Коментари - Застреляха световно застрашен египетски лешояд край Джебел | Днес.dir.bg

Застреляха световно застрашен египетски лешояд край Джебел

Бояна е първата от този вид, излюпен в eвропейски зоопарк, освободен и сформирал двойка в дивата природа на България

Обратно в новината

Коментари - Застреляха световно застрашен египетски лешояд край Джебел | Днес.dir.bg

Коментари

някой да ми каже, че всичките ни ловци не са бракониери.

Всичко в България може да бъде унищожено! Българинът е изключително зловредно и неграмотно създание без грам никакви цености!

а бе на тоя лешоядец дали душата му ще иде в рая на лешоядците, или в ада на гълъбите и гугутките?

Е убиеца - грозен тъп и неграмотен;)

може да е материализирания дух на великияавджия пенчо кубадински от село кубадъ!

това е бежанец натрапник! ако си беше ял леш в египет нямаше да го застрелят тук! нали искате смърт за бежанците!? пък на всичкото отгоре се е домъкнал от гнилия запад! може да е бил провокатор и агент!

Да му изсъхнат ръчичките на тъпото нищожество с пушка.

В малките населени места всичко се знае! Убеден че, че всички си разменят името на изрода. Айде,няма ли съвестни човеци, кажете го на органите, пък да видим те какво ще направят.

Вие го казахте - В малките население места всеки е всеки на някого, всички са свързани с някакви зависимости по между си, било то роднински, бизнес, комшийски, работни , приятелски , криворазбрана солидарност, манталитет, народопсихология да не топим наще и тн...

Вулгаристанецът е най-най-най-олигофрен от всички олигофрени на земята откакто тя същество. Природни катаклизми, огън, студ, глад, болести и измиване на вредното за природата племе!

Върви с македония, бе Утрепко.

Чумата да ви тръшне, уроди!

Тази година посетих Зоопарка в Прага и видях при какви чудесни условия развъждат и отглеждат тези уникални птици. Не заслужаваме да ни ги изпращат тук.

Минал е 22 държави, ти ли ще го спреш?

Явно са го спряли упешно аверите ти авджии от Джебел

но куршума сигурно е НАТО-вски изстрелян от Урка!

Жалко, че тоя е опаткал лешояда, а не тебе!

Трябва да си невероятен идиот, за да стреляш по лешояди. То и по хищни орли, ястреби и соколи стрелят само изроди по рождение, но случаят тук направо цепи мрака. Местната ловна дружинка трябва да бъде лишена от право на лов за следващите 5г, а ловните им оръжия да се съхраняват в касата на местния КОС.

И защо реши , че този бракониер е непременно ловец?

тъпи, само преди 29 години за да ти заверят ловния билет трябваше да занесеш пет чифта крака от тия, хищните птици, и десетина кучешки уши!

Освен, че са застрашени от изчезване, тези птици са и изключително важни за цялата биосистема. Но вече нищо не може да ме учуди, особено след един случай за който четох миналата седмица. Става въпрос за изрода, който е отрязъл краката на костенурка и я е оставил да агонизира. Мисля че в Хисаря беше случая. Добре, че някой я е занесъл на ветеринар да я евтанизира. Човешката жестокост няма граници.

Всички ловни дружинки трябва да се забранят и да им бъдат взети пушките!

За да стане това, без екологична катастрофа, трябва България да стане не повече от 500К души, които да живеят в 5-6 затворени големи градове. Ловците, колкото и да са ти неприятни, правят възможно както съществуването на животни извън урбанизираните зони, така и ти осигуряват възможност за туризъм, без да бъдеш изяден веднага щом минеш околовръстното.

Аре нема нужда, дивеча си изчезва и без усложливата намеса на ловните дружинки. Дивечът изчезва най-вече от прогресивната загуба на хабитат, заради дейността и цивилизационните удобствота човеците. Тва не ти е преди 200 години , човеците да ги е страх да навлезат в гората, д не ги подгони диеч. В днешно време , дивечът да опита два пъти да пресече околовръсното успешно и на третия път ще е премазан.

@Ти па: Ти прочете ли какво съм писал за населението и разпределението му или просто ти харесва да пишеш?

Да , изключително внимателно прочетох. Доводите ти са смехотворни. Ловът в съвремието не е нищо повече от бизнес, и забавление. Това го доказват сафари парковете в Африка. Относно поддържането на популациите в ловните паркове, нали все пак трябва да има какво да отстреляш , освен колегата от ловната дружинка като отидеш на лов? Досега няма случай в световен мащаб екологична катастрофа да е причинена от наличието на диви животни само по себе си. Всички екологичните катастрофи са причинени от изтребването или изчезването на животински и растителни видове, или нарушаването на баланса между видовето, причинени, заради човешки дейности - изтребване на един вид за сметка на друг или внасяне на агресивни чужди видове без естествени врагове в дадена еко систем или такива , които изместват и унищожават местните видове и стават доминантни и безконтролно разножаващи се. Ако изключим факторът човек, екосистемите са напълно приспособими да се справят сами с настъпили по естествен път кризи в тях, а не кризи причинени, и поддържни от действита на човеците.

Точно такива дървени философи, като тебе, предизвикаха изчезването на поне 7 редки вида, от хабитата на България, в годините след 90, когато в МЗГ назначаваха сульо и пульо. Вземи да прочетеш някой учебник по горско стопанство, преди да ръзиш акъл, който нямаш.

прочети някой учебник по опазване и консервация на видове, а не само за развиване на стопанска дейност, било тя и горска. Пак повтарям , ако я няма намесата на човеците в екосистемите, на видовете не им трябва някой да ги опазва от самите тях и това е факт. Между другото опитай да да си изложиш доводите и без използването на нелицеприятни епитети.

Е колко са къщите в Джебел? Да направят хайка за нелегални оръжия!!!

Ами , и да третърсят няма да е особено ефективна акцията. Може да свитнат от няого със законно притежавоно оръжие, а може и да е свитнат от някого, който не е от Джебел. Баха застреряли пак така черен лешояд преди няколко години..преустановено е делото срещу неизвестен извършител...Понякога си мисля , че трябва да започнат да ни третират като африканците в африканските природни паркове и сафари паркове - тоест на коренното население да е забранено да ловуват дивеча, дори за прехрана, щото е застрашен от изчезване, заради белия човек, а на западняците и азиатцитие да е позволено да отстрелват единични екземпляри от не толкова застрашени видове , но срещу много солидна сума....

Всичмо може, но вероятността, че някой външен ще се разкарва с отъжието, само и само за да стреля по лешоят, е минимална. По вероятно е някой от местните кретени, дето си мисли, че птицата ще му изяде кокошките. И е много вероятно да го е направил или направо от къщата (и всички комшии го знаят) или по време на редовен лов през уикенда (ще знае цялата дружинка). Така че забрана на лова в землището, докато виновният не бъде намерен. Ако не бъде, всички се изключват от БЛС, а ловната им територия се преразпределя между комшиите.

Не е виновен бракониерът, объркал го е с пуйка. То си е пуйка, само дето мирише лошо - ял съм.

Сега пуики не летят. Чак януари.

Пуйката ще да е било, колко редбула е изшмъркала да политне от пуйчарника до такива висини

В КОС, горското и кмета на всяко село много добре знаят кои са бракониерите по места! Айде стига глупости и вместо всички да си затварят очите, и да се правят на тъпи педали, да хванат и да си свършат работата!

Така е по затънтената провинция. Всеки прави каквото си иска, защото познава я кемта, я полицая или просто никой не го закача. Пълно е с бракониери, пияни шофьори и т.н.

Що за изроди живеят в тази държава! ". Заради това в Наказателния кодекс се предвижда лишаване от свобода до 5 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева, посочват още от БДЗП." Айде ,всички отговорни търтеи в институциите ,размърдайте се и си свършете поне веднъж съвестно работата! Отвратен за пореден път от идиотщината в България!

Ако тази птица напада животните на селяните, нещо в което не съм сигурен, може да се очаква такова поведение от някой ловец. Познат, в Сърбия се заканваше на една птица, рееща се много високо в небето защото му нападаше домашните гълъби като ги пусне да летят. Не знам каква птица беше дали е орел или ястреб.

Лешоядите не нападат и са защитен вид. И в кърджалийския регион всички знаят това. Освен това лешоядите носят печалба чрез постоянно идващите туристи от цяла Европа. Може би точно от яд, завист и безсилие са го убили, защото не изглежда като да е случайно застрелян.

За непросветените - тези птици се хранят САМО с мърша, т.е. нещо, което вече е мъртво и така почистват природата.

Ало,"селяните" в света са вече почти 8 млярда, а тези птици се броят на пръсти. –" Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти. – Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят." “Магьосникът от Оз”

Така му се пада на гадината мръсна, какво на майната си дири тук в България, а не си седи в Египет. Аман от емигранти

От гласуващите за ДПС е извършителя .

А най- тъжното е, че бракониерите масово отиват на лов демонстративно, всички ги знаят, но местните органи си траят

Нямам думи... могат да намерят извършителя лесно - този с най-малкото мъжко достойнство. На такива оръжие - не.

Диващина!!

Пълен потрес! В Ганьоленд е нормално. Понякога просто се отвращавам от нямащата край българска простотия.

А ако се окаже, че извършителят е "българин" само по паспорт, ще се извиниш ли?

дали е българинн по паспорт или българин по етнос. Тази птища ще бъде описана в съответната световна организация по опазване и размножаване на египетскте лешояди, като унищожена от българин , в България, а не от някаква друга националност или етнос , за които намеква.

Не разбирам що му е на някого да го застреля. Не е някаква птица, която може да я свариш на супа или да е нещо достатъчно представително на вид да я препарира , за да я плесне да стои над камината. Между другото интересен факт е че лешоядите имат толкова силна стомашна киселина , че неутрализират всички токсини , бактерии, вируси и всякакви микроорганизми от трупа на животното, което консумират, по този начин предпазват от разпространение до пандемични нива болести като ботулизъм, ебола, антракс и тн, особено по места като африка и индия. Прости, неуки хора.

Няма по-голям боклук от човека на тая земя.

тъп турски олигофрен, тъп като гъз.

Пожелавам му на гнусния резак да умре в адски мъки и болки! АМИН!!! Ясно е, че "държавата" нищо няма да направи, но Онзи горе вижда!

Да му се връща на този дето го е сторил.

който го е направил да се застреля !!!!!

Коментари - Застреляха световно застрашен египетски лешояд край Джебел | Днес.dir.bg

Застреляха световно застрашен египетски лешояд край Джебел

Бояна е първата от този вид, излюпен в eвропейски зоопарк, освободен и сформирал двойка в дивата природа на България

Обратно в новината

Коментари - Застреляха световно застрашен египетски лешояд край Джебел | Днес.dir.bg

Коментари

някой да ми каже, че всичките ни ловци не са бракониери.

Всичко в България може да бъде унищожено! Българинът е изключително зловредно и неграмотно създание без грам никакви цености!

а бе на тоя лешоядец дали душата му ще иде в рая на лешоядците, или в ада на гълъбите и гугутките?

Е убиеца - грозен тъп и неграмотен;)

може да е материализирания дух на великияавджия пенчо кубадински от село кубадъ!

това е бежанец натрапник! ако си беше ял леш в египет нямаше да го застрелят тук! нали искате смърт за бежанците!? пък на всичкото отгоре се е домъкнал от гнилия запад! може да е бил провокатор и агент!

Да му изсъхнат ръчичките на тъпото нищожество с пушка.

В малките населени места всичко се знае! Убеден че, че всички си разменят името на изрода. Айде,няма ли съвестни човеци, кажете го на органите, пък да видим те какво ще направят.

Вие го казахте - В малките население места всеки е всеки на някого, всички са свързани с някакви зависимости по между си, било то роднински, бизнес, комшийски, работни , приятелски , криворазбрана солидарност, манталитет, народопсихология да не топим наще и тн...

Вулгаристанецът е най-най-най-олигофрен от всички олигофрени на земята откакто тя същество. Природни катаклизми, огън, студ, глад, болести и измиване на вредното за природата племе!

Върви с македония, бе Утрепко.

Чумата да ви тръшне, уроди!

Тази година посетих Зоопарка в Прага и видях при какви чудесни условия развъждат и отглеждат тези уникални птици. Не заслужаваме да ни ги изпращат тук.

Минал е 22 държави, ти ли ще го спреш?

Явно са го спряли упешно аверите ти авджии от Джебел

но куршума сигурно е НАТО-вски изстрелян от Урка!

Жалко, че тоя е опаткал лешояда, а не тебе!

Трябва да си невероятен идиот, за да стреляш по лешояди. То и по хищни орли, ястреби и соколи стрелят само изроди по рождение, но случаят тук направо цепи мрака. Местната ловна дружинка трябва да бъде лишена от право на лов за следващите 5г, а ловните им оръжия да се съхраняват в касата на местния КОС.

И защо реши , че този бракониер е непременно ловец?

тъпи, само преди 29 години за да ти заверят ловния билет трябваше да занесеш пет чифта крака от тия, хищните птици, и десетина кучешки уши!

Освен, че са застрашени от изчезване, тези птици са и изключително важни за цялата биосистема. Но вече нищо не може да ме учуди, особено след един случай за който четох миналата седмица. Става въпрос за изрода, който е отрязъл краката на костенурка и я е оставил да агонизира. Мисля че в Хисаря беше случая. Добре, че някой я е занесъл на ветеринар да я евтанизира. Човешката жестокост няма граници.

Всички ловни дружинки трябва да се забранят и да им бъдат взети пушките!

За да стане това, без екологична катастрофа, трябва България да стане не повече от 500К души, които да живеят в 5-6 затворени големи градове. Ловците, колкото и да са ти неприятни, правят възможно както съществуването на животни извън урбанизираните зони, така и ти осигуряват възможност за туризъм, без да бъдеш изяден веднага щом минеш околовръстното.

Аре нема нужда, дивеча си изчезва и без усложливата намеса на ловните дружинки. Дивечът изчезва най-вече от прогресивната загуба на хабитат, заради дейността и цивилизационните удобствота човеците. Тва не ти е преди 200 години , човеците да ги е страх да навлезат в гората, д не ги подгони диеч. В днешно време , дивечът да опита два пъти да пресече околовръсното успешно и на третия път ще е премазан.

@Ти па: Ти прочете ли какво съм писал за населението и разпределението му или просто ти харесва да пишеш?

Да , изключително внимателно прочетох. Доводите ти са смехотворни. Ловът в съвремието не е нищо повече от бизнес, и забавление. Това го доказват сафари парковете в Африка. Относно поддържането на популациите в ловните паркове, нали все пак трябва да има какво да отстреляш , освен колегата от ловната дружинка като отидеш на лов? Досега няма случай в световен мащаб екологична катастрофа да е причинена от наличието на диви животни само по себе си. Всички екологичните катастрофи са причинени от изтребването или изчезването на животински и растителни видове, или нарушаването на баланса между видовето, причинени, заради човешки дейности - изтребване на един вид за сметка на друг или внасяне на агресивни чужди видове без естествени врагове в дадена еко систем или такива , които изместват и унищожават местните видове и стават доминантни и безконтролно разножаващи се. Ако изключим факторът човек, екосистемите са напълно приспособими да се справят сами с настъпили по естествен път кризи в тях, а не кризи причинени, и поддържни от действита на човеците.

Точно такива дървени философи, като тебе, предизвикаха изчезването на поне 7 редки вида, от хабитата на България, в годините след 90, когато в МЗГ назначаваха сульо и пульо. Вземи да прочетеш някой учебник по горско стопанство, преди да ръзиш акъл, който нямаш.

прочети някой учебник по опазване и консервация на видове, а не само за развиване на стопанска дейност, било тя и горска. Пак повтарям , ако я няма намесата на човеците в екосистемите, на видовете не им трябва някой да ги опазва от самите тях и това е факт. Между другото опитай да да си изложиш доводите и без използването на нелицеприятни епитети.

Е колко са къщите в Джебел? Да направят хайка за нелегални оръжия!!!

Ами , и да третърсят няма да е особено ефективна акцията. Може да свитнат от няого със законно притежавоно оръжие, а може и да е свитнат от някого, който не е от Джебел. Баха застреряли пак така черен лешояд преди няколко години..преустановено е делото срещу неизвестен извършител...Понякога си мисля , че трябва да започнат да ни третират като африканците в африканските природни паркове и сафари паркове - тоест на коренното население да е забранено да ловуват дивеча, дори за прехрана, щото е застрашен от изчезване, заради белия човек, а на западняците и азиатцитие да е позволено да отстрелват единични екземпляри от не толкова застрашени видове , но срещу много солидна сума....

Всичмо може, но вероятността, че някой външен ще се разкарва с отъжието, само и само за да стреля по лешоят, е минимална. По вероятно е някой от местните кретени, дето си мисли, че птицата ще му изяде кокошките. И е много вероятно да го е направил или направо от къщата (и всички комшии го знаят) или по време на редовен лов през уикенда (ще знае цялата дружинка). Така че забрана на лова в землището, докато виновният не бъде намерен. Ако не бъде, всички се изключват от БЛС, а ловната им територия се преразпределя между комшиите.

Не е виновен бракониерът, объркал го е с пуйка. То си е пуйка, само дето мирише лошо - ял съм.

Сега пуики не летят. Чак януари.

Пуйката ще да е било, колко редбула е изшмъркала да политне от пуйчарника до такива висини

В КОС, горското и кмета на всяко село много добре знаят кои са бракониерите по места! Айде стига глупости и вместо всички да си затварят очите, и да се правят на тъпи педали, да хванат и да си свършат работата!

Така е по затънтената провинция. Всеки прави каквото си иска, защото познава я кемта, я полицая или просто никой не го закача. Пълно е с бракониери, пияни шофьори и т.н.

Що за изроди живеят в тази държава! ". Заради това в Наказателния кодекс се предвижда лишаване от свобода до 5 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева, посочват още от БДЗП." Айде ,всички отговорни търтеи в институциите ,размърдайте се и си свършете поне веднъж съвестно работата! Отвратен за пореден път от идиотщината в България!

Ако тази птица напада животните на селяните, нещо в което не съм сигурен, може да се очаква такова поведение от някой ловец. Познат, в Сърбия се заканваше на една птица, рееща се много високо в небето защото му нападаше домашните гълъби като ги пусне да летят. Не знам каква птица беше дали е орел или ястреб.

Лешоядите не нападат и са защитен вид. И в кърджалийския регион всички знаят това. Освен това лешоядите носят печалба чрез постоянно идващите туристи от цяла Европа. Може би точно от яд, завист и безсилие са го убили, защото не изглежда като да е случайно застрелян.

За непросветените - тези птици се хранят САМО с мърша, т.е. нещо, което вече е мъртво и така почистват природата.

Ало,"селяните" в света са вече почти 8 млярда, а тези птици се броят на пръсти. –" Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти. – Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят." “Магьосникът от Оз”

Така му се пада на гадината мръсна, какво на майната си дири тук в България, а не си седи в Египет. Аман от емигранти

От гласуващите за ДПС е извършителя .

А най- тъжното е, че бракониерите масово отиват на лов демонстративно, всички ги знаят, но местните органи си траят

Нямам думи... могат да намерят извършителя лесно - този с най-малкото мъжко достойнство. На такива оръжие - не.

Диващина!!

Пълен потрес! В Ганьоленд е нормално. Понякога просто се отвращавам от нямащата край българска простотия.

А ако се окаже, че извършителят е "българин" само по паспорт, ще се извиниш ли?

дали е българинн по паспорт или българин по етнос. Тази птища ще бъде описана в съответната световна организация по опазване и размножаване на египетскте лешояди, като унищожена от българин , в България, а не от някаква друга националност или етнос , за които намеква.

Не разбирам що му е на някого да го застреля. Не е някаква птица, която може да я свариш на супа или да е нещо достатъчно представително на вид да я препарира , за да я плесне да стои над камината. Между другото интересен факт е че лешоядите имат толкова силна стомашна киселина , че неутрализират всички токсини , бактерии, вируси и всякакви микроорганизми от трупа на животното, което консумират, по този начин предпазват от разпространение до пандемични нива болести като ботулизъм, ебола, антракс и тн, особено по места като африка и индия. Прости, неуки хора.

Няма по-голям боклук от човека на тая земя.

тъп турски олигофрен, тъп като гъз.

Пожелавам му на гнусния резак да умре в адски мъки и болки! АМИН!!! Ясно е, че "държавата" нищо няма да направи, но Онзи горе вижда!

Да му се връща на този дето го е сторил.

който го е направил да се застреля !!!!!