Родители искат инсулинови помпи за деца, НЗОК отказа

Родители на болни от диабет деца ще сигнализират европейски институции, че България е единствената страна в ЕС, която не възстановява дори част от лечението им.

Обратно в новината

Коментари - Родители искат инсулинови помпи за деца, НЗОК отказа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мизерниците от Позитано са толкоа зре, че ако партията им утре реши, че ще забрани размножаването сигурно ще ни обясняват, че това е в името на морала.

От километър бъхтам пеши до Белодробната, Черешкоката я турила на Баровците в Зоната ? Плащам данак в Слатинската , обажда се Простатата, а тоалентата егати, зазидана ? баба Тодорка, бТТВ"Трърките"

това лечение се заплаща.Там размерът на осигуровките е различен.Освен това корупцията и лобизмът не са на нивото,на което са в НЗОК.

Вместо шефовете на НЗОК да се возят в лимузини от по 150 000 лв ДА СЕ ОБЪРНЕ внимание на децата!!! Ние НЕ СИ внасяме осигуровките СУЛЬО и ПУЛЬО да се возят в мерцедеси и беемвета по 150 000 лв!! Те са направо за Прокурор!!Червени крадци!!

Защо,бе?При ГЕРБ ПО-РАЗЛИЧНО И ПО-ДОБРЕ ЛИ БЕШЕ,ТРОЛЕ?

тролът явно си ти, какво намесваш пак червени, сини и пембени ? - става въпрос за хора, които имат нужда от адекватни грижи, не за това кой е на власт, да и тогава караха скъпи лимузини, да и сега карат - проблемът е в тоталното опорочаване на добри идеи като обществено осигуряване и образование, а не кой в случая (червен, син и т.н.) се вози на лимузините. Аман от тролове и льольовци! Не виждате по далеч от партийният си Г*З!

Да ги търсят от Милен Велчев, който започна да дърпа от касата пари. Другите също.Търсете парите и от крадлив дедо ( ЦАРЯ).Търсете парите от тези които години не внасят а се тълпят пред спешна помощ.

И правилно. НЗОК по закон няма право да плаща консумативи.

НЕуважаеми Гост, не нареждай страданието астма сред "глупостите"! Не знаеш какво е детето ти неистово с ужасени очи да те моли за помощ, а ти да не можеш да направиш нищо, за да може то да диша! Недей!

Чета толкова глупости, че направо ме е срам. Да, касата е бедна, но къде бяхте когато Дянков открадна почти 2 милиарда от резерва й. Тогава трябваше да кълнете - не саго, когато парите не стигат за нищо.

Колега,те така са свикнали-когато крадат "техните" хора си мълчат и мълчаливо одобряват, а след това прехвърлят вината на другите!Боклуци!

Въпрос към НЗОК-все пак си помислете,че това са деца,които цял живот са обречени с тази диагноза.Защо трябва и Вие да ги обричате?Не разбахте ли,че сме единствената държава,която не се грижи за децата болни от диабет!

Нели или която и патка да си там - НЗОК поема цялото лечение + доста екстри с ТЕЛК. Помпата е екзотика като приложение - сложен и скъп уред със спорен принос. Битката сега е за аналогови инсулини и трансплантации на бъбрек и панкреас. Тия помпи са играчка. Наскоро в Израел пуснаха апарат за кръвна захар с датчик за ухото - спорна апаратура за 2000 долара!

Екзотика е в трети свят...

Тая кампания е абсолютно самоцелна! Вместо да искат аналогови инсулини, тия искат да напълнят гушата на някой вносител на помпи. Тия помпи никакъв проблем не решават - искат на 3 дни да се зареждат, обременяват с махане и поставяне при къпане и прочие неудобства. Чула жабата, че коват вола и тя вдигнала крак.

бб, ти случайно да си диабетик ? Защото аз съм, и мога да ти кажа, че говориш пълни глупости. Пожелавам ти да не ти се наложи да ти да вдигаш крак... защото много скоро след като ти мине ремисията ще разбереш, че всичките неудобства, които си изредил са капка в морето. А ползването на помпата не изключва аналоговия инсулин. И като отвори темата за аналоговия инсулин - защо не дават на хората поне шанса да си доплащат за аналоговия инсулин, щом не могат да си го ползволят. За сведение - Актрапид -10.68лв, Апидра - 12.63лв. Според теб колко са диабетиците, които биха си доплатили ако им даваха дори минимален шанс да го направят? И колко би спестило това на касата от терапия на последствия, които можеше изобщо да не бъдат допуснати? А каква е цената на човешките нерви и мъки? Или и това са глупости... ама нали не коват твоя крак ... или си от другата страна - на тия дето им пълнят касичката с по левче от всяка тест лентичка, а?

здравна каса = дом на покойника

Според мен трябва ВЕДНАГА да дадат помпи на тези деца. Премного се краде от здравната каса за какви ли не глупости. Астма и незнам си какво друго.

А ако я нямаше просто нямаше да има и инсулин, а и нямаше да има недоволни, защото щяха да ги приберат овреме. Ти задник такъв търсил ли си лекарства по соц. време ???? Всеки дето се нуждаеше от нещо по нестандартно търсеше неистово връзки да си ги достави по т.н. "второ направление" !

да ти припомня ли, че по това време дето се опитваш да плюеш, то тогава и най-бедния можеше седмици и месеци да лежи в която си иска болница, че болници имаше във всяко малко градче на България, че нямаше никакво, ама съвсем никакво доплащане, че се хранеха с по диетични таблици подготвена храна, че парното работеше без прблеми, че имаше всякакви лекарства. Така любимите от тебе по второ направление имаха аналог в България, или даже ако нямаха се изписваха с протокол и се доставяха, ако бяха необходими, безплатно. А сега да ми припомняш какви велики лекарства са били второто направление, ставаш смешна и досадна, вече видяхме какво предлагат западните фирми.

Пожелавам ти да се разболееш и да те лекуват така както биха те лекували тогава! Тъп комунист разбира само от бой!

Комунистическите шафрантии пак застъпиха на смяна ......

Време е които плащат здравни осигуровки да са в отделни болници , които не плащат да ги поемат социалните служби .С Пенсиите е същото .Сега един работещ българин плаща на 10 цигани и здравна помощ и пенсия .

Ама, другари!Важно е да раздадем пари на малообразованите, неграмотните и многодетните (ромски) майки, на пенсионерите и на другите ни гласоподаватели! Децата- диабетици не са от значение за изборната победа на партия, съответно не ни представляват интерес!Вива ла революция, вива ла ПЕС, ФЕС И СИЕ!

Вие, от НЗОК, сещате ли се, че тези родители ви кълнат?

Само мангалите и селяндурите кълнат и само тъпаците им вярват. Все някои от тия родители не са в тия групи, нали?

Въпрос към НЗОК - намаляването на потребителската такса за пенсионерите и социално слабите по-евтина мярка ли беше или може би беше по-икономически ефективна? Или пък необвързаното с нищо 30-левово априлско подпомагане е по-евтино за държавата или пък по-рентабилно в дългосрочен план?

Цигания до шия ,...важното е че има за ---МИТИНГИ ,...МИЛИОНИ,МИЛИОНИ .. ---Има ли логика ???

Какво общо имат митингите в случая. Става дума за разпределение на средствата на НЗОК.

Като няма помпи няма ли бащи с пушки помпи които да посетят т.н. НЗОК ?

А В МАКЕДОНИЯ КОЯТО НЕ Е В ЕС ВСИЧКИ ДЕЦА БОЛНИ ОТ ДИАБЕТ СА С ПОМПИ

Инсулинови помпи, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да има за децата! От такива се нуждаят и диабетно болните с усложнения като атеросклероза и Алцхаймер. Това са човешки същества, които не приемат адекватно зависимостта си от инсулин!

АВЕ,защо циганите в Бг ,не протестират?

ТРЯБВА ДА СЕ ОТКЛИКВА НА ВСЯКО ИСКАНЕ НА ХОРАТА ЗА ЗДРАВЕ И ПО МАЛКО ДА СЕ КРАДЕ.............. ДАНО ОТ ТЕЗИ КОИТО ЗАВИСИ ДА РАЗБЕРАТ КАКВО Е ДА СИ БОЛЕН И РАЗЛИЧЕН НО ВСЕ ПАК ЧОВЕК КАТО ТЯХ! МАКАР ЧЕ ДА ОТКАЗВАШ ТАКОВА НЕЩО НЕ СИ ЧОВЕК А ХИЩНИК"

Майка съм и всеки път,когато чета подобна новина,свързана с детско здравеопазване,ме връхлита спомена от "Майчин Дом"Сф,когато родих сина си.Имаше ромка на 17 години с третото си дете.Всичките от един баща,но всичките записани на нейно име с баща неизвестен.Та тя се тюхкаше,че от училище,където се водела фиктивна ученичка,й казали,че няма да може повече-т.е. майка й щяла да спре да получава детски за нея.Не беше чувала за здравни осигуровки.Всеки да си прави изводите сам.

Така е за мургавите ни братя жените им раждат без пари децата им лекуваме без пари отгоре натова им плащаме социални,детски и т.н. а за тези деца няма дано се задавите с тези пари защото ще ги откраднете не друго.

Не е без пари , а с нашете- мойте и вашите пари.

Кой в България го е страх от Браншови здравни каси, по подобие на Германия?

Имам чувството, че Здравната каса е създадена, за да не могат здравноосигурените да получат услугите, които по Конституция им се полагат!Или ще откажат на децата-диабетици инсулинови помпи, или ще орежат направленията на изследвания и специалисти... Въобще, от каквото могат да спестят пари го правят, но хич не ги е еня, че това са кървави пари, с които са обрекли някой на болест или смърт!

Здравната каса е създадена да събира, а не да раздава! Докато сме стадо ще ни стрижат.

Не пестете пари за сметка на болните деца и възрастни,грехота е!Народът ни е толкова болен,че всеки над 50 г.трябва да получава инвалидна пенсия,за да си купува лекарствата,които се водят "безплатни",а се намаляват с по 1-2 лева.Няма такава жестока държава !

ЗДРАВНАТА КАСА ДАВА --СЪБИРАТ НАП И НОЙ !!!

Само че некои и даваме всеки месец, за разлика от други.

МЪРШИИИИИИИИИ!!!!!! Много издръжливи ли се оказаха тия"булгаристанци"и се принудихте да приложите плана Рън-Ът и на децата?? Не стигаха ли пенсьонерите??? МЪРШИИИИИИ!!!!!!!!!

НЗОК отказа ,...няма да стигнат кинтите ,за Бг-политиците и Бг-циганите ..... На това му се казва :Цигания ,до шия ---25г.

Поредното подсъдно действие, или по скоро бездействие на управляващите в България! Това са деца и нищо не оправдава отказа на НЗОК. 240 депутати ако дарят по 500 лв всеки 1/2 от необходимата сума ще е събрана!

А какво ще им стане по 1000 ако дадат! Ще обеднеят ли....срам за нацията

Е, няма да даваме пари за дечицата! По-добре да има парички за лечение на ромите, за десетината раждания на всяка ромка! Те са важните, не някакви дечица!

САМО НА ТЕЗИ КОИТО ОТКАЗВАТ ДА НЕ ИМ ДАВА ГОСПОД ТЕХНИТЕ ДЕЦА ИЛИ ВНУЦИ ДА ИМАТ ТАЗИ КРЕЩЯЩА НЕОБХОДИМОСТ,ЗАЩОТО КОЙТО НЕ Е ВИЖДАЛ КАК МАЛКО ДЕТЕ ТРЯБВА ДА СИ СЛАГА ИНСУЛИНОВА ИНЖЕКЦИЯ САМИЯТ ТОЙ НЯМА ЧОВЕШКИ ОБЛИК

за какви ли не глупости има пари,но за помпи няма..

Да, за мерцедеси и разходки на любовниците има. За болни малки дечица - не!