Неплатилите осигуровки остават без документи?

Който не си е платил здравните или пенсионните осигуровки, няма да получава лична карта, задграничен паспорт и шофьорска книжка.

Обратно в новината

Коментари - Неплатилите осигуровки остават без документи? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и имам един вапрос кам всички.ч0век които е липсвал 7г.изван бг кво прави с осигоровките *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Интернет е безкрайно пространство предлагащо изключително голям брой възможности за всичко и всеки. Трябва да се знае най-напред, че тук не трябва да се инвестират предварително пари и нужното време на ден е не повече от 30 минути. Ако не искате шеф на главата и ви е омръзнало постоянно да търсите работа или не ви стигат парите или просто искате да уплътните няколко свободни минути на ден,значи сте в моето положение и щом аз съм успял да постигна приходи от $15 на ден от нищото до сега, всеки може. Искам да подчертая,че никой не дава много пари на готово и трябва да се положат определени усилия. Нужно е търпение и постоянство, защото в началото доходите са недостатъчни.

тези са полудяли

Аз вече престанах да им плащам акциз и ДДС за цигарите, надявам се скоро да открия начин и да избягна и др. плащания. Досега беше ясно къде вървяха - да има да реже ленти премиера и да му викат "конграчулейшънс" .

Биби, само пропускаш, че за да даде някой от доходите си, трябва да има доходи. А това, което досега са направили управляващите е да става все по-невъзможно да имаш доходи ОТ ТРУД: Или изобщо те лишават от възможност за труд (викат му безработица), или условията за труд са такива, че колкото повече работиш, толкова повече задлъжняваш, ако работиш по правилата. Сещаш ли се сега? Това е като да те сложат върху кабина на асансьор: В кабината да са изискванията им за данъците и те все да растат, а таванът на последния етаж да са условията за труд и доходи - той все да стои на едно място и даже да се смъква надолу. Какво ще се случи с човека, сложен върху изкачваща се кабина и падащ надолу таван?!

Тия ще си ходят за винаги от политиката. Плащане на осигуровки само ако държавата и бизнеса осигурят 95 процента заетост на хората. При тая 25 процента безработица осигуровки ще има на куково лято

Осигуровка, ама как докторите ще ми докажат, че не са служители на погребална агенция? Поповете поне живот след смъртта обещават, а докторите?

Интересно как ще ни вкарат в затвора за неплатени осигуровки, като нямаме да имаме документи за самоличност и не могат да установят кои сме. Може би тогава просто ще ни татуират по един номер на ръката и ще ни дават да се разхождаме в кръг по един час на ден. Друг по-ефективен метод да се справи правителството с "престъпниците" дето не плащат, е да ги отстрелят в някой стадион; да конфискуват имуществото им - движимо и недвижимо; а роднините им да обложат с данък "погребение".

Като съм без работа и доходи какво да плащам то бива наглост ама това на нищо не прили4а

Цирк Булгаристан, не... Абсурдистан... всеки ден нов абсурд... пълна простотия, плашат народа само, това не може да стане защото европа веднага ще ни изрита от съюза.

"Премиерът Бойко Борисов се възмути, че 1,7 милиона българи не се съобразяват с това си задължение, а очакват европейско ниво на здравеопазването." Ние г-н Борисов очакваме скоро време да стане голям скандал с банката която управлява парите на НЗОК и държавата. Това задължително предстои и по всяка вероятност ще е операция не на шоумена Цветанов , а на служби които добре отсяват зърното от плявата. Познай тогава как ще се нарича операцията и кой ще е главния обвиняем по нея..

И сега, циганите как ще излизат в Европата да просят и да крадат, след като няма да има кой да им издаде лична карта? В тази връзка трябва да се приеме закон, според който всеки един работещ българин задължително освен своите осигуровки следва да плаща и тези на поне трима циганина, за да се гордеем пред света с толерантното си отношение към малцинствата у нас!

Да заповяда проф. Анна-Мария Борисова в дома ми, ще си платя в натура.

От къде като няма париииииииииииии бе ашколсун......................Ами оставете го и без документи та да е съвсем незаконен в незаконната ни отвсякъде държава и това ще е .....

Може би тъпите кретени-физкултурници трябва да се съобразят със 1,7 милиона българи и да се запитат какви са причините да не плащат и защо се е стигнало до там.

E, chudeh si se az kakvo triabva da stane za da napusna taia strana vednaj i zavinagi... I eto- poluchi se - BRAVO BORISOV, BRAVO!!! Kato chovek, vidial i hubavo i losho - shte kaja samo tova, che mi pisna maloumni , umstveno ogranicheni i nedoobrazovani hora da mi opredeliat nachina na jivot!!! Tuk veche me e gnus vazduha da disham!!! Zatova-predposlednia den ot validnostta na dokumentite mi shte e poslednia mi den v Bulgaristan- sled tova shte se opitam da zabravia bulgaristanski i do kraia na dnite si shte proklinam mistoto kadeto sam roden.

е, чудех си се аз какво трябва да стане за да напусна тая страна веднаж и завинаги... и ето- получи се - браво борисов, браво!!! като човек, видял и хубаво и лошо - ще кая само това, че ми писна малоумни , умствено ограничени и недообразовани хора да ми определят начина на живот!!! тук вече ме е гнус ваздуха да дишам!!! затова-предпоследня ден от валидността на документите ми ще е последня ми ден в булгаристан- след това ще се опитам да забравя булгаристански и до края на дните си ще проклинам мистото кадето сам роден.

SS се обажда от мегданяа на село Долно Уйно, Българско. Не го слушай ,че се обажда от вън. Не е емигрант! Ако беше емигрант ,щеше да знае и да види простотията на Гербавото правителство на фона на практиката в другите европейски държави. Просто един тъп и прост лъжлив циганин, която живее с мечтите си да се намира във великата Хамерика.

Абе малоумници,като съм без работа и доход,ще трябва освен здравната осигуровка да плащам и ДДС,ДОО,ДОД,нали това е вашата "логика"!? Плащай за да има какво да се краде!Я ми кажете, колко цигани в тази "държава" плащат сметки и осигуровки?

НА БЪЛГАРИТЕ ТОВА НИ ТРЯБВА ЗАЩОТО СКЪПИТЕ НИ УУУУУПРАВНИЦИ КОИТО ГИ ИЗДЪРЖАМЕ ИМ ПРЕЧИМ И НЕ ИДЕ ДА НИ ИЗБИЯТ,КАТО ЕДНО ВРЕМЕ АМИ ДИРЕКТНО НИ МОРЯТ И ВСЯКА ВЕЧЕР ПРАВЯТ ШОУ.ЧУДЯ СЕ ЗАЩО РАБОТОДАТЕЛИТЕ НЕ ИЗЛЯЗАТ НА СТАЧКА ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА И ДА ГИ ПОПИТАТ С ТЕЗИ "ОБЛЕКЧЕНИЯ "КАК ЩЕ ИЗПЛАЩАТ ТРУДА НА РАБОТНИЦИТЕ СИ ЗАЩОТО КАТО ПЛАТЯТ ДАНЪЦИТЕ КАКВО ОСТАВА,ИЛИ ЩЕ ХРАНИМ 5000 ПАРЛАМЕНТ ЗАЩОТО НЕ СА САМО ИЗБРАНИТЕ А И ТЕХНИТЕ ФАМИЛИИ,АЗ ЕДИН ОТ НАРОДА ДЕТО ИМА 32 ГОДИНИ ТРУДОВ СТАЖ ПРЕДЛАГАМ "СЕМЕИСТВАТА И ФАМИЛИИТЕ НА НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ДА ОТИДАТ НА БОРСАТА ИЛИ ДИРЕКТНО ДА ГИ СЪКРАТЯТ БЕЗ ПРАВО НА РАБОТА ЗАЩОТО ДОХОДИТЕ ЩЕ ИМ СТИГАТ,А ОНЕЗИ ОТ ТЯХНИТЕ РОДНИНИ КОИТО ИМАТ БИЗНЕС ДА ГО ПРОДАДЪТ ЗА 1 ЛЕВ,ЗАЩОТО НЕ СА ГО СПЕЧЕЛИЛИ ОТ ЗАПЛАТИ И ВИ УВЕРЯВАМ ЧИ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ КРИЗАТА". ДА ВЗЕМАТ ПЪРВО ДА ИЗПЪЛНЯТ КОНСТИТУЦИОННИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ - ОСИГУРЯВАНЕ ПРАВОТО НА ТРУД. И ПОСЛЕ ДА МИСЛЯТ КАК ДА ОБРЪЩАТ КОНСТИТУЦИОННИТЕ ПРАВА НА ГРАЖДАНИТЕ В ТЕХНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ. ВСИЧКО, КОЕТО ВЪРШАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ, НАЧЕЛО С ЧИНОВНИКА ОТ СВЕТОВНАТА БАНКА, КОМАНДИРОВАН В "БЪЛГАРСКОТО" ПРАВИТЕЛСТВО, ПРАВИ НЕВЪЗМОЖНО УПРАЖНЯВАНЕТО НА ПРАВОТО НА ТРУД ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ И ОСИГУРЯВАНЕ НА ДОХОДИТЕ ИМ ОТ ТРУД - БЕЗРАБОТИЦАТА ВСЕ-ПОВЕЧЕ СЕ УВЕЛИЧАВА, ОБЕДНЯВАНЕТО Е ДРАСТИЧНО И ПРОДЪЛЖАВА ДА РАСТЕ. В ТЕЗИ УСЛОВИЯ, ОСИГУРЕНИ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ, ТЕ УВЕЛИЧИХА ДВОЙНО ОСИГУРИТЕЛНИЯ МИНИМУМ, УВЕЛИЧИХА ДАНЪЦИ И ТАКСИ, УНИЩОЖИХА ОГРОМЕН БРОЙ СОЦИАЛНИ ПРАВА И ОБЛЕКЧЕНИЯ, СЪЩЕСТВУВАЛИ И СЕГА ИСКАТ, В ТЕЗИ УСЛОВИЯ, ДА ЗАПЛАШВАТ СЪС СЪД И ПЪЛНО БЕЗПРАВИЕ ХОРАТА, КОИТО СА ПОПАДНАЛИ В ТЕХНИЯ ГЕНОЦИД

Тази изплувала от дебрите на Дулово юристка, е решила да лиши с закон българите от българско гражданство. Коя си ти бе госпожо и кой ти плаща да внасяш в парламента закони с чисто расов характер. От чия нация си и на кого служиш - на народа който те е избрл или на този който чрез такива като теб превърна България от държава в геогравско понятие. Толкова сте млада, а такава злоба към този изстрадал народ. Ако си раждана от българка - засрами се.

Мдам.. Досега като поп съм плащал данъци, осигуровки, такси и т.н. В момента като чета какви глупости са натворили глупаците които изразходват данъците ми, първото нещо което ми хрумва е как да ги лиша от благата с които ги дарявам. Обещавам, ще преосмисля позитивното си настроение и ще ги лиша от някой друг лев.

Тия вече превъртяха от милиционерска тъпотия, требва да ги шутираме доде е време още, иначе ептен ще ни разорят, това вече е наглост, да изнудват хората по тоя мутрешки начин! Ех Боко, Боко, самозабрави се!

Управляват ни клингони, работим за клингони, какво повече може да се очаква от клингони.

Спокойно бе хора,правителството Проба-Грешка пак проучва обществени реакции и развява плашила.Та те така управляват вече 15 месеца и се учат в движение.Ще стреснат когото успеят и ще спрат до там.Ако изпълнят и малка част от Заплахите си всички ощетени спокойно могат да осъдят Мин на Здрав. ама не и ББ ,не той е стар ел. техник,прави се че няма нищо общо и само сменя Бушоните и се моли да не му гръмне цялата ел. инсталация която вече много сериозно пуши.

Aма това оперетно правителство още ли е на власт? Време е тази абсурдна трупа клоуни да се отправи към изхода!

Не е ли лично право на хората да решат сами дали да се осигуряват или не? Чета, чета и не мога да повярвам, че такива хора ни управляват, всичките са за психо-диспансер. За пореден път се убеждавам, че българите са донори (задължителни заплати през баки, сега и тази простотия). Може ли всички управляващи в България да са толкова ограничени, прости и да не могат да генерират една идея, закон като хората!

Не забравяй пич, че и пенсионната, и здравната система в България е солидарна. Това означава, че ако аз давам (се осигурявам), то и ти трябва да даваш (да се осигуряваш). Иначе какво излиза - едни ще дават пари за да могат други сега или след време да ги харчат, без да имат никакъв принос за това (подобни искания имат измислени великани, като К. Маричков, които цял живот са лапали (и то яко), а и един лев не са дали за осигуряване. Не мога да разбера наглостта им да питат "къде са пенсионните фондове?"

Единствената полза, която виждам е, че ще спрем да "изнасяме" цигани за чужбина и ще ни се подобри малко имиджа.

ТИЯ МАРОДЕРИ ДА ВЗЕМАТ ПЪРВО ДА ИЗПЪЛНЯТ КОНСТИТУЦИОННИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ - ОСИГУРЯВАНЕ ПРАВОТО НА ТРУД. И ПОСЛЕ ДА МИСЛЯТ КАК ДА ОБРЪЩАТ КОНСТИТУЦИОННИТЕ ПРАВА НА ГРАЖДАНИТЕ В ТЕХНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ. ВСИЧКО, КОЕТО ВЪРШАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ, НАЧЕЛО С ЧИНОВНИКА ОТ СВЕТОВНАТА БАНКА, КОМАНДИРОВАН В "БЪЛГАРСКОТО" ПРАВИТЕЛСТВО, ПРАВИ НЕВЪЗМОЖНО УПРАЖНЯВАНЕТО НА ПРАВОТО НА ТРУД ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ И ОСИГУРЯВАНЕ НА ДОХОДИТЕ ИМ ОТ ТРУД - БЕЗРАБОТИЦАТА ВСЕ-ПОВЕЧЕ СЕ УВЕЛИЧАВА, ОБЕДНЯВАНЕТО Е ДРАСТИЧНО И ПРОДЪЛЖАВА ДА РАСТЕ. В ТЕЗИ УСЛОВИЯ, ОСИГУРЕНИ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ, ТЕ УВЕЛИЧИХА ДВОЙНО ОСИГУРИТЕЛНИЯ МИНИМУМ, УВЕЛИЧИХА ДАНЪЦИ И ТАКСИ, УНИЩОЖИХА ОГРОМЕН БРОЙ СОЦИАЛНИ ПРАВА И ОБЛЕКЧЕНИЯ, СЪЩЕСТВУВАЛИ И СЕГА ИСКАТ, В ТЕЗИ УСЛОВИЯ, ДА ЗАПЛАШВАТ СЪС СЪД И ПЪЛНО БЕЗПРАВИЕ ХОРАТА, КОИТО СА ПОПАДНАЛИ В ТЕХНИЯ ГЕНОЦИД. СМИСЪЛЪТ Е САМО ЕДИН - ДА БЪДАТ ПРИНУДЕНИ ХОРАТА ДА ПРОДАДАТ ПОСЛЕДНОТО, КОЕТО ПРЕДИШНАТА ДЪРЖАВА ИМ Е ОСИГУРИЛА - СОБСТВЕНИТЕ ИМ ЖИЛИЩА. ТОВА ОСТАНА НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ОТ ЦЯЛАТА НИ ПРЕДИШНА БОГАТА ДЪРЖАВА - СОБСТВЕНИТЕ ЖИЛИЩА. СЛЕД КАТО ОКРАДОХА И УНИЩОЖИХА ДЪРЖАВНАТА ИКОНОМИКА, РАЗСИПАХА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО, ДАДОХА ВСИЧКИ СТРАТЕГИЧЕСКИ ОТРАСЛИ В РЪЦЕТЕ НА ЧУЖДЕНЦИ И ЧАСТНИЦИ, СЕГА НА ТЕРИТОРИЯТА НИ ОСТАНА САМО ТОВА - ЖИЛИЩАТА НА ХОРАТА. ТЯХНАТА ПОСЛЕДНА КРЕПОСТ, С КОЯТО НИЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА БЪДЕМ ПО-БОГАТИ ОТ ВСЯКА ДРУГА "БОГАТА" ДЪРЖАВА, КЪДЕТО ВСИЧКИ ЖИВЕЯТ НА КРЕДИТ. ТУЙ ГИ МЪЧИ, ТОВА ИСКАТ 5-ТЕ % НОВОБОГАТАШИ И ПРИСЛУЖНИЦИ НА ЧУЖДИ СТРАТЕГИЧЕСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ. ТРЯБВА ИМ ТЕРИТОРИЯТА НИ. ИСКАТ СИ Я.

Нещо не си разбрал. Тези, които крият (крадът) осигуровки не са обикновените хора, които едва свързват двата края. Осигировки крият т.н. "работодатели" (със циничния довод "защо да даваме пари на държавата"). Огледайте се и вижте как с лека ръка се съсипват старините на хората. От тях откровенно се крадът (изразът е силен, но верен) осигуровки, а с това и трудов стаж. Краде се не от държавата, а от обикновените хора, които няма кой да защити. Върл противник съм на Булгарбашията, но за такова решение (затвор за крадците на осигуровки) ще гласувам и с двете си ръце.

Абе ти излизал си си канцеларийката на чуждестранния си работодател, който, най-вероятно, се е довлякал тук (предполагам в София) да ползва територията на страната ти я за "логистика", т.е. - за склад, я за друго обслужване?! Влизал ли си в българско село, след погрома срещу него през последните 20 години?! Виждал ли си удушена от цигани бабичка в полупразната й къща, за да й вземат последните 5 лв. от пенсията?! Знаеш ли колко в България са като нея - да няма кой от близките им с един лев да им помогне, щото внуци, синове, дъщери са или безработни, или блъскат като роби с по няколко крави, чакащи на "европейски" подаяния за "насърчаване" на земеделските стопани и пр. чекии?! Знаеш ли за колко им изкупуват на тия хора - български производители - пълномасленото краве мляко?! А кило живо говеждо или друго месо знаеш ли за колко?! Килото месо им го изкупуват колкото бутилка кОла (това, което купуваш ти 10 пъти по-съпо от магазина са славните "дупета" и пр. вносни фъшкии) . А литър мляко за колко изкупуват от стопаните?! За по-малко от голяма чаша вода. Сметни им сега "приходите" на тези хора. И си напрегни мозъка да се сетиш, че именно на тях Дянков им вдигна в началото на годината двойно минимума, на който "ТРЯБВА" да се осигуряват. Нищо, че освен мръсен къртовски труд и заеми нищо друго не може да се изкара с такова честно бачкане. Това Е в българското село, дето за последните 20 години и с набутването ни в ЕС (БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ) го върнаха в мизерията на националните катастрофи след войните (виж в учебника колко са). Набутаха хората в скотските условия на началото на миналия век, УСЛОВИЯ НА КАПИТУЛИРАЛА ВЪВ ВОЙНИ СТРАНА! Сега, без война, така е и в малкоте градове, където хората не ринат лайната на говедата, за да се препитават, но пък мизерстват изобщо без работа, защото им окрадоха и заводите, и комбинатите, и фабриките, които преди и произвеждаха, и даваха достатъчно приходи, от които да се отделя за безплатното здравеопазване и образование, за култура, за безпроблемното изхранване на корем с чиста и качествена, собствена, а не вносна храна. Това са хората, които заплашват сега да ги били съдели - тези, които НЯМАТ С КАКВО да си платат измислените "осигуровки" и оцеляват буквално на фотосинтеза заради ненаяли се алчни търбуси, пълни с лайна, обслужващи световни банки, фондове, разузнавания и друга паплач. Тия, дето ти ги говориш - укриващите данъци новобогаташи, са едва 5%. Не са МИЛИОН И СЕДЕМСТОТИН ХИЛЯДИ ДУШИ, за които ти говори Б.Б. Тях, ако искаха да ги карат да си плащат, можеха само по друг начин - с доказване на произхода на парите за джипки, къщи-гимназии, яхти, хотели и пр. лукс. Трябва да питат собствениците на бивши заводи, мини, комбинати, пионерски домове, младежки домове, авиокомпании, телекомуникационни компании, енергийни дружества и пр. и пр. - как ки "купиха" и кой им ги "продаде". Трябва специално да питат тези, дето продаваха държавата - ОТКЪДЕ СА ИМ ПАРИТЕ ЗА ЩЕРКИТЕ, КЪЩИТЕ И ДРУГОТО ТАМ. Трябва да питат тези, дето вкарваха държавата БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ във военни блокове и европейски съюзи ОТКЪДЕ СА ИМ ПАРИЦИТЕ И ИМОТИТЕ ДНЕС, кой им ги плати... Ама това не го правят, нали? Плашат вуйна ти от село, безработните от градове и села... Тъй че, пак си формулирай кой какво не е разбрал. Не си разбрал сигурно и това, че отнеха облекченията именно на ПЕНСИОНЕРИ, ИНВАЛИДИ, СТУДЕНТИ (увеличиха им цените на картите и пр.), РОДИТЕЛИ С МАЛКИ ДЕЦА (увеличиха им таксите в детските градини), УЧЕНИЦИ (намалиха им "единния държавен стандарт" за издръжка, т.е. - грижата на държавата за децата); УВЕЛИЧИХА ДАНЪЦИ И ТАКСИ въобще, УВЕЛИЧИХА ЦЕНИ НА ЕНЕРГИЯ, НА ВОДА, УВЕЛИЦИХА БЕЗРАБОТИЦАТА, БОЛНИЦИ, УЧИЛИЩА, ТЕАТРИ, КИНА и пр. "разточителства" тръгнаха да ЗАКРИВАТ. И на този фон, след всичките си горни геройства, искат ти да се бъркаш и от някъде да вадиш все повече и повече пари, за да се "осигуряваш". И то какво да си "осигуряваш"?! "Лечението" в съсипваните и в момента болници, на които им бленуват приватизацията и където "реформата" им се свежда дотам да те пречукват още на входа, ако може - без изобщо да те допускат и дотам. Какво друго са си "осигуряваш"? Пенсията?! дето ще ти я стискат, докато станеш на 70, сваляйки с управлението си смъртността максимум на 69. С какво да се осигуряват безработните те питам! Тези с ограбеното от управляващите право на труд?! ЯСНО КАКВО ИМ ИСКАТ - ЖИЛИЩАТА. НЯМА ДРУГО С КАКВО. Т.Е. СЛЕД КАТО НИ ОБЕЗДЪРЖАВИХА, ИСКАТ ДА НИ ОБЕЗИМОТЯТ. ЕДВА ТОГАВА ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕМ В "ПЪЛНОЦЕННА" РАЯ, ДЕТО САМА ЩЕ СЕ МОЛИ ДА ВЗЕМА ЗАЕМИ ОТ КОГОТО Й ПОСОЧАТ КОМАНДИРОВАНИТЕ В "БЪЛГАРСКОТО" ПРАВИТЕЛСТВО ЧУЖДЕСТРАННИ ЧИНОВНИЦИ. АЙДЕ със здраве, разбрал или недоразбрал!

Не ве ли срам от народа да говорите само за усигоровки и европеици.Сравнете в европа как ги лекужат когато си плащат усигоровките и погледнете какво покрива тук.Там като си си плащаш здравната система ти покрива всичко а тук какво плащаш от джоба си останалото а ако нямаш умираш ,за какви европейци говорите/байганйовци сме/.Колко са заплатите тук и пенсиите и колко в Европа каква база за сравнение правите .Не ве есрам .Първо това погледнете и тогава искайте от народа да спазва всичко.

В този кабинет са наредени гений до гений. Само дето това с документите няма да стане, ама нали Бойко трябва всеки ден да е спряган по медиите, иначе ще вземе да се поболее.

загубих вече бас - 30 дена поне в един Б.Б да не го видя по телевизията. Да си взимат и реформите и шапките, от два месеца ходия по лекари и си плащам като поп и още сам си болен......

аз от 2000 година не сам стъпвала в българия и ако не ми подменят документите за това че не съм плащала осигутовки, наи вероятно ще се обърна към страсбург. тогава да видим кои на кого трябва да плаща. в момента, когато си изкараш резиденция в коя да е европеиска държава, министерство на вътрешните работи на съответната изпращат информаця за местонахождението ти в твоята страна.е да си направят единна система и да проверяват първо кои е там и кои не. а за това дето казва сашо, че се вращат да си оправят зъбите евтино- моя прятелка доиде с направен мост и след месец се счупи,отиде си на отпуска го направи на ново и след 20дни остана само конструкцята на моста-евтино и некачественно, а за една пломба тук ти дават доживотна гаранця.предпочитам по скъпо,но с качество. и не зная някои които живее в испания да няма право на медицински услуги.щом си стъпил на територята и независимо с осигуровка или не имаш право на мед.помощ. в българия всичко беше безплатно, а сега плащаш осигуровка, такса да ти издадат рецепта и т. н. а ако трибва да лежиш в болница или да те оперират-тъжна ти маика бедни народе. тук идва една фактура само информативно да видиш колко е похарчила здравната кас на испания за твоето пребиваване в болница или за операця-з000 или 5000е, но никои не ти иска ни стотинка за това.така че не бих се върнала още поне 20 години в нашата мила окаяна родна страна!!!!!!!!!!!!!

пълни глупости.без здр осигуровки никои няма да те погледне...аз пластам 250 евро на месец и пак си оправям зъбите в бг-тук един мост е 1500 евро,а в бг ми излезе 500лв при еднакво качество,...не лъжете хората,няма нисто безплатно

ЗАЩО ЗДР ОСИГУРОВКА НЕ Е КАКТО Е ПЕНСИОННАТА.ТОГАВА СУМИТЕ ЩЕ ОТИВАТ ПО ЕГН НА ДАДЕН ЧОВЕК А НЕ В ОБЩИЯ КЮП

То и на пенсионното не отиват по ЕГН, ами се вливат в общия кюп. От където точат своите пенсии разните там полковници и милиционери.

Всеки трябва сам да се грижи за старините си! Каквото си събере, това да получава. Тогава ще има стимул човек да внася повече осигуровки. И няма да има нужда разни чиновници да се "грижат" за другите. Сега те се грижат единствено за себе си - как по-добре да ни издоят. Огледайте се и вижте - където и да отидете и да поискате нещо ви искат някаква такса (защото отнемало време да се свърши работата). Е питам, за какво тогава получават заплати?! Нали затова отделяме от залъка си, за да ни обслужват! Нали техните заплати идват от всички нас!

има хора които не работят и няма как да си плащат осигуровките

Няма такава държава в света, която да изнудва социално слабите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да плащат осигуровки...освен България!

Едно време в Конститутцията имаше чл.1 за ръководната роля на партията. Сега имаме член 150 който не позволява на гражданин да атакува закон с конституционна жалба до Конституционния съд. Това може да буде направено от 1/3 от народните представители. Президента, Министерският съвет, Главния Поркурор и съставите на Върховния Административен и Върховния касационен съд. Като имаме в предвид че всичките по-горе изброени са червени другари е много ясно че диктатурата в България си е все същата и ние ще духаме супата. А иначе дето се вика можем да изпраскаме по някоя песен в кръчмата или да напсуваме по форумите , но полза от това няма. Докато не се промени член 150 ще си е все същата диктатура.

Няма да плащам за нещо,което не работи. Всички да си поемат осигуровките,държавните служители(ДС) също. Платената отпуска на (ДС) не може да е 40+ работни дни Милиционери и военни не може да ми получават по20 заплати при пенсиониране. Същите не може да ми се водят по-висока категория труд. Когато това стане ,тогава ме търсете да плащам за каквото и да е.

Напълно съгласен!

Американците са виновни!!

ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ, ВИЕ МАЙ НЕ РАЗБИРАТЕ КАКВО ЗНАЧИ БЕЗРАБОТЕН ЧОВЕК ДА СЕ САМООСИГУРЯВА- ПРИ ТОВА ДА ЗАПЛАТИ ЗДРАВНИТЕ СИ ОСИГУРОВКИ ЗА ТРИ ГОДИНИ НАЗАД! АМА ТОЙ НЯМА ЕДНА СТОТИНКА ДА СИ КУПИ ХЛЯБ, А ВИЕ ГО КАРАТЕ ДА СЕ ОСИГУРЯВА. ОТКЪДЕ ДА ВЗЕМЕ ТЕЗИ ПАРИ? ПРИ ТОВА И ЩЕ ГО СЪДИТЕ И ВКАРАТЕ В ЗАТВОРА ЗАТОВА, ЧЕ НЕ МУ ДАВАТЕ РАБОТА И НЯМА КАК ДА СИ ПЛАТИ ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИТЕ. А ПИТАТЕ ЛИ НИ КОЛКО ВРЕМЕ НЕ СМЕ СТЪПВАЛИ НА ЛЕКАР, А ИМАМЕ СПЕШНА НЕОБХОДИМОСТ ВЕЧЕ ОТ ЛЕКАРСКА ПОМОЩ НИЕ- 55-60 ГОДИШНИТЕ? ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ЗЪБОЛЕКАРСКАТА УСЛУГА НАПЪЛНО СМЕ Я ЗАБРАВИЛИ И НЕ СМЕЕМ ДА СЕ УСМИХНЕМ С БЪЗЗЪБИТЕ СИ УСТА. НЯМАМЕ И ВИЗИЯ БЕЗ ЗЪБИ И НЕ НИ ВЗЕМАТ НА РАБОТА. АЗ ЛИЧНО СЕ НУЖДАЯ ОТ ПРЕГЛЕДИ И ЛЕЧЕНИЕ , НО НЯМАМ НИТО ЛЕВ ЗА ПРЕГЛЕД. НЯМАМ НИТО ЛЕВ И ЗА ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ. ДАЙТЕ МИ СЪВЕТ- КАК ДА СИ НАМЕРЯ РАБОТА- РЕГИСТРИРАН СЪМ КАТО ТРАЙНО БЕЗРАБОТЕН И ТЪРСЯ АКТИВНО ОТ ДВЕ ГОДИНИ РАБОТА, НО УВИ!!! ИЗПРАТИЛ СЪМ СВ-ТО СИ НА 500 АДРЕСА И НИКОЙ ДОРИ НЕ МЕ Е ПОКАНИЛ НА ИНТЕРВЮ, КАМО ЛИ ДА МЕ НАЕМЕ НА РАБОТА НА ТЕЗИ ГОДИНИ. ХАЙДЕ ГОСПОДА, ПОМИСЛЕТЕ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЗА ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ И ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА БЕЗРАБОТНИТЕ БЪЛГАРИ. МОЖЕ ПЪК ДА ИЗМИСЛИТЕ НЕЩО РАЗУМНО, С КЕТО ДА СЪХРАНИТЕ БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ, КОЯТО ВЕЧЕ УМИРА МЛАДА. МНОГО МОИ НАБОРИ ВЕЧЕ СА "НА ОНЗИ СВЯТ" ЕДИНСТВЕНО ПОРАДИ ТОВА, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА ОТИДАТ НА ЛЕКАР.

Каква е разликата между мен , който 30 години плаща осигуровки и 30 години отделно от осигуровките плаща на лекари и циганина , който не плаща осигуровки? Никаква! Не желая държавно здравеопазване и държавен рекет да ми събира пари за услуга , която не ми се оказва , а аз плащам ли , плащам!

Има решение. Всеки който взема помощи (а това са предимно циганите) веднага, още на гишето да му се отдържат пълните здравни осигуровки и пенсионни осигуровки върху минималната работна заплата. Знаете ли, че днешния им девиз е "Няма да им работиме на българите!"?

Държавата е най-големият виновник за дереджето на здравеопазването!!! Защо държавните служители не плащат осигуровки, а се поемат от държавата и то в размер само на 2% ,а не 8% както е при редовите граждани? На всичкото отгоре държавата не внася тези пари н НЗОК, а във фискалният резерв? По тази схема са и децата, пенсионерите и т.н Докога ще търпим това безобразие??? Ние да сме изрядни, а държавата не...???

"Нито ден без гаф" - девизът на Цирк "Борисов".

Г-н Борисов, да се замисли първо как да предотврати постоянното искане на пари от страна на лекарите, за да бъде обърнато внимание на пациента. Не може за едно раждане да се искат 2500 лв., ако искаш всичко да мине добре за родилката и за бебето и това да бъде само началото на даването на пари за уж големите грижи. Каква е тази държава, която позволява подобно нещо, а това е масова практика. Означава ли това, че ако нямаш тези пари защото си един средностатистически български гражданин получаващ 400 лв. заплата, ще оставиш някой неграметен лекар да си експериментира с теб. И как очаква здравното министерство да искаш да плащаш здравни осигуровки, който напрактика никога не изпозваш, защото или са свършили направленията за специалист или просто някой си иска пари на ръка. Ако някой се пребори с това, нямам нищо против дори и да се вдигнат здравните.