БЛС иска оставка на Надзорния съвет на НЗОК, завежда и дело

Лекарският съюз ще поиска незабавна оставка на всички членове* на Надзорния съвет на Здравната каса и ще заведе дело срещу здравноосигурителната институция.

Обратно в новината

Коментари - БЛС иска оставка на Надзорния съвет на НЗОК, завежда и дело | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СТРАННИ НЕЩА СТАВАТ В Т.Н. ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ. ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ЧУВАМЕ САМО ЕДНО - ПАРИ , ПАРИ И ПАК ПАРИ. ЗДРАВНО ОСИГУРЕНИТЕ НИ ДЪРЖАТ НА ЮЗДА. ТОЧАТ НОНСТОП КАСАТА. ПРОЦЕНТА НА НЕКАДЪРНИТЕ ЛЕКАРИ С ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ДЕН РАСТЕ. ДА СТЕ ЧУЛИ ЗА ОТНЕТИ ЛЕКАРСКИ ПРАВА? ДА СТЕ ЧУЛИ ЗА ОСЪДЕНИ ЛЕКАРИ ЗА НЕСВЪРШЕНА РАБОТА. НИЕ ПАЦИЕНТИТЕ СМЕ БРОЙКА ЗА КОЯТО ТЕ ПОЛУЧАВАТ ПАРИ И ТОЛКОВА. ИМА ЛИ ЛИЧНО ВНИМАНИЕ КЪМ ПАЦИЕНТА? НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ СЪДНИК ЗА ВСИЧКО ТОВА Е САМИЯТ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ. КРАДЕЦА ВИКА С ПЪЛЕН ГЛАС "ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА" ЩЕ ВИ НАПОМНЯ САМО ЕДНО, А ВИЕ СИ ПРАВЕТЕ ИЗВОДИТЕ. Т. Н. ПОТРЕБИТЕЛСКА ТАКСА БЕ ВЪВЕДЕНА С УСЛОВИЕТО ДА ПОДПОМОГНЕ ЛЕКАРИТЕ В ИЗГРАЖДАНЕТО НА КАБИНЕТИТЕ ИМ ПРИ СТАРТА НА ЗДРАВНАТА РЕФОРМА. УСЛОВИЕТО БЕШЕ ДО 2-3 ГОДИНИ ДА БЪДЕ ИЗЦЯЛО ПРЕМАХНАТА. О НАИВЕН БЪЛГАРИНО НИЩО ТАКОВА НЕ СЕ СЛУЧИ ДОРИ РАЗМЕРА И НАРАСТНА НЕКОЛКОКРАТНО. БРАВО ХОРАТА С НАЙ-ХУМАНИТАРНАТА ПРОФЕСИЯ СЕ ПРЕВЪРНАХА В ТЪРГАШИТЕ НА СЪВРЕМЕННОТО БЪЛГАРСКО ОБЩЕСТВО. ИСТИНАТА Е САМО В ПАРИТЕ, ПАРИТЕ И ПАК ПАРИТЕ. СПОЛАЙ!

Не съм лекар но имам наблюдения над професията. Потребителска такса за посещение има навсякъде и то в пъти повече. В Брюксел примерно при джипи е 27 евро. Може професиятя да е хуманна но не и хуманитарна, всеки работи за пари и издържа семейство. В магазина не ти дават нещата без пари затова че си лекар. Такова животно като напълно безплатно няма никъде. Преди да говорите проверете как стоят нещата по така наречените бели страни и колко плащат те за здравеопазване. А не като при нас половината почти от работещите са здравно неосигурени. Лично отношение няма да получите никъде колкото и да не ви харесва, може професионално но не и лично. Никой не длъжен на никого, както си мислят много от пациентите. Нещата могат да ги оценят хора единствено живели навън и сблъскали се с деиствителността там. После оценяват нещата тук и какво получаваме срещу наистина мизерни пари дадени за здравеопазване. Отидете примерно в Германия и вижте какво ще получите ако сте неосигурени или плащате мизерна вноска. Колкото и да не ни харесва но това е жалката истина. Докато си купуваме последен модел ипхоне пък искаме за здраве да минем без пари нещата ще са същите че и по зле. Безплатен обяд няма. Това е професия като всяка друга и се работи срещу заплащане и повечето страни е от най високото

Ако питате мен може ли да ми кажете в нзок какво толкова работят, наясно ли сте общо към здравната каса колко хора работят каква огромна администрация се потдържа. Колко пари отиват за заплати, бонуси и какво ли не.

Попадение в десетката---браво на теб "ааа"! Огромни заплати в НЗОК, а на нас все повече намаляват процента за подпомагане на лекарствата??? Няма ли кой да ги контролира тия работи? И личните лекари търгуват направления! И тези пари "потребителска такса" се взимат след работния ден на ръка??? 30 пациента по 2 лв.равно на 60 лв всеки ден! 20дни по 60 лева равно на 1200 лева, а личния взима и собствена заплата??! Къде върви медицинското обслужване БЕ-Е-Е ? Грабеж на болните!

Тези какво работят?НЗОК трябва драстично да засили контрола,краде се на поразия.

Здавеопазването има огромни проблеми, но вижте малко статистика. Числата са в хиляди. 2003г. 2012г. болници общо 967.10 2 181.51 НЗОК и НОИ 221.73 1 406.15 Домакинства 75.33 392.26 извънболнична помощ общо 516.48 1 235.60 НЗОК и НОИ 334.86 664.56 Домакинства 181.62 571.04 Аптеки , санитарни и оптични магазини и други доставчици на медицински продукти Общо 1 017.70 2 509.25 НЗОК и НОИ 270.83 484.41 Домакинства 746.87 2 024.84

За 2003г. - 2 500 000, за 2012 - 6 000 000. Повече от двойно нарастване на парите за 9 години. Да сте усетили подобрение на здравеопазването?

Не се наядоха докторите ей , все гладни и дрипави ходят горките !И как просят от болните , все едни тлъсти пачки искат и накрая болния умре , но парите са в докторааа!Дали имат срам тия хуманитарни люде?

Ако не си наясно направи си справка за заплащането на докторите по другите странии тогава коментирай. Не може хора учили цял живот да получават колкото фризьорка. Нека да се продължава в същия дух и няма да се оплаквате, че няма кой да ви преглежда. В момента средната възраст е над 50 на докторите в бг. След 10 години ако се продължава в същия дух няма да има доктор в бг.

Докторе, направи справка колко е средната и минималната работна заплата в другите страни и ще видиш, че спрямо тях вашите заплати заедно със заработките от ДКЦтата и кеша, който скубете от болните, са относително доста по-високи от тези в другите страни. ЗА ТОВА СТАВА ДУМА. Вие просто действате от позиция на силата. Ти си свободен да отидеш да работиш на Запад и да получаваш висока заплата, но не го правиш. Аз обаче съм беден да отида в друга страна на лечение, и затова трябва да разпродам всичко, което имам и да прося от близките си, за да се лекувам!

Незабавна оставка за Цв. Райчинов! Не се наяде тази лакомия.

Когато се закрият Военна и Правителствена болници всичко ще си дойде на мястото.Второ, в едно Чили например всичкото плащане е само по банков път.И индианците ни разминаха,язък за народа

Доктор Менгеле, избяга от правосъдието, но тебе ще те намерим където и да си. Заради цените, които измисляш доста хора затри.

втори договори,защото липсват специалисти в редица здравни заведения.Да се ограничава това означава че се търси начин да се закриват болници. Никой обаче не иска да ограничи практиката-лекар работещ в държавна болница да има и частен кабинет.Защо ли? Така пациенти от държавните болници се долекуват в частните кабинети.Пациента е зависим от лекаря който е започнал лечението,особено в геникологията и плаща и плаща....в частния кабинет.

и за зъболечението.... Половината българи са без зъби. Що се касае за лекарите изобщо... лекарите все по алчни и недоволни, пациентите...все по болни.

да издава амбулаторен лист от прегледа на пациента,каква е тази безотговорност!!!!

Ухилената физиономия на тоя Райчинов да вземе да провери как ТЕЛК,ЛКК и Директорите на болници източват НЗОК с предплатените инвалидни пенсии на 70% от малцинствата---цигани,турци...които иначе си работят, търгуват по Турция и пазарищата? Хайде кажи Райчинов--защо при сигнал не получаваме отговор от БЛС?

пратете на Министерство на здравеопазването, на НЕЛК - по компетентност. Тоя знае само да иска, няма никакви правомощия по закон, освен другарско събиране да порицаем някой лекар че е отнел нечий живот

Ако и "сигналът" Ви е такъв каламбур от въпроси, няма как да получите отговор. Какво напр. имат директорите на болници, с "предплатените инвалидни пенсии на 70% от малцинствата" ?!? Не казвам , че няма трески за дялане, но не там е същността на проблема.

да заплаща такса на държавата, когато ползва оборудване на държавата, каквото е всяко оборудване на болница - операционни, лаборатории и прочие. В противен случай да си оборудва сам такива и да има претенция за цената на услугата. Не може някой друг да ти създава условия на труд, струващи милиони на данъкоплатците и същите тези данъкоплатци в ролята на пациенти да ги доиш. Касовите апарати трябва да бъдат на входа на болничните заведения и при лекаря да влизаш с касов бон, а не той да избира дали да "осчетоводи" прегледа или да си прибере директно парите от потребителската такса в джоба. Това е причината и поради която не се издават амбулаторни листи от извършен преглед и така пациент, пострадал от некомпетентно лекарска практика няма как да докаже това, защото единственото му доказателство е амбулаторен лист от преглед - говоря за лични лекари. Така заради едни 2-3 лева, хората губят правото да си защитят живота

Горещо подкрепям.Това означава,че пациентите ще заплащат,а аз няма да чувам въпроса дължим ли нещо.

За съжаление до две години в Б-я,липсата на лекари ще стане ужасяваща, с трагични последици за демографското развитие на страната.Истината е само една-българският лекар е обучаван на изключително високо ниво,съчетано със интезивна практика го прави добре дошъл навсякъде по света,където медицинското съсловие е дълбоко уважавано.Фактът ,че и т.н лични лекари , дори и в напреднала възраст напускат страната,като за тях се организира езиков курс,показва,че тенденцията е необратима.Медицината е високо специализиран бизнес във който се влагат огромни финансови средства и нищо друго.

не съвсем добър но-и българските шофъори са перфектни на запад,а у нас не им пука как карат. Смятам че когато наред с облагите,отговорността е голяма а законите строги, българина много внимава.

Как да докажа че в продължение на няколко години личния лекар ми е казвал при кожно заболяване,че ми няма нищо,а това е било рак? Нито се отбелязва че съм ходил при него,нито диагнозата на мойто оплакване която той е поставял.

че ви е взимал потребителската такса безотчетно

Тази картелна организация, наречена Лекарски Съюз, трябва да бъде забранена, а ръководителите и съдени. Тоя на снимката никога не съм го чувал да говори за нещо друго, различно от пари. Картел е сдружения на фирми и лица от един бранш (тук лекарския), с цел манипулиране на пазара - основно по-скъпи цени. Тези от Лекърския Съюз са картел искащи по-високи цени. Важи и за други сдружения на производители и услуги.

или работиш в държавна болница. Другото е далавера.

ааа има ги и двете - и да работят в държавна болница и отделно частен кабинет

да започне проверка за произход на доходите на всички лекари закупили луксозни имоти в последните няколко години. Бас държа че данъчната им декларация е такава, че са платили минимален данък. При установяване на разминаване, което не могат да докажат, имотите да им се отнемат като незаконно придобити, да се продават и парите да влизат в НЗОК. Трябва да има някаква справедливост все пак!!!

да ги натикат в общежития към болниците и да им отнемат имуществото.Естествно това да се предава на живо по телевиаията за удовлетворяване на високите естетически критерии не електората.

е престъпление. Защо всеки работодател укрил или неплатил осигуровки да може да бъде съден, а лекарят не?! Това означава дискриминация, а тя е забранена, както е известно. Всички закони в БГ трябва да са приложими и към лекарското съсловие. Изкарай си на светло парите които взимаш под масата за да ползвате пациентите като опитни зайчета за експериментиране на всякакви лекарства на водещи фармацефтични компании и ще стане ясно, че си за регистрация по ДДС, че имаш доход далеч над този, който си декларирал и че си обикновен крадец на гърба на твоя пациент

перманентен конфликт на интереси, защото работят в държавни болници и частни кабинети. Така скъпоструващите изследвания се правят от държавата чрез НЗОК, а след това пациентите се насочват към частните кабинети така да се каже да се осребрят. Трябва Лекарят да може да работи или само държавна, или само частна практика. Не може да избира, защото изкушението е твърде голямо да вземеш от едното, за да дадеш на личната си практика. От това страдат само пациентите. Значи болниците се оборудват с държавни пари, купува се скъпо струваща апаратура, каквато не може да си позволи нито един български лекар, как тогава си хирург на частна практика - освен да поставяш диагнози какво друго?! Пак отиваш да оперираш в операционна, за която не си се бръкнал и с един лев

Кабинетът си е мой, операционната си е моя, стационарът - също. Разходите, като се започне от апаратурата и се стигне до метлата са си все мои. Осигуровките на персонала са пак за моя сметка. Тока, водата, парното, охраната- всичко е за моя сметка. В този смисъл ПОДКРЕПЯМ ПОСТА ВИ НАПЪЛНО! В държавната база, с държавните консумативи и лекарства и държавния персонал- ПАРИ СЕ ПРАВЯТ МНОГО ЛЕСНО!

какви пари смъкват лекарите за експериментиране на чужди лекарства върху болни български пациенти, които дори не знаят за това?! Дават им се да подпишат разни документи при постъпване в болница , без да знаят че ги използват за опитни мишки. Прочетох такъв договор - експериментират лекарство от френска фирма, без всякакъв контрол от МЗ, като сключват договор с докторите. При влошаване на пациента, същият се поема от НЗОК, а френската фирма си води статистика и си усъвършенства лекарството. Има лекари които са спечелили по 40-60-100 х.лв. за една година на нашия гръб, като са ни ползвали за опитни зайчета. Нима министерството на здравеопазването е сляпо?! А известно ли ви е, че дистрибутурите на лекарства също са в чудесни отношения с някои лекари, на които построиха апартаменти насред София и става въпрос за лекари от провинцията?!

които без всякаква нужда ви правят зависими от инсулин, като ви го поставят без да има нужда, и след това си дават отчета на дистрибуторите. В България здравеопазването е ТЪРГОВИЯ с човешкия живот на всяко ниво по веригата.

всички договори от болниците за "екипите" които работят с чужди фирми за експерименти върху българите и да започне проверка колко от българите , обект на тези изследвания са между живите, колко от тях са развили тежки заболявания, в т.ч. онкологични и същите екипи да осребрят на държавата разходите по лечението на същите пациенти, които умишлено са били разболявани, тъй като доста от експериментите имат странични ефекти, записани в договорите.Когато ми предложиха синът ми да се включи в подобно изселдване онемях, после много плаках, защото един от страничните ефекти беше че може да развие рак. Нима детето ми е опитна мишка?! Естествено, че не се съгласих и никога повече не стъпих при този "лекар".

на НЗОК и висока цена на лекарската услуга, намалява броя на пациентите, които могат да я ползват. В това отношение НЗОК е напълно права. Райчинов май не е учил математика ако имаш 100 лева при цена на стока от 5 лева купуваш 20 бр. при цена от 10 лв. купуваш 10 бр. и тн. Това наистина означава пълен недостиг на направления, т.е. българите ще трябва отново да си плащата за лечението, а парите ще отиват само за направления на тежки случаи. Наистина ли не го разбирате?!?

много отдавна е просто политик и далеч от лекарската професия. Не чух да има нещо против орязването на бюджета на НЗОК, да се изкаже срещу тези, които го приеха в този вид. Щом се намалят парите за НЗОК, няма как да се увеличава цената на лекарската услуга, просто е като фасул.

Затова това е от една от причините да ни е зле здравеопазването.Правят всички лекари да са зле , не могат да ги ограмотят, ограбват и от тях и от населението (т.е пациентите). Каквато държавата такъв и народът.

все тая... Все по малко лекари могат да ти поставят правилната диагноза. Действат с налучкване-проба,грешка. И ако имаш късмет...оцеляваш!

Защо не се премахнат клиничните пътеки? Голям брой болни лежат в болница за пенсиониране, без да имат индикации. Виновни ли са лекарите, че заплатите им зависят от преминалите болни и цената на клиничната пътека, а не от положения труд? Пациентите недоволни, но не си плащат здравните осигуровки. Неосигурените пациенти се лекуват от нашия труд. Защо в частните болници се заплаща по клинични пътеки, задължително дарение и задължително избор на екип? Реформата в здравеопазването е задължителна

Ха,ха...Докторите ще съдят някойзащото не им бил подписал договора....

Копа вампири, исцежда им масста, и, я предава, на Генерала ? една бабичка

Лекарите- скарани, сестрите- издокарани, санитарките -прости, а болните Бог да ги прости. Кой написа това?

Радой Ралин

А аз искам ДА СЕ ЗАКРИЕ НЗОК, защото плащам осигуровки, плащам потребителска такса, купувам на търговците лекари лекарствата, всички сме болни от некадърни лекари, даряваме на българската коледа пари за не знам си какво, а вие директорите по върховете търмъчите на гърба на простите българи като мен.

Нямате жал към тъмнозелените! На кой оставяте сметките им?!

Лекар се става с душа , сърце , много силно желание и умение да лекуваш, да помагаш на хората . Днес така самонаричаштите себе си лекари са едно заблудено съсловие ,аругантни,самодоволни и алчни . Здравето на човек не се измерва с пари.

точно обратното,отдавна за лекарите всичко е пари. Е, има и почтени хора ,но са голяма рядкост.

не ,не съм найвна.просто търся идеалите за живот и се чудя кога човечеството ще прозре причината защо човек се ражда и живее на тази земя.

Погледнете се в огледалото и си задайте въпроса;що за инженер съм аз; що за икономист;банкер или продавач на банички; добре ли се справям и дали съм на нивото на хората малко по на запад.Огледайте се: лекарите това сме ние отгледани от нашите майки братя и сестри т.е от вас.Каквито сме Ние Вие това са лекарите;които сме създали и отгледали.Всеки пациент е заслужил лекаря си;ако очаква алчност ще получи алчност; ако очаква некомптентност ще получи некомпетентност. А може би господа неалчници вие всички работите благотворително за бедните.Лекар и Пациент са две зависещи си вазимно свързани Огледала другото е злоба и избиване на собствена нечиста съвест!

Уникален сблъсък, драги зрители на Радио Красная Кухая Лейка! Мафията на Касата срещу Белата Мафия!!! Титаничен сблъсък за едни 5 милиарда инай-вече, естествено, разбира се, ама много ясно - здравето на народа! Моля, не сядайте на първия ред, че хвърчат горещи гилзи. Мерси.

Не са 5, а 2 (и нещо). Интересно, от къде да му намерят пари за исканите от него увеличения!?

2 са само ако гледате бюджета на Касата. Но целият бизнес с лекарства и здраве е доста над 5 МИЛИАРДА. То затова е и целият този зор ;)))

Всичко де що може искате да откраднете. Плащаме си осигуровки и винаги искате и под масата - за избор на екип и прочие. Пред всяка болница е пълно с лъскави джипове за по няколко десетки хиляди. Дерете кожи от гърба на хората.

Ти що не се напъна да станеш доктор ,всички ревете ама на образование сте на ниво милиционери.

за да следваш медицина за едно място се бореха над 1000 души!!!! И влизаха все деца на доктори. Такова нещо в днешно време вие виждали ли сте??????

Тъпако, нима мислиш, че на един инженер е по лесно образованието? Не сте доктори вие, а сте търговски агенти на фармацевтичните компании!

Май не си струва изобщо да коментира човек тъпотията която си написал. Има хора, които са учили доста повече, но не са озверели като теб.

Колкото и пари да се налеят от касата в болниците всичко ще се стопи и открадне, ако няма реформа!Като се въведе работа на лекарите на един трудов договор тези от болниците, които са създадени да точат касата с леките и добре платени пътеки ще загинат и ще останат реално работещите!Трябва да се реформира и да се направи електронно здравеопазването, за да се спрат далаверите в него.В болниците е крайно време да се махнат пътеки, които са надценени и касаят диагнози, които са за амбулаторно наблюдение и лечение, което ще коства много по-малко пари!Въобще - ясно е, че реформа трябва, но много от властимащите са активни участници в източването, поради което реформата не ги устройва!

На тези бандити и 100 милиарда да им дадат пак ще са недоволни. Като влезеш в болница гледат на теб като на портмоне а не на пациент.

Ама "тези бандити" не са виновни, а виновните са едни други бандити, които създадоха ТЕЗИ условия, които генерират т.нар. от тебе "бандити"! Трябва да се сменят условията и "бандитите" сами ще изчезнат!

"Онези" бандити създадоха "тези" бандити - и "тези" също влязоха в бандата. И всички заедно никога няма да позволят да се променят условията!

РЕДНО Е ВЕЧЕ НЗОК ДА ПОИСКА ОСТАВКАТА НА БЛС,ЧИЙТО ЛЕКАРИ ПРЕСТЪПНО ИЗТОЧВАТ КАСАТА.

А шеф на НЗОК е Румяна Тодорова - сестра на Илияна Йотова, евродепутат от БСП и висш функционер на БСП !!!

Това го знаем,какво от това?

какво от туй, БГ е малка страна, всеки е някой на някого роднина. Ти по добре прочети какво е казала и вникни, че няма парите на касата са орязани, а лекарите искат да им се заплаща по високо възнаграждение за лекарската услуга. Е според теб това ще увеличи или намали броя на обслужваните пациенти, щом делимото намалява, делителят се увеличава, а частното е болният българин.

Господа, намалете работещите в здравната каса. излишни пари се дават за тях и поддържането на базата, някъде по-голяма и от болница. Благодарете се, че все още има лекари които работят в болниците. На всички е ясно защо лекарите не желаят да работят в болница, защо младите лекари и специалисти напускат страната.

реформата май ще намали дефицита в НОИ.

касата е само една проблемите няма да се решат. Доброто здравеопазване струва пари - и за заплати и за оборудване. При няколко каси ще се обособят и добри болници и не толкова добри. Ентусиазма на лекарите да работят за тия заплати, при положение че лекар в истинския смисъл на думата се става за минимум 10 години, няма да е вечен. Безплатната медицинска помощ за циганите да я осигурява БХК

кажи си го направо: Ентусиазмът на лекарите да вземат колкото може повече пари никога няма да намалее! Вероятно само вие и онези с дебелите вратове не разбирате, че страната е в много тежка криза и голяма част от населението не може и да помисли да се лекува. Ако искате да сте лекари само на богатите, просто им вземайте пари на ръка и премахнете Здравната каса, за да не грабите и вие обеднелия народ!

За лекарите кризата е перманентна.

Лекарите се превърнаха в РЕКЕТЬОРИТЕ на 21век