НЗОК отказа лекарство на 50 жени, не били болни от ”правилния” рак

НЗОК отказа да плати за необходимото лекарство на 50 жени, болни от рак на гърдата, защото касата имало сериозен финансов дефицит, а и медикаментът се отпускал за други два вида рак. Онкоболна заяви, че ще пише до всички посланици и ще търси чуждо гражданство.

Обратно в новината

Коментари - НЗОК отказа лекарство на 50 жени, не били болни от ”правилния” рак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Борисов е достатъчно да говори по проблема за жените, защото е мъж на място, но тази свиркаджийка минета..опс министърката е хубаво да се прибере там от където дойде.

А мъри калинке атанасова, ти колко болници закри и колко милионки открадна, та сега да няма пари за онкоболните?

Проблемите в здравеопазването (ако въобще има такова) не са от вчера или онзи ден. А по отношение на онкоболните.....нямам думи, проблемите не спират. Работи се "на парче", както се казва и то след медиен шум. Няма оправия н тая държава за каквото и да е. Мислят само и единствено какво от къде да се откракрадне и никой, а простосмъртните да се оправят както могат. Да не дава Господ в днешно време да се разболееш по-сериозно.....умираш прав, особено ако нямаш и пари. То и като ги имаш и даваш, пак не получаваш кой знае какво.

В Бг,...пациентът ,и нормалният Бг-гражданин ,...НЯМАТ НИКАКВИ ПРАВА ,...САМО ЗАДЪЛЖЕНИЯ И УНИЖЕНИЯ ,..НАВСЯКЪДЕ СЕ ЗАПЛАЩА ПО 2 ПЪТИ ! Имаме безплатно образовани ,НО СЕ ЗАПЛАЩА НА ''ЧАСТНИ''УЧИТЕЛИ. Имаме осигурено здравеопазване ,НО СЕ ЗАПЛАЩА ,ЗА ВСИЧКО ПО--2 ! Във всички държ.институции е ТАКА ,---24г.

По американски модел, бе пич. В САЩ е абсолютно същото. И в повечето капиталистически икономики по американки модел е същото. Ако четеш и гледаш правилните източници за света, в който живееш нямаше да си толкова учуден и да смяташ, че това е някакъв български феномен.

Тазгодишния бюджет и правила на НЗОК са правени от ГЕРБ. Което просто означава - ГЕРБ убива, не го ползвайте!

Сърдете се на Дянков и герберастите . Те опоскаха резерва на НЗОК и затова сега няма пари .Търсете си парите от бившите управляващи . Тука явно се изказват хора , които си нямат никаква представа от здравеопазване . Защото когато писах още преди две години , че тия нещастници от герб унищожават поголовно здравеопазването , вие ми се смеехте . Истината и само истината е ,че лазковничето на проблема се казва ГЕРБ и в частност .Дянков . А на тази жена от все сърце и пожелавам кураж и смелост .

...само ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА ! Алоо,преди 4 години ,нямаше ГЕРБ ,положението не бше по-РОЗуВО,...НАЛИ?

Да се закрие Здравната каса!!! Полза няма никаква, само разходи.

НЗОК сама по себе си е тумор - за издръжката й досега са похарчени над 1 милиард лева, а услугите й спокойно може да ги върши МЗ. Причината е, че НЗОК се конкурира сама със себе си и съществувнето й е безмислено.

Колкото и да си пишете, полза никаква, дами и господа.

Иде ми да стрелям, да стрелям ,да стелям... Все едно дали по депутати, съдии, служители в здравна каса или катаджии.

И АЗ! Това НЗОК, НОИ, ЧЕЗ ЕВН, Еон, Толпофикация, Вода, НАП, ментел грабел, вивацом, КАТ, ГАЙ, ДАЙ, новите- стари дупедати, и т.н. и т.н.

За онкоболните с лекарства различни от производството на лекарствените олигарси, знаето кои са, НЯМА ПАРИ. За олигарсите с тройните цени на лекаствата, които години наред ИЗТОЧВАТ касата няма нито съд нито присъда. ЯВявАт се по всички телевизии и дават акъл, плямпат, плямпат и изотчват милиарди едни и същи свини. Днес за вносното лекаство нямате нито пари, нито разрешение У Р О Д И

Държавата не внася в НЗОК, здравните вноски за: ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ВОЕННИ, ПОЛИЦИЯ ДУПЕТАТИ ПЕНСИОНЕРИ УЧЕНИЦИ СТУДЕНТИ Писна ми от 240 свини, които имат бизнеси, имат депутатски заплати и пенсии, привилегии безчет, скъпи МПС от държавния парк на парламента Писна ми от държавни служители за които няма удръжки за пенсии и здравни вноски. Защо държавата не си плаща задълженията нито към НОИ, нито към НЗОК за хилядите хрантутници, за които ние изкарваме пари, като внасяме 7 месеца от годината целият си брутен доход и още два месеца работим за монополите-вода, ток, парно. И каква е сметката - 3 месеца за себе си и семейството по хартата за човешките права. Три месеца за жилище, храна, дрехи образовние и култура. За лечение не си и помислям. Осрахте се тотално УБИЙЦИ

ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!

за съжаление, проблемът не е в здравната система, а в икономиката. не може със здравната вноска, която се плаща в българия, да се финансира здравеопазване на световно ниво. аз плащам в германия здравна вноска от 800 лева на месец. в българия средната заплата е по-малка от моита здравна вноска на месец. е как би могло българската здравна система да бъде на нивото на германската ? докато ни си подобрим икономиката, здравната ни система не може да се подобри. това е горчивата истина, клокото и минуси да сложите на мнението ми.

БРЦК

Хахахах. А имте ли си цигани в Германия дето не плащат а ползват ? А заплатата на персонала в Германия не е ли 10 пъти по висока ? Вноската и сега е висока - за какво да я плащам като знам ,че ако не дай си боже се разболея държавата ще ме остави да мра , а ще дондурка цигани и мутри ? Много ясно ,че нема да плащам така и така си плащам на частно.

Все се надявам, че и при членовете,пък били те и партийни да има и състрадателни хора.

Скъпа Диана, подкрепям Ви с цялото си сърце и се възхищавам! Не мога да повярвам, че има човешки същества, като членовете на НС на НЗОК! Няма да коментирам техните интереси и др. Мисля, че трябва да съдите българската държава, както го направиха и други, и то с пълно право! Геноцида, на който сме подложени е безпрецедентен! И хора, моля ви!!!, какви са тези политически пристрастия, всички крадат и ще продължат!

Кажи на сестричката си Румянка, че е време да се разкара от там. ОСТАВКА ЧЕРВЕНИ ГАДОВЕ.

де да бяха20,ама те са поне20000и скоро спорих с индивиди от това държавно учреждение за полагаеми по закон пари при което директно заявиха че ако давали нямало да стигнат за заплатите им!!!!ПРАВ сте ,че стигат 20 читави българина за управление .....В Страсбург,пред Международният съд през август ,съседите румънци бяха опънали протестно палатки и надписи ,,Обречените на смърт.....,ама някой да е чул, иначе медии си имаме на килограм......

Звучи много гадно, но ви пожелавам по един такъв "неправилен рак".

де да бяха20,ама те са поне20000и скоро спорих с индивиди от това държавно учреждение за полагаеми по закон пари при което директно заявиха че ако давали нямало да стигнат за заплатите им!!!!ПРАВ сте ,че стигат 20 читави българина за управление .....

Така,а,а,а,за бежанци,терористи и всякакви, с нарушени "човешки"права,пари се намират,за онкоболни българи пари няма.Бавно и сигурно те затриват,Българио!

Дянков, Буда и Цветелина да върнат откраднатите 1,5 милиарда от НЗОК! Как да има пари за лекарства, като бандитите ограбиха всичко и всички?!

Какво те на фона ,на --Р.ОВЧъ.,И.КОСТОВ,А.ДОГАН,СОФИЯНСКИ,ОРЕШАРСКИ,...И ПОДОБНИ ОЛИГАРСИ?

Мисля ,че здравната каса трябва да се управлява от хора хуманисти,такива,които са състрадателни и съпричастни към болката на другия, а не от роботизирани чиновници. Белкем от седем милиона се немерят двадесетина такива.

Отказаната помощ всъщност е равна на месечната издръжка на 6-7 сирийски бежанци!

...А на какво са равни кражбите в енергетиката???

Нямат равни!!!

"Обръщение" съгласен съм с теб. Всеки ден на улицата с конкретно искане, по точки. И предлагам точка 1. - да се върне онова пъпчиво министърче на Боко от Америка, Симеончо Дянков и да обясни на площада пред народа като гепи парите от здравната каса къде ги завря. Ето, само така ще се оправим. Линч!!!!!!!!

Защо не обявим национален траур и за нас, които сме обречени? Те ни осъдиха. Много силни и верни думи,казани от тази интелигентна жена. Нашата действителност все повече наподобява на тази от времето на Римската империя. Сега онкоболните трябва , като гладиаторите да казват"Здравей Цезаре,отиващите на смърт те приветстват".

Абе важно е за сирийците и за кИфтЬета на депутантините да има пари , пък за онкоболните ....

Живеем в Абсурдистан, където живота на българите не струва пукната пара, а има един огромен държавен апарат, който засмуква като черна дупка голяма част от парите на народа.

В България от двадесет и четири години се провежда ГЕНОЦИД.

Питам аз къде са парите на НЗОК? Къде е резерва от милиард и половина ли беше, който Дянков завлече за Бог знае какво... Връщайте парите, нещастници! Не издевателствайте над страдащите хора!

Гледах предаването и се чудех , как не го беше срам онзи доктор ли е фелшер ли е да излезе и говори пред цяла България. Нямам думи да изразя яроста си. Само се моля да има господ и да праздаде справедливост. Поклон прид момичето . Направи го тоя клесавец на трътка.

Най-големия проблем на нашето здравеопазване е един: НЯМА ПАРИ. Здравната вноска в България е ниска, но за сметка на това не всеки я плаща. По цял свят здравеопазването е скъпа услуга и колкото по-качествено е, по-скъпо струва.

Гледах предаването и се чудех , как не го беше срам онзи доктор ли е фелшер ли е да излезе и говори пред цяла България. Нямам думи да изразя яроста си. Само се моля да има господ и да праздаде справедливост. Поклон прид момичето . Направи го тоя клесавец на трътка.

Преди няколко седмици от парламента ни казаха че може да не внасяме осигуровки, днес ни казаха че внасянате на здравна осигуровка е безмислен акт. Интересно ми е шефката на здравната каса колко още нездравно осигурени ще преброи следващото тримесечие

Не е вярно, че няма пари. Къде са да каже шефката на касата.

НЗОК трябва да се закрие, безусловно и окончателно! Няма никаква полезна дейност и никакъв смисъл да съществува като паразитира на наш гръб!

ДА СЕ ЗАКРИЯТ И ---ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ,..ТЕ СА СЧЕТОВОДНИ МЕДИЦИНСКИ ХЛЕБАРКИ,САМО СЕ ЗАБАВЯ ЛЕЧЕНИЕТО НА ПАЦИЕНТА! НЕОБХОДИМИ СА И--КАЧЕСТВЕНИ БОЛНИЦИ ,А НЕ ВЕТЕРИНАЛНИ ПОЛИКЛИНИКИ И БОЛНИЦИ ! За справка ,в държави със 70млн. население ,има само --94 болници,а в България ,с десет пъти по-малко население,...7 млн.,имаме --цели--438 болници???

Пожелавам от сърце, взелите и близките им,това безумно решение да се разболеят от "правилния" рак!!!!

А вие си плащайте данъци и вярвайте, че нещо ще получите. Данъци и осигуровки са за робите и баламите, които си мислят, че ще получат нещо обратно. Данъците изхранват олигарсите.

Изроди! Да знаете, че има Един над всички, който връща всичко. Да се премахне паразитната НЗОК!

Ще има пари за всичко когато: 1.Престанем да храним едно до болка познато на всички ни племе, което не плаща за нищо, но ползва всичко И НА НЕГО НИЩО НЕ МУ СЕ ОТКАЗВА . 2.Престанем да храним ФАРМАКОМАФИЯТА, която е надула с пъти цените на всичко, корумпира с тлъсти комисионни отговорните служители в министерството ( често тя просто ги нажначава там) и спекулира със здравето ба хората.

КАК ПРЕЗ 1989 ГОДИНА КОМУНИСТИТЕ ХРАНЕХА 9 МИЛИОНА , А СЕГА КАПИТАЛИСТИТЕ НЕ МОГАТ ДА НАХРАНЯТ САМО 7 000 000 МИЛИОНА .... ОТДЕЛНО ЧЕ ПРОКУДЕНИТЕ 1.5 МИЛИОНА ПРАЩАТ ОБРАТНО ПАРИ

чЕкай, чЕкай малко! около 5млн са останалите вече... 2 млн ибега'а, 2млн умре'а... попреекспонираха бройката с бугарите оти да 'зимат повече субсидии :))) освен 'сичко от те тия 5млн 1/2 са циганье, помаци и най-ного ах-маци....

БРЦК

Тогава циганите работеха. За кражби се пращаше в Белене , а НЗОК нямаше. Циганите ги лекуваха като всички останали и здравни вноски плащаха колкото другите.

Айде пак лъжи! По това време липсваха най-елементарни медикаменти. Понеже пътувах често до западни държави командировка на връщане бях с пълен куфар лекарства за коите ме молеха близки и не чак толкова близки познати ( ама за лекарство човек не може да откаже!). Така че, нека да не лъжем и заблуждаваме тези които нямат спомен от това време!Само Истината ще ни направи свободни и ще ни помогне да се отървем от тази паплач дето ни краде и управлява!

Относно племето, това дето е в парламента ли е? Щото много такива племена вече станаха в РБ. Относно мафията, тя е световна не само българска. Затова и не искат да разработват истинските лекарства срещу рака, а само такива които забавят болестта.

Изводът: Нямаме нужда от Голям Хадронен Колайдер като оня в ЦЕРН за да си провеждаме експерименти по създаване на черна дупка в България. Имаме си "Национална Здравна Черна Дупка" която се нарича "НЗОК"!!! Затова предлагам "НЗОК" да се прекръсти на "НЗЧД"!!!

Чакай бе, нали взеха един милиард заем!? Ако не могат от него да отделят пари дори за 50 човека.. при положение, че нещата са въпрос на живот и смърт.. тогава няма никакъв смисъл от тази държава. А най- вероятно не са само тези 50 човека. Кой знае колко още са в подобно положение. Защо? Защо отнемате правото им на живот? За да може някой някъде след известно време да си обнови авто парка с 10 нови автомобила ли? ей сериозно ви казвам идва ми да взема един винкел и да ги почна наред.

На тези жени отказва, а на други хора с изготвени протоколи просто решава да спре животоспасяващо лекарство без предупреждение. Всички в семейството ми работят осигуряват се на реални доходи, далеч над минималната заплата, по тази причина сме и богати и детски не получаваме, а сега спряха едното лекарство и се налага да си го купуваме от няколко мсеца да не говорим че другото го купуваме от години от Турция, защото и то не се поема вече, а там е по-евтино и по-качествено. Сериозно се замислям дали да не мина в сивия сектор, защото не виждам смисъл да давам на държавата всеки месец по една шапка пари и да не получавам нищо насреща. Децата ми от сега подготвям за емиграция. Докато завършат гимназия ще знаят по няколко чужди езика и след това - по-далеч от тук.

Този милиард може да се разпредели само, че трябва да има и други умни да кажат за какво им трябва. Но нали виждате събират се няколко хорица мноооого умни и решават, че това е така и другите трябва да им вярват. Затова сме до това "дередже", защото ако тези докторчета имат техен близък или път те самите ще вземат много бързо решението си.....Срам и позор......

НАЦИОНАЛИЗИРА СЕ ЗЛАТОДОБИВА И ДОБИВА НА ЦВЕТНИ МЕТАЛИ В БЪЛГАРИЯ И СЕ СЪЗДАВА ЗЛАТЕН ФОНД ЗА ЗДАРВЕОПАЗВАНЕТО :)

В ГЕРМАНИЯ БОГАТИТЕ ГЕРМАНЦИ ПЛАЩАТ 42% ДАНЪЦИ , А ВЪВ ВЪШКАРИЯ БОГАТИТЕ МУТРИ ПЛАЩАТ САМО 10 % ДАНЪЦИ (И ББ И ОРЕШАРСКИ КАЗАХА ЧЕ НЯМА ДА ПИПАТ ДАНЪКА ЗА БОГАТИТЕ)

Ако вдигнат данъците на богатите, те няма да останат в България и ден. Просто ще си вдигнат чукалата и дим да ги няма.

Ако ни пробутваш АТАКА, няма да ти се вържем. 1000 лв. мин. заплат, 500 лв. пенсия и 40% по-евтин ток.

ЧЕ ОБЕСЕНИТЕ ДЕМОКРАТИ ЩЕ ВИСЯТ ПО СТЪЛБОВЕТЕ НА ЦАРИГРАДСКОТО

От 20 години се боря с тази диагноза! Безобразията, с които се сблъсквах са безкрайни, наложи се лечение зад граница по време на поредната криза 2005.... помня огромните опашки за лекарствата, свързани с хормонотерапия.... през 1997.... Няма край на тези проблеми, свързани са с много пари и липса на морал!! Заместването на качествени лекарства с генерични лекарства, произведени в Румъния, безкрайни протоколи, талони за постъпване в болница срещу едно изследване - ЕКГ!! Пълен цинизъм!!

От 24 години си пишете и стачкувате, за да си влошите живота. Е, накрая го постигнахте. Сега се сърдете сами на себе си!

Колкото и минуси да цъкате по такива коментари, няма да промените действителността и фактите, с които се сблъсквате ежедневно, щрауси.

Ей, хора, по-тихо! Лекарството е предназначено за рак на млечната жлеза, ако той отговаря на различни имунологични критерии. Поне в Щатите е така. Ако пациентката не отговаря на тези критерии, лекарят, изписал й това лекарство, става подсъден.

Кво 60 лева бе ти си луд .в Вноската е 15.20 лева

случаят може да се разглежда двуяко. От една страна- бюрократско,античовешко отношение , където парите са единствено важни. От друга страна-госпожата иска да се отпуска безплатно за рак на гърдата лекарство с точно определено търговско име,/съответно произвеждано от определена фирма/, за което единствено лекарите специалсти могат да се произнесат за терапевтичната му ефективност за този вид заболяване. Би следвало Надзорния съвет на НЗОК да се е консултирал с водещите специалисти преди да вземе решението си

Пари за нелегални имигранти има, за болните от рак- не. Това прокълната държава

След стрелба по банкери трябва да се очаква и стрелба по крадци с бели престилки.