Борисов обеща пари на болниците, тепърва ще смятат колко

Парите за здравеопазване за 2010 година да бъдат същите като тези, платени за медицински дейности през 2009 година.

Обратно в новината

Коментари - Борисов обеща пари на болниците, тепърва ще смятат колко | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И Бойко и цялото му правителство да си ходят най - сетне. Цяла година слушахме обещания, закани - и накрая нищо. Дори е по - зле от преди.

Всичко си върви по познатия сценарий. Първо "разлайваме кучетата" с бомбастично изказване на някоя душевно болна кукувица от кабинета (обикновено Дянков или Ана-Мария Борисова), след което идва Спасителят на нацията - бате Бойко, на бял кон, за да ни реши всичките проблеми. Смях! Не знам докога ще се връзваме на тези номера.

Господа министри и вдякакви такива птици от които зависи нашето лечение в болниците ,МОЛЯ намалете търтейте от окръжните здравни каси .Не виждате ли колко такива нееаселяват огромните сгради в областните градове? Защо ни са и какво толкова работят?

известно ли ви е че Българиа има 400 болници=колкото Франция,икономика няма кат Франция,е как ще стане,тая работа.200 болници имат по 7-8лекари в цялата болница-е каква е таз болница.Трябва да се направят още 300 болници с по 2-3 лекари във всяка и да приключваме с медицината.

И аз обещавам да работя, тепърва ще смятам колко...

Мога ли да задам въпроса какво правят парите на здравноосигурените във фискалния резерв. В закона за здравно осигуряване е вписано ясно и точно, че това са пари на хората, които се събират и харчат само и единствено за тяхното здраве. Нима държавата толкова е закъсала и тези управници вече няма какво да грабят, че посегнаха и на личните пари за здраве на хората. А приказките за увеличаване на заплатите на докторите са нагла лъжа. Откакто това правителство е на власт, заплатите не са замразени, а орязани почти наполовина. Как това общество не разбра, че здравната реформа се крепи единствено на това, че не се заплаща труда на медицинските специалисти и се граби от тях. Къде сте виждали една медицинска сестра да взема 300 лв. заплата, а доктор 500. Затова скоро нито сестри, нито доктори ще има, а за млади специалисти просто забравете. Тези, които понасят още тази гадост, наистина си обичат професията, но в крайна сметка всеки има инстинкт за самосъхранение.

Сега няма да покрием стандартите и готово- няма те да ни изпозатворят, сами ще се изпозатворим. А няма да ги покрием, защото не се задържа персонал на тия заплати. Те няма да са ни виновни, сами ще сме си и готово! Вълкът -сит, агнето цяло! Крайно време е да хващаме пътя и да се махаме, пък тия нахъсаните, дето все сме им корумпирани, некадърни и нам си какви, да ги лекува който си ще, може и врачката, щом на нея имат повече доверие и тя ги гледа за без пари...

Борисов първо обеща, пък после мисли. А има ли с какво да мисли? Цялото му управление е некадърно, значи ннямя с какво да мисли. Значи и пари няма да има.

Търсите спешно пари эа эдравеопаэване,остава да е верно, а пък и вие сте решили проблема, отиваш при джипито ,той ти каэва няма талон эа преглед эа специалист, отиваш си в къщи,охкаш , посред нощ те хваща криэа,отиваш в спешна помощ,те ти каэват махай се отивай си при личния лекар ако си жив още,а срамното е че те питат,отспешна ,болния в къщи удар ,инфарк,ли има,кой энай,при други болести,не идва помощ,ще устаните в таэи държава само министри,и яхтажии.

Еден прост пример за пълната простотия в която живеем:Плащам си редовно и съм здравно осигурен без прекъсване.Отивам в Пирогов да ми извадят кърлеж.Заявяват ми че това струва 25 лева.Няма на къде и си плащам като поп.Е, за какво си плащам осигуровките тогава?

През 2009 г. ЕДИНСТВЕНО бюджета на здравеопазването беше намален с 250-300 млн лева?! Допълнително през м. юни 2010 г. д-р Борисова намали, със задна дата, парите за здравеопазване с 29,4% и ги подари на Дянков?! Д-р Борисова напълни министерството си (структурата, която трябва да ръководи реформата) с млади, наперени, добре платени и...нищо не разбиращи, които флуктуират нагоре-надолу, без да знаят за какво са там. Цялата дейност се стовари на гърба на 50-60 оцелели опитни служители, които обаче съвсем не са достатъчни за нормалното функциониране на министерството. Д-р Борисова започна да променя структури, да сменя опитни ръководители, да променя системите за доставка на лекарства, хиг. материали, консумативи и т.н., с което блокира изцяло дейностите в здравеопазването. РЕЗУЛТАТИТЕ - намалени заплати, върнати болни, не лекувани или непълноценно лекувани пациенти и задаващ се пълен колапс на недоразумението, създадено от Костов, наречено здравна система. Или, както казва Тери Пратчет - д-р Борисова "...ВНЕСЕ НОВ УЖАС В МИЗЕРИЯТА..." на здравеопазването.

Радикална реформа се иска, а не кърпене. Така ако продължаваме болничните медици ще избягат в чужбина, а пациентите на оня свят! Здравната каса е каца без дъно!

Вероятно има и истински мнения, но има и много мнения дето стила е еднакъв. Просто е поставено едно мнение няколко пъти с различни думи. Все повече вярвам, че наистина има платени писачи, защото психично болните не пишат толкоз злостно

Иван Станков, ти не си ГЕРБ-ер. Защото не можеш да напишеш това по-долу, като знаеш че партията се напълни с бивши комунисти. Пращи по шевовете от управляваши, които са били БКП секретари и секретарки и от деца на комунистическата номенклатура. Направи анализ, огледай, заинтересувай се. А и от ДПС бивши активисти, сега на Министрески кресла. Ха сега, Станков да те видим чих си.

много глупаво и тъпо положение , а още повече решението му, ако има такова. ИСКА СЕ РЕФОРМА.

Болните евтини "Дупета" ли ще ядат или ще си носят храна!Да не дава Господ да се разболееш в Българистан!Господи опази ни от поредното робство!АМИН!

Няма страшно бе хора! БАН все още е насреща...Колко му е да ни накарат да върнеме и заплатите за текущата година и току виж вземат та се намерят пари за здравеопазване.. Инак паметници на сегашното управление за милиони евро ще строим - лек пример е залата на 4ти километър,при наличие на 5 зали в София,които са превърнати в турски битпазари,нооооо все пак трябва премиера да има някаква лента да среже все пак и да каже -"аз построих" Днес си заложих името,че точно така ще стане на срещата с лекарите ииии познайте ,все още ще се казвам както са ме кръстили :)))

При запазване на същите средства храната на болните ,ако я има ,по какъв стандарт ще бъде-по стария и старите цени ,или по новия Стара планина и значително по-високи цени.

На магистралата ей сега че ги искарам и че им ги дам...

Айде добре, ше ви дам 200 мил, щом толкова искате.

Много лесно Бойко ще намеи пари като отрежи още от образованието и науката.И без това в тази насока герберското правителство се специализира, верни на тезата: колкото по-прост народ, толкова по-лесно се управлява.А и самите гербери в повечето са необразовани хора и при тях най-високо образованите се смятат пожарникарите.

От рязане на социални "придобивки" зъби не ми останаха. И на хората в България зъбите изпадаха, просто нямат пари за заболекар. Безработните обаче нямат избор, или си плащат здравния рекет или ще бъдат криминализирани. След няколко неплащания, ако не са се споминали, са сигурни рецидивисти за неплащане на здравен данък. Тогава от местата за изтърпяване на наказанията и превъзпитаване, предсрочно, с амнистия ще се освобождават места за здравните рецидивисти. 500 лева е месечната издръжка за "такиви" безработни и самоосигуряващи се "рецидивисти". БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.

Бате Премиерът ни можеше да се пусне на US Open и да спечели малко пари от наградния фонд :) После да се трансферира в Реал Мадрид или по-добре в Манчестър сити, че дават по-добри пари. Така ще закърпи бюджета и народът ще го обикне още повече :)

Момчета, стига с този страх, бе. Ще станете импотентни и ще започнете да имате среднощно изпотяване с напикаване. Та, да се вземат от Сокола, Цървула, Черепа, Кокала, Тазобедрената става, Говедото и Марулята! Че и повече ще съберете /ако поискахте, ама не би/. Същевременно започнете веднага нова подмяна на документите ни за самоличност и така като въртележка......Тамън си си извадил, и пак тичаш обратно....Глобите на КАТ също да се завишат драстично, като плащаш още с появяването си на тротоара сутрин преди да си отишъл до гаража си, защото си виновен по презумпция. Да се обиколят и родилните домове и да се направят досието на всички новородени срещу заплащане, защото не се знае колко от тях ще пристъпят закона като пораснат..... А, на учителите да се дава само аванс - защо им е остатъка, това заплата ли е и без друго?! Да продължи плащането на данъци и сметки на починалите от техните семейства от тяхно име докато настъпи \второто пришествие и възкръснат, та да ги хванете лично къде се губят толкова и ви се крият..... На 15-ти септември всички класни и учителки да си заплатят получените китки по пазарни цени и да не ги препродават втора употреба. Както се вижда, има още бол неизчерпаеми творчески резерви за попълване на някакви си 200 млн. Като не ви харесват всички тези мерки, тогава си направете и разиграйте здравно тото - примерно, попълнете във фиша вашата прогноза за смъртността от утре до други ден, или познайте колко далака са изрязани вместо зашиване на външна порезна раничка.... Но стига с инициативите, искате на готово, а?! Защото ще се получи готов сценарий за Славей Трифонов и сценаристите му ще останат без хляб /те така и така не го ядат - предпочитат мръвка/.

Супер си! Разбрах те! По повод далаците - много е страшно това нещо!!!

Спешно търся 10х лв да си погася кредита

ОТ НАРОДА БЕ ТИКВО ПРОСТА НИ АКЪЛ И ОБРАЗОВАНИЕ СЕ ИСКА НА ТОЯ ШИБАН НАРОД ТОВА МУ ТРЯБВА А ЧЕТИТО ВИ ГЕРБ

Що за цирк? Излиза, че мин.-председателят НИКОГА не знае какво, аджеба , правят подопечните му, НЕ Е в течение на делата им, НЕ ги е одобрявал, въобще НЕ е в действие, и изведнъж, когато се види, че всичко е осрано, ТОЙ се появява на бял кон и "оправя" нещата. Защо , като е толкова пекан, първо не се е постарал подчинените му да НЕ се осерат? Значи, само ТОЙ знае и може да се о/справя!, а хората , които лично одобрява и назначава - не могат?! Че тогава какъв е смисълът да ги допуска до постовете им? Пълен нонсенс. И докога някой ще вярва на този пасквил? Министрите - неспособни, но шефът им е един път герой.

Казват се "бушони", брато :)

според думите на самия Дянков,той е в "топ100" на "най споменаваните икономисти в света". не знам дали е вярно,но съм сигурен че майка му е в "топ3" на "най споменаваните жени в България"

евала бат радко скоро не сам виждал по добро попадение.

абе ДЯНКОВ нали сряхте по десет процета от всички фирми на които дължахте и дължи на фирмите .КАДЕСА ПАРИТЕ .ИНУДИХТЕ ВСИЧКИ ФИРМИ ДАСИ ПЛАТЯТ РЕКЕТА

Първо орязали болниците с 200 милиона лева.Предизвикали негодуване сред лекари и сред пациенти.Медиите им изострили протеста до точката на кипене. И изведнаж на сцената слиза любимецът на народа Борисов и с един замах възстановява парите- колкото са били през миналата година.Разиграват смешен сценарий за пред тъпа публика.А премиера работи като...вол.

Az spe6no tursq 1 milion leva za da si jiveq jivoteca. Moje i v euro, vseki bulgarin po 20st. i gotovo kakvo tolkova vi struva

КАКВИ ПАРИ КАКВО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ БЕ БОРИСОВ, Ами в момента държавата е в много по трагично състояние от това през 1996-97 година. НЕ Е ЛИ КРАЙНО ВРЕМЕ Г-Н ПРЕМИЕР ДА СПРЕШ ДА ИГРАЕШ НА ТЕНИС И ДА ПОДТИЧВАШ ПО ШОРТИ ДЕМОНСТРИРАЙКИ СПОКОЙСТВИЕТО СИ ТОГАВА, КОГАТО ДЪРЖАВАТА Е БАНКРУТИРАЛА. Попитъй министъра си на финансите колко е към момента бюджетния дефицит образуван от събраните приходи. ЗЕЙНАЛА Е ДУПКА ОТ 5,5 МЛРД. ЛВ БЕ БОРИСОВ !!!! СЪБРАЛИ СТЕ СМЕШНАТА ЦИФРА ОТ 7,5 МЛРД ЛВ. Как ше събереш за останалите четири весеца 12 млрд. лв.???? ИЛИ КАКа КРИСТАЛИНА ДА МУ МИСЛИ. Тя с приятеля и от СБ г-н Зелик трябва да осигорят заема от Световната банка. АМИ АКО НЕ УСПЕЕ ??? Сещаш ли се каква Жанвиденова зима ви чака. МНОГО ТИ Е БЕДНА ФАНТАЗИЯТА Г-Н ПРЕМИЕР.

Неотдавна пак се наляха 200 милиона в здравеопазването.Сега пак се търсят пари.Никой не може да ме убеди,че това не е бездънна яма.И 10 милиарда да им дадат пак ще искат още.

хахахахха, лекарите пак се оставиха да ги изпързалят :))))))))))))))))

Да конфискуват незаконното имущество на Диневи, Баневи, Велчеви, Станишеви и т.н. и ще осигурят много по-големи суми от горепосочената.

200 млн-че това са некакви си 70 джакпота-кво толкоз?

Ми то нема пари бе, Бате. Нали всичко замина по какви ли не глупости. Не съкратиш ли правосъдните разходи сме умрели. Празни съдилища, дремещи следователи, а милионите хвърчат.

Търсят, казват. Навремето се шехуваха с Т.Ж. в смисъл, че полицията не го е търсила, но той все пак се криел, та и сега така. С една дума, могат веднага да ги вземат от Сокола, Черепа, Бидона, Сопола, Говедото и т.н., ама не смеят.

Няма пари и то е ясно защо няма. Една от причините е Световната криза / няма икономика/.Другата е пладнешкото крадене на Триглавия змей през последните години,за което и доктори и учени спаха дълбок сън.Милионите на Б-я потънаха за какви ли не луксове и излишни градежи,от магистрали и резерви. Цоцене от Здр.каса по невероятни схеми и далавери. КЪДЕ БЯХА ДОКТОРИ И ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ. ЗАЩО ГО ПОЗВОЛИХА ТОВА ? Дори профсъюзите си мълчаха. Сега какво искате да напечатаме пари ,за да сте доволни всички.Досега никой премиер не е поемал отговорност пред народа. Но и на това сте недоволни...Няма угода..

Нямането на икономика и предишното правителство ли са виновни за потъването на тазгодишните ни здравни вноски и стопяването на 800М НЗОК резерв?

Толкоз са крали, че и резерв на Бойко са оставили да има си харчи ;) аре стига...

Тя тая Светлана явно не и се случвало да разчита на нашата велика здравна система. Ще я питам аз ако трябва всеки месец да купува тест-ленти за кръва захар и консумативи за инсулинова помпа (общо 500 лв) и ще я питам после кой е платен драскач. И тук нямам избор - всичко е в името на здравето и живота на моето дете.

хора прогледнете и започнете да мислите герб не е различен от бсп и сините ...ако поддарJAте една или друга партия явно ви плащат..докато не започнете да мислите че единнен народ е по силен от едина партия ще бадате шибани.

РЕФОРМАТА НА Б.Б.= СЛОН В СТЪКЛАРСКИ МАГАЗИН,ВСИЧО ПОТРОШЕНО,ПОСЛЕ ПАРИ -ОТКЪДЕ

хаха заглавието звучи сякаш някой е пуснал обява :)