял каква "гадост" е там к'во чакаш още? От New_York има поне 50 полета на ден за Европа. Мятай се на един и край на мъките (живот здравей). Ама българина има наследствена обремененост със заболяването "хронично мрънкане". Симптомите на заболяването са намръщени физономии, (водещи дори до поява на бръчки) писане или изказване на коментари изпълнени с липса... още на съдържание и други подобни ... :)

Ами върни се в БГ-то бре! К'ъв го търсиш в УСА-та. Щом знаеш колко е лесно, приятно и сигурно в БГ що не се върнеш ? Особенно след като си видял каква "гадост" е там к'во чакаш още? От New_York има поне 50 полета на ден за Европа. Мятай се на един и край на мъките (живот здравей). Ама българина има наследствена обремененост със заболяването "хронично мрънкане". Симптомите на заболяването са намръщени физономии, (водещи дори до поява на бръчки) писане или изказване на коментари изпълнени с липса на съдържание и други ... :)

присъединявам се към съдещите - като разбрах че не съм спечелил се самоубих, последната ми надежда беше, сега ше ги осъдя за убийство по непредпазливост. искам $1,000,000 от хилари клинтон

Ало ,ти от Ню ЙОрк , ами като са такива мъки там майка си ли търсиш още на тоя скапан континент,а? Бързо хващай Ейрбъса и обратно в милата ти Родина. Все големи съветници се извъдихте да давате акъл отдалече. Те ако искат и на Луната ще се качат хората и дай боже да уважат иска им и да ги осъдят. Стискам им палци.

Ами това е компютър и той греши. А жалко за надеждите на горките хора ама ще осъдят дедовия..

Прочетете в нета, дата за ново теглене е променена за месец юлй, така, че очаквайте да спечелите.

Почакай още малко и ще видиш ! :)

Чудя се на хората защо толкова напъват да ходят в провалена държава като Щатите? Да- до преди кризата там беше рай, но дойде време сметките да се плащат. От доста време Америка е във фалит ,който те упорито прикриват. Максимум до година истината ще лъсне. Жалко, че ще повлече и всички останали.

Бил ли си там? Нека да е във фалит държавата, а нас да ни казват колко сме добре.

Да, бил съм 4 години. На пръв поглед нещата наистина изглеждат чудесно и реално до преди 2-3 години, докато всички живееха на кредит и не мислеха за това дали наистина могат да си позволят подобен живот, Щатите бяха прекрасна държава. В момента обаче нещата не са точно така. Аз се върнах, но имам приятели, които все още живеят там и ми разказват. Една от най-добрите ми приятелки също се върна, но продължава да работи с/за американска компания и има много точен поглед върху нещата. Ако човек следи икономическите анализи за Щатите също ще му стане ясно за какво става въпрос в момента. Разберете, че Щатите години наред живееха с измислени пари, експлоатирайки другите държави. Моментът да платят сметката наистина настъпи. Нашата държава няма да я коментирам. Разбира се, че сме много зле, но вина за това имат и такива паразитиращи държави като Щатите. Радвам се, че не останах да живея там. Ако някой ден реша да се махна от България със сигурност няма да е в USA.

Ами бегом тогава към майка русия или към китай - мизерията е вътре във вашите собственни тикви...

арогантност и тъпота пък присъщи на такива като тебе

Трябва да ти кажа, че в момента Китай е доста напред с материала. Учудващо за мен и Виетнам върви много добре. Жалко, че за нас този тип държави не са привлекателна дестинация. Има една много хубава приказка, която е на път да се превърне в реалност- Последните ще станат първи! Всичко е въпрос на време.

сте осудите баба си!ха-ха *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тази лотария е на принципа на предварителна селекция - избират се предимно заможни хора, с висше образование, семейни, с малки деца.

Пълни глупости! Познавам поне 10 човека, които едва бяха завършили средно в Бг а сега са в САЩ и са доста по-добре от нас останалите тук!

Изобщо не избират хора с добро образование!!!! Даже напротив - струва ми се че всичките идиоти и простаци спечелиха карти, а интелигентните хора само подават и нищо. Само един експерт с дипломи и сертификати познавам, който е спечелил карта. Аз лично не съм подавал от години, понеже няма смисъл. Ще подавам за Англия и Канада, където имам точки поради образование и доходи.

абе хора, не знаете за какво се натискате... знаете ли в момента какъв ад е тука? 100 пъти по добре е Европа от САЩ

"Тревата в двора на съседа винаги е по зелена" ... Ами върни се в Европа щом си на това мнение. Щатите са свободна страна и никой не те задържа там против волята ти.

Ами както се казва...хубава работа, ама българска....първо обявиха по малко от седмица за грешката, второ надали някой ще осъди "department of State" за каквото и да било.Изрично е написано в условията "изтеглянето ви не ви гарантира зелена карта"..и не на последно място има поне 10 начина за придобиване на зелена карта, та ако някой е толкова кадърен...не би му било проблем. А тези които ще съдят Държавата...ами най-добре да си стоят в БГ и да не мърдат оттам

Е и чий ке го въргаляш сегичка???

НЕ МИСЛЕТЕ ЧЕ И В АМЕРИКА Е ЛЕСНО.АЗ ЖИВЕЯ ТУК ОТ 8 ГОДИНИ И СЪМ АМЕРИКАНСКА ПОДАНИЧКА.ТУК БУКВАЛНО СМЕ БЕЛИТЕ РОБИ НА АМЕРИКА.РАЗЛИКАТА Е ЧЕ ЗАПЛАЩАНЕТО Е ОК И СЕ ЖИВЕЕ НОРМАЛЕН ЖИВОТ ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ РАБОТИШ.А МЛАДИТЕ КОИТО НЕ ЗНАЯТ АНГЛИЙСКИ Е БЕЗМИСЛЕНО ДА СЕ НАДЯВАТ ЧЕ ЩЕ УСПЕЯТ.ОТ 3 ГОДИНИ ТУКА Е АД . МНОГО ХОРА ОСТАНАХА БЕЗ РАБОТА И СЕ ПРИБИРАТ В БГ.МНОГО Е ТРУДНО БЕЗ РАБОТА ДА СЕ ЖИВЕЕ В АМЕРИКА.КОЛА ,ТАКСИ НАЕМ ЗА ВСИЧКО ТОВА ТРЯБВА 1000 $.А РАБОТИШ ОТ 1200$ ДО 2000$.СЕГА И ЗАПЛАЩАНЕТО НАМАЛИХА НА ХОРАТА ТЪЙ КАТО НЯМА РАБОТА И ТУК РАБОТОДАТЕЛИТЕ ГИ ПРЕЧУКВАТ.ТАКА ЧЕ НЕ Е ЛЕСНО ОСОБЕНО СЕГА.И ТУК Е ГОЛЯМА КРИЗА.ЖЕНИТЕ БЪРШАТ ДРИСЛИВИТЕ ЗАДНИЦИ НА СТАРЦИТЕ А МЪЖЕТЕ СА ПО СТРОЕЖИТЕ И КАРАТ ТИРОВЕ.ДРУГА РАБОТА НЯМА.ТАКА ЧЕ СИ ПРАВЕТЕ СМЕТКА КАКЪВ Е ЖИВОТА В АМЕРИКА.ЖИВА ЕКСЛОАТАЦИЯ.ЖЕНИТЕ РАБОТЯТ ПО 24 ЧАСА 6 ДНИ С 1 ДЕН ПОЧИВКА.А МЪЖЕТЕ КОИТО КАРАТ ТИРОВЕ СА НЕПРЕКЪСНАТО НА ВОЛАНА И КАРАТ С ПЪЛНА ПАРА.МНОГО МОИ ПОЗНАТИ КОИТО ИСКАХА ДА НАПРАВЯТ МНОГО ПАРИ КАРАХА КАТО ЛУДИ ПО АМЕРИКА И ЗАСПИВАХА НА ВОЛАНА И НАПРАВИХА КАТАСТРОФА И ПОЧИНАХА .ТАКА ЧЕ НИКАДЕ НЕ Е ЛЕСНО. ГОСПОД ДА НИ Е НА ПОМОЩ.

Пепи , не те знам къде живееш и с какво се занимаваш, но не можеш да говориш от иимето на всички българи , които живеем в САЩ . Това, че ти си без образование и добра работа , не значи , че всички сме така . Никой не те държи вързана , като ти е толкова зле изнасяй се . Аз имам собствен бизнес , който е на приливи и отливи , но не значи , че съм зле . Ако средата ти е съставена предимно от тираджии и строители , то значи ли , че всички булгари са такива ? Икономиката на САЩ не е такава , каквато беше преди години , но това не значи , че не се правят пари . Докато корабът не е потънал ,може да се "прибира " каквото може от него . Само мога да си представя къде живееш , при положение че наемът ,колата и другите ти разходи са само 1000 . Става малко като да си мерим п...е , но тук ,където съм аз само наемът е от 1000 нагоре за едностаен , така че както се казва "всеки се простира според чергата си " . Хвани се на по-квалифицирана работа и няма да говориш за смешните 1200-2000 долара .

господин аф. познавам много строители тираджии които са много по добре от теб.а интелигенти като теб разнасят пици иказват че са вишисти

какво скачаш срещу момичето бе?много е права.аз имам собствен камион,права по 10тина хиляди долара на месец ,моргича ми е 1220 кинта отоплението на къщата ми е 550 долара месечно през зимните месеци от октомври та до маи на месец,ток,150 месечно,телефони 200 месечно,интернет 100 месечно,телевизя 100 месечно,храна 700 месечно ,наи малко,данъци на коли и камион 1500 годишно ,застраховка на камиона само 1500 годишно,колите 700 годишно регистраця на камиона 1800 годишно,коли 80 на 2 години,за газовете само на колите 20 на кола за 2 години,подръжка на камиона само за тази година (която излезе много лоша )до момента 20 000 $.какво да изброявам повече,има ли смисъл,накрая от 100 бона нищо не остава,това е истината за мене.всеки има право да си излее чувствата ,така че не скачаи срещу жената ,ами опиши колко си добре ти!!!какво правиш и как трупаш състояние,за да си от полза ,на четящите,а недеи да се пениш като разгонена магарица!!!

Явно на Хилари не и е харесал мат'ряла и анулирала лотарията :)

скапо младо момче,много си наивен осчте 10 години да чакасч може да не ти се осасчтестви мечтата докато има "червени"дръгари от ляв нагоре,или по точно техните отрочета.искам да те отворя,не бади наивник.това е запасена територя са тях.бягаи в западна европа,счанса там ти е по голям. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

и интересно пред кои точно международен съд ще се жалват за лотария??? аз самия спечелих зелена карта от тази лотаря - и във всеки един момент имат правото да те отхвърлят. много сме глезени - това, че нещата не стават както ни се иска и хаиде - ще съдим - тоя е гледал много филми за Америка това със съденето е много актуално и давай - кеф ще ми е да го видя като доиде тука как ще се оправя... то само с мечти нищо не става пък било те и американски. Аз бачках много и в БГ и бях и там добре - същото е и тука, правилно е писал някой по-долу - добрите успяват навсякъде, другите само се оплакват

Хиляди души чакат лотария за "лошата" Америка. Що ли не чакат за червена карта за Русия? И езика е близък и акъла, но те за зелена се нареждат и това е.

Ами в Русия не им трябват бели роби да им мият кенефите.Имат си достатъчно.

Мисля, че ако пуснат статия за черната дупка, ти ще изръсиш, че в Русия такива готини дупки никога няма да има. Това твоето е прилича на натрапчива психоза.

Казвай каквото искаш, но аз говоря с факти: Хората искат в САЩ, а не в Русия.

аз сум един от изтеглените губещи и живея от 8 години в уса. в момнта сум на работна виса след като завурших цоллеге и започнах работа тук. лотарията беше добра вузможност да остана тук, вместо да се надявам на зелена карта чрез спонсорство от страна на работодатела, която обикновенно отнема години чакане. все пак по-голямата част от сузнателня ми живот е преминал в уса и в порфесионално отношение се чувствам по уверен тук. продулявам да се чудя обаче на хора от булгаря, които печелят залени карти на по з5-ч0 години и тепурва се надяват да се установят и да имат добур живот в уса. истината е, че ако човек не доиде млад в америца за да завурши и да намери добра работа, няма за какво да напуска булгаря. без добур език и квалификазя наи-много да се изкарват пари за наем и храна и наи-много кола на изплащане. аз никога не бих емигрирал в америца ако не знам езика и нямам добро образование. безмислено е. а колкото до лотарията, на 20 юни вече беше заведениск срещу департмент оф стате. та новината в дир.бг е малко стара. искут е цласс-ацтион и ако судут отреди, че вупреки компутурната грешка, никои не е знаел предварително за проблема, то тези които са изтеглени ще будат допуснати да продулят процеса за зелена карта. цласс- ацтион означава, че судебното решение ще се отнася за всички 22,000 човека, а не само за този, които е завел делото. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

56

Всяко зло, за добро. Тая зелена карта (която не е зелена) е отровила живота на доста хора.......

да, аз имам такива мисли сега, вече сам сас зелена карта... и след няколко месеза с американски паспорт... много трудно беше, но то няма лесно никаде.... имам много амбиции, и за това бг ми се струва доста малка. но това е голяма тема за разговор. твоя коментар е точен, но всяко нещо си има цена.

56

Ani, да не живееш в NJ?

много си прав *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Интересно четиво е статистиката за избраните. Прясно завършили магистри от инженерни специалности, хора с повече чужди езици, ... русите мацки не се харчат :) Но тази статистика я няма из нета, разбира се.

На теб ти я пратиха лично от консулството, нали?

Следя лично малка част от участвалите. Освен случайният елемент определено същетсвува и подбор на малка, но интересна част от кандидатите. Хора, които би било добре да спечелятм, печелят. Прясно завършили магистри в САЩ с няколко езика и ИТ, току що прибрали се в Бг, дискриминирани цигани от Бг магистри ИТ пак с няколко чужди езика (всъщност не цигани), млади семейства под 30 г, пак такова образование и още. Процентър на успеваемост измежду такива е много голям, изчислен на броя на участията. Не отричам, че вземат и истински цигани или мизерници - но им свери успеваемостта.

никъде няма такава статистика по простата причина, че в апликацията за зелена карта такава информация не се попълва, само нивото на образованието, и по темата- изтеглянето в лотарията не е автоматична виза, а само право на интервю за такава- заради това се теглят 100000, а от тях визи вземат 50000, така че кви сълзи, кви 5 лева. евала на Ам. правителсво, че си призна грешката и не потули нещата

къде е тази статистика ? мнозинството българи , които идват със зелена карта , едвам си пишат името на английски . повечето работят в прословутия " кънстракшън " или " клининг" бизнес , даже не им стига акъла да кажат клийнинг , като са рекли само на английски да говорят...истината е , че лотарията е наистина лотария и няма никакъв подбор на специалисти . не знам защо така се натрапва мнението , че " мозъците изтичали " , няма такава тенденция дами и господа , такива " мозъци " срещам , бедна ви е фантазията...

Мозъците изтичат не чрез лотария ве, умник. Тях си ги дърпат големите компании още от университетите

за пари ли за много лиии

Тя тая новина малко е стара. Ако зелената карта му е надеждата... Никой не ги е измамил, грешката беше обявена веднага след обявяването на резултатите и те бяха анулирани. Да си намери работодател, по-сигурно е. Не е толкова сложно.

ако за теб 13 дни е веднага съм съгласен

1 -искам да кажа БРАВО или ЕВАЛА на USA защото това е държава която зачита честната лотария и излезна и каза че е сбъркала,това ако се беше случило тук никога нямаше да се разбере за грешката ,и 2-коментарът които е дал ГАЛИН е много глупав ,защо се опитваш да кажеш на хората къде е по добре ,на теб като ти харесва тука си седи на повечето нормални хора искат да живеят нормален живот и не знам от къде ще ги взимаш тези пари колкото и да работиш и другото нещо е че ето заради такава малка на глед постъпка хората искат да се махнат защото се зачита правото на лотариен подбор.А за този мъж от Русе по добре да не се занимава с глупости ами да изчака 15.07 и да пуска другата година пак защото най-много да го сложат в някои списак и хептем да се прости с мечтата

еи немога да трая като плюят държaвицата ни -така било при белите-братко ти на къде си тръгнал аз от там се връщам-иди поработи изкараи някои лев но не забравяи от де си тръгнал защото пари ще имаш много но не всичко е пари приятелю

Милите

Е, все някой трябва да обясни на участниците, че "лотарията", всъщност е селекция!

Ми нещо им е куца селекцията, една приятелка 10 години не я избираха. Нищо, че баща и беше там и се беше устроил. А тя хваща окото... стига да си падаш по руси миньончета разбира се ;)

Не, не им е "куца" селекцията - няма статистика за тези 10 години, през които русото миньонче (падам си, да) е подавало документи, други, с по 2 невръстни дечица - са заминавали. Сигурен съм, че разбираш разликата :)

Хич не ми пука за хора, които искат да служат на чужда държава! Горките те......22 хиляди сълзи, като турски сериал! Амана от такива, които мечтаят да служат на САЩ или Западна Европа иии тезата за по добрия живот някак си вече не върви! Който се труди успява и в България!

Стига да намери къде да се труди срещу заплащане...

Галине, слънце ненагледно, дано само такива оправни останете в българия и балъците се изнесат да не ви "пречат". Има да се връзвате един други и да се развързвате колкото си искате... Не е хватката мениджърите да са добре, а тия дето бачкат в макдоналдс да могат да не мислят непрекъснато как ще си платят сметките.

Ами те тези дето работят в Макдоналдс в Америка и те трудно си плащат сметките, който е информиран знае как стоят нещата. В България има успешни фирми, които плащат добре и са коректни, имат политика за развитие на персонала си. Аз работя в такава фирма, не съм manager :) Не е нужно да ходя през океана за да изкарвам пари, който иска и счита, че това е неговият път нека опитва. Който е кадърен и му се работи навсякъде ще успее. България е нашата родина, ако ние не се впрегнем няма кой да ни помогне да променяме живота си.

Да, искам да служа на Америка, защото аз съм неин верен гражданин, и това са моите убеждения!! Не искам да служа и да плащам данъци в тази мизерна бг, на подли нападжии, бойкоборисовци, мутри, тарикати и сие, за подобието наречено заплата!!!

маината ти....казала ябката от глола и си останала там. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

човече потарси си правата с писмо до америка и ще спечелиш, америка не е бг!!!!!

поредната посредствена и закъсняла с 1 месец статия

Вярно е закъсняла :)

"Мъж от Русе дори се закани да съди държавния секретар на Съединените щати Хилари Клинтън". Дреме ми на пу----а, ха, ха, ха.......

А ако го изберат отново на 15 Юли при повторното теглене дали няма да запее друга песен???

е в "черния" списък. Щото не им трябват захлупени, ама и отворковците също са неприятни - излъгали ги били за нещо, за което никой нищо не им е обещавал...

з0 дни назад с новините-евала *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.