Коментари - Заветът на Боян Петров: Поставяйте си дръзки цели и изкачвайте върхове! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има едни устройства, които се наричат GRS-локатори. Има и за домашни животни-да не се загубят. Подобно нещо би спестило много време, пари и дори човешки животи при изчезване на алпинисти. Или аз съм вече изобретател?

Ще поясня: 1. дълго пътуване /скъпо/ до подножието на планината, 2. разрешително, 3. застраховки, 4. такси, 5 шерпи, 6. заръки на спонсори, 7. медии, 8. роднини, 9. собствено самооценяне за смисъла на всичката тази безсмислена работа. Това е голямо начинание и през всичкото време гледаш неразбиращите погледи на хората, съмнението на близки и познати, и въпреки всичко отиваш. И като стане трудно и се наложи да се върнеш, те обхваща отговорността и страха че всички тези девет неща ги пропиляваш! И не върви да се откажеш, просто щеш нещеш трябва да отидеш. И така, така ги виждам нещата. В един момент вече не можеш да се върнеш, има морални угризения.

ъхъъъ, могат да те изкарат малодушен..

Знам, че както винаги ще ме нацвъкате първосигнално с минуси. Знам, че 99,99% от Вас не осмислят причините и следствията от събитията и няма да осъзнаят, какво казвам. И въпреки това, заради мижавия 0,01% си струва да поразсъждавам: 1. Боян Петров изрично подчерта в интервю, че страхът от планината го държи в кондиция и е водещ при изкачванията му. На фона на този страх тръгва САМ, преди другите, точно както направи Христо Проданов преди години. И плати същата цена... ВЪПРОС: Искате ли Вашите деца да постигат върхове, а когато върховете привършат да правят безумства? Искате ли Вашите деца, вместо да живеят НОРМАЛЕН живот и да са в помощ на близките си, да са ОТЯВЛЕНИ ЕГОИСТИ, които желанието си да останат в историята са готови да извършат безумства и да платят с живота си? Е, аз не! Възпитавал съм децата си, че трябва да се изкачват върхове, но върхове в съвсем друг аспект. Защото осемхилядниците на земята се броят на пръсти... А както Боян казва - всеки връх е само плацдарм към следващия. Какво щеше да прави, като ги изкачи всичките? Да почне да ги изкачва на ръце? Самата идея за ПОСТОЯННО изкачване е абсурдна и вредна за обществото. Не, че не трябва да се изкачват, но това трябва да става В ЕКИП! Егоистите обикновено плащат с живота си. Та за това за мен нито Боян, нито Христо са герои. Самовлюбени маниаци - да. Егоисти до припадък - да. Фарфалаци с хлапашки манталитет - да. Но отговорни, градивни общественици - НЕ. Аз не искам децата и внуците ми да приличат по нищо на Боян Петров. Нито да получават пари за броене на гущерчета по магистралите, нито да харчат парите си в безумни начинания, само исамо да остават името си в един - два реда за историята... Айде, почвайте ме с минусите!

''жената до...'' да спре да се изказва повече.

Имам един въпрос към редактовите. Защо се пишат по няколко статии на ден за Боян и зашо се отварят тези статии за коментарри на дебили с мозък по-елементатер нот този на едноклетъчна амеба. Този човек е Човек от който много от нас могар само да се учат. И аз го правя от дълго време.. Не мие лесно да приема факра че го няма физически вече на тоя свят, но както той сам казваше - всички сме рпеходни - той е в друго измерение вече. Кой позволява цлата тази помия да си езпише за този човек седмица и нещо вече. п няколко пути на ден. Защо? Моля редакторите спрете вече или заключете статиите. Благодаря за Завета на Боян. Имах нужда да прочета. Спрете моля ви. Дайте мир на душата му. Не виждате ли кава паплач сган и нищожетсва щъка тък. да хранят егото си. Мерси

Съжалявам за правописните грешки. От вълнение е. Също от гидини не пиша на български и ми е трудно. Но смисълът се разбира. Моля заключете статиите за Боян.

От години не пишеш на български, а продължаваш да четеш? Що се буташ между шамарите на тези, дето сме останали? Що се опитваш да ни наложиш продажническият си начин на мислене? Малко ли еничари е дал българският народ за 500 години, та да се обезкървяваме, заради такива, като теб още? Българите живеят в България, драга. Вие, в чужбина, дето не пишете на български сте еничари. Та не ми давай акъл!

А бе, я си гледай работата! До гуша ни е дошло от такива като теб-неграмотни емигранти,за които "смисълът се разбира". Нагли, злобни,тесногръди,раздаващи квалификации и опищяващи орталъка радетели за права.На всичото отгоре и заповеди даваш какво да се заключва. Аман от малоумници.Нямате ли свършване разните му там "извисени" откачалки?

ти добър пример даде... Направо ти повервАхме...

Учудва ме злобата на някои коментари. Има личности, които агресивно бранят прагматичния си начин на живот.."зящо катерил, защо умрял, защо семейство оставил...много странно. Никой не иска нищо от вас, бе пичове, всеки сам си решава. Но тези и други моменти напомнят за поговорката: "роденият да лети не може да пълзи а роденият да пълзи - не може да лети". Аз лично се възхищавам на Боян, такива хора ме карат да се гордея, че съм българин.

боце не те ли кара да ссе гордееш че си булгарин? или аспарух, или тервел?

.

Хич недейте го слуша тоз! За кво да са изкачват върхове? Я си живейте тихо и кротко!

Охлюв!

еее, прекалявате, що говорите така!

Помия

Осрахте се със статии за този откачен и безрасъден алпинист. Та и негови завети сега, откачена история

Охлюв!

охлювите са там горе, на върха! да! Наистина имало охлюви! Преди милиард години е било море ... да! Прочети да видиш, оказваш се прав!

Ако прочетеш малко за други известни хора като Илъм Мъск, Стив Джобс, Никола Тесла, Айнщайн, Томас Едисон, всички са или са били в някаква степен откачени.

Кой е Боян Петров, та ще има завет? Доколкото се ориентирах, семейството за него практически е нямало значение, а на другите хора заветите му са ни през цура. Щях да кажа да го духа Боянчо, ма той вече го издуха. Яко!

може ли такава простотия да бълвате. Всички го издухваме рано или късно, по един или по-друг начин. Един българин да плюе друг българин - много типично и отвратително. иНАЧЕ за човека - ми бил е на уникални и интерсни места, където ние няма да отидем. На мен, и на много хора ни са ни интересни тези места, точно защото никога няма да ги видим. Това е все едно да се затвориш към света (както вие искате очевидно) и да се съсредоточите само върху ракията и кварталната кръчма. Еми, много хора не сме като вас, не съм и като този алпинист, но поне той с гордост развяваше българското знаме и не плюеше като вас по сънародниците си, той е имал по-велики цели.

Стигна се до там,че има идея на името на този отявлен кретеноид да се преименува БАН. БАН - Боян Петров ,България ! А на жената под него и на роднините му да се събират по 100000 лева. На гей парада щели с едноминутно мълчание и на колене, легионерите да уважат паметта му.

Жалък си...Разхищение на човешки м'атриал!

Освен, че си охлюв си и изрод!

имало вкаменени охлювя, бе човек, там горе на върхо! дааа! отиди да видиш!

Боян е велик, той никога няма да умре, вечно ще живее сред нас, в нашите сърца. Изписа се какво ли не, но истината я знае само той. Аз го разбирам, брат ми също е алпинист и всеки път треперя, когато е в планината, но това е била неговата мечта, неговото желание. Всеки вижда смисъл в нещо, всеки има свой свят. Знам, че той е стигнал върха, каквото и да се е случило, постигна целта си. Той е жив и ще живее вечно.

Жалко, но това е положението, а относно рака ..според мен тук важи поговорката "имаш ли век- има лек", защото съм видял хора, които бяха вътрешно борбени, но не оцеляха и обратното.

отново се учудвам не неадекватни коментари - вместо съчувствие към алпиниста - жалейки за тоя, за оня, за жена му, за спасители - хора, които са напълно непознати за вас.

И да храчат по цял ден, плювачите си остават едни нещастни оглозгани същества, затънали в тъжния и сив бит, мислещи само за хляба и за клозета, дори когато ги имат /пълнят в изобилие. Обикновено от такива индивиди нищо не зависи, те са напълно безобидни - плюйкат тъжни плюнки, и така докато се задавят, защото не им е приятен факта, че хора като Боян имат смелостта за истински живот, а те водят клавиатурно съществуване.

И ако всички са такива, кой ще бачка ?

А ако няма такива "луди" кой ще ти измисли електричеството, за да си седиш на топло сега вкъщи и да фолософстваш в нета? А като съпоставиш усилията на повечето бачкащи неговите какво става? Сигурно затова на К2 е пълно с народ като на Витошка? Що ти не отидеш да катериш осемхилядници?

абе точно такива като този алпинист, които са имали по-различни цели и идеа са измислили електричеството, както и всичко ново и моредно. Тези, които си гледат статуквото не са иноватори и не движат света напред, така да знаеш.

И какво сега? Всеки, който го смята за безразсъден е нещастник, некадърник и плювач, непостигнал нищо в живота, така ли? Уморихме се просто от Боян Петров, каквото и да отвориш - Боян Петров. Защо е толкова важен един човек, за който не беше чувал никой, извън прителския, семейния и евентуално професионалния му кръг? Пътят нагоре към тези 8-хилядници е осеян с трупове, които никой не мести или прибира, защото няма как. Все на самонадеяни хора, с грешни преценки. Но никой не пише по 10 дни и по 50 статии за тях.

Такъв "истински живот" лично аз не желая, поради простата причина че не разбирам и неодобрявам този "спорт". Не виждам смисъл в целта да се качиш някъде и това да ти коства всичко, имам по смислени цели лично аз. Този "истински живот", за да го води, си трябват и спонсори, които бяха изобразени по якето му. Бог да го прости.

Аз лично не се вълнувам лично ти какво желаеш, вълнувах се от силния дух на този човек, който беше съвсем наясно какво може да му се случи и въпреки това пое към мечтата си и гибелта си. Относно спонсорите- спонсорирането идва с катеренето. Със сигурност и ти го можеш- не че ни ти стиска, но представата ти за истински живот е друга.

То и аз не виждам смисъл 11 човека да търчат по една топка, ама всички гледате футбол! Дай да отречем всички спортове защото били безсмислени! Тук става дума за духа на човека! Не знам какво разбираш ти под смислени цели, вероятно се пънеш да намериш лекарство срещу рака или метеш улиците да са по чисти!

това не разбират, алпинизмът бил рисков спорт, както е и фигурното пързаляне, както и конните надбягвания, и т.н. Много прости хора има, като не разбират нечия страст и я обявяват за лудост, все едно сме в средновековието или под турско робство.

За теб май само паричките са важни!

Такъв "истински живот" лично аз не желая, поради простата причина че не разбирам и неодобрявам този "спорт". Не виждам смисъл в целта да се качиш някъде и това да ти коства всичко, имам по смислени цели лично аз. Този "истински живот", за да го води, си трябват и спонсори, които бяха изобразени по якето му. Бог да го прости.

Такъв "истински живот" лично аз не желая, поради простата причина че не разбирам и неодобрявам този "спорт". Не виждам смисъл в целта да се качиш някъде и това да ти коства всичко, имам по смислени цели лично аз. Този "истински живот", за да го води, си трябват и спонсори, които бяха изобразени по якето му. Бог да го прости.

Хубав, слънчев човек, боец за неповторимото. Такива хора не умират, независимо какво си мислят хората. Планината, любовта му към нея, го е направила различен. В определен смисъл му завиждам, че остана там, колко близо до Вечността на един слънчев и не-бесен свят! За мен е герой!

Не беше прав Боян Петров!!! Защо не взе и Бойко Борисов?

Хайде, Бояне, прибирай и идиотите от редакцията на ДИРБГ, че много те жалят. УмирГат за заветите ти!!!

Пазарна икономика, публикуват се статии, които се коментират и четат, защото будят интерес или провокират.

Вредата от микровълновите лъчения (GSM, WiFi, BlueTooth, DECT и т.н.)

... от малоумник направиха ГЕРОЙ!

В тая шибана редакция на ДИРБГ всеки дебил, педал или идиот е герой!!!

Завет от Боян ? Ама вие сериозно ли ?

Времената се Обръщат. В Миналото Герои са ставали вече Мъртвите. Сегашните времена Искат Живи Герои, че времето върви бързо и няма време да чакаме да умрат.

Вкоченясъла гяурска мърша за нищо не става!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Бай мангал, карай по-внимателно, щот ше ядеш голема бела змия и ти и чаветата ти-отзад!

и съвсем за нищо НЕ СТАВАШ дори като жив, жалко.

От колко дни, бе дрисък, пишеш с големи букви, щот симного малък и не си пиеш хапчетата, а ? Мама ше ти се кара- опааа, тя има една бела змия отзад и е заета.

Най-високите върхове не са в Хималаите, те са в нашия мозък. Можем да ги изкачим, когато започнем да мислим и да си отговаряме на въпроси като: 1 . Защо ходим в планината? Защото обичаме природата и прекарваме повече време СРЕД нея, осъзнавайки че сме нищожна частица от нея или защото обичаме повече себе си, състезаваме се с природата и се опитваме да бъдем НАД нея, поставяйки всевъзможни рекорди? 2. Какви са разходите за изкачване на един осемхилядник- за екипировка, транспорт , такси за изкачване и всякакви други ? Колко обикновени хора, разчитащи само на своите доходи, могат да си ги позволят? 3. Колко време отнема подготовката на експедицията, самото изкачване и възстановяването след него. Колко работещи хора, ползващи нормален годишен отпуск, могат да отделят това време само за себе си, без да ощетяват близките си и семейството си? 4. Ако височината се измерваше не в метри, а във футове или други мерни единици , колко щяха да са върховете , достойни за колекцията на алпинистите? 5. Ако не знаехме каква е височината на върховете, кои върхове щяха да бъдат колекционирани от алпинистите? 6. Кое е по- разумно - да бъдеш планински водач, хижар или обикновен турист, наслаждаващ се на красотата на планината или алпинист, "покоряващ" върхове и чупещ рекорди? 7. Алпинистите не са ли всъщност туристи, заболели от височинна болест и какъв ще бъде следващия рекорд , който ще счупят? Аз имам някои идеи по въпроса, но може би колегите коментиращи ще предложат нещо по-оригинално. Поздрави на туристи и алпинисти!

Най-после един смислен пост. Какво значение има кой колко върхове е покорил като детето му ще остане сираче? Да няма подкрепа в лицето на баща си когато расте и съзрява... Не, тези хора са болни. С парите за експедиции може да се спасят хиляди човешки живота. И какво доказват 'синковците'? Та шерпите правят това многократно и никой не знае имената им.

Нема как да разбереш, хич не се и опитвай, не ти е по силите- гледай да скъташ некой лев за ракия и лютеница, от това по-важно нема. Той Боян изцоца и детските фондове за лечение, пак той вдига цените- смело по Боян метай, а не пред парламента. Бочко Тиквоча е герой, мани го тоя. Пример ше ми дава- да катери с диабет, нещастник... друго си е да се качиш на колата нашмъркан и да смачкаш тоя-оня, или да трепеш лапета по парковете с колелото, не е ли така?Те това са смелчагите, а не тоя -два пъти рак, 10 осемхилядника- смешна работа.

Друго е Жив да ти разказва за 8 хилядници. Като Дойчин примерно, че е и сладкодумен. Спря на време. Сега, ще качваме Еверест "в памет". Дано остане жив Скатов и се завърне в Базовия, че и той да ни разказва ... ама кой ли слуша, кой... А "Старата Кримка" си е стара ... и за това е Жива.

Хайде, ДИР-ници или спрете да ни занимавате с този идиот, или отивайте при него!!!

Връщай се в ада, откъдето си изпълзял.

Ще се молиш да ти намаля огъня на казана, но уви - ще вриш в катрана вечно!!! Идиотите от ДИР-ника не оставиха на мира цялото му семейство, а сега и душата му на Боян!!! А ти говедо мучи жално колкото си щеш. Като умират деца и старци, хора които не могат си платят лечението в шибаната ти Тикволандия, ти говедо сладко преживяш козяшка треви;а!!! Млъквай и си подмивай задника за прайда, краварска кучко!!!

В живота на всеки глист на Земята, живеещ в изпражнения, има повече смисъл, отколкото от твоя !

Оди да ти изпишат нещо в цкц-то, щот си много зле, утре че се фърлиш и че идеш зян. Сакън, такъв убав човек...па и умен бре...

Искам да посъветвам младите алпинисти. Откажете се от това безумие! Вие да не сте кози, че се катерите по тия високи и опасни скали? Вие кози ли сте? Но иначе аз ви разбирам. И по никакъв начин не бих ви обиждал. Защото вие просто сте едни болни мозъци, които се нуждаят от спешно лечение. Колкото по-рано потърсите медицинска помощ и лекувате обърканите си мозъци, толкова по-добре за самите вас. Ако ли не, бръмбарите ще продължават да бръмчат в главите ви.

Май ти първо трябва да излекуваш болния си мозък ! Ама май вече е безнадежно !

Има нещо ааадски съмнитрлно в цялата история,не мислите ли?

казал е да не го търсят, не си е взел сателитния телефон, ясно е, че се е самоубил.. или умишлено или от високомерие

Бог да те прости,приятелю! За всички хейтъри със сълзи на очи казвам-ти беше един достоен,добър и голям човек.Драскайте по мазните клавиатури,пишете историята и философията на простащината и мразенето. Погледнах в килера хималайката,ледокопа,карабинерите и въжетата... "Изкачвайте върхове....."Да,изкачваме. Не покоряваме. Не преборваме. Природата няма "покоряване или побеждаване ". Светла ти памет,брат.

наистина не е лесно да си на екскурзия и да рискуваш да паднеш и да умреш, само заради адреналинът.. що не щурмувахте върховете на корупцията, престъпността и неправдата? що не протестирахте, като онези мексикански студенти, разстреляни и накълцани от нарко картелите?

Заради такива хора като Боян Петров света върви напред! Бог да го прости!

Хора,аз недоумявам как е възможно , професионален алпинист като Боян Петров , да няма сателитен телефон или JPS устройство за връзка . За такова нещо в статиите изписани до сега не се споменава. Все си мисля че нямаше да се стигне до това безвъзвратно положение , ако спасителните екипи имаха сигнал от местоположението му . И всички тези противоречиви статии които се изписаха. Нямам думи просто ...

Вече се писа, че не ги взимат, за да могат да излъжат, че са изкачили върха и да не ги хванат.

Големи са тези, които си рискуваха живота да го търсят - шерпи, пилоти и други. Тръгнали да търсят един ...............

...за да свършите като мене!!!

Една абсолютно ненужна и безмислена смърт - човекът е изгубен за страната си и за близките си...

И още едно "Правило" на Боян - Ако едно нещо ти изгледа Малко, Безопасно, с вид на Джюдже, това не означава, че то Не може да ти "вземе мярката". Трябва да се внимава много с "малките неща в живота". Не става дума за "камъчето и колата". и още - Като Планираш нещо, не е речено, че 100% трябва да го свършиш. Ако обстоятелствата са срещу теб, стискаш зъби и отстъпваш, за да можеш, когато стане пак удобно, да го свършиш на 100% Ето, това ни казва Боян, щото го преживя.

Е, не можа да го преживее, но си е истина и е добре всеки да се замисли над това.

Някой казват Боян бил различен, и това трябва да е достойно за уважение! Защо да е различен, това да си намериш работа, в която нищо не вършиш и си мислиш как да си направиш живота с повече адреналин и по-интересен, различно ли го наричате? И аз го искам. Това си е измъкване от реалността, това е липса на дисциплина, на воля за труд и бих казал своеволие! Ако на работа при мене някой по цял ден ми говори за това какви върхове ще покорява, ами аз няма да го изтърпя и един ден. Нали трябва да се работи и да внимаваш в това което вършиш. Как иначе ще работиш? Недоумявам!

ти удари десятката липса на дисциплина, ами измъкни се и ти бе,какво ти пречи

Човекът /Фернандо/ е абсолютно прав. Какво си му запрескачал пръчката?

ха ха ха ха ха ха ... какво е това "какво си му запрескачал пръчката"?

В моя край северозападът, изразът се използва често, за съжаление не подлежи на превод.

Абе, как така ще ходиш на работа и ще си мислиш за покоряване на върхове! Хай да му се невиди! Или работата ти е "лека, мека и доходна", или си бизнесмен и се чудиш с какво да се забавляваш. Ама не е такъв като го гледам по снимките! Вижда ми се доста "обрулен"! Така че наистина недоумявам! Явно има скатана служба, има много свободно време и си уйдисва на кефа! Ами ако така се става герой, е...и му ма....та, то било много готино!

Стига де, преиграва се и то тотално, на макс. ДНЕС ПО МОЙ СИ ПРИЧИНИ СЪМ НАПРАВИЛ 1200 /Хиляда и двеста/ лицеви опори, обективно погледнато правилни, защото ги правих с телефон. Т.е. носът ти докосва телефона и той отчита бройка. Това също е абсолютно моя лична ущорезия, та питам де, и аз ли да оставям завет??? А Запрете се с този..... ОК?

Една от щерките на съседите от село работеше като шерпа или нещо подобно по най-високите върхове (Еверест, Хималай, Моблан и т.н.) Чудех се тогава на родителите й как я пускат, казваха - знае англисйки, нека изкрва пари. А беше на 17-18 години. За щастие детето е добре, но това си е опасна работа.

няма как да работи като шерпа щото тва не е професия а етнос.

Да, ама е станало нарицателно за някой който мъкне багажа на други в планините, срещу заплащане. После другите се хвалят че са покорили места на които той е ходил десетина пъти.

Според мен, чак пък "Завет". Може би Боян сега ни показва едно "Правило" - Даже всичко да си го "ПРемерил и Претеглил" Детайлно, като 3D Пъзел, трябва да знаеш, че Риска ще ти е постоянен спътник". Така разбирам Боян ... и мисля, че добре го разбирам.

срам нямат. Сега пък орден Стара Планина. И нова сметка за дарения във ФБ. Но какво да очакваш от хора които винаги са живели и живеят на гърба на другите, с парите на другите.

Не мога да повярвам, спрете се бе злобари. Заради такива като вас никой не ни брой за хора!

Ако позволите малка поправка.Никой не знае за нас,а ние не се броим за хора.

Ако Боян Петров не беше умрял в Хималаите, нямаше да разбера какво нищожество съм, че е пошло и грозно да живея в панелка, че е тъпо да ходя на работа, че не виждам по-надалече от носа си, че нямам мечти, че дишам напразно въздуха на този свят.

... че нямаме цели, нямаме поне 14 цели! А имаме пари дааа, и не са за пренебрегване щом могат да се платят таксите и разрешителните и пътуването, и какво? да ги даваме за болни и сакати! За майки с увредени деца! Ами да не са се таковали пияни, да са си гледали работата гинеколозоте, сега детето увредено! Амаха! Сега ще ми намеквате тука, че аз имам а те нямат! Егати дребнавостта!

незнам защо са спрели да го търсят винаги има шанс да го открият жив но трябва да се действа бързо пък доколкото си спомням за втори път прекратяват издирването по-някога може да е въпрос на часове да го открият жив вярвам, че е жив и чака някой да го открие незнам тези който са решили да прекратят издирването как са могли да постъпят така себично ами ако в момента е жив (шансовете за това са големи) и очаяно чака за помощ ако пък парите са проблема са кажат да съдерем още дарих сто лева като откриха сметката неможах с повече да помогна но признайте че е несериозно най-макото към хората където са дарили да спрът да го издирват

добре ли си? Постъпили себично... майко мила. Хората си рискуваха живота да облитат и трамбоват планината нагоре, надолу в условия в които и техниката отказва. Там отъпкани пътеки няма, пейзажът е съвършено нов след всеки порив на вятъра и след всеки дори лек снеговалеж. Къде да търсят като не знаят къде е бил, откъде е минал.

Шерпите са тези, които ще разказват за Боян ... на тези, които тръгнат НАГОРЕ. И така Боян ще върви още, та до края на Живота си...

Ама ти нещо се гъбаркаш, нали, шерпите щели да разказват за "героя", ти за много прости ги имаш, па и главни букви наслагал за по-картинно, ха ха ха!

Правя сравнение с моя живот и този на господин Петров, който за съжаление не е сред нас за да ми отговори, и честно да ви кажа, започвам да се ядосвам, защото излиза, че съм живял досега безсмислено, глупаво и безславно! А аз съм ствал всеки божи ден в 7 и съм бил на работа в 8 и така до дне днешен в продължение на десетки години! Защо моя живот не е годен за описание, и за възхищение! Защо! Отговорете ми!

Защото никога и за нищо не си го рискувал. По времето на Ботев и Левски е имало милиони като теб. Но в историята останаха единици.

Добре разбрах, за какво да го рискувам и да стане медийно достояние, но да има смисъл, не искам да е изкачване на връх, скачане с бънджи, с парашут, но да си заслужава риска.

Човечеството има нужда и от такива като теб и мен дето никой не ги знае. Споко.

Ооооооо, не съм прочел внимателно това което е написано в репликата ти! Ти казваш, че по времето на Ботев и Левски ... еди си какво! По тяхно време ... !!! Т.е. Навлизаме в героичното време на нашето възраждане, въздигане, осъзнаване че сме роби, времето на бунтовните мисли, времето на онези отрудени хора повярвали, че свободата е възможна, подбудени от БОТЕВ и ЛЕВСКИ заживели с мисълта, че е възможно да се противопоставиш на башибозука. Оооооооо, Това наистина е велико и за да ни има нас сега да има някой да се нарече Боян, Христо, Петко и да върши глупости, това е възможно благодарение на тези от онова велико кръвопролитно време. Време в което е имало много прости обикновени селяни дето са работели на полето и не са си рискували живота, и те не са в историята наравно с Ботев и Левски и да наистина не ги изучаваме. Но те са били мъката заради която БОТЕВ и ЛЕВСКИ са дали живота си! И има логика, разбирам ги! ДА !

Всеки човек на тази планета е личност,но обикновенните хора сме много еднакви и се сливаме.Боян е един от малкото различни и за това се говори за него.

Не бива Кончината на нашия най добър Алпинист в Момента, да се Драматизира и Преекспонира. Отишъл си е Човека и никой от нас Него е карал да си отива. Такъв си е бил, такъв и ще си остане, основно Алпинист. Ние, дето не ходим по 8-хилядниците и сме в "равнината", всеки ден се срещаме с Разни "Връхчета" под формата на "Мастити Работодатели и Управници" и всеки ден може някой от нас да си отиде не така Геройски и без Китайски спасители и въртолети. И ще го погребат още на следващия ден ... и само некролога ще е този, за да се разбере, че вече те няма ... и то до първия Дъжд ... Хубаво нещо са Заветите. Ама едно е да ги даваш от "Еверест", а друго е да Ти ги дава онзи от "S500 с Горилата". Или като те закарат в Болницата, щото не ти е добре, набързо да те замразят, като филм с Луи Дьо Финес". Та ти пиша Бояне и ти мен да разбереш, защото не Изкачвам твоите върхове, а едни съвсем други. Няма да пиша "Бог да прости", щото не зная Бог какво трябва да ти прощава. Но няма да те забравя, макар и да си далече и кой знае кога ще се видим, ако Бог рече.

Всеки сам избира пътя си.Лошото е че разбира дали е избрал правилният много късно.

Ами не е логично ... всички да сме в "Правилния път", че то ще стане едно " Задръстване", от което не можем да излезем никога...

10000000000000000000000+

Стига с тези пенсии,заплати,детски и тн.т.Съгласен съм че темата за оцеляването на Българският народ е важна,но подобни коментари под такива новини не са уместни.

ооооооооо, нямаш болно дете, и се моли никога да нямаш! Защото едно е да ти дарят за изкачване на връх, друго да чакаш дарение за спасяване на най-близкия си човек! Моли се никога да не стигаш дио таква просия!

Не си ме разбрал правилно.Аз също съм възмутен от всичко което се случва в България във връзка с доходи,здравеопазване и ред други проблеми.Мисълта ми беше че има достатъчно други подходящи статии под които да дадем такива коментари.

Gledala sam bolni ot rak baba i bashta, ostanah palen sirak na 23 godini, men lichno Boyan me vdahnoviava. Otnosno bolnite detza, ami i tova ratzionalno poglednato e ludost, tai kato ima bolesti, koito ne se lekuvat, kolkoto i pari da dadesh, haide da niama alpinisti da ne lekuvame bolnite, che taka ili inache shte umrat, i da hodim na rabota ot 9 do 5 bez nikakvi mechti, no pak s mnogo zloba.

Браво на хората, които всеки ден стават и оцеляват с работа в бг, аман от тарикати, дето обикалят света и мрът от тъпотия, а от нас обикновеноте хора, пак искат пари да ги вадим от капана на собствената им простотия, с "дарителски сметки" щот, рииш ли са мноо велики. Ако беше толкоз велик, да е взел правилното решение, и да действа вече по следващия връх. Като не можеш да мислиш правилно мри!!!

Деба и мизирабъла деба- от кенефа по-далече не виждаш!!!

лошото е , като гледам коментрите много българи са ограничени и прости, плюят по един човек, който развяваше Бг знамето по върховете по света. Той не заслужава това.

Какво виждат очите ми.....ЗАВЕТ.....тоя свят съвсем се е побъркал и това е очевидно.

сигурна съм че утре да обявят че ще има полет до Луната и ще има много хора желаещи.Така че все пак трябва да приемем ,че ще има и хора които да изкачват тези върхове с маски,без маски всеки както и какъвто рекорд иска да си постави.Такива хора -луди ли ,авантюристи ли,безразсъдни ли както и да ги наричаме ще има.Човечеството е имало, има и ще има нужда и от такива.Нека не виним Боян.Да почива в мир.

не виним Боян. Виним тези които искат да го изкарат ГЕРОЙ щото си е начесал крастата и адреналина. Скоро ще съборят паметниците на Левски и Ботев за да сложат негов. то бе беше писане то не беше чудо.

++++++++

От тука фновете на Боян Нарциса... някой помни ли Феликс Баумгартнер? Или ще се допитате до чичко Гоогле преди да отговорите? Те това е мъжество от тип адреналин, а не номер 4000 в изкачването на даден връх.