Коментари - Лекарите няма да подпишат националния рамков договор | dnes.dir.bg
назад

Лекарите няма да подпишат националния рамков договор

Българският лекарски съюз няма да подпише национален рамков договор тази година. Това решиха делегатите на събора на съсловната организация.

Обратно в новината

Коментари - Лекарите няма да подпишат националния рамков договор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Москов, хората (доктори) ясно и с огромно мнозинство ти показват че не те искат! Ти достойнство имаш ли?? Махай се!

Като има такава масова реакция на български лекари срещу здравното министерство, това не предполага ли министъра да си подаде оставката!? Що за наглост на Москов!?

Това е истинският вот на недоверие,а не оня,нагласеният преди 10 дни.Оставка на наркомана Москов.

ПРАВИЛНО

такава ситуация, от 265 души, само 10 да подкрепят политиката ти, в нормална държава, министърът си подава оставката!Съотношението показва колко много не е прав във тъпотиите, които измисля!

Такава ситуация би била основание за председателя на лекарския съюз да подаде оставка, ако има подобна подкрепа. Министърът е длъжен да защитава обществения интерес, а не интереса на казионната организация на лекарите.

Само 36 милиона повече ли им трябват? Ами да им върнат на НЗОК от ония 1,5 милиарда, които Боко и Дянков прехвърлиха към Държавния резерв през 2012 год.!

БЛС е назначена организация,БЛС не защитава българския лекар,лекарите не го взимат на сериозно,няма респект,няма авторитети.

беден лекар няма и те са една мафия, алчна, правят операции ей така, ходете задължително за контрола в друг град

Който е умен и упорит да стане лекар, няма как да бъде беден.Бедни са мързеливите нищите духом

Като искат високи заплати, трябва да знаят, че срещу това стоят реформи. Не може да работиш по социалистически, а да получаваш заплата по капиталистически. Защо точно те се съпротивляват на това, нещата да се канализират, да бъдат в полза на пациентите и държавата ? Значи други интереси стоят начело.

Немаш проблеми брато. Само като ходиш на лекар се обаждай предварително,че искаш да те лекуваме по капиталистически.

Договаряне? Пари? Осъзнавам, че никой вече не работи само за ползу роду, което е тъпо, понеже същия тоя род и народ и държава ще му вдигне държавната заплата, но преговори ми идват малко в повече. Навремето имаше и повишаване на квалификацията и трудов стаж, което, по настоящем, се осребрява все още. Какво точно дават лекарите, освен да са това, което са, и да, ние всички да работим и за тях,защото тези хора се грижат за нас, обаче ние толкова си можем, за съжаление? И да, в цялата вариация на лекарската помощ аз, предвид развитието на мненията по темата от последните 1300 години все пак вярвам, че не се лекува синя пъпка със смес от гладна плюнка. Та, ако може, малко по-конкретно.

БЛС е казионна организация нямаща нищо общо с интересите нито на лекарите нито на пациентите. И ще бъде такава докато: 1) не промени структурата си според начина на финансирането на лекарите. 2) докато не се прекрати участието на лекари в съборите, участващи под някаква форма в държавната или общинска власт или обвързани с крупни икономически интереси (а това са повечето участници на събора-шефове на болници, отделения,клиники ДКЦ-та, хабилитирани лица)или зависещи от тях. 3) докато членския внос не стане подоходен а не като при членството в голфклуба. 4) докато не се прекрати финансирането на организацията от фармацевтични компании, чрез дарения (същото се отнася и за пациентските организации). Здравеопазването няма да се оправи 1) докато не се осигури равнопоставеност при договарянето между: а)Държава-б)финансови институции(НЗОК)-в)БЛС-г)пациентски организации. 5) докато държавата и НЗОК не започнат да контролират и да изискват само това за което плащат. 6) докато държавата и финансовите организации не поемат съдебна отговорност за неизпълнени договорни задължения или за недофинансиране на отрасъла,запричинявайки по този начин здравословни щети на населението. Трябвало аз да събера и да организирам хора за да прокарам тези си идеи. . . Нима аз трябва да организирам колеги, с които да защитим съсловието от тези, които се занимават професионално със защита на съсловните интереси?

Лекарите нямало да подпишат националния рамков договор, това са решили делегатите на събора. . . А НА КОГО МУ ДРЕМЕ?! Вижте се само, двадесетина реагирали. Като делегат на този събор отказах да участвам в него, отказвам да им правя кворума! Категорично Отказвам, вече 20 години да легитимирам властта на всичките разноцветни власти и на тяхното идиотско управление. Отказвам да участвам в този 30 годишен цирк наречен здравна РЕФОРМА. Животът е към края си, Реформата-НЕ! Нима БЛС като съсловна организация защитава съсловните интереси? Голяма пропагандна заблуда! Кой, участва в преговорите с НЗОК? На кого се отчита? Кой на кого поставя условия? И сега голямата игра: държавата дава на лекарите повече пари, но виждате ли те са причината здравеопазването да не ги получи. И така, щом лекарите отказват мизерните добавки държавата ще си ги спести и тях, а вината ще оберат лекарите 22! БЛС може само да подпише или не НРД, но не и да влияе на условията в него. И ако не го подпише остават старите условия. А след като го подпише какво, НЗОК(държавата) по всяко време може да го променя чрез анекси и да променя условията. Това е нещо като променянето на лихвения процент от Банката при изтегления заем.

Повечето не знаят в какво се състои здравната реформа! Някъде се "заражда " здравна идея и се обявава .След време нова мисъл блесва! Къде е началото, къде ще е краят?

Всичко това са тетрални постановки. БЛС не защитава интересите на никой, а само личната финансова изгода на шепа силно корумпирани лекари. Насила всеки лекар плаща членски внос и срещу това не получава нищо. Нито се борят за висока стартова заплата на лекари и мед.сестри, нито помагат с каквото и да било на болниците, нито пък се грижат за по-добро обслужване на пациентите. Всяка година театро, като им платят и се съгласявт. Всичко вършат задкулисно, това е! Една абсолютно ненужна организация, прасенце касичка! Има лекари с 530 лв заплата, нощен труд и разположение да не се плащат, мед сестри с 450 лв заплата, мизерни условия на работа и какво ли още не. Не си мръдват пръста за нищо!

Да така е

Добре де, как никой не каза Защо тези промени не са добри? Не е приемливо да очакваме липса на контрол и липса на познания за групи базови лекарства от лекарите, да не дава Господ, а да не можем адекватно да обясним Защо. Аз не просто вярвам в това, че моят лекар и моят аптекар си вършат добре работата. Аз съм живото, подчертавам, живото доказателство, че го правят. Защо има проблем за това, че ще се въведе още малко контрол, за да се установят и отстранят девиации от общата добра практика?

Лекарите не искат предписваните от тях лекарства да се заместват произволно "от най-евтините" им варианти, защото това ще доведе до влошаване на състоянието на пациентите им и обезсмисля целия процес на лечението им. Излиза, че качествено лечение пак ще получават тези, които могат да си доплатят за по-качествените лекарства. Самоуверен нарцис е здравният министър. Браво на лекарите!

Докато пациенти и лекари не заемат твърда, единна позиция по въпроса - ще теглим.

А с кого мислиш че работи фармакологичната мафия? Наивник!

Да не подписват. Стига усложнения.

За да има качествено здравно обслужване, много неща трябва да се променят. И парите трябва да са много повече. Не само тези от държавата. Всички, които работят, трябва да имат задължителен, ЛИЧЕН, здравноосигурителен фонд ( или застраховка - подобно на гражданска отговорност ). Но да е лична. Трябва да се изчисти даването на "подаръци" и пари "под масата". Това ще доведе до завишаване на цените за медицинска помощ и обслужване, но ще има база да се търси отговорност и да се изисква отношение и качество. И много, много други неща. Лекарите трябва да подходят с чест и достойнство ( защото да искаш пари под масата не е нито едното нито другото ), да заявят твърда позиция и да извоюват нещата, които смятат, че заслужават. И за да стане това по -бързо, по - лесно и по - безболезнено, трябва да потърсят съдействието на народа, на пациентите си. Тези промени са необходими на нас, за да може всички да сме добре. Крайно време е да станем един народ, с една идея.

ГРАНДИОЗНИТЕ АФЕРИ НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО НА МИНИСТЪР ПЕТЪР МОСКОВ. - може би защото получените от Република Турция ваксини Пентаксим са на стойност 1 045 000 евро, а дарените от Република България БЦЖ ваксини са на стойност 40 000 000 евро. Малка разлика в милиони, които предварително са разпределени като комисионни между БОРИСОВ,МОСКОВ И МЕСТАН - може би защото посредникът при сделката е синът на Лютви Местан. -СКАНДАЛНИТЕ ВАКСИНИ ЕУВАКС СЪДЪРЖА ПЕТ ПЪТИ НАД НОРМАТА ЖИВАК

ТОЯ ИЗЦЪКЛЕНИЯ ЩО НЕ Е В ЗАТВУРА

благодарна съм, че лекарите не подписаха НРД.Този малоумен некоординиращ геноцида ,търсещ само комисионна търгаш. Малко отдих.

Не трябва с насилие а трябва да е с консенсус.Насилието произвежда ответна реакция ,освен това не е демократично.Мнозинството трябва да реши а не малцинството

В опитите да реформират здравеопазването, без да спечелят лекарската гилдия, се провалиха и Клинтън, и Обама...За Москов - или хубаво или нищо - той вече е политически труп. За да има успешна реформа трябва да са доволни и богати лекарите. Те са мотора на системата. Приказки от сорта "дайте да дадем" европейско качество на пациентите, ама ако може без да плащаме на лекарите вече не минават. Хайде лека нощ и да не изпуснете сериала за д-р Хаус - водете си записки, защото с тази здравна политика самолечението ще стане ежедневие...

И вие, докторите, от бедни пациенти няма да направите пари! А който има пари не се лекува тук!

да бламира реформите на Москов в здравеопазването. Москов получи вот на недоверие заради хаоса в здравеопазването който ще настъпи от неговите реформи.Тази новина изтече към 19,45 часа....тук чакат хората да заспят та да я пуснат.

Абе к'ви рамкови договори, с к'ви тъпотии занимавате хората бе? Днес слизам в зимника и гледам зелиту съ вкиснало и хванало яко цвят. Бре, сви ми съ и сарцето и стомаха, безмалко да хвана имфаркта. Мих го мих, ама то съ разлигавило и за нищо не става. Като е топло тъй става. Зелиту на боклука отива. Сега цяла нощ не мога заспа. Па тук с некакви доктури щъ ни занимавати и с ранкови договори... Тхюююю.... да .... е..аааа...

Аман от тролове и кретени :( този форум тотално се омаза с лайна и простотия ... време е администраторите да почнат да си вършат работата и да блокират IP--тата на идиотите с повече от 20 минуса

БЛС е казионна организация, назначена по закон и е една от многото паразитни държавни институции. Плащам задължително членски внос, по закон нямам право да работя ако не членувам. Теоретично могат да ми вземат хляба ако ме изключат по някакъв техен критерий. Никога не са защитили реални съсловни интереси. Тези смешници всяка година играят театъра с неподписване на рамков договор, затрудняват плащания и пак лекарите опираме пешкира. Да ви таковам и касата и евроглупостите смешни.

значи си съгласен на пръстов отпечатак?....пак може и да си прав наил си дофтор ...ще отсечеш пръстта и пак ще го положиш.....

Никакво отношение нямам към слухове и по-скоро смешни истории с пръстови отпечатъци. Никой не ме пита. Това, което зависи от мен е да се смея на глупостите на колегата с трескавия поглед.

Не ни пука лекарите дали са съгласни. Ясно е че, като им резнат кранчето за точене на касата ще са против. Баси мизерната държава сме. Тук кражбата е издигната в култ и се приема за конституционно право.

Ако искат да подпидват, тука имаме такива проблеми, магнолията са я налазили акари, се занимавам някви лекарчета.

но си искаме правата както при Тодор Живков!!! Не знам, много е сложно.

Пак ще го подпишат. Българските лекари не отстояват никакви идеали , цели. Това е поредния блъф че няма да се подпише. Така става всяка година. Може би редовия лекар няма да постъпи така, но това се прави от тези които са самоволно избрали се да представляват бг. лекарите- лекарския съюз е също престъпна организация. там някои така се хрантутят, че какво като веднаж в годината трябва да реагират. В останалото време лайф- хапване, пътувания, купон......... И членски внос събират, "доброволно" от лекарите. Сега е време отново да "протестират" с/у поредния рамков договор, койюто пак ще бъде подписан. Затова уважаеми хора не може да се стигне до добри промени в здравеопазването, пък и в която област решите да погледнете е все едно и също. Има еднагрупа хора, които колят и бесят, а всъщност им е угодно да живеят на гърба на другите.