Без лекарства за пациенти с незаверени рецептурни книжки

От днес аптеките спират да отпускат лекарства по рецептурни книжки, които не са презаверени в НЗОК.

Обратно в новината

Коментари - Без лекарства за пациенти с незаверени рецептурни книжки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Простотията на някой явно няма граници.Работя временно на морето до около 30.09,а трябва да си презаверя книжката в далечен град -и как да стане това?Още по-вече,че ми правят отстъпка около ДВА ЛЕВА- ЗА ЛЕКАРСТВАТА(за момента).Явно някой мисли не с ГЛАВАТА си,а с нещо друго-освен,ако мозъка му е гладък като гумена топка.

В книжката на баща ми всички кодове са четицифрени, при това от доста време. Такива са му болетите. Въпреки това, трябва да се виси на безумна ощашка пред РЗОК, за да ударят един гумен печат. Надали ще направят нещо друго. Бих теглил една майна, ама едно от лекарствата е с разорителна цена, ако не се взема по каса. От другите се пести десетина лева максимум и бих ги прежалил.

Какво се занимавате с тези книжки? Я гледайте какво става в Украйна!

Моето семейство ,а и много мои приятели и познати си заверихме рецептурните книжки през м.май .Информацията беше подадена от м.април.Срокът за заверяване беше 31.юли.Опашките са чисто български манталитет - в последната секунда.

А колко по-просто щеше да е личният лекар така и така нанася новите кодове, заверява с неговия си печат и готово. Нали той изписва лекарствата, а книжките вече веднъж са заверени.Пак някакво безумие на чиновниците.

Интересно откъде се извиха тези опашки пред НЗОК като никъде по медиите не бе обявено това? Целта е, ако може поне за месец да е, но да се спести изплащането лекарствата на хората и да си ги купят сами. Така се кърпят държавни дупки.

Е,... А на бас, че на сайта на НЗОК няма нищо !!!! И преди го гледах и сега пак се въртях там 15 минути .. Е , не мога да намеря тази информация.