Хаосът в застрояването ще продължи още години

Произволното застрояване в много общини ще продължи необезпокоявано поне още 4-5 години. 220 общини в момента или нямат изобщо градоустройствени планове, или трябва да актуализират старите си планове, пише в. "Сега".

Обратно в новината

Коментари - Хаосът в застрояването ще продължи още години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Незаконното строителство започва и свършва с тройната коалиция.Това трябва да е ясно.

абе вижте лозенец,борово,белите брези,младост и други такива "райски" кътчета където терасата на съседната кооперация е на 3 метра от твоята и със съседа отсреща си чукате наздраве.....какво повече да коментираме?!

Градоустройствен план ли?! Това може ли да се краде..? ако не - защо да го правим?!

като има по места кметове на ГЕРБ така ще бъде - правят каквото си искат!!!!!!!!!

Явно ще продължи застрояването на вилните зони с кооперации. Съсипията продължава!

Много удобно за Боко Боклуко и ГРОБаджийската му сган !

Причината се знае много добре къде е. Не може 50 и по вече години пуп да няма или по някакъв план има отреждане, но с години не започва, като одговора е, че държавата пари няма,и по тая логика ти имаш собственност но друг се разпорежда . И така чиновниците се оказват печеливши.

Общият брой на общините в България е 264. Както се оказва, "само" 220 от тях нямали актуален градоустройствен план :)))

Планирания и подържан хаос продължава за да продължат беззаконията и престъпното застрояване .Народа със своето безгранично търпение подпомага този процес.

Не търпение, а нихилизъм е правилната дума.

В същност е тарикатлък на дребно. Ако може Нане ще си остъкли незаконно балкона и да загради 20 квадрата от детската площадка за гаражче, ама ако същото го пробва Вуте, ще "сезира" в общината да го глобят.

Столична общ."Лозенец".Ул."Горски пътник".Без разрешение от ет.собственост вместо "ремонт и преустройство"на съществуващи тавански помещения се издига двуетажен МЕЗОНЕТ,сиреч ново жилище като НАДСТРОЙКА но в разрез с ЗУТ! Община "ЛОЗЕНЕЦ" мълчи и замазва нарушението пред Столична община!Защо ли! Ами нека ДНСК се само сезира!

Срока се удължава, за да се възползват от хаоса правилните хора. Изобщо България има проблем със спазването на срокове. А за застрояването, много жалко, градовете още повече ще се бетонират с молове и заведенийца. За зеленинката няма да има място, май.

Селца със зеленина и без МОЛове бол.

Всъщност не може да не забележи човек, че само около моловете, бизнес сградите и понякога заведенийцата е почистено и поддържано. Навсякъде другаде редовият български селяндур, все оплакващ се колко е интелигентен пък беден, си хвърля отпадъците.

Като ходя по чужбинско - Немско, Австрийско, Швейцарско - такива шибани постройки НЯМА! Там имат от 100 години планове и визия какво да бъде и как да се направи! Тук дебило-комунисти правят каквото си искат, след мутри-комунисти-цигани-дебили още повече произвеждта тъпъя си мозък! Резултата е ПЪЛНО Е СЪС СТРОИТЕЛНИ БОКЛУЦИ!!!!! Наречени от някого сгради, бизнес центрове - ний бизнес нямаме, ама имаме центрове! :) и какви ли не смешни имена на хотели - половината са Плази!? :) Селяни тъпи! Видяла жабата че подковават коня и вирнала и тя крак! Тъпанари!

Сам си разводни поста със забележката за хотелските имена. Ами как да ги кръстят "хоримаг Бай Васил" ли? А бизнес центровете са си нужни. Нямаш си предства явно в София колко фирмички се мушат по разни апартаментчета и пречат на съседите. Как си представяш някоя компания от форбс топ 500 да дойде и да си открие офис в апартаментче? Ще отиде в бизнес център естествено. Ама ти си прекалено ограничен за да го разбереш.

Нали двамата със Станишев бяха на власт 2005-2008 година, когато кредитния бум и стрителния балон закопаха България и я обрекоха на поне 15 годишна мизерия. Сега Борисов им бил виновен, гнусни измамници.

Местните власти си правят местни далавери с консенсус, изобщо не им пука за централната власт. Там няма партии, има групировки и братовчеди.

мутрите си построиха каквото искат при управлението на Тройната ламя,когато баш мутрата и тиквоч Сер Гея позволи на брат си и другите мутри да застроят морето и Банско!Сега превратаджията -мутрак Станишев,отново ще позволи на останалите мутри и тиквочи отново да вилнеят и да правят каквото искат,а той като мутро главатар ща разпределя порциона,и ще прави отново заменки в полза на останалите мутраци!

Да са ни живи и здрави комшиите-мангалурници.Ще ни се заселят до блока и ще си направят къщета.Бе Се Пе-то ще им ги узакони,и готово.Ромчетата щастливо ще ни подскачат между колите,поддръпвайки това-онова за разнообразие...Справка:В Малинова долина до реката вече са стотици,в Овча Купел откъм Факултето бидон-вилите стигат почти до Монтевидео...Бусчето на полицията е всяка сутрин покрай колите на крайните блокове за вземане на отпечатъци.ИСКАМЕ СИ ЖИТЕЛСТВОТО!!!София стана мангасарница и нищо не се прави по въпроса.Разбирам,че незаконното строителство е проблем на държавата,ама го като вече няма държава,комай си стана наш проблем...

София има общ устройствен план. Но кметовете на другите общини, мрънкат че нямат ресурс, но всъщност не желаят да правят общ устройствен план, защото това ще им спре кранчето. Веднъж приет такъв ще може да се стори само там, където е предвидено и само това, което е предвидено. Докато сега всеки парцел си го отреждат и издават пуп какъвто им хареса или какъвто е подплатен.

Да погледнем екс.кмет на един от столичните райони инж.Пр.Прошков.Той бе намерил хитър начин да заобикаля ЗУТ като "узаконява"исканото "ремонт и преустройство"на тавански помещения в МЕЗОНЕТИ! Тарифата която той искаше е 1500лв. и забравят за нарушението в общината!

Нали затова протестираме, за да не са 4 години

Адаш, честит празник,мини на манифестацията днес вместо мене.Цял ден ти разрешавам да мислиш за 09.09.44.

На тази дата 09.09.44 г., настъпва началото на края на България. Скоро няма да се оправим

да оправдаваш хаоса от позицията на властта е невероятен цинизъм.Всъщност,заглавието трябва да е "Хаосът в държавата ще продължи вечно".

Да не им дават разрешителни за строежи и няма да има бум. Тука няма партии а пари . Всички са еднакво продажни и ГЕРБ и БСП .

Е к'во да не строим ли?

Имат късмет че не съм аз на власт, че ще има само БУТАЙ СЪБАРЯЙ - ТОЗИ В ЗАТВОРА И.Т.Н.

То и това време ще дойде... Не им стигнаха кражбите от 90те. Останаха неуредени членове на партията. Сега и за тях ще се намери я хубав пост или някоя далаверка.

позволява на комунистите от т.н.БСП да удължават срока с години?Дали не е заради това да си уредят отново далаверките ,като узаконят незаконните строежи,докато управляват,както и да си уредят нови такива,като например строителството на нови хотели по Черноморието от брата на Съсела/Станишев/!

Комунистите от ГЕРБ прекратиха всякакво финансиране на подобни проекти (изготвяне на градоустройствени планове и ОУП), като пренасочиха цялото финансиране от ЕС към две магистрали и една пречиствателна станция. Те затва!

Като нямат утвърдвни планове,защо им дават карт бланш да строят, където си искат и колкото си искат.За да имат време да изперат окрадените милиарди и съвсем да унищожат облика на градовете и курортите ни.Престъпници!!!

Другари, хаосът в България ще продължи, докато я съсипем окончателно!