Затвор за двама митничари заради фиктивни сделки

Специализираният наказателен съд наложи наказания от 3 години и шест месеца и 2 години и шест месеца затвор на двама митничари за фиктивни сделки.

Обратно в новината

Коментари - Затвор за двама митничари заради фиктивни сделки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И нашият износ " расте" по този начин ,яко гепене на ДДС, а шматароците отчитат икономически скокове и разцвет.А,бе какво произвеждате за да го изнасяте.Внасят китайско от Солун,препакетират го в БГ и го изнасят,като родно производство.ДДС си остава за тях.

Високият акциз храни контрабандата. Виновен е Договора за функциониране на Европейския съюз, който обхваща цялата търговия със стоки и включва забрана на митата върху вноса и износа ...Известно е, че акцизите в ЕС са високи и понякога надхвърлят с пъти производствената цена.

Някой знае ли ,колко цигари товарят тези два камиона тип ТИР като брой кутии цигари ? Колко акциз е "спестен" ? Дори 10% като "хонорар" от този спестен акциз за митничарите ,каква сума се получава ? Толкова ,колкото един обикновен човек не може да спести през целият си трудов живот !

52 мастербокса побира един камион.

Да бе ,как пък не "Лейке" ... Един прицеп на ТИР е поне 80 кубически метра...искаш да кажеш че един мастербокс е кубик и половина ли ? 52 х 10 може би е вярно !

Лично познавам и съм работил с единия от двамата. Готин пич, малко над нещата, материално задоволен отвсякъде. Ама пуста алчност граници няма. Всеки да си сърба попарата, която си е надробил.

И аз го познавам единия-ИК. Да не би той сам да си е измислил схемата. Защо всички от тая група не са подсъдими, а само двете мулета. Който го е вкарал в тая игра в момента кой знае какви поразии върши, след като продължава да работи там. Общоизвестно в цялата система било, че него няма кой да го пипне и ще продължи да си търси нови мулета за далаверките си. И при следващото разследване пак ще е само "свидетел". Тия хора началници нямат ли, та да знаят кой какъв достъп има. Доста от хората, работещи там седят само заради стажа и осигуровките, понеже заплатите са...хаха. Докато си до кацата с меда, трябва да си обезпечен финансово, иначе скачаш вътре, С 700-800 лв. и дете в София трудно ще вържеш режийните.

Цялото разследване е било извършено от Полша и ОЛАФ. Нашите съдии просто по никакъв начин не са могли да саботират и стопират работата им. Направили са единственото възможно - смешни присъди. Добро поведение + работа и тези ще са навън след 9 месеца.

Ако изобщо влязат в затвора

Споко, след изборите ще ги пуснат и ще ги повишат.