Москов: Можеш да платиш здравна вноска, щом плащаш интернет

Фармацевтичната индустрия започва да връща пари на НЗОК. В бюджета на НЗОК ще влизат не по-малко от 10% отстъпка върху лекарствата.

Обратно в новината

Коментари - Москов: Можеш да платиш здравна вноска, щом плащаш интернет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

можеш, ама какво ще стане после с парите за здравни осигуровки ?? лекарско - фармацефтичната мафия ги изяжда, а ти не можеш да спреш източването на НЗОК през болниците ....

Няма смисъл от здражните осигуровки в Токуда приемат само ако се направи дарение В болница Сердика за операция на бедрена кост вземат 1500лв за линейка в едната посока се плаща 40 лв не зная колко са комисионните на лекарите= Вклюьително и бърза помощ са в комбина с болниците

Здрасти пич! При мен дилемата е друга. Да си купя нормална храна или да мина само на боклук плюс лекарства.

пълен неграмотник... както всички седесари съсипали Бг

Все пак само приказки.Каква е реформата ? Имали промяна в качеството или на принципа да има "бройка". Скъпи лекарства и все по скъпи??? Кой им формира цените? Който и да е министър според мен в тази конюктура на държавата ни няма правилен ход...На изчезване са много специалности, но важно е да "се увеличи приема" на медици така че да има и за България и за света...Тук може всякак.Приказки , приказки без покритие и смях...

Плащането на здравните вноски не подлежи на коментар. Това което подлежи на коментар е, как да се разходват събраните пари, че системата да е максимално ефективна и справедлива.

Да, точно така, за цигари, кафе, алкохол и т.н. имат пари, а за здравни вноски-не?

не, не е точно така Селянче или Силианче беше?когато си купиш нещо ти го получаваш а тези пари за здравните вноски си ги внасяш и когато не дай Господ ти се налага да я ползваш се оказва че трябва да си платиш ВСИЧКО,ако не си двойно осигурен с тази минималната вноска все едно не си не го ли знаеш? селянче или силианче така че трай си ....

да махне направленията, а не да няма такива още след 1- во число на месеца *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

По хубаво да направят по следния начин като банкова сметка кой колкото внася и толкова ще има на разположение от страна на медицинска помощ

не казвам, че системата на ЗО не е продънена, но според мен министър Москов има право. Не може да имаш пари за всичко друго, но когато дойде ред на здравето ти или данъците ти да нямаш. В края на краищата истината е, че една държава се издържа от данъците ни и от осигуровките ни. Не казвам, че парите ни отиват по предназначение и, че не се злоупотребява с тях. Напротив! Това го виждам и аз ежедневно. Но не е честно ние, които работи на светло да издържаме една огромна маса, които или се осигуряват на минималната заплата или пък изобщо не се осигуряват и после пищят, че им били малки помощите, пенсиите, било лошо здравеопазването и пр. Не може да се реагира негативно на всичко, което се изисква от нас. Защо като отидете в една Германия си плащате всичко, което е изискуемо по закон? Защото там глобите са солени и има реална опасност да ви вкарат в затвора за нарушенията. Просто там законите се СПАЗВАТ!!!

явно не обичаш да плащаш, а да краднеш обичаш Щом имаш за ядене и пиене, ще си плащаш. То сиренето е с при. Не плащаш данъци, не плащаш осигуровки. Питаш ли се кой плаща.

МОСКОООООВ, и ти можежеш да отделиш пари за бедните български сирачета от твоята ,,скромна ''заплатка. Ама няма да го направиш никога. Тръгнал да спира на хората интернета моля ти се. За да се налапа бялата мафия ли. Само който не е бил в болница,само той не е виждал доктор да ти вика в очите директно,,Плащай ....или мреш''

Хайде, след ракията, още едно перо, от което да се вземат пари за здравни вноски. Значи: 1.който пие ракия - значи има пари и за здравни вноски; 2. който ползва интернет - значи има пари за здравни вноски... Кога ще дойде реда на сланината за печене и на други, набелязани от ББ и тоз красавец, "ненужни" разходи?

16 лв. не са недостижими! Правилно - имаш интернет за да се свържеш с децата си от които чакаш помощ. Верно бе, защо не са в Русия тези деца - но това е друг въпрос. Ама що да плаща, като може на МОЙ гръб да е здравно осигурен поне спешно.Кой плаща на лекари, поддържа болници, спешна помощ - ти ли който си пиеш ракийката или аз и за теб с моята минимална заплата?

Министър Д-р Москов дава аналогичен пример с нета и цигарите за подреждането на приоритетите ви!!! Щом здравето ви е последна грижа -ОК!!! Но на всеки му идва реда!!!

държавата ни задължава да работим с интернет- съвременни изисквания са това и не е лошо. Не виждам основание ,това да се изтъква, като престъпление. Държавата да плаща на ЗО на безработните., щото пък други - работещи , въобще не плащат.Е, колко кожи искате да имаме

Щом можеш да дадеш 16 лв. за интернет или телефон, а нямаш за здравето си - ти си направил своя избор. Малоумник, не си ли задаваш въпроса, защо е такава ситуацията?На почти всички българи децата им са в чужбина и, за да изпросят по скайпа някой лев, за да го дадат на теб за здравни осигуровки и на рекетьорите като теб.Днес интернет не е глезотия, а връзка между няколко поколения живеещи в различни светове.Къде е по-добре една баба да се радва на внуците при нея вместо да ги гледа през скайп зад океана?Ако хората в България нямат интернет това означава завинаги да изгубят връзка с роднините си.Някои дори не ядат, но ще си платят нет-а точно поради тази причина.

Ами тогава лекувай се по нета.за какво ти е доктор???

Иди да се обесиш бе , МоскоФФФ ! Като плащам за интернет получавам това , за което си плащам - достъп до МРЕЖАТА ! А какво плучавам срещу здравните вноски ? Рецепта за аспирин ? Че и аспирина вече догонва по цена кокаина ! Ми аз и телефон плащам бе ! И ток ! И вода ! И за кво ? За да има безплатно ток , вода , социални и здравни за лилавите и безбройните им чавета ! Ай сиктир бе !

A орките като не плащат интернет освободени ли са от плащането на здравни вноски? Тези ще ни затрият ама Вие си заравяте главите в пясъка. Милион и половина само получават и нищо не дават. Дори са убедени, че трябва да получават заради цвета на кожата. Тупате постоянно брашнения чувал ама той взе да пуска все по-малко.

Музика и бира кой ти дава ?! Бачкай тука, брат за чест и слава ! Пък труда дали се оценява питай свойта хубава Държава

Да де, ама колко "мегабита" е здравната вноска?

Когато си плащаш интернет имаш комуникации, когато си плащаш здравна вноска може да се умре в болница без да ви погледнат.

с всички тези здравни вноски плащаме скъпите лечения на Богатите олигарси и чиновници ! Бъдете смели и протестирайте за всичко което не ви е по силите, не забравяите, че смв хора мамка му !

ДА ПЛАЩАМЕ ЗДРАВНИ ВНОСКИ ТА ТИ И БОКО МУТРАТА ДА ИМА ОТКЪДЕ ДА ОТКРАДНЕТЕ ПАК 2-3 МЛРД КАТО С ДЯНКОВ ЛИ. ЩЕ ТИ РАЗПОРИМЕ ГЪЗЪ ОТ БОЙ!!!!

всички държавни Рекетиори !

а защо не да протестираме ?

Рекетьор мръсен!!!

А какво да правим ние, които се осигуряваме в чужбина бе бунак ..... ?! А какво да правят и пенсионерите на село, които дори и нямат да си платят 16 лева за интернет, защото НЯМА да им стигнат за хляб за месеца, а ... копеле софийско разглезено ньедно ... ! ... Ще ми се прави той на Луи 14-ти, цитирам : " .... като няма народа пари за хляб, ... ами тогава да яде пасти .... !" ... Келеш !

където плащаш - там се лекувай - аз плщам тук,защо ще ми вземаш парите?!?

пенсионерите НЕ !!!! плащат.

Това за пастите се приписва на Луи на жена му.Не че има значение-и на двамата са им резнали главите.

Москов!!Тикво тъпа!Спрете да крадете и да говорите глупости!Безработните откъде да вземат пари за шибаната ти вноска???Да ги откраднат ли???Като се осигурявам на макс,защо ми искат пари по болниците бе, тапири корумпирани!?

Вие се осигурявате в НОИ,а се лекувате в болницата.И като се скъса връзката...

Така и така ще се мре, 100% от всички си мрем, но поне да имаме интернет междувременно!

а защо не да протестираме ?

БРАВО МОСКОВ, ИЗВИНЯВАЙ АДАШ, ЧЕ ИМАМ СЪЩОТО МНЕНИЕ КАТО ТЕБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

си тъп и корумпиран колкото адаша ти

БРАВО МОСКОВ, УЛУЧИ ДЕССЯТКАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Господ да ви накаже така както наказвате 50% от населението !

Когато здравните и пенсионните осигуровки станат по лична партида,тогава ще има справедливост за българите в България. Сега това са бездънни каци от където се краде и се поддържа главоломно нарастващото ромско население на страната.

Обаче ползата от интернет е по-голяма. През нета можеш да влезеш в страницата на бюрото по труда и на други портали за работа. И това може да ти донесе пари. А здравната вноска може да не я ползваш с години, а само даваш пари. В това време други хора се лекуват с твоите пари.

Можеш да платиш здравна вноска, щом ядеш хляб и сирене или хляб и кисело мляко, щом не само пиеш вода, ами се и къпеш.

Европари потъват в абсурдни строежи. В момента край видинското Ново село се изгражда стадион и спортен комплекс към него за баснословните 5 млн. и 800 хиляди лева. Комплексът е разположен върху 38 дка площ на мястото на стар стадион и освен футболното игрище включва открит плувен басейн, два паркинга, сервизни помещения, пречиствателна станция за отпадни води. Около стадиона се изгражда лекоатлетическа писта с 4 състезателни коридора, игрища за баскетбол, волейбол. Отсега е ясно, че скъпите съоръжения ще останат доста години неизползвани, защото пенсионерите от близкото село отдавна са престанали да играят футбол - а също и волейбол, пък и съседните села са тотално обезлюдени.

В момента там е толкова зле положението, че по-добре се радвай. Лошите инвестиции са по-добри от никакви. И по-малко злоба и завист. Гледай си в твойта паница, че твойта ще си остане празна.

Интернет плащам и ползвам.Здравни осигуровки плащам в Република България от 1996 г.Ама ,не ги ползвам аз ,а циганите ,които ,между другото , не плащат.Когато ми се наложи веднъж да се обърна за медицинска помощ ,се оказа ,че трябва да плащам.Питам великия Москов -Колко трябва да плащам ?И ,що аз да плащам за другите?

плащам за интернет,плащам за тв плащам за ток ,вода и какво ли още не, ако бях ерген, сигурно и за леки жени бих платил. но получавам нещо на среща,ала плащайки здравни усигуровки ,какво получавам-нищо .щом мимистъра се мисли за много отворен ,какво би предпочел да плати интернет или осигуровки.а и министъра,ако е министър на място защо не вземе да попита бат бойко и хер флик,кога ще върнат милиард и полувина ,който лепнаха от здравната каса,уж за да строят пътища

Обнадежден съм от коли4еството на оптимисти в този форум. Преди година вси4ко беше хейтер. Браво пи4ове. Да живее България.

Можете да льокате по 10 бири на ден, а едни осигуровки не искате да и платите.

ходи да работиш за 3лв на ден и локай по 10 бири

В мойто село дори ромите не се навиват на 3 лв. НА ЧАС, камо ли на 3 лв. на ден. Такова нещо не е имало в България и в 19 век. Посмалете лъжите, че ставате смешни.

Това кога го сънувахте?

Има 2 кръчми срещу моя блок и 2 парка в квартала.

а ти може ли да отделиш 5000 от ваканционните и да платиш на няколко социално слаби ?

От интернет мога да видя ползата, а от здравната вноска къде е. Каква ми е ползата да я плащам, при положение че за да получа това от което имам нужда трябва да ходя на частно и да си плащам. Да плащам и за хрантутенето на орките ли. Хайде няма нужда.

Спри да я ползваш и ще видиш ползата.

Аз не я ползвам. Ако не си плаща човек за частно, загива прав.

Прав е Москов.

Здравните вноски са 8%. Колкото са по-високи доходите, толкова ще е по-голяма и сумата. Аналогична е ситуацията навсякъде по света. Не може да се очаква най-бедната и най-корумпирана страна в ЕС, където доходите са най-ниски, да се отделят много пари за здравеопазване от здравни. Много често на хората в България им се налага да избират между интернет, телефон или здравни вноски, толкова са мизерни нещата. Но е трудно да се видят от позицията на ояли се бюрократи. Много хора плащат с години здравни, без да се възползват въобще от здравно обслужване, след което ако спрат за една година да ги плащат, нито пари, нито здравни. Същата работа и с пенсиите. Абе, не случайно хората емигрират!

Големият избор е между алкохолът и здравните вноски. Стига драматизирали.

Москов може да започне да ми разпределя семейния бюджет и да ми казва кога и за какво да плащам, след като започне да ми изкарва парите. За сега аз сам си ги вадя и въпреки, че съм си платил всички възможни вноски, последни път ми се наложи да плащам за преглед на сина ми. Москов да си оправи здравната система и тогава да ми казва за кога и какво да си харча.

Плащам интернет ползвам само аз,плащам здравна осигоровка и ползва този дето нищо ,никога не еплащал.Има разлика нали?

Какъв е този министър гледа само как да скубе от хората да си напълнят гушите в министерството и Зднавната каса. Нито веднъж не е казал за милионите болни хора който като нямат пари си седят в къщи на доизживяване.Всеки ден може да се видят по улиците хора които трябва да са затворени в психиатриите да се лекуват от агресивното поведение .

Отговор към коментар на бесен ( нерегистриран ) 18.08.2015 17:13. Пич, чуй мнението ми за безработните: - Ако си инвалид или пенсионер, имаш основание да си недоволен и имаш моите симпатии; Ако си здрав и прав и: - си временно безработен, не си прост и ръцете не са ти до лактите в гза, бъди сигурен, че нямаш проблем и бързо ще си намериш работа; - Ако си прост и ръцете ти са до лактите в гза, но не си мързелив, за общи работници срещу по-малко заплащане, но все пак заплащане - има работа бол, пак нямаш проблем, - Ако си прост и ръцете ти са до лактите в гза, но си и мързелив на всичкото отгоре, АМИ УМИРАШ СИ БЕ ПИЧ, И РАЗБЕРИ - ВИНАТА СИ Е ЛИЧНО ТВОЯ. Разбери, живота си е твой и както си си го подредил, така ще си го живееш, не очаквай някой да работи и да плаща и за тебе, само защото си прост, мързелив и ръцете са ти до лактите в гза...

Е това ми хареса!!!

Но и обратното е вярно - щом имаш интернет, плащай задължително и вноска!Даже предлагам всички с нет автоматично да бъдат облагани, така де, къде се намират те?! Абе и аз плащам, ето и сега си хабя тока и ума да ти отговарям, но довечера след като си добоядисам стаята, ще вечерям една снежанка с някаква филия, останала от оня ден и поизсъхнала така, та стегни се малко, има и други доктори, даже преди тебе. Впрочем, чувал ли си за Д-р Чилов, Д-р Бабулков ? Не си? Първо, те са доктори по медицина, а сега без защита на докторат ви наричат така, а сте само лекари-висшисти. Второ, мога да ти предоставя трудовете на проф. д-р Чилов, че със сигурност не сте ги изучавали ни вие, ни учителите ви. Сега си почини, не пий ледено и твърд алкохол, вземи си хладък душ и изгони комарите и молците преди лягане.

държат телефон за 400 лв. в ръката говорят непрекъснато плащат таксата, а пари за здраве нямат.